Gość: xavery IP: *.eimperium.pl 15.07.07, 16:34 czesc! wybieram sie do mumbaju w sierpniu i najlepsza oferte ma finnair. 1960zl w obie strony to dobra cena. powiedzcie tylko czy linie sa "na poziomie" i w ogole czy warto im zaufac. podzdriwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scandinavian Re: finnair-opinie 15.07.07, 18:05 Też zastanawiałem się nad tą ofertą (finnair zaczął latać do Indii więc ma promocję), wahałem się w lutym - wtedy te bilety były nawet po ok. 1800 PLN. Ale w końcu zdecydowaliśmy się lecieć gdzie indziej. A co do Finnair - przyzwoite, choć bez rewelacji. Lecieliśmy z nimi do Bangkoku i do Singapuru. Na lotnisku w Helsinkach (Vantaa - małe i sympatyczne) akurat mieliśmy np. godzinne opóźnienie (to nie problem) ale potem pakowanie do samolotu to była masakra. Wszyscy razem: matki z dziećmi, inwalidzi, backpackersi itd - mogliby to usprawnić, np. wpuszczać rzędami tak jak to robią najlepsi. Co do serwisu to znośny, w okolicach średniej europejskiej. (tzn. jedzenie taaaakie sobie, opóźnienia +/- 1h, samolot stary ale jary, stewardesy-smiling nightmare). W samolocie MD11 (longhaul) mało miejsca. W środkowej kabinie 9 osób w rzędzie (3-3-3). W ostatniej - tragedia - 10 w rzędzie (3-4-3). Samoloty nabite na maksa. No ale jak się chce lecieć za małe pieniądze to tak to właśnie wygląda. Ty będziesz lecieć lepszym samolotem Airbusem 340-300 - więc polecam rezerwację miejsca w rzędzie podwójnym (AC lub JL) przy oknach (układ 2-4-2) już podczas wykupu biletu. Podsumowując - zdecydowałbym się ze względu na cenę, bezpieczeństwo i w miarę krótki lot. Na wygodę bym za bardzo nie liczył. scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavery Re: finnair-opinie IP: *.eimperium.pl 15.07.07, 21:22 dzieki wielkie za obszerna recenzje:D masz racje lece Airbusem i miejsce przy oknie zawsze zajmuje:) mam nadzieje ze obedzie sie bez zadnych komplikacji! dzieki jeszcze raz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: finnair-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:24 Przewoźnik przeciętny, nie wyróżniający się w zakresie serwisu. Leciałem do Bangkoku. Z powrotem zagubiono mój bagaż, bez słowa przepraszam. Dość znaczne opóźnienie samolotu w tamtą stronę, bez słowa wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś