pariss1
04.07.18, 10:04
Ze względu na to, że nie mam doświadczenia w rezerwacji w Wizz Air mam kilka pytań.
1.
Chciałabym lecieć we wrześniu do Budapesztu na kilka dni i dzisiaj cena jest rewelacyjna, ale powiedzcie mi czy takie dobre ceny długo się utrzymują czy raczej brać póki jest bo z dnia na dzień może wywindować po 100 zł więcej?
2. Czy dobrze rozumiem, że dokonując rezerwacji mogę już później np. 2 tyg/ w każdej chwili przed lotem dokupić większy bagaż?
3.
Jeśli mam dokupiony większy bagaż to czy cały czas mam opcję wzięcia tego podręcznego na pokład? Bo coś tam piszą, że nie ma gwarancji zabrania na pokład itp. Chodzi mi o to czy po prostu będę mogła wziąć chociaż większą torebkę bez problemu bo widzę, ze tam wszystko się liczy.
4.
Czy w trakcie rezerwacji doliczają jeszcze jakieś koszty, których nie widzę wyszukując lot?
Może pytania są banalne, ale wiem, że tego typu linie mają swoje bardzo restrykcyjne przepisy a nie chciałabym później płacić za swoją niewiedzę. Najlepiej zapytać praktyków a nie te mało czytelne regulaminy.