Dodaj do ulubionych

Zakończony proces prezesa Rubinkowa

IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 30.12.03, 21:47
Ciekawe kto poniesie te koszty? jak to fajnie robic zamet nie za swoje
pieniądze. Kiedy to sie skończy? kto za to zapłaci za te sady,odwołania,
procesy?
odpowiedz jest prosta ..............
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.wlan.pl 31.12.03, 12:45
      Oto pojawil nam sie torunski Robin Hood - byly prezes Piechota. Udaje ze jego
      najwiekszym zmartwieniem jest troska o finanse spoldzielcow SM Rubinkowo.
      Ciekawe dlaczego byly Pan Prezes nie myslal o nas wtedy kiedy ustalal wysokosc
      swoich poborow oraz odprawy. Wtedy sie o nas nie martwil tylko w pazerny sposob
      kazal sobie placic.
      • Gość: Kamil Re: Proces jeszcze się nie zaczął... IP: 80.48.189.* 31.12.03, 12:59
        Zastanawiam się tylko czy ten nowy zarząd to nie farbowane lisy. Ludzie mówią,
        że połowa z nich to byli ubecy (mieszka ich sporo na Rubinkowie). Chcą się
        przedstawiać na balu [?] - nie podoba mi się ta forma. Są bardziej stosowne
        (poważniejsze) miejsca na spotkanie się z mieszkańcami osiedla. Czyżby zamienił
        stryjek siekierkę na kijek. Piechota won! - cgyba dobrze, ale za jaką cenę?
      • Gość: Rubin Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 01:01
        Ty - sędzia. Nie bądź taki mądry. My mamy gdzieś wasze sądy. Sami potrafimy
        zaprowadzić sprawiedliwość.
    • Gość: Himilsbach Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 31.12.03, 13:42
      > "Ciekawe kto poniesie te koszty? [...]
      > odpowiedz jest prosta .............."

"Pan płaci, pani płaci... Społeczeństwo!"
      • Gość: student prawa ZŁODZIEJ W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH IP: *.torun.mm.pl 31.12.03, 19:51
        Piechota- członek SLD i praktykujacy katolik.
        Jak przystało na prawdziwego socjaldemokratę (przefabowanego komunistę)
        Wojciech Piechota troszczy się o najuboższą część społeczeństwa podobnie jak
        jego większość kolegów: Łapiński, ekipa ze Starachowic, dr Makowski z Torunia
        i wielu innych. Jako zwykły szary człowiek jestem szczerze wzruszony iście
        lewicową postawa. Dodatkowo dodać należy że Piechota jest katolikiem
        regularnie odwiedzającym Dom Boży;) Coraz częściej wydaje mi się że nowy sens
        nabiera hasło: "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści" Jeśli w
        demokratycznej III RP, państwie praworządnym dochodzi do takich nadużyć to
        oznacza że żyjemy w demokracji fasadowj. Złodzieje w białych rekawiczkach
        chodzą po ulicach i to mnie naprawde boli.
        • Gość: Były sędzia Re: ZŁODZIEJ W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 20:22
          Jeżeli nawet skończysz studia, to nie wróżę Ci kariery prawniczej. Chyba, że
          będziesz specjalistą od łamania prawa. Podstawowa zasada w prawie,
          to: "Poszkodowany nie zawsze ma rację".
          • Gość: Rubin Re: ZŁODZIEJ W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 01:06
            Ty - sędzia. Nie bądź taki mądry. My mamy gdzieś wasze sądy. Sami potrafimy
            zaprowadzić sprawiedliwość.
      • Gość: tola Skad cytat "pan placi, pani placi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 20:12
        Blagam, napiszcie skad ten cytat. Meczy mnie to od kilku dni.
        • Gość: Obserwator Re: Skad cytat "pan placi, pani placi"? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 05.01.04, 21:49
          Tekst pochodzi z polskiego filmu kultowego "Rejs" w reżyserii Marka
          Piwowskiego a kwestie te mówi znakomity aktor: Zdzisław Maklakiewicz a na końcu
          Jan Himilsbach mówi: "Społeczeństwo"i Maklakiewicz dodaje:"tak jest
          społeczeństwo"Polecam obejrzenie tego filmu ( CD był w gazecie :Cztery Katy" w
          miesiącu pażdzierniku ub.r.) Pozdrawiam b.serdecznie.
    • Gość: JANTAR Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 12:49
      Scieki w naszym mieście drogo chciałyby kosztowac-ale za ich usunięcie powinni
      zapłacić ci co nabrudzili-tzn.stara rada nadzorcza,która je na tyle wyceniła.
    • Gość: Tami Kiuru Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 07:48
      no nie moge patrzec na twarz tego Pana... pa pa żonko.
      Czytalem wlasnie artykul (Nowosci) i za nic w swiecie nie moge pojac skad tacy
      ludzie sie biora. Na pytanie skad beda ewentualne pieniadze na wyplate dla
      (chyba) bylego prezesa nie ma odpowiedzi. Bo i jak ma byc skoro nie potrafia
      sie przyznac do ewidentnego bledu. Pomijam fakt ze to duze pieniadze, ale sztab
      prawnikow obecnej rady chyba mial tylko ZAMIAR zdawac na prawo, wiec podczas
      przygotowan do egzaminow liznal pare przepisow. Jak byk w statucie jest
      napisane, ze kadencja trwa od zebrania do zebrania i nie trzeba byc prawniczym
      orlem by to zrozumiec. Ale nic... 400 tys podzielic na 10, czy 11 osob to zaden
      problem... Co to dla was...hehe. Szczere gratulacje za glupote. To ludzie
      ludziom zgotowali ten los.
      • Gość: x Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 11:54
        nieszczęśliwy przedmówco-co ty tu wypisujesz za smęty.Jeżeli umiesz liczyć,to
        policz sobie,że już z obniżonych kosztów ocieplenia jednego budynku-który
        przeszedł koło nosa Novapolowi, można by było spłacić tego szkodnika,który
        jeszcze niejeden kosztowny prezent przygotowałby dla nas mieszkańców, gdyby mu
        pozwolono zostać. Cieszę się że pogonili nieroba,który za nasze pieniądze
        prezentował się w prasie jako zbawiciel-no i chce nas wybawić z pieniędzy,na
        które nie zapracował.Wybranym przez nas nowym władzom S-ni życzę spokojnej
        pracy,opartej na ekonomicznym rachunku dla nas wszystkich.Ja rozumiem,że jeżeli
        człowiek wejdzie w coś śmierdzącego,to lepiej wyrzucić te buty i zostać na boso-
        niż sto razy myć, tracić czas, energię i wodę-i nadal być posiadaczem
        śmierdzących butów.Dla mnie ktoś, kto asekuruje się wysokimi odprawami
        chroniącymi przed wyrzuceniem na pysk nie jest godny wymienienia z nazwiska.
        Jeżeli ktoś jest mądry i dobrze pracuje-nie używa szantażu dla utrzymania
        stołka-a już na pewno taka asekuracja nie może być powodem do mienienia się
        naszym prezesem-mnie to by obrażało.
        • Gość: Tami Kiuru Re: Zakończony proces prezesa Rubinkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 15:56
          Skupilem moja wypowiedz na problemie wyplaty z kieszeni rady nadzorczej, a nie
          z (zaoszczedzonych) pieniedzy spoldzielcow. Sprawa wysokosci wyplaty mnie nie
          interesuje, bo nie ja to ustalalem. Pozwole sobie na poparcie mojego toku
          myslenia paragrafem 64 pkt 5 statutu spoldzielni w brzmieniu: "Członek Zarządu
          i Rady Nadzorczej winny czynu lub zaniedbania, przez które Spółdzielnia
          poniosła szkodę odpowiada za nie osobiście."
          I dlatego PRZED podjeciem decezji trzeba bylo wziac to pod uwage... No chyba ze
          nowa rade na to stac... a wtedy to juz nie moj biznes. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka