bezhabilitacji 10.06.08, 00:35 Na co my znowu liczymy? Na mannę z nieba, czy kasa dzięki wpisaniu nas do metropolii? Jak policzyć budżety miasta przez te kilka lat to ja naprawdę nie wiem skąd kasa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemo_reaktywacja Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 01:26 Oczywiście są to plany nie angażujące w żaden sposób członków przyszłej metropolii, to są życzenia dotyczące Torunia i nikogo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 08:35 Tak i niech to lotnisko z dwoma polaczeniami do Londynu na tydzien tez utrzymuje sie samo Odpowiedz Link Zgłoś
bezhabilitacji Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 09:39 Coś misiaczku sciemniasz. Dziwne ostatnio leciałem do Dublina. Czy już zdjęli te połączenia? Musiałem zajrzeć na stronkę www.plb.pl/index.php? option=com_loty - oczywiście misiaczek ściemnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 20:28 bezhabilitacji napisał: > Coś misiaczku sciemniasz. Dziwne ostatnio leciałem do Dublina. Czy > już zdjęli te połączenia? > option=com_loty - oczywiście misiaczek ściemnia. zakompleksiony bydgoszczanin udowodnil ze to lotnisko ma 50% wiecej polaczen ze tez mu sie chcialo wymieniac wszystkie te polaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
nemo_reaktywacja Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 11.06.08, 11:06 szlachcic napisał: > zakompleksiony bydgoszczanin udowodnil ze to lotnisko ma 50% > > wiecej polaczen > ze tez mu sie chcialo wymieniac wszystkie te polaczenia I w taki sposób zakompleksiony torunianin udowodnił, jak bardzo "strzyka" go fakt, że bydgoskie lotnisko wbrew oczekiwaniom torunian funkcjonuje coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 12.06.08, 07:33 nemo_reaktywacja napisał: > szlachcic napisał: > > > zakompleksiony bydgoszczanin udowodnil ze to lotnisko ma 50% > > > wiecej polaczen > > ze tez mu sie chcialo wymieniac wszystkie te polaczenia > > I w taki sposób zakompleksiony torunianin udowodnił, jak > bardzo "strzyka" go fakt, że bydgoskie lotnisko wbrew oczekiwaniom > torunian funkcjonuje coraz lepiej Nemo, mów za siebie. Ja liczę że będzie się rozwijać dynamicznie. Czekam na połączenia krajowe i SKM. Bez najmniejszych kompleksów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo_reaktywacja Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 12.06.08, 08:03 Moje zdanie jest podobne do Twojego. Cieszę się, że PLB przybywa połączeń, że ma inwestora z kapitałem itd. Mój post był prześmiewczą odpowiedzia na post szlachcica o zakompleksieniu bydgoszczan w kwestii lotniska. Nie mamy żadnych kompleksów, lotnisko jest i będzie. Nie sprawdzają się przewidywania pewnej grupy internautów o upadku PLB i kolejnym zamknięciu lotniska w Bydgoszczy co byłoby swoistą klęską dla regionu. Również jak Ty czekam na usprawnienie połączeń komunikacyjnych pomiędzy Bydgoszczą a Toruniem, może niekoniecznie na SKM :) ale lepsze połączenie drogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
spooll Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 02:20 już niedługo wybory, piany bicia bez pomysłu i pokrycia festiwal czas zacząć. niebywałe ile można pisać o tym samym, to chyba z 200 artykuł o planowanym centrum sportowym, moście etc. Odpowiedz Link Zgłoś
emem78 Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 09:05 Bo w Toruniu nic ciekawego się nie dzieje więc chcąc pisać o czymś innym niż spotkanie rektora z biskupem, kolejnym wyroku dla pirata drogowego etc. wałkują temat inwestycji. Kiedyś by o tym powiedziano "plan pięcioletni". Albo nie, raczej "plan dwudziestopięcioletni" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 12.06.08, 07:35 emem78 napisał: > Bo w Toruniu nic ciekawego się nie dzieje więc chcąc pisać o czymś > innym niż spotkanie rektora z biskupem, kolejnym wyroku dla pirata > drogowego etc. wałkują temat inwestycji. > Kiedyś by o tym powiedziano "plan pięcioletni". > Albo nie, raczej "plan dwudziestopięcioletni" :))) Tak, wybory strasznie blisko. Chyba za dwa lata? A swoją drogą strasznie ciekawe musi być życie w waszych miastach, że aż z nudów zaglądacie no forum Torunia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
matkes Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 09:45 Ja bym chciał nowego Lexusa LS 600h do 2010r i dom 300m2 na hektarowej działce otoczonej lasem i z dostępem do jeziora do 2011r. Rozważam lądowisko dla helikoptera i liczę tu na wsparcie wujka z Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
login1135 Coż za zmiana podejścia 10.06.08, 09:56 w wykonaniu "najsilniejszego miasta i lokomotywy regionu". A gdzie, na Boga, Wasze lotnisko?? Chcecie się dalej degradować, korzystając z lotniska w Bydgoszczy? A gdzie centra biznesowe i wielkie biurowce?? Zacznijcie może od dworca PKP. Macie jak zawsze wielkie plany, ale świecicie gołą d... Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Coż za zmiana podejścia 12.06.08, 07:37 login1135 napisał: > w wykonaniu "najsilniejszego miasta i lokomotywy regionu". A gdzie, na Boga, > Wasze lotnisko?? Chcecie się dalej degradować, korzystając z lotniska w > Bydgoszczy? A gdzie centra biznesowe i wielkie biurowce?? > Zacznijcie może od dworca PKP. Macie jak zawsze wielkie plany, ale świecicie > gołą d... No i już wiadomo co Cię ściąga na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariussz_tor Re: Coż za zmiana podejścia 12.06.08, 10:44 PKS nowy już stoi to teraz się uczepili PKP :) Polecałbym rozejrzeć się na własnym podwórku jak dworce wyglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
matkes Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 15:06 'login1135' w Bydgoszczy jest dużo sal gimnastycznych i bieżni. Idź pobiegaj, wyżyjesz się i przejdzie ci. Odpowiedz Link Zgłoś
mega_faflun Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 10.06.08, 17:31 I znow to samo taka pozoracja ze niby cos sie robi to wszystko juz pisano od lat i nic jak do tej pory za wiele sie nie zdzialalo Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 12.06.08, 07:50 mega_faflun napisał: > I znow to samo taka pozoracja ze niby cos sie robi to wszystko juz pisano od > lat i nic jak do tej pory za wiele sie nie zdzialalo Coś tam chyba jednak się zdziałało. Tyle że największa chyba toruńska inwestycja siedzi pod ziemią (kanalizacja) i na peryferiach (oczyszczalnia). Jakieś drogi na lewym brzegu, CSW, Cinema City, zaplecze Teatru, remont Baja, bulwar Filadelfijski, nawierzchnie ulic starówki, kolejne zabytki, dworzec PKS, parę ulic, wiadukt, Galeria Copernicus, Tor-Tor, stadion przy nim. Rusza się Sala koncertowa na Jordankach, tor żużlowy. Fakt trochę mało, pewne rzeczy nie wychodzą, pewne mimo parcia do celu hamują "przyjaciele". Hotel w Koszarach to wynik czystej gry biznesowej (to że jeszcze nie powstał, a powinien już być). Odpowiedz Link Zgłoś
wywijas7 Inwestycyjna lista życzeń naszego miasta 11.06.08, 09:54 Jak by nie patrzeć wszystkie poprzednie i obecne władze dały sporą plamę w kwestii budowy parkingów. Ich ciągły brak może w efekcie mocno zaszkodzić. Nie wiem, po co było się upierać wszystkim na takie, a nie inne zagospodarowanie WODNIKA i basenu. W tym miejscu należało postawić porządny, kilku kondygnacyjny, ciekawie zaprojektowany parking podziemno-naziemny i wiele problemów mieli byśmy z głowy. A na basen jest tyle innych miejsc, bo przecież basen nie dla turystów, a nie mieszkańców !!! Odpowiedz Link Zgłoś