Dodaj do ulubionych

LOT - dla idiotów

IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 22:05
potrzebowałem biletów dla dwojga na koniec października, WAW-PRG, i po z górą dwóch tygodniach powrót ale VIE-WAR. Typowy bilet open jaw, i do tego bardzo nieskomplikowany. Na szczęście na stronie LOTu można wybrać "Wyszukiwanie zaawansowane" i już po chwili jest! I pojawia się cena: 6603 złote i jakieś grosze! To ile by to było w trochę wyższym sezonie?
Oczywiście kupiłem w te pędy. Tzn. kupiłem na te same dwa loty, tą samą linią, naszym narodowym przewoźnikiem, tylko w innym sklepie.
Na expedia.ie zażądali i dostali za te dwa bilety 214 ełro! (kupuję na irlandzkiej stronie expedii bo piszą po angielsku a nie po niemiecku jak na expedia.de i wyceniają w euro, a nie w USD jak na expedia.com czy w GBP jak na expedia.co.uk).
i tym sposobem expedia zarobiła 30 EUR prowizji a LOT się na te pieniądze wypiął.
tylko na co oni liczą proponując taką cenę?
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: LOT - dla idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 22:10
      Aha, przez moment był też rozważany wariant WAW-ZRH i powrót VIE-WAR, w tym samym mniej więcej terminie. Jako że do Zurychu jednak trochę dalej jak do Pragi, to i cena była ździebko wyższa. Konkretnie 9300 z groszami!
      • Gość: kare Re: LOT - dla idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 18:04
        Napisz jeszcze raz...ale powoli i po polsku, bo ciężko skumać o co ci chodzi...
        • Gość: Tomo Re: LOT - dla idiotów IP: 193.239.80.* 20.07.12, 19:56
          Chodzi o to, że LOT za 2 bilety z WAW do PRG i powrót z VIE do WAW zawinszowal sobie grubo ponad 6000zł. Jeżeli masz trudności ze zrozumieniem tego fragmentu to cała kasa podatników wyłozona na twoją edukacją poszła w błoto.
          Bo tego byś zrozumiał iż powyższa kwota zakrawa na kiepski żart już nawet nie wymagam.
          Podobnie jak tego co to bilety "open jaw" lub na czym polegają zakupy na expedii.
          • Gość: bruner Re: LOT - dla idiotów IP: 144.160.226.* 26.07.12, 20:50
            WAR to jest 'airport code' dla miasta Waris w Indonezji. Wiec jesli rzeczywiscie wpisales VIE-WAR tak jak w swoim poscie to wcale sie nie dziwie ze tyle kasy Ci kazali placic. I taki z Ciebie frequentflyer.

pzdr
            bruner
            • corrina_f1 Re: LOT - dla idiotów 26.07.12, 23:52
              bruner, duży lajk :)
              • Gość: bruner Re: LOT - dla idiotów IP: *.res.bhn.net 27.07.12, 06:10
                i duzy lajk tu ju tu corrina ;o)
            • Gość: frequentflyer Re: LOT - dla idiotów IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.12, 01:10
              literówka, w kodach jestem dość biegły. chcesz to sprawdź cenę na lot.pl dla WAW-PRG + VIE-WAW.
              • Gość: bruner Re: LOT - dla idiotów IP: *.res.bhn.net 27.07.12, 06:08
                nie wiem jak Ty patrzysz, ale mnie na tej trasie wychodzi 3,5 tys i to w biznes klasie na koniec Pazdziernika. Oj frequentflyer, cos krecisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka