el-li 26.10.10, 21:58 Macie jakis dobry sposób na czyszczenie satynowych uchwytów w kuchni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: satynowe uchwyty 27.10.10, 00:12 el-li napisała: > Macie jakis dobry sposób na czyszczenie satynowych uchwytów w kuchni? Przecieram wilgotną mikrofibrą. A z czego masz brudne? Odpowiedz Link
allija Re: satynowe uchwyty 27.10.10, 00:13 mam satynowe uchwyty w kuchni. Nie czyszczę ich jakos specjalnie, tym samym środkiem co szafkę, czyli W5 do kuchni, przy okazji czyszczenia szafek. Poza tym to oczywiście ściereczka z mikrofibry, tak na co dzień, do przcierania jak sie zabrudzą od rąk /zwykle rąk latorośli/. Odpowiedz Link
ginalina Re: satynowe uchwyty 27.10.10, 23:27 Moje po 10 latach miały plamki i nie potrafiłam ich wyczyścić. Odpowiedz Link
el-li Re: satynowe uchwyty 30.10.10, 21:32 Relingi ściemniały i są takie nijakie jakby brudne. Odpowiedz Link
allija Re: satynowe uchwyty 31.10.10, 00:26 myślę, że to zależy od materiału z jakiego zostały zrobione. Moje uchwyty też mają już ok. 10 lat i nic im nie jest, reeling też w porządku. Może twój się utlenił? do mosiądzu można kupić specjalny środek, ja mam akurat Kiwi, którym wystarczy przetrzeć przedmiot czy, jak u mnie, listwę podłogową, i znikają wszystkie plamki, przebarwienia a listwa wygląda jak nowa. Może są takie środki do stali nieredzewnej? poszperaj na półkach z chemią. Odpowiedz Link