Dodaj do ulubionych

Wizz Air-co sądzicie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:03
Latacie tymi liniami? Jak z bezpieczeństwem, obsługą, uczciwością? Prosze o
opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: 213.17.128.* 16.08.05, 17:32
      Ja latam dość często na trasie Katowice-Londyn i jest OK. Jedyne opóźnienie,
      jakie mi się przydarzyło, to wina paskudnej mgły. Nad obsługą się raczej nie
      zastanawiam, bo przeważnie tuż po starcie zapadam w błogą drzemkę ;)
    • Gość: mira Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: 80.50.84.* 18.08.05, 07:29
      Wizz Air - firma tania, solidna i godna polecenia. Latałam kilka razy jest OK
      • Gość: piotr Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: 80.80.166.* 16.12.05, 15:02
        wizz to straszne dziadostwo. najwieksza wada: nie wiadomo kiedy i czy w ogole
        polecisz. Katowice ; frankfurt hahn 23 (dcwadziesciatrzy!!) godziny spoznienia.
        w powrotkna strone rejs odwolany - babka dzwonila kilka godzin przed odlotem w
        sroku nocy. żałosne. koleżanka leciała tydzien wczesniej i tez nie doleciala bo
        tez bez uprzedzenia odwolali lot. katowice dortmund tego dnia 2 godziny
        spoznienia. i tak dalej. NIGDY wiecej. stres i zepsute plany spotkan nie sa
        warte niskiej ceny. Szczerze odradzam korzystanie z tej linii bo szerego lotow
        jest wylacznie wirtualnych, jak przyjdzie co do czego i tak je odwolaja.
    • buschi Re: Wizz Air-co sądzicie? 18.08.05, 12:33
      Leciałam w kwietniu do Sztokholmu z Katowic - bez zarzutu!
      • Gość: ANNA Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:42
        Nie polecam tej linii. Wczoraj tj.14.12 miał o 24.00 przylecieć samolot z
        lotniska w Luton do Pyrzowic jednak lot został alunowany. Na miejscu w Luton
        kazano nam przechodzić z jednego terminalu do drugiego błędnie informując, że
        samolot się pojawi i wystartujemy. W ostateczności pozostawiono nas na pastwe
        losu bez informacji czy wrócimy do kraju. Nie wspomne o poziomie informacji na
        lotnisku w Pyrzowicach, znicierliwione rodziny dowiedziały się dopiero o 2 w
        nocy oficjalnym komunikatem, że jednak samolot nie przyleci do Pyrzowic.
        Nadmienie,że w Luton było już wiadomo o tym przed 24. W dodatku nikt nie
        odbierał telefonów w przedstawicielstwie Wizz-Aira w Polsce. Nie wspomnę o
        zszarganych nerwach...Dzięki liniom LOT(szczerze polecam) wróciłam do domu
        płacąc oczywiście za bilet.Większość pasażerów pozostała w Luton czekając na
        łaskę Wizz-Air.
        • Gość: Piotr [...] IP: 80.80.166.* 16.12.05, 14:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jule Re: Wizz Air-co sądzicie? 03.01.06, 16:21
          Gość portalu: ANNA napisał(a):

> Dzięki liniom LOT(szczerze polecam) wróciłam do domu

Witam byla kolezanke z firmy. Widze, ze fajnie reklamujesz naszego pracodawce.
    • iberia29 Re: Wizz Air-co sądzicie? 16.12.05, 08:44
      na razie zaliczyli pierwsza spektakularna wpadke:.....

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3070367.html
      • Gość: kolo Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: *.bulldogdsl.com 16.12.05, 11:24
        Nie pierwszą, nie pierwszą ....
        • iberia29 Re: Wizz Air-co sądzicie? 16.12.05, 11:31
          to moze napisz o innych przypadkach?
          Akurat tak sie sklada, ze dosc czesto mam stycznosc z wizzem i jakos do tej
          pory o innych cudach nie slyszalam.
          • Gość: krispie Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 09.01.06, 20:09
            Ja leciałem Wizzair-em kilkakrotnie zarówno do i z Londynu jak i Sztockholmu. I
            tylko raz zdarzyło się jedno 40-to minutowe opóźnienie. Obsługa miła,samolot
            czysty i wygodny jak dla mnie,ceny przystępne. W sobotę wybieram się na weekend
            do Dortmundu i mam nadzieję ,że znów nie będzie niespodzianek :)
            Ja mogę Wizz polecić z czystym sumieniem.
            • tomi_22 Re: Wizz Air-co sądzicie? 09.01.06, 20:53
              Dortmund ma PIEKNE lotnisko. Rekawy, bajery, nowe i piekne :) Okecie sie moze
              schowac...
              • jule Dortmund 09.01.06, 21:52
                Dortmund to malenkie lokalne (bo nie ma nawet znaczenia regionalnego)
                minilotnisko.
                Jest jednym z najmniejszych w D.
                Porownywanie go wiec z Okeciem jest chyba niewypalem.
                • tomi_22 Re: Dortmund 09.01.06, 22:44
                  Male a ma wieksza przepustowosc... to po pierwsze. Po drugie jest pieknie
                  zrobione, czyste, "czytelne" itp. Oczywiscie na ten fakt sklada sie to ze w
                  Niemczech beda mistrzostwa swiata w pilce noznej i to lotnisko BEDZIE
                  wykorzystywane do tych celow - kilka meczow e Dortmundzie, w tym mecz Polski.

Aha, moze jednak sie troche myle, bo bylem tam raz ale ten raz mi zapadl w
                  pamieci. Np taki Hahn, jest TOTALNA porazka, ale moze za x lat wybuduja tam cos
                  normalnego. Parkingi i droga juz jest, teraz czekam na ten barak :)
                  • mallina Re: Dortmund 10.01.06, 01:17
                    ale Hahn to lotnisko przyjmujace tzw "tanie loty", wiec to co tam jest to raczej
                    wystarczy.
                    wiele razy korzystalam z tego lotniska i jakos nie mialam powodow do narzekan.

a jak chcesz cos super to zapraszam na lotnisko do Frankfurtu;-)
                    • tomi_22 Re: Dortmund 10.01.06, 09:48
                      1. Wiekszosc lotow z Dortmundu to tanie linie :)
                      2. Do Hahn NIC NIE MAM. Czesto latam i nie narzekam - NAPRAWDE. Ale jak
                      zobaczylem Dortmund to zamarzylem zeby Hahn tez tak wygladalo. W Hahn
                      przeszkadza mi 1 rzecz - Brak monitorow i info czy i dlaczego dany samolot jest
                      opozniony. Ludzie siedza i czekaja a info brak.

No dobra, brak mi rekawa do samolotu jeszcze, ale wiem, ze nie ma nic "za
                      darmo" :))) No prawie za darmo :)))
                      • mallina Re: Dortmund 10.01.06, 14:24
                        ale skoro dowoza autobusami to rekaw nie jest taki konieczny.
                        ja pamietam jak jeszcze w Pyrzowicach malo co ladowalo i jak przylatywalam tam
                        Lufthansa to pasazerowie z samolotu(i do samolotu) szli normalnie przez plyte:-)))
                        osobiscie rekawa nie lubie, wzbudza we mnie jakies klaustrofobiczne odczucia.
                        • tomi_22 Re: Dortmund 10.01.06, 14:36
                          W Hahn draluje sie na piechote. Na Okeciu, owszem, dowoza i jest to jak
                          najbardziej OKEJ :)))
                          • mallina Re: Dortmund 11.01.06, 15:52
                            w Hahn rowniez dowoza, nigdy tam nie musialam isc na pieszo
                            • tomi_22 Hahn - COOO??? 11.01.06, 19:49
                              A powiedz mi kiedy dowoza? W 2005 co miesiac lot do PL, ostatnio lecialem
                              22.12 - 28.12. Snieg i zamarzajaca mzawka i kazdy dralowal na piechote...

Aha, paxy Ryana tez draluja.

Cos sciemniasz...
                • Gość: Andreas Re: Dortmund IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.06, 21:18
                  Dortmund to faktycznie male lotnisko ale zaczyna sie liczyc u nas w regionie ,
                  faktycznie warszáwskie Okecie nie wypada zbyt pozytywnie w porownaniu z DTM
                • Gość: Andreas Re: Dortmund IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.06, 21:18
                  Dortmund to faktycznie male lotnisko ale zaczyna sie liczyc u nas w regionie ,
                  faktycznie warszáwskie Okecie nie wypada zbyt pozytywnie w porownaniu z DTM
    • sumire Re: Wizz Air-co sądzicie? 16.12.05, 14:50
      Ja dość często nimi latam i miałam szczęście do tej pory (z wyjątkiem jednego
      przypadku, kiedy utkwiłam na lotnisku - ale to z powodu mgły). Co nie zmienia
      faktu, że skaszanili ostatnio na tym Luton...
    • Gość: pasazer Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: *.w86-203.abo.wanadoo.fr 10.01.06, 12:06
      Latam czesto na trasie Katowice-Paryz.Polecam w 100%.Opoznienia sa do 30min ale
      z winy pasazerow
      • mallina Re: Wizz Air-co sądzicie? 10.01.06, 14:26
        a o ktorej jest wylot do Paryza?
        jak tez o takim brzasku jak do Frankfurtu to sie nawet nie dziwie(5.50, 6.00)
        • Gość: pasazer Re: Wizz Air-co sądzicie? IP: *.w83-200.abo.wanadoo.fr 11.01.06, 13:15
          Samoloty sa po poludniu
    • okazjelotnicze Re: Wizz Air-co sądzicie? 11.07.13, 13:35
      Jak to zawsze w tanich liniach, przed lotem trzeba się dobrze przygotować.
      M.in. chodzi o odprawę online, druk kart pokładowych i prawidłowy rozmiar bagażu podręcznego.
      Niestety już kilka razy widziałem przykre sytuacje, w których niektórzy musieli sporo dopłacić za nadbagaż.

-------------------------------------------
      Najlepsze okazje lotnicze i nie tylko
      www.okazjelotnicze.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka