Dodaj do ulubionych

Mój pierwszy LOT!

IP: *.elsnerow.waw.pl 24.07.06, 14:40
jestem spanikowana. za miesiac lecę pierwszy raz samolotem i nie wiem co mnie
czeka. chodzi mi o wszystko od początku..nie wiem gdzie sie udać jak już
dojadę na lotnisko? lecę z Okęcia..lot międzynarodowy..i co z bagazem przy
przesiadce? jak to wygląda? czy oni się moim bagazem tam zajmą? rany wiem ze
to glupio brzmi ale prosze niech ktoś napisze mniej więcej o co chodzi.i jak
wyglada start samolotu? czu to bardzo trzęsie?
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: Mój pierwszy LOT! IP: *.netia.com.pl 24.07.06, 15:04
      to już wszystko było na forum, na przykład tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=35166853&v=2&s=0
      bagażem podczas przesiadki nie musisz się przejmować - zostanie nadany od razu
      do miejsca docelowego.

• Gość: p. Re: Mój pierwszy LOT! IP: *.elsnerow.waw.pl 24.07.06, 17:19
      dzięki..
    • brtlmj Re: Mój pierwszy LOT! 24.07.06, 21:43
      > dojadę na lotnisko? lecę z Okęcia..lot międzynarodowy..i co z bagazem przy
      > przesiadce? jak to wygląda? czy oni się moim bagazem tam zajmą?

To zalezy. Linie "tradycyjne" zapewne sie zajma, a tani przewoznicy nie.

> i jak wyglada start samolotu? czu to bardzo trzęsie?

Nie. Za to niewykluczone ze nigdy przedtem nie przezylad takiego przyspieszenia.
      Ale to zalezy od pilota :-)

Bartek
      • Gość: Maddyyy Re: Mój pierwszy LOT! IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.07.06, 13:39
        jesli przesiadasz sie w obrebie tych samych linii to nadadza ci bagaz od razu
        do miejsca docelowego, a jesli zmieniasz linie to moze byc problem, ew.
        proponuje porozmawiac z pania w check - inie, jesli masz obawy, zapytaj po
        prostu w miejscu gdzie oddajesz bilet do odprawy czy nadadza ci bagaz do
        miejsca docelowego. Przy normalnym bilecie (nie stand - by) nie musisz sie
        ponownie odprawiac na lotnichu gdzie jest przesiadka, wystarczy ze np lecac z
        wawy do rzymu a potem do np florencji, w rzymie przejdziesz na terminal
        narodowy i pokazujac panu przy bramce paszport i bilet kierujesz sie od razu do
        gate'a. (tam gdzie kontroluja ciebie i bagaz podreczny i gdzie jest bramka
        prowadzaca do twojego samolotu)
        • Gość: Maddyyyy Re: Mój pierwszy LOT! IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.07.06, 13:40
          aaa! no i to czy trzesie to niezupelnie zalezy od pilota jak ktos tu wczesniej
          napisal ale od pogody no i od typu samolotu. pamietaj ze na miejscach z tylu (w
          ogonie) trzesie zawsze wiecej.
    • Gość: Adamowa Re: Mój pierwszy LOT - info :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=45318231&a=45342545
      • Gość: panika Re: Mój pierwszy LOT - info :-) IP: *.elsnerow.waw.pl 26.07.06, 10:22
        dzięki bardzo! a jeszcze jedno lecę alitalią i to jest lot przez Mediolan do
        Bombaju, to jak będzie z bagazem? mam nadzieję że bez problemów?
        • sumire Re: Mój pierwszy LOT - info :-) 26.07.06, 11:01
          zupełnie bez. nie musisz bagażu w Mediolanie odbierać i znowu nadawać.
          • Gość: mia Re: Mój pierwszy LOT - info :-) IP: *.QLD.netspace.net.au 26.07.06, 11:55
            Przyspieszenie w czasie startu z cala pewnscia jest mniejesze niz to, ktore
            przezylam w czasie ostatniej przejazdzki na pewnym roller coasterze :D
            zycze milego lotu!!!
            • Gość: gość Re: Mój pierwszy LOT - info :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:02
              w przypadku Alitalii to bardziej bym się bał o to czy nie będą strajkować albo
              coś w tym rodzaju. Pierwsza podróż do Bombaju, nieźle.
    • myniek1 Re: Mój pierwszy LOT! 26.07.06, 18:05
      Ja bym powiedziała, że przyspieszenie w czasie startu jast całkiem miłe ;) To
      właściwie mój ulubiony moment w trakcie lotu, ale może jestem lekko zboczona...
      Jak to powiedziała wczoraj jedna z moich koleżanek do przestraszonego pasażera
      (leciał pierwszy raz)"Mam małego synka, który kiedyś będzie takim mężczyzną jak
      Pan. Chciałabym to zobaczyć, więc gdyby latanie było niebezpieczne nie
      robiłabym tego 4 razy dziennie".
      Gdybyś jednak na pokładzie sie bała, nie krępuj się zapytać stewki np. "co to
      za dzwięk ?", "czy wszystko jest w pożądku?" - w końcu po to tam jesteśmy ;)
      • Gość: do myniek1 :) Re: Mój pierwszy LOT! IP: 83.70.35.* 26.07.06, 20:36
        ej, przyspieszenie w czasie startu to tez jest moj ulubiony moment :) A juz
        myslalam, ze jestem zboczona ;) Pozdrawiam i zazdroszcze - fajnie masz, tak
        startowac 4 razy dziennie :)
        • Gość: Adamowa Re: Mój pierwszy LOT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:36
          Też zazdroszczę! Na razie mam za sobą lot na Teneryfę ze śródlądowaniem na Gran
          Canarii we dwie strony - to był mój pierwszy świadomy lot (w wieku 5 lat
          leciałam znad morza do Krakowa i niewiele z tego pamiętam) - chciałabym móc
          latać przynajmniej 4 razy w roku...
          Może jeszcze zmienię kwalifikacje ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka