asia7612 18.05.10, 16:51 Mam pytanie czy ktos leciał liniami Iberia przez Madryt na Gran Canarie? Te linie nie maja za dobrej opinii z tego co słyszałam ale byłabym wdzięczna jeżeli ktos kto nimi leciał wie naprawde jak jest.Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.10, 18:08 Nie lecialam konkretnie na Kanary ,ale kilkakrotnie do Maroko przez Madryt.Wszystko bylo na czas ,samoloty bardzo czyste ,zaloga w porzadku .Jedyny mankament to starsznie glosni Hiszpanie ,no ale taka juz ich uroda :) milego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 18.05.10, 22:57 To ze Hiszpanie są głośni to wiadomo ;) Ale jak czytałam opinie na temat Iberii na niemickich stronach- bo wiadomo że oni więcej podróżują- to byłam odrobinę przerażona. Pisali ze spóźnialstwo jest u nich notoryczne(a my w Madrycie mamy 1,5 godz. na przesiadkę),brudne samoloty,niemiła obsługa,brak informacji,no i brak serwisu na pokładzie czyli za wszystko trzeba płacić extra.To trochę dziwne no ale trudno można wytrzymać:) My lecimy z dwójką dzieci to wiadomo jak to jest. Jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tymi liniami to bede wdzięczna za info.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
david.locke Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 18.05.10, 23:08 Mialem zupelnie inne odczucia niz te, ktore przytaczas w opisie. Samoloty czysciutkie i nowe (poza jednym przypadkiem kiedy lecialem wiekoym MD 82 - ale tez byl zadbany) Przyloty i wyloty na czas. Jedzenie przyzwoite. Zdecydowanie lepsze niz w LOT czy KLM. Generalnie polecam z czystym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 18.05.10, 23:34 Dzieki :) Uspokoiłes mnie trochę,ale naprawdę Niemcy wystawiają takie opinie na swoich stronach. Wskali 1 d0 5 to Iberia ma max. 3 punkty. To juz jest naprawde dobra ocena.Ale za jedzenie na pokładzie płaci sie prawda? Nie mam jeszcze dużego doświadzczenia w lataniu,a Iberią lecimy pierwszy raz.Serdeczne dzieki za wszystkie informacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 16:37 Ja rowniez lecialam czysciutkimi airbusami ,za jedzenie nie placilam lecac z warszawy przez madryt do malagi ,ale placilam lecac z amsterdamu z przesiadka w madrycie i dalej do tangeru . Nie wiem czy jest to kwestia konkretnego lotu czy o co chodzi dopytaj w liniach . Madryt fajne lotnisko mozna smacznie zjesc przed nastepnym lotem. Odpowiedz Link Zgłoś
david.locke Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 20.05.10, 13:41 Doswiadczenia w kwestii jedzenia mam takie: na trasach zewnetrznych z innych krajow do Hiszpanii jedzenie zawsze bylo darmowe. (calkiem przyzwoite ciezaple zarcie - i co mnie zdziwlo zawsze byly metalowe sztucce - nawet po 11 IX 2001) Natomiast na trasach wewnetrznych (do wewnetrznych zaliczam takze dlugi lot na Kanary) catering byl platny. Zwykle ustawialem sobie trasy tak zeby zjesc obiad lecac do Madrytu, piwo lub wino na Barajas (nie jest w sumie drogo) i potem drzemka na dalszej trasie wewnatrz kraju - czyli wlasnie zazwyczaj na "kanarki" Co do opoznien i przesiadki (sam nigdy nie mialem tego problemu) to nie martw sie. linia ma w takiej sytuacji obowiazek zaopiekowania sie Toba i musi zapewnic dotarcie do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 20.05.10, 16:53 To dobrze ze ktoś ma jednak jakies pozytywne opinie ;D My wylatujemy o 7.30 do Madrytu wiec na obiad nie mamy co liczyc ;D A z Madrytu 12.15 na GC. Niewiem wiec w takim razie dlaczego Niemcy piszą ze nawet za wodę trzeba płacić.Bardzo wam dziekuję za wszelkie informacje ;D Odpowiedz Link Zgłoś
a380 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 21.05.10, 13:35 Na rejsach do 3 godzin nie ma bezpłatnego jedzenia w Iberii. Samoloty są czyste, ale jest strasznie ciasno. Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 21.05.10, 18:03 Czyli jednak nie mamy na co liczyc. Trudno ale to trochę dziwne. Można chociaz wziąść dzieciom jakies chrupki z domu lub paluszki do bagażu podręczengo czy zabiorą przy odprawie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 19:10 A czemu mieliby zabrać? Chrupki i paluszki to nie płyny, żele, kremy i aerozole. Możesz wziąć. Tylko... czy to dobra dieta dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 25.05.10, 15:25 Czy w takim razie jezeli nie dostaniemy żadnego posiłku w samolocie to czy można wziąść z domu swoje np. kanapki ? Czy nie zabiorą ich nam przy odprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.05.10, 16:34 Własnie czy ktoś moze to napisac czy jezeli nie dostaniemy w samolocie (lecąc Iberią) nic do jedzenia to czy możemy mieć kanapki z domu ? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
17waldemar Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 31.05.10, 17:13 W tamtym roku leciałam na Teneryfę przez Madryt i z powrotem, samoloty czyste, bez opużnień. W drodze powrotnej miałam w torebce kanapki i napoje w puszkach , bez problemu mogłam wnieść na pokład. PILNUJ dzieci na lotnisku w Madrycie, jak oka w głowie, jest bardzo duże. Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 31.05.10, 17:26 17waldemar napisała: > W tamtym roku leciałam na Teneryfę przez Madryt i z powrotem, samoloty czyste, > bez opużnień. W drodze powrotnej miałam w torebce kanapki i napoje w puszkach > , > bez problemu mogłam wnieść na pokład. > PILNUJ dzieci na lotnisku w Madrycie, jak oka w głowie, jest bardzo duże. Dzieki, czyli w samolocie tez nie dostaliście nic do jedzenia ? A skąd lecieliście z Polski czy z Niemiec? Ja jeszcze nigdy nie leciałam z przesiadką wiec niewiem jak to dokładnie sie odbywa. Jak mogłabys cos jeszcze napisac. dzieki za wszelkie info ;D Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Bagaż w Iberii 01.06.10, 13:49 Ile kg bagażu przypada na osobę w Iberii i czy za bagaż się płaci ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Bagaż w Iberii IP: *.pools.arcor-ip.net 01.06.10, 15:19 Ale od tego roku jest juz ponić 20 kg na osobę. I każda waliza nie może przekraczac 20 kg,nawet jadąc rodziną na urlop nie można miec np jednej wiekszej walizy na 2 osoby ,tylko kazdy musi miec swoja po 20 kg. Czy ktos wie czy to prawda ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Bagaż w Iberii 07.06.10, 13:14 Leciałem w zeszłym tygodniu do i z Madrytu. Limit 23 kgs + 10 kgs podręczny. Posiłek bezpłatny w obie strony. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Bagaż w Iberii 07.06.10, 20:42 Dzieki za informacje,czyli juz niewiem jak to jest z tym posiłkiem,mam nadzieję ze my tez dostaniemy cos w samolocie,ale najlepiej chyba dowiedziec sie na lotnisku co? A co do bagażu to czyli my lecąc w cztery osoby mamy w sumie ok 92 kg.Czyli chyba możemy miec wspólny bagaż np jeden na dwie osoby który np bedzie ważył ok 35 kg ?? Czy każdy musi miec swój równo po 23 kg. A skąd leciałes z Polski czy Niemiec?? Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Bagaż w Iberii 07.06.10, 20:43 A bagaż podreczny może miec az 10 kg ? Było chyba 5 kg . Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Bagaż w Iberii 07.06.10, 21:15 asia7612 napisała: > A bagaż podreczny może miec az 10 kg ? Było chyba 5 kg . Leciałem z Warszawy. Limity na podręczny w Iberii są: economy 10 kgs , business 14 kgs , business plus 18 kgs. Co do ilości sztuk rejestrowanego - nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bagaż w Iberii IP: *.tvk.torun.pl 07.06.10, 21:21 www.iberia.com/OneToOne/v3/obsmenu.do?prgOid=8462&tabId=3&menuId=02130500000000&menuRP=1&language=pl&countr y=PL&market=PL&IS_ANONYMOUS=true Odpowiedz Link Zgłoś
asia7612 Re: Bagaż w Iberii 07.06.10, 21:44 Dzieki wam za wszystkie informacje.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Bagaż w Iberii IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.10, 13:28 A ja chciałbym sie dowiedziec czy Iberia ma jakies specjalne wymagania co do wielkości walizek( nie chodzi mi o bagaż podręczny)? ? Bo zaglądałem na ich stronę i sa tam podane jakies wymiary ale niewiem o co chodzi.Czy ktos kto juz latał tymi liniami to wie ? Czy oni zwracają uwagę na wielkość walizek czy tylko na to czy mają one odpowiednią wagę ?? Dzieki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Bagaż w Iberii IP: *.pools.arcor-ip.net 24.06.10, 21:18 własnie dostalismy juz bilety bo 4 lipca lecimy Iberią na Kanarki.Ale niewiem czemu na bilecie nie pisze ile kg bagażu rejestrowanego mogę wziąść ? Czy ktos wie? Wielkie dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
grodzioflic Re: Ktoś leciał Iberią na Gran Canarię ?? 27.06.10, 00:54 Czas lotu do Madrytu to 3h 15 min. więc posiłek przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś