Dodaj do ulubionych

zakupy na wolnocłowym

19.03.13, 08:18
czy wpuszczą na pokład w Rayanair z reklamówką z zakupami na wolnocłowym np. słodycze i pamiatki.
Obserwuj wątek
    • pietrzj1 Re: zakupy na wolnocłowym 19.03.13, 08:31
      Zakupy musisz zmieścić w podręcznym bagażu, zachowując rygory tegoż, czyli wagę i rozmiar.
      • Gość: duty free Re: zakupy na wolnocłowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 19:39

Nonsens. Możesz kupic alkohol ( 750 ml) lub inne artykuly i wnieść je
        na pokład samolotu poza limitem i odpowiednio przez sprzedawcę zapakowane.
        Zauwaz, ze nie ma pojemności alkoholowych 100 ml (malpka).
        I niczego nie musisz:)
        • Gość: p Re: zakupy na wolnocłowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 12:29
          To spróbuj tak zrobić na lotnisku, które nie wywalczyło z Ryanem opcji "jedna torba z duty-free dozwolona". Opisz następnie swoje doznania na forum.
          • Gość: Bobii Re: zakupy na wolnocłowym IP: *.toya.net.pl 25.01.14, 19:08
            Nie wiem od kiedy a na dzisiaj Ryanair pozwala wnieść na pokład samolotu dodatkowy bagaż zakupów w strefie wolnocłowej o wymiarach 32 / 20 / 20 cm.A limity (alkohol, tytoń, papierosy itp. to już inna bajka)
            • Gość: martasu33 Re: zakupy na wolnocłowym IP: *.euro-net.pl 28.01.14, 08:30
              Zakupiłam torebkę w wolnocłowym po odprawie. I miałam ogromne problemy z przepakowaniem torby: musiałam załadować ją do podręcznego a niestety nie miałam już miejsca. Nie chcieli mnie wpuścić na pokład samolotu. Inni tez po takich zakupach mieli problemy w wizzair.
              • Gość: nina104 Re: zakupy na wolnocłowym IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.14, 10:54
                To jak właściwie jest? Ryanair od niedawna dopuszcza w przepisach dodatkową małą torebkę a więc i tą z wolnocłowego chyba też (35x20x20)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka