15.01.06, 20:31
witam! mam pytanie? jesli mam wykupiony bilet w dwie stronynp.Kraków-Mediolan
i lot powrotyny z Mediolanu chciała bym sobie przełożyć na póżniej(czyli
gdzieś za jakieś 2 tygodnie) co jest z tym związane? czy są jakieś opłaty?? i
tak wogóle gdzie to wcześniej zgłosić??
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: pytanie? 15.01.06, 20:35
      wszystko zalezy jakie linie, np. w germanwings jest taka mozliwosc, oplata
      zalezy od daty zmiany itd, najlepiej zadzwon na infolinie lub wylsij zapytanie
      mailem do linii, w ktorych kupowalas bilet.
    • Gość: blinx Re: pytanie? IP: *.chello.pl 15.01.06, 20:36
      Możesz. Ale raczej będzie się to wiązało z jakąś opłata. Zależy jaką lecisz
      linią. A zrobisz to tam gdzie kupiłaś bilet.
      • darena3 Re: pytanie? 15.01.06, 20:38
        Ja kupowałam bilet w SkyEurope.
        • Gość: blinx Re: pytanie? IP: *.chello.pl 15.01.06, 20:55
          Sky Europe pobiera 25 EUR za jedną część rezerwacji dla jednej osoby.
    • Gość: kasa76 Re: pytanie? IP: *.internet.v.pl 15.01.06, 20:57
      zglos sie do przewoznika lub biura w ktorym kupowalas bilet
      • roxis Re: pytanie? 15.01.06, 21:11
        w wypowiedziach poprzedników, jest i trochę prawdy i trochę rzeczy nie do końca
        prawdziwych. to czy zapłacisz i ile zależy od tzw. fare rules. jeżeli
        podróżujesz w bardzo restrykcyjnej taryfie spodziewaj się opłat za zmianę daty.
        w niektórych taryfach jest to nawet nie możliwe za żadną cenę. jeżeli zmiany
        dokonujesz przed pierwszym lotem i zadzwonisz do przewoźnika, który jest
        jednocześnie "właścicielem" tzw. ticket stock ( bilety z nr. zaczynajacymi sie
        od 220 to Lufthansa czy 016 United) to spewnością odeśle Cię to biura podróży,
        który wydał i sprzedał Tobie bilet. Jeśli zmiany dokonuje się w trakcie podróży
        zwykle nie ma z tym problemu. Są również taryfy bardzo "flexi" gdzie ze zmianą
        daty nie wiążą się żadne opłaty. Niektóre linie zwalniają z opłat osoby, które
        chcą zmienić datę z przypadków losowych jak śmierć członka rodziny lub choroba.
        • kasa76 zmiana 15.01.06, 21:37
          jeszcze jedna wazna informacja, jezeli taryfa faktycznie zezwala na zmiane to
          nalezy jeszcze pamietac o tym ze musza byc miejsca
          • darena3 Re: zmiana 16.01.06, 10:14
            Ja nie kupowałam biletu przez biuro podróży tylko przez internet.
            • Gość: blinx Re: zmiana IP: *.chello.pl 16.01.06, 12:37
              Na stronie SkyEurope masz nr tel. pod który powinnaś zadzwonić (022 433 07 33)
          • roxis Re: zmiana 16.01.06, 19:46
            zgadzam się. przykładowo jeśli podróżujesz w klasie ekonomicznej powiedzmy Q i
            nie ma w nich miejsc to jedyne co pozostaje to tzw. upgrade w wyższej klasie.
            czyli nie dość, że opłata za zmiane taryfy to jeszcze różnica w cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka