Dodaj do ulubionych

finnair-opinie

IP: *.eimperium.pl 15.07.07, 16:34
czesc! wybieram sie do mumbaju w sierpniu i najlepsza oferte ma finnair.
1960zl w obie strony to dobra cena. powiedzcie tylko czy linie sa "na
poziomie" i w ogole czy warto im zaufac.
podzdriwam
Obserwuj wątek
    • scandinavian Re: finnair-opinie 15.07.07, 18:05
      Też zastanawiałem się nad tą ofertą (finnair zaczął latać do Indii więc ma
      promocję), wahałem się w lutym - wtedy te bilety były nawet po ok. 1800 PLN.
      Ale w końcu zdecydowaliśmy się lecieć gdzie indziej.

A co do Finnair - przyzwoite, choć bez rewelacji.
      Lecieliśmy z nimi do Bangkoku i do Singapuru.
      Na lotnisku w Helsinkach (Vantaa - małe i sympatyczne) akurat mieliśmy np.
      godzinne opóźnienie (to nie problem) ale potem pakowanie do samolotu to była
      masakra. Wszyscy razem: matki z dziećmi, inwalidzi, backpackersi itd - mogliby
      to usprawnić, np. wpuszczać rzędami tak jak to robią najlepsi.
      Co do serwisu to znośny, w okolicach średniej europejskiej.
      (tzn. jedzenie taaaakie sobie, opóźnienia +/- 1h, samolot stary ale jary,
      stewardesy-smiling nightmare).
      W samolocie MD11 (longhaul) mało miejsca. W środkowej kabinie 9 osób w rzędzie
      (3-3-3). W ostatniej - tragedia - 10 w rzędzie (3-4-3). Samoloty nabite na
      maksa. No ale jak się chce lecieć za małe pieniądze to tak to właśnie wygląda.
      Ty będziesz lecieć lepszym samolotem Airbusem 340-300 - więc polecam rezerwację
      miejsca w rzędzie podwójnym (AC lub JL) przy oknach (układ 2-4-2) już podczas
      wykupu biletu.

Podsumowując - zdecydowałbym się ze względu na cenę, bezpieczeństwo i w miarę
      krótki lot. Na wygodę bym za bardzo nie liczył.
      scan
      • Gość: xavery Re: finnair-opinie IP: *.eimperium.pl 15.07.07, 21:22
        dzieki wielkie za obszerna recenzje:D masz racje lece Airbusem i miejsce przy
        oknie zawsze zajmuje:) mam nadzieje ze obedzie sie bez zadnych komplikacji!
        dzieki jeszcze raz, pozdrawiam
    • Gość: Leszek Re: finnair-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:24
      Przewoźnik przeciętny, nie wyróżniający się w zakresie serwisu. Leciałem do
      Bangkoku. Z powrotem zagubiono mój bagaż, bez słowa przepraszam. Dość znaczne
      opóźnienie samolotu w tamtą stronę, bez słowa wyjaśnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka