Dodaj do ulubionych

Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji lotu

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.01.13, 22:11
Witajcie,
Mam pytanie, rezerwując lot pomyliłem się lekko w nazwisku mojej córki, generalnie pomyłkowo wpisałem podwójne "ń" i dodatkowo znak "=". Jak sprawdzałem zmiana nazwiska kosztuje 512 zł, nie usmiecha mi się tyle płacić za taki głupi błąd.
Jak myślicie, olać sprawę i w razie gdyby ktoś zauważył wpierać np. pomyłke w druku, czy wogóle to zauważą (z moich doświadczeń z wcześniejszego latania wynika, że raczej nikt na to nie zwróci uwagi), czy jednak dla świętego spokoju zmienić to oficjalnie i przeboleć te 5 stówek?
Obserwuj wątek
    • Gość: web Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 19:14
      do 3 literowek przechodzi bez bólu
    • do-de Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji 22.01.13, 19:01
      Na początku grudnia nie wpuścili znajomego do samolotu bo miał jedną (!) literówkę w imieniu. W Ryanair właśnie.
      • Gość: gość Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji IP: *.ip.netia.com.pl 23.01.13, 16:07
        ale bzdury wypisujesz....
      • Gość: mechan Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.01.13, 16:17
        No to znajomego nabili nieźle w butelkę, być może sprzedali na dany lot wbyt wiele biletów, co tanie linie lotnicze czasami robią i przyczepili się, żeby kogoś odrzucić nie musząc płacić odszkodowania. A koleś się nieźle dał...
        Można mieć 3 błędy literowe w imieniu i nazwisku, co potwierdziłem dziś w obsłudze Ryanair na lotnisku Okęcie w Warszawie.
        Czasami lepiej nie pisać nic, niż napisać coś, co wprowadza ludzi w błąd.
        • do-de Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji 23.01.13, 17:44
          Piszę jak było. Lot z Eindhoven do Wawy. Facet dzwonił z lotniska, ze go nie przepuścili na bramce i przyleciał 2 dni później. Miał jedną literówkę w imieniu. Przepadły mu zapłacone rezerwacje hotelowe i jedno z umówionych spotkań, więc raczej żartów sobie nie robił.
          Przypadek może jeden na tysiąc ale się zdarzył.
          • Gość: gość Re: Ryanair - pomyłka w nazwisku przy rezerwacji IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.13, 18:08
            Zadzwoń na obsługę klienta.Bez problemu zamienili mi kolejność błędnie wpisanych nazwisk w nazwisku dwuczłonowym.Bez żadnych opłat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka