Dodaj do ulubionych

rynair ubezpieczenie

14.11.06, 19:22
przy rezerwacji w ryanair'ze spotkalem sie z opcja bez travel inssurance. U
innych tego nie widzialem.
co to za ubezpieczenie? extra?
inni tego nie maja wyszczegolnionego. czy to jest od kradziezy lub
zniszczenia bagazu? Czy to jest jakies powazne ubezpeiczenie? Czym grozi jego
brak? Nie jest to jasno napisane, wiec wyglada mi na nabijanie w butelke.
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: rynair ubezpieczenie 14.11.06, 20:09
      ja przy kazdym wyjezdzie wykupuje indywidualna polise z rozszerzonym zakresm
      odpowiedzialnosci dot.uszkodzenia czy utraty bagazu.
      • staruch5 Re: rynair ubezpieczenie 14.11.06, 20:44
        sorry, ale po co sie chwalisz?
        czy Twoje doswiadczenie pozwala Ci powiedziec, ze pewne linie to maja included,
        a pewne nie?
        • iberia30 Re: rynair ubezpieczenie 14.11.06, 23:33
          staruch5 napisał:

> sorry, ale po co sie chwalisz?

???jakie chwalisz, po prostu napisalam jak ja podchodze do tematu, wole miec
          swoja polise za kilka zlotych niz w razie czego zostac na lodzie jak np. w
          przypadku wyjazdow zorganizowanych gdzie czesto ubezpieczyciel zastrzega, ze
          odpowiada tylko za zgubiony bagaz a juz za uszkodzona walizke nie.Praktyka mnie
          nauczyla:lepiej nosic niz sie prosic, 3 uszkodzone walizki mowia same za siebie.

> czy Twoje doswiadczenie pozwala Ci powiedziec, ze pewne linie to maja
          included,a pewne nie?

wystarczy zebys postudiowal strone przewoznika, powinno byc czarno na bialym
          jaki jest zakres ubezpieczenia, kotre jest dobrowolne a ktore nie, itd.
          • staruch5 Re: rynair ubezpieczenie 14.11.06, 23:38
            po pierwsze to dlatego napisalem, ze sie chwalisz, bo ZAMIAST odpowiedziec na
            pytanie piszesz, jak Ty podchodzisz do tematu. Masz prawo pisac obok tematu, a
            ja mam prawo to skrytykowac.

Po drugie, nie chce mi sie studiowac (na razie) przepisow. Licze na forum, bo
            po to jest. Zaskoczylo mnie to, bo bookowalaem u kilku przewoznikow i tylko u
            ryanaira spotkalem sie z tym problemem.
            • Gość: Ruda Re: rynair ubezpieczenie IP: 195.164.6.* 15.11.06, 08:05
              Jesli chodzi o ubezpiecznie, to niestety coraz wiecej "tanich" przewoznikow je
              wprowadza, np. Centralwings tez juz przy rezerwacji obstaje przy tym zeby
              wykupic dodatkowe ubezpieczenie. Samoloty liniowe ubezpieczenie bagazu itp. maja
              juz w cenie, "tani" przewoznicy szukaja mozliwego zysku wszedzie. Oczywiscie
              masz mozliwosc zrezygnowania z tego ubezpieczenia, ale niestety musisz
              przeczytac dokladnie jego warunki, bo moze sie okazac ze rezygnujesz z
              ubezpieczenia nie tylko kosztow leczenia, ale takze zniszczenia bagażu, czy
              kosztów związanych z anulowaniem lub opóźnieniami kupowanego rejsu.
            • iberia30 Re: rynair ubezpieczenie 15.11.06, 18:03
              staruch5 napisał:

> po pierwsze to dlatego napisalem, ze sie chwalisz, bo ZAMIAST odpowiedziec na
              > pytanie piszesz, jak Ty podchodzisz do tematu.

rozbraja mnie twoja nadinterpretacja......

>Masz prawo pisac obok tematu,

o dzieku ci panie i wladco......

>a ja mam prawo to skrytykowac.

taaaa twoja krytyka na pewno byla baaardzo zasadna....

> Po drugie, nie chce mi sie studiowac (na razie) przepisow. Licze na forum, bo
              > po to jest.

owszem, ale nie wiem czy to taki dobry pomysl polegac na tym co w necie
              wyczytasz....
              • staruch5 Re: rynair ubezpieczenie 15.11.06, 19:35
                nie pierwszy juz raz miedzy nami trzeszczy...
                Wali mnie to, ale jezeli chce Ci sie w to bawic, to przeczytaj moje pytanie,
                Twoja "odpwoiedz" i pokaz, gdzie owa nadinterpretacja!
                Piszesz OBOK tematu, nie na temat. Nie nazywaj tego nadinterpretacja.
                • iberia30 Re: rynair ubezpieczenie 15.11.06, 20:10
                  proponuje abys sie nauczyl czytac ze zrozumieniem i nie przekrecal moich slow.
                  NAdinterpretacja bylo nazwanie tego co napisalam chwaleniem sie a nie, ze
                  napisalam "obok tematu".
                  • cagligostro Re: rynair ubezpieczenie 16.11.06, 12:13
                    brak ubezpieczenia nie grozi niczym.ubezpieczenie jest po to zebys mogl dostac
                    kase za zgubiony bagaz jesli sie nie znajdzie(i tak ci sie to bez ubezpieczenia
                    nalezy),ale to jest tez ubezpieczenie medyczne na wypadek gdyby cos ci sie
                    stalo podczas twojej podrozy-koszty leczenia,itp itd.wszystko zalezy czy lecisz
                    z anglii czy lecisz z polski.i tak na przyklad kupujac ubezpieczenie lecac z
                    anglii zazwyczaj musisz byc zarejestrowany u gp zeby ono bylo wazne.osobiscie
                    wykupuje zawsze na wszelki wypadek takie ubezpieczenie i jesli lecisz z polski
                    to raczej nie zaszkodzi zaplacic kulkunastu zlotych wiecej.
                    • staruch5 Re: rynair ubezpieczenie 16.11.06, 22:10
                      tak sie sklada, ze w przypadku tego lotu beda mial spory pakiet NNW, KL etc, bo
                      to wyjazd na narty, wiec choc to lot z Pl nie bedzie problemu.
                      Dzieki, tego wlasnie sie chcialem dowiedziec.
                      Pzdr.
                      • iberia30 Re: rynair ubezpieczenie 16.11.06, 22:49
                        staruch5 napisał:

> tak sie sklada, ze w przypadku tego lotu beda mial spory pakiet NNW, KL etc,

doczytaj czy obejmuje bagaz-watpie zeby tak bylo, a jesli jest to w jakim
                        zakresie.
                        • cagligostro Re: rynair ubezpieczenie 17.11.06, 10:44
                          tak jeszcze w temacie ubezpieczenia to okazuje sie ze nie ma sensu chyba
                          kupowania ubezpieczenia jesli lecisz z uk.jest ono tylko dla rezydentow uk a
                          definicja tego rezydenta wg ryanaira jest dosc nie jasna i wg mnie trudno
                          pozniej dochodzic swoich praw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka