Dodaj do ulubionych

Lotnisko Heathrow T1->T4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:55
Ile faktycznie zajmuje czasu przedostanie się z terminalu 1 na terminal 4 na
lotnisku Heathrow w Londynie?
Jakie są opcje takiego transportu i która jest najbezpieczniejsza (pod
względem zgubienia się) dla osób nie znających języka angielskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: turystka Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=36342540&a=36343557
    • Gość: frequentflyer Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: 80.241.133.* 07.12.06, 12:08
      sam przejazd to 3-4 minuty jazdy autobusem lotniskowym, ale zanim do niego
      wsiądziesz, będziesz dymać ładnych parę minut z gate'a na którym wysiadłes do
      punktu kontroli bagażu i obmacywania, stoisz w kolejce do ww czynności do 10
      minut, zjeżdżasz windą lub schodami ruchomymi (2 minuty z dojściem) i czekasz
      na autobus kilka minut. z autobusem do miasta o którym wspomina turystka raczej
      nie pomylisz bo te są dostępne po procedurze imigracyjnej, która ciebie w
      tranzycie nie dotyczy.
      Zadnych opcji nie ma, to jest jedyna droga (OK, być może są limuzyny dla co
      biedniejszych szejków których nie stać na własny odrzutowiec, ale wątpię byś
      był jednym z nich).
      Nie pamiętam co dokładnie jest na drogowskazach, na pewno Terminal 4 - może
      Transfer to Terminal 4, może coś podobnego, ale jeżeli widzisz Terminal 4, idź
      tam.
      • Gość: aussie girl Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:50
        Musisz podążać za znakami w stylu "flight connection". Nie ma z tym
        najmniejszego problemu, znaki są żółte i rzucają się w oczy. Ja przemieszczałam
        się między tymi terminalam w lipcu i sierpniu. W ogóle nie było tłoku, zajęło
        mi to ok 40 min. Słyszałam jednak, że bywają dni, kiedy zajmuje to duuuużo
        więcej czasu. Pozdrawiam i życzę powodzenia. :)
        • Gość: frequentflyer Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: 80.241.133.* 07.12.06, 15:56
          flight connections prowadzi cię do Flight connections centre, gdzie dostaniesz
          boarding na drugi odcinek jeśli jeszcze nie masz albo cię przebukuja na inny
          lot jeśli twój pierwszy się spóźnił i nie łapiesz połączenia. fakt, że zrazu
          pokrywa się to z drogą do transferów ale w połowie drogi ten szlak się urywa.
          jeśli dobrze pamiętam.
      • Gość: Marcin_K Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:05
        Trochę niepokoi mnie to, co napisałeś. Chodzi mi o kwestię z bagażem. Czy swój
        główny bagaż odbieram z taśmy w Londynie i ciągnę go ze sobą do drugiej
        odprawy? Bilet mam od BA na oba odcinki, z tym, że operatorem drugiego odcinka
        jest inna linia lotnicza (Ale lot ma też numer BA).
        • Gość: frequentflyer Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 00:03
          no, nie, chodzi o bagaż kabinowy - bagaż główny nadasz w warszawie na całą trasę.
          przez całą w przypadku USA należy rozumieć odcinek to pierwszego portu w
          Stanach, gdzie bagaż na chwilę odbierasz i jeśli lecisz dalej, nadajesz po
          chwili ponownie. ale na Heathrow nie odbierasz. wyjątek: jeśli dalej lecisz z
          Gatwick. ale ty lecisz z T4, więc znów ciebie to nie dotyczy.
    • Gość: ajsberg Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.06, 14:54
      Connecting from Terminal 1 International to Terminal 4
      Your connection will take approximately 70 minutes, from landing to departure
      gate. Make your way by foot to the Flight Connections Centre, pass through
      customs and security and visit our airline desks before taking a coach to
      Terminal 4.

Schemat połączenia tutaj:
      www.britishairways.com/cms/global/images/content/main/150by120/lhr_int1_int4_cnx.gif
      • Gość: frequentflyer Re: Lotnisko Heathrow T1->T4 IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 17:47
        Gość portalu: ajsberg napisał(a):

> Connecting from Terminal 1 International to Terminal 4
        > Your connection will take approximately 70 minutes, from landing to departure
        > gate. Make your way by foot to the Flight Connections Centre, pass through
        > customs and security and visit our airline desks before taking a coach to
        > Terminal 4.
        przecież gość pyta czy sobie poradzi bez znajomości angielskiego, więc
        przydatność Twojej porady jest taka sobie.
        zresztą po co miałby wizytować "deski naszych linii lotniczych" gdy ma w
        kieszeni bording na następny lot? co do "pass through customs" to w tranzycie
        też nie za bardzo ma zastosowanie. i na twoim diagramie customs nie występuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka