Dodaj do ulubionych

rezerwacja Wizzair

IP: *.183.220.26.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.11.11, 21:20
Pomóżcie! W piątek 04.11.2011 zarezerwowałam lot z Warszawy do Rzymu. Zaznaczyłam, że płacę przelewem. Wiem, że na zapłacenie mam 24 godziny od rezerwacji, ale po przeczytaniu postów na różnych forach stwierdziłam, że mogę trochę poczekać z płaceniem i zrobiłam to dopiero w niedzielę. W regulaminie napisane jest, że jeśli przelew nie zostanie wykonany w ciągu 24 godzin, dochodzi do anulacji rezerwacji. Nic takiego się nie stało, ale nad, nawet po dokonaniu wpłaty, status lotu to "WSTRZYMANY". Wiem, że sama jestem sobie winna, że nie zapłaciłam po 24 godzinach, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ponieważ ceny biletów rosną, musiałam zarezerwować kolejny bilet na tę samą datę, ale jej "termin przydatności" mija jutro w południe. Przelałabym im znowu pieniądze na drugi bilet, ale nie wiem, czy pierwsza rezerwacja zostanie przyjęta (i zwrócą mi pieniądze). Boję się, że tę rezerwację z 04.11.2011 jednak np. pojutrze zaakceptują i wtedy przepadną mi pieniądze za drugą, a nie chcę ani płacić dwa razy, ani do nich dzwonić.
Pytam Was, bo długo szukałam odpowiedzi na różnych forach, ale nigdzie ten temat nie został podjęty.
Dzięki za wszelką pomoc.
Obserwuj wątek
    • martinaa_2010 Re: rezerwacja Wizzair 08.11.11, 09:06
      Gość portalu: aleksandra.ale napisał(a):

> nie chcę ani płacić dwa razy, ani do nich dzwonić.
      > Pytam Was, bo długo szukałam odpowiedzi na różnych forach, ale nigdzie ten tema
      > t nie został podjęty.
      > Dzięki za wszelką pomoc.

Zadzwoń do przewoźnika. Czy chcesz, czy nie to najlepsze wyjście.
      • Gość: Kika Re: rezerwacja Wizzair IP: *.ups.com 08.11.11, 10:00
        Nigdzie nie dzwon tylko czekaj, wizzar ksieguje pieniadze pare dni, skoro zaplacilas w nd to przelew wyszedl dopiero w pon. 24h nie dotycza weekendu bo wtedy bank i tak nie dziala, wiec bez paniki. Na pewno nie plac za rezerwacje kolejnego lotu bo bedziesz miec dwa, do czw status rezerwacji powinien sie zmienic.
        • grekan Re: rezerwacja Wizzair 08.11.11, 12:40
          Rowniez rezerwuje z Wizzair i przy platnosci przelewem pojawia sie zawsze info. status lotu wstrzymany. Po 2-3dniach jest potwierdzenie lotu.
          • Gość: aleksandra.ale Re: rezerwacja Wizzair IP: *.183.249.125.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 21:31
            Poczytałam o podobnych przypadkach i trochę się uspokoiłam. Najbardziej stresujące było to, że ceny skakały jak szalone, a ja nie wiedziałam czy mam ten bilet, czy rezerwować następny. Na szczęście we wtorkowe południe dostałam maila z potwierdzeniem. Lecę :)
            Dziękuję wszystkim za pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka