Dodaj do ulubionych

Kolasiński kandydatem Platformy do PE

10.04.09, 11:47
Cieszy polityka PO. Kolasiński zna się na rzeczy a Tusk zapowiadał że do PE
powinni iść profesjonaliści. Za konkurentów ma pogodynkę z Teleranka,
niedoszłego prezesa wszystkiego spadochroniarza Rysia i Kłopota dlatego
trzymam kciuki.
Obserwuj wątek
    • filip.kowal1 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 11:59
      Sądziłem ze PO strzela samoboja mając Zwiefke na liscie a tu taka miła
      niespodzianka. Kolasińsiego znam z debaty z Balcerowiczem i Sikorskim. Wykłada
      prawo europejskie u nas na UMK. Nawet kiedyś ucząc się cywila jego glosy
      czytałem a ma dopiero 31 lat. Takich ludzi nam potrzeba w Brukseli!
    • agatta79 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 12:13
      Idziemy w dobrym kierunku, myślę, że dr Kolasiński sprawdzi się w roli
      europarlamentarzysty. Chodziłam do niego na wykłady z prawa europejskiego...ma
      niesamowitą wiedzę!
      Dobrze, że stawia się na ludzi którzy mają wiedzę doświadczenie są młodzi,
      otwarci! O obecnym eurodeputowanym nic nie mogą powiedzieć, przez 5 lat go nie
      było, nie wiem co robił, chyba nie wykorzystał czasu i możliwości. A podobno
      jeszcze z Poznania jest? Nasz region potrzebuje SWOJAKA!
      Panie Doktorze życzę powodzenia!
      • kminekdladziewczynek Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 12:17
        Bogu dzięki, że spadochrona zdjęli z listy. Kolasiński to ciekawy pomysł, gościa
        znam z książki, która niedawno była w dołożona do Wyborczej.
    • albrecht_kalba Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 12:30
      No to gruuubo. Czyżby platfusy poszły po rozum do głowy i w końcu postawili na
      kumatego faceta? O Zwiefce nie chce mi się pisać, bo co można napisać o facecie
      który na swojej stronie europarlamentarzysty reklamował swoją firmę PRowską. Mam
      nadzieję, że toruński szowinizm ukaże swe piękniejsze oblicze i mieszkańcy
      miasta wykorzystają szansę. Nie mam ochoty ponownie oglądać w niemieckiej TV
      eurosła z Poznania, który udaje, że jest z kuj-pomu i udaje że pracuje :/
      A potem, kto wie co będzie potem, jak mawiał ś.p. Piotr Skrzynecki.
    • k-lin Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 14:01
      Dr Marek Kolasiński z pewnością ma dużą wiedzę teoretyczną. Są więc
      podstawy, aby wierzyć, że przełoży się to na dokonania praktyczne.
      Jest on także osobą wykształconą i inteligentną, z pewnością będzie
      godnie reprezentował państwo polskie (a również region) i nie
      przyniesie wstydu swoim wyborcom.
      • lilesa2 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 03:04
        Pan Kolaiński jest nikomu nieznaną osobą. Za region więc gościu się
        nie wypowiadaj.
        • k-lin Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 22:45
          Zabawne. Tak się dziwnie składa, że jestem osobą spoza województwa
          kujawsko-pomorskiego. Owszem, czasem bywam w Toruniu i wystarcza mi
          to, by znać nazwisko pana Marka Kolasińskiego, a także jego
          osiągnięcia. Na podstawie swojej wiedzy uważam, że jest on
          odpowiednią osobą na stanowisko europosła. Jeżeli piszę obecnie do
          kogoś, kto zamieszkuje województwo kujawsko-pomorskie, to jestem
          zaskoczony tak nikłą wiedzą odnośnie własnego regionu i nazwisk
          istotnych osób ten region zamieszkujących. Ale na zdobywanie wiedzy
          nigdy nie jest za późno. Pozdrawiam
        • albrecht_kalba Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 18:43
          Nikomu nieznaną, czyli Tobie nieznaną? A kim jesteś Ty?:P
    • uszaty25 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 10.04.09, 17:31
      Wreszcie mlody i kompetentny czlowiek, a nie jakis stetryczaly dziadyga
      wyznajacy zasade TKM.
    • james_bond007 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 14:05
      Przedstawiciel Wydziału Prawa Rodzinnego i Opiekuńczego UMK.
      WPiA UMK od dawna jest znany z tego, że asystentem czy adiunktem mają szansę w
      pierwszej kolejności zostac osoby powiązane rodzinnie z wydziałową profesurą.
      O ile dawniej miało to miejsce głownie w katedrach cywilistycznych, to obecnie
      już nawet nikt nie mydli oczu, że liczą się przede wszystkim to, czyim jest
      się dzieckiem/zieciem/szwagrem/pociotkiem.
      Z obecnie wymienionych na oficjalnej stronie WPiA młodszych pracowników
      naukowych róznorakie ciekawe powiązania rodzinne mają: A. Kustra, M. Rączka,
      M. Balcerzak, wspomniany Marek Kolasiński (syn byłego profesora od prawa
      pracy), P. Justyńska, K. Witkowska, K. Karpus, M. Leciak, P. Chrzczonowicz, K.
      Bączyk, K. Ludwichowska, T. Brzezicki, D. Sylwestrzak, A. Brzezińska - to
      tylko ci, o których wiem na pewno.
      Niezaleznie od tego, co reprezentuje sobą M. Kolasiński - dla mnie
      dyskwalifikujace jego osobę jest to, że posadę dostał dzięki protekcji ojca.
      To tak jak z synem Beaty Zyty Gilowskiej...
      • trn83 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 16:38
        Łatwo ci tak pisać, bo niczego o nim nie wiesz. Weź pod uwagę, że to
        jeden z najlepszych w Polsce specjalistów prawa antymonopolowego.
        Ciekawe jak ojciec mógł mu pomóc zostać jedym z najmłodszych
        doktorów na UMK, albo oddać habilitację w wieku 31 lat?
      • jasiu676 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 08:51
        Możesz cos wiecej napisac napisac np. o T. Brzezickim czy M. Sylwestrzak? Jak i
        z kim sa powiazani?
        • james_bond007 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:28
          Np. T. Brzezicki jest synem Grażyny Brzezickiej - tak, tej najbardziej wrednej
          kobiety z dziekanatu prawa stacjonarnego.
      • albrecht_kalba Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 18:48
        Dostał posadę dzięki protekcji ojca, powiadasz? Mam zatem pewność, że nie
        poznałeś nigdy jego nieżyjącego ojca. Gdybyś go znał i wiedział jakimi zasadami
        kierował się wżyciu z pewnością nie posądzał byś go o nepotyzm. To że inni
        ludzie postrzegają pana Kolasińskiego przez pryzmat osiągnięć jego ojca źle
        świadczy tylko i wyłącznie o tych ludziach, a nie o ojcu, bądź synu. Było, nie
        było, każdy ocenia ludzi swoją miarą.
        Wyczuwam w Twoim poście jakiś żal, czyżby miała być błyskotliwa kariera
        uniwersytecka i nic nie wyszło??
    • b3ut Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 19:00
      wszystko pięknie, nie wiem tylko czemu miał służyć dodatek do gazety wyborczej z
      jakimiś wypocinami pana Kandydata, szumnie nazwany "Jego książką"..
    • kc1964 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 11.04.09, 20:23
      Nieźle zaczyna
      Przez ostatnie dwa miesiące odbywały się spotkania z podróżnikiem Kolasińskim
      organizowane w domach kultury na koszt podatnika. Teraz wszystko jasne. Za kasę
      podatnika Kolasiński robiła sobie kampanię. Wstyd Panie notariuszu i wstyd dla
      biura poselskiego posła Lenza, które czynności te wspierało.
      PS. Nazwanie Kolasińskiego podróżnikiem po wizycie w kilku krajach to jakby
      nazwać kogoś kucharzem bo umie zagotować wodę.
      • trn83 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:24
        Widzę, że konkurencja Kolasińskiego się uaktywniła. Strach panowie?
        Pytanie tylko, czy spadochorn z własnej listy, czy z
        konkurencyjnej...
        • james_bond007 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:33
          Nachalna promocja kiepskiego kandydata bez żadnego doswiadczenia wzbudziła
          reakcje przeciwne. Dziwisz się?
          Naprawde z lokalną PO musi byc kiepsko, skoro promuje takiego kandydata...
          • beauty-krzyzak Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:37
            No tak - rzeczywiście - "pogodynka z wiadomości" oraz "niekreślony" kandydat to
            zdecydowanie lepsza propozycja??? Potrzebujemy ludzi z wiedzą i doświadczeniem w
            prawie UE - a takim kandydatem jest Marek Kolasiński.
          • filip.kowal1 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:43
            James,
            W Toruniu nie lubią agentów. Tym bardziej od spadochroniarzy czy innych
            uciekinierów. Jeżeli ukończona habilitacja z Prawa UE to brak doświadczenia,
            jeżeli znajomość języków obcych to brak doświadczenia, jeżeli zdolności
            organizacyjne to brak doświadczenia to szpieguj dalej bobry w lasach borów
            tucholskich.
            • james_bond007 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 17:12
              Ile płacą w PO od każdego posta na forum promującego Kolasińskiego? Skoro nawet
              w święta go wszędzie wpychacie, to pewnie więcej, niż zwykle. Napiszcie, gdzie
              trzeba się zgłosic, to sam chetnie trochę dorobie.
              Jakie młodszy Kolasiński ma doświadczenie w organizacji i zarządzaniu? W
              promowaniu? W politycznych rozgrywkach kuluarowych? Oby nie było tak, że
              delegacji z Torunia nie będzie miał kto w Brukseli przjąc, bo deputowany nie
              bedzie potrafił nic zorganizowac...

Ja dziwie się, że w naszym regionie najwieksze partie (i PO, i PIS) zawsze
              wpychaja nam na czoła list najgorszych kandydatów. Tak było w dwóch poprzednich
              wyborach parlamentarnych, tak jest i w obecnych eurowyborach. Poprzednie listy
              do Sejmu to była totalna porażka, ale aktualne listy do europarlamentu obu
              największych partii to już kompletna tragedia. Może rzeczywiście najlepiej nie
              iśc do wyborów, i niech te miejsca zajmą bardziej sensowni kandydaci z innych
              regionów Polski.
              • albrecht_kalba Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 19:14
                "Jakie młodszy Kolasiński ma doświadczenie w organizacji i zarządzaniu? W
                promowaniu? W politycznych rozgrywkach kuluarowych? Oby nie było tak, że
                delegacji z Torunia nie będzie miał kto w Brukseli przjąc, bo deputowany nie
                bedzie potrafił nic zorganizowac..."
                Nie wiem jakie ma, może i nie ma, ale wybierając mechanika samochodowego wybiorę
                tego który ma wiedzę pozwalającą mu bezbłędnie zdiagnozować awarię i szybko ją
                usunąć. Cenię profesjonalizm w każdej postaci, profesjonalnego kierowcę, szewca
                czy lekarza.
                Btw. powiedz mi jaki nasz eurodeputowany wykazał się przymiotami o których
                mówisz? Słyszałem o Buzku, który nie sprawia wrażenia rzutkiego i dynamicznego,
                a jednak został uznanym najlepszym eurodeputowanym w kategorii badania naukowe i
                technologie.
                A ktoś od nas? Wierzysz w to, że Rysio Czarnecki będzie się nami przejmował?
                Możesz mnie nazwać toruńskim, czy tam regionalnym szowinistą, czy jakkolwiek
                inaczej. Tak masz rację, uważam, że bliższa ciału koszula niż sweter.
                Ciao.
              • m.glowacki77 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 21:26
                James na prawde nie wszędzie musi być spisek. To że masz problemy ze sobą nie
                oznacza że każdy ma podobne. Jeżeli ktoś zorganizował imprezę dla ponad 1000
                osób to zdecydowanie wie jak organizac spotkania większe niż kilkunastosobowe. Z
                perspektywy regionu to zdecydowanie dobrze jeżeli będziemy mięli swojego
                europosła ktory będzie godnie nas reprezentował a nie tylko gości których
                kwalifikacje odpowiadają jedynie komisji kultury. Buzek jest świetny. Fakt.
                Europoseł reprezentuje wyborców tak z kraju jak i swojego regionu.
                Nie ma na listach kuj-pom lepszego kandydata niż dr Kolasinski.
      • beauty-krzyzak Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:35
        Skąd informacje na temat, że spotkania Pana Marka były organizowane na koszt
        podatnika? Widocznie rodzice nie nauczyli Cię, że tezy wygłaszane, szczególnie
        na forum powinny być choć odrobinę poparte jakimiś dowodami a nie wyssanymi z
        palca płytkimi tekstami... Nie znasz się - nie wygłaszaj "wyimaginowanych" tez.
        Powiadasz wstyd? - a co jesteś wyrocznią? Przynajmniej w końcu ktoś coś chce
        zrobić aby było rzeczywiście lepiej, fajniej.... Nie sztuką jest usiąść przed
        komputerem i wklepać na klawiaturze co ślina na język przyniesie" - sztuką jest
        działać - aby było lepiej - wszystkim...
        • kc1964 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 14.04.09, 09:55
          Kolasiński podszywając się za podróżnika ( i jego sztab) wykorzystywał
          pieniądze podatników? Daj dowody pisze mój poprzednik.
          Wystarczy wstukać w przeglądarkach internetowych "spotkanie z podróżnikiem
          markiem kolasińskim" a pojawi się lista miejsc, w których takie spotkania miały
          miejsce. Zawsze są do lokale publiczne (np. dom kultury) godzina popołudniowa,
          wniosek stąd taki, że lokalny podatnik zapłacił za koszt wynajmu pomieszczenia
          (energia elektryczna, itp.), koszt personelu. Mało?

a co ze spotkaniami na UMK tzw debatami kopernikańskimi - UMK dofinansowywało
          jak się okazało kampanię Kolasińskiego

można pisać jeszcze o innych ciekawych sprawach ale o tym ewentualnie później bo
          mam nadzieję, że sztab Pana doktora nieco wyluzuje
      • m.glowacki77 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 15:38
        Towarzyszu z KC,
        To co napisałes byłoby całkiem ciekawe gdyby nie fakt że wstęp do jego ksiązki
        zgodził się napisać Marek Kamiński i z uznaniem wyrażał się on o jego
        doświadczeniach. Może i zwiedzenie Syrii, Nepalu czy Timoru Wschodniego to dla
        Ciebie mało. Całkiem możliwe. Mimo wszystko ja jednak uznam autorytet
        Kamińskiego w tej sprawie a nie Twoj moj drogi.
        PS Co ma Lenz do domów kultury? Kulturalny gość- fakt - ale o co Tobie chodzi?
    • euroentuzjasta88 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 12.04.09, 20:23
      Tragiczne listy, brak doświadczenia dr Kolasińskiego, wytykanie rzekomego
      nepotyzmu - w Polsce widać wyraźny wzrost domowych specjalistów politycznych.
      Może warto by się było zastanowić kogo i z jakich powodów mamy wybrać
      eurodeputowanych. Więc zamiast oczerniać zostańmy przy merytorycznych
      argumentach, które z pewnością przemawiają za dr Kolasińskim.
    • jasiu676 Kolasiński kandydatem Platformy do PE 13.04.09, 11:25
      jamesbon poruszył dwie kwiestie, ktore nalezy zdecydowanie odroznic -
      kompetencje i osobe samego M. Kolasińskiego a nepotyzm panujacy na WPiA UMK.
      Pośrednio sprawy te, w moim mniemaniu, jednak trochę się zazębiają, ale do rzeczy.

To, ze nepotyzm na wydziale jest sprawą jak najbardziej normalną, widzą wszyscy,
      wystarczy wejsc na strone www i przejrzec pracownikow poszczeglonych katedr. Nie
      ma sensu rozwodzic sie w tym miejscu na temat tej patologii, to zupelnie inna
      kwestia. ALe jeśli chodzi o dr Kolasińskiego - mialem z nim zajecia i
      potwierdzam, ze jest to czlowiek o bardzo szerokich horyzontach, impnujacej
      wiedzy, a do tego ludzki, naprawde zlego slowa nie moge na niego powiedziec,
      wrecz czasem mi imponowal - pisal doktorat z prawa cywilnego, habilitacje z
      handlówki, a do tego jest adiunktem w katedrze prawa europejskiego, to chyba
      mowi samo za siebie.
      Jednak wzgledy moralne, przestrzeganie ich najwyzszych standardow (jakich
      osobiscie oczekuje od osoby, na ktora chcialbym oddac swoj jakze cenny glos)
      wskazuja, ze dr Kolasiński - w moim mniemaniu - powinien wybrac przynajmniej
      inny uniwersytet w celu zrobienia kariary naukowej, wlasnie ze wzgledu na
      zarzuty jakie podniosl jamesbond - tzn. ze wzgledu na ojca. Tym bardziej, jesli
      mial w planach rowniez kariere polityczna. Osobiscie brzydze sie nepotyzmem, a
      UMK przoduje w szerzeniu tej patologii (vide CM UMK czy wlasnie nasz wydział),
      wiec pan dr Kolasiński mógł stac sie pionierem w stanowieniu nowych standardów.
      Nie udalo sie to jednak, szkoda.
      • tlss Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 13.04.09, 12:25
        A głosujcie sobie w toruniu na Kolasińskich itd. Dużo osób rozumie
        już w Bydgoszczy że głos oddany na kandydata z PO czy PiS to głos
        oddany za lobbowaniem na rzecz wyłącznie torunia.
        Jednym słowem jak sądze bydgoszcz nie poprze waszych kandydatów.
        Inna rzecz jakie doświadczenie polityczne może mieć osoba 30
        letnia ?
        Jestem też ciekaw jak zakończy się awantura w PO 14 kwietnia. Gołym
        okiem widać jak wasz marszałek dzieli środki.
      • albrecht_kalba Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 14.04.09, 12:13
        Drogi Jasiu, pisałem już wyżej, a może niżej, że postrzeganie syna przez pryzmat
        ojca (niestety nieżyjącego), to problem postrzegających, a nie postrzeganych.
        Bardzo to polskie, jeśli ma kasę, to złodziej, jeśli zrobił karierę, to na
        cudzych plecach. Przykre to i krzywdzące, oceniać wszystkich swoją jedną miarą.
        Co do Twojego cennego głosu Jasiu, chodzę na wybory odkąd zyskałem czynne prawo
        wyborcze. Nigdy nie głosowałem z pełnym przekonaniem o słuszności wyboru. Zawsze
        było to wybieranie mniejszego zła. Najgorszą rzeczą jaką możesz zrobić to zostać
        7 czerwca w domu. Nie będziesz mógł wówczas nawet narzekać na wyniki ;)
        Ciao
        • jasiu676 Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 14.04.09, 14:42
          albrecht, piszesz, jakbys nie znal polskich realiow. Akurat w tym wypadku i
          okolicznosciach, jakie maja miejsce na wydziale prawa UMK nie da sie uciec od
          postrzegania syna/córki przez pryzmat rodziny. Niestety, do takiej sytuacji
          doprowadzono. Nie wykluczam, że np. dr Kolasiński jest przypadkową "ofiarą"
          takiej percepcji, ale - jak juz pisalem - w ramach wnoszenia nowych, wysoskich
          stnadardow moralnych - wg mnie powinien wybrac inna uczelnie na robienie kariery
          naukowej [tym bardziej, jesli mial w planach juz wczesniej kariere polityczna].
          I nie zgodze sie, ze jest to problem tlyko postrzegajacych - ci postrzegani,
          ktorzy kieruja sie jakimis tam w miare przyzwoitymi standardami morlanymi - mam
          nadzieje - mają chociaz wyrzuty sumienia z powodu nepotyzmu.
          Tak, to jest polskie, bo tak glownie wygladaly polskie realia przez
          kilkadziesiat lat po wojnie, a juz szczegolnie nasilily to wydarzenia ostatniej
          dekady XX wieku, ale to juz temat na inna dyskusje.
          Rowniez chodze na wybory, jako studentowi prawa nie wypada mi nie isc ;) I tez,
          niestety, wybieram zawsze mniejsze zło. Czekam na moment kiedy to sie zmieni.
          • albrecht_kalba Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 14:40
            Oj dzieje się na forum dzieje :)
            Drogi Jasiu, rozumiem rezerwę z jaką odnosisz się do tematu. Też mam mieszane
            uczucia, ale gross zarzutów, oskarżeń itp ktore sie tutaj pojawiaja w stosunku
            do dr Kolasińskiego, albo są wyssane z palca, albo rozmijają się z prawdą. No bo
            jak odnieść się do zarzutu nepotyzmu, jeżeli człowiek dostaje robotę na UMK dwa
            czy tam trzy lata po śmierci ojca? I Ty i ja doskonale wiemy jak funkcjonuje ta
            żelbetonowa konstrukcja zwana uniwersytetem. Niezmiernie zdzwiłbym się , gdyby
            osoby podejmujące decyzje na UMK przy ich podejmowaniu brały pod uwagę pamięć o
            nieżyjącym ojcu. Wręcz przeciwnie, byłoby im to na rękę, bo mogliby bez
            problemów przepchnąć swoich protegowanych. No chyba, że wierzymy w "lobbing
            pozagrobowy", i nawiedzanie uniwersyteckich prominentów przez ducha ś.p. pana
            profesora :/
            Cieszy mnie niezmiernie to co powiedziałeś o chodzeniu na wybory i wybieraniu
            mniejszego zła. W tym punkcie bijesz o glowe zacietych w swej nienawisci
            Polaków, którzy wyznaja zasade "nie bo nie i ch*j".
            Zycze Tobie i sobie, abyśmy któregoś pięknego dnia mogli pójść na wybory i z
            pelnym przekonaniem dokonać wyboru pozytywnego, a nie negatywnego. Nie będę
            ukrywał, iż wydaje mi się, że podczas najblizszych wyborów zbliżę do tego ideału ;)
            Pozdrawiam.
    • jot9 Ma mój głos 13.04.09, 12:26
      Przeczytałem książkę. Ma mój głos.
    • ext Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 15.04.09, 22:48
      PO daje plamy na całej linii i Kolasiński jak dla mnie nie stanowi żadnej
      odmiany w tej kwestii. Gość jest młody i niegłupi, ale na jakiej podstawie
      miałbym sądzić, że idzie do PE w jakimś innym celu niż dla kasy? bo wykładał coś
      na UMK? bo wyborcza dokładała jego książkę propagandową w sobotę?
      Dla mnie te wybory to smutny obowiązek obywatelski i sondaż popularności partii.
      Po prostu jedna z nielicznych sposobności, żeby pokazać co się myśli o politykach.
      Wątpię, żeby PO miała więcej niż jednego eurodeputowanego z KUJ-POM i z racji
      miejsca na liście dostanie się zwiefka, który bierze kasę dietetyczną i jak
      dotąd niczego nie zdziałał. W jego wypadku można być pewnym chociaż na kogo się
      głosuje.
      • beauty-krzyzak Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 11:06
        Bo trzeba raz na zawsze zerwać z głupim stereotypem, że ludzie idą
        tylko DLA KASY! - To taka typowa polska mentalność - czy naprawdę
        tak trudno uwierzyć, że chce coś naprawdę zrobić dla Naszego
        Regionu, tak trudno, naprawdę? Jeśli jesteś takim "znawcą" to
        proszę "zaciągnij rękawy" i w ksiażki, w wiedze i do roboty! Tak jak
        już wcześniej wspominałem - jak nic się nie robi -ŹLE - coś się
        zaczyna dziać, ktoś (Pan Kolasiński) chce coś zdziałać - TEŻ
        NIEDOBRZE! Z tego co piszesz jesteś znudzoną życiem osobą a nie
        kimś, kto chce się przyczynić do tego aby było lepiej - bo można....
        Jak głosować to głosowac na faceta z wiedzą - takim jest Kolasiński.
        • kid_cassidy Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 12:46
          >>>Jak głosować to głosowac na faceta z wiedzą

co komu przyjdzie z jego wiedzy, z jego tytułów naukowych?
          wykłady tam bedzie innym osłom robił?
          człowiek w PE ma byc prężnym załatwiaczem spraw, a bez politycznego
          doswiadczenia, natury pozwalajacej skutecznie dopinać tematy, bez
          umiejetnosci, których wiedza jest jedynie dopełnieniem, taki
          człowiek dołączy to siedzacych i ziewajach osłów odliczajacych do
          konca sesji.
          • prostytata Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 14:11
            A wiesz cassidy, że robienie wykładów polskim europOSLOM to może nie jest zły
            pomysł ;)
            Mowiac powaznie, mysle ze "zalatwiacze" jak ich okresliles, bez wiedzy
            meytorycznej nie beda w stanie nic zalatwic, bo jak zalatwiac cos w niezwykle
            skomplikowanej strukturze, jaka jest UE nic o niej nie wiedzac? Troche sie to
            kupy nie trzyma. I ciagnac dalej temat zalatwiaczy, terazniejszy europOSEL
            zalatwil cos? Pomogl nam jakos? Gleboko w czarnej d**ie ma Bydgoszcz, Toruń, o
            Włocławkach, Rypinach i Brodnicach nie wspominajac.
            Myślę zatem, że lepiej coś wiedzieć i załatwiać, niż być ignorantem i szkolić
            się w niezwykle trudnej sztuce bycia "mistrzem ruchów pozorowanych". No chyba,
            że postawimy na kogoś kto umie "coś tam, coś tam", jak mawiała pewna pani ;)
            • kid_cassidy Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 14:40
              "załatwiacz" bez wiedzy pewnie wiele tam nie osiagnie, ale i
              niewiele załatwi "kształcony madrala" bez umiejetności.
              Przykładów na skutecznośćkandydata Kolasinskiego nie znam.
              Podobnie jak na jego polityczne doświadczenie i osiagniecia w tej
              dziedzinie.

terazniejszy EUposeł nie jest ani załatwiaczem, ani swietnie
              wykształcony. to po prostu miałki pan z telewizji.
      • prostytata Re: Kolasiński kandydatem Platformy do PE 22.04.09, 14:01
        "ale na jakiej podstawie
        > miałbym sądzić, że idzie do PE w jakimś innym celu niż dla kasy?"
        Może dlatego, że z tego co wiem na brak kasy to nie narzeka? Nie wiem, ile
        przytula notariusz, ale myślę, że nie są to małe pieniądze. kariera naukowa,
        niedługo pewnie profesura, ten człowiek chyba na brak zajęć nie narzeka. Podobno
        jakiś uniwersytet w Teheranie zaproponował mu robotę. Sądzisz, że chciałoby mu
        się narażać na ataki złych i małostkowych ludzi tylko i wyłącznie dla kasy? Mi
        by się nie chciało. Choć jestem w stanie zrozumieć Twoją nieufność, bo po tym
        jak zobaczyłem "naszego" europosla w akcji "bierz kasę i Zwiefka" też bym się
        nad tym zastanawiał.
        Może nie jest tak, że wszyscy młodzi są żli głupi i pazerni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka