Dodaj do ulubionych

czy ktoś leciał TravelService

IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.01.09, 11:54
Nic nie mogę znaleźć w internecie, więc do Was pytanie, czy ktoś tym leciał??
Ponoć to czeskie linie lotnicze. Itaka oferuje wycieczkę na Majorkę w czerwcu
i to jest ich przewoźnik. Na stronie internetowej TravelService nie ma nic
podane jakie mają samoloty itd.
Obserwuj wątek
    • imw Re: czy ktoś leciał TravelService 11.01.09, 13:31
      kilka informacji o ich samolotach jest tu: www.planespotters.net/Airline/Travel-Service
      • Gość: mumindzia Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.01.09, 21:31
        Dziękuje za info :) pozdrawiam!!
    • Gość: grodek Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.merinet.pl 11.01.09, 13:48
      Ok. 3 lata temu leciałem z nimi do Budapesztu (firma się szarpnęła,
      urządziła tam spotkanie dla klientów z przelotem czarterem).
      Lot był krótki, ale bardzo przyzwoity. Samolot prawie nówka B737.
      Nie masz się czego obawiać.
    • Gość: ts Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.09, 17:20
      Strona internetowa:

www.travelservice.aero/en/fleet.php
      Samoloty całkiem nowe 5-6 lat.

Pozdrawiam

TS
    • bah77 Re: czy ktoś leciał TravelService z Wa-wy?... 04.02.09, 08:36
      Czy wiecie, czy te linie przy czarterach na Kanary stosują numerację
      miejsc?

Przy których rzędach są wyjścia awaryjne?

Pozdrawiam

bah77
      • jszafranski Re: czy ktoś leciał TravelService z Wa-wy?... 31.08.09, 20:25
        napewno 13 rzad i byc moze tez 12 ale glowy sobie uciac nie dam :)

wiem bo sam zawsze prosze o "al lado de salida de emergencia"
        • Gość: wrrr Re: czy ktoś leciał TravelService z Wa-wy?... IP: *.aster.pl 04.09.09, 19:21
          15 i 16
        • Gość: K.Pawlak Re: czy ktoś leciał TravelService z Wa-wy?... IP: *.aster.pl 14.09.11, 16:46
          Majorka, Madera, Teneryfa, Goa, a w Krużewnikach był ?!
    • Gość: Hanna Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.icpnet.pl 23.05.09, 21:08
      Leciałam w maju na Kanary - jeśli turbulencje są normą, to wszystko było w jak
      najlepszym porządku:) Na Kanary lecieliśmy 6 godzin - zgodnie z planem, młoda
      załoga, mówią po czesku i angielsku. Miejsca były numerowane. Życzę udanego
      pobytu na Majorce!
      • Gość: or Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 15:58
        Mam planowany wylot na GC na 16 lipiec właśnie liniami Travel
        Service - ze Scanem. Nigdy wcześniej nie leciałam tymi liniami w
        związku z tym mam dwa pytanie - czy miejsca są numerowane oraz czy
        jest jakiś catering w ramach lotu ewentualnie możliwość kupienia
        jakiegoś posiłku? Lecimy z dwójką dzieci dlatego te informacje są
        szaenie istotne. Z góry dziękuję za odpowiedź
        • Gość: dzyga Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.06.09, 21:18
          Tak miejsca są numerowane, cateringu nie ma ale jest możliwość
          zakupów na pokładzie :)
    • Gość: dzyga Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.06.09, 21:15
      Leciałem tymi liniami z Warszaway do Las Palmas na Gran Canarie 2
      czerwca i wracałem 16 czerwca. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, dwa
      razy leciałem Boeingiem 737-800 w środku z monitorami z podstawowymi
      informacjami takimi jak np czas lotu, gdzie w obecnej chwili jest
      samolot, odległość, czas przelotu oraz w podłokietniku znajdowało
      się także radio, tylko trzeba było mieć swoje słuchawki, było 6
      stacji z czego działały 4 ale muza naprawdę była spoko. Jedynym
      minusem był brak cateringu co w liniach czarterowych w których
      leciałem zawsze występował, za to pod koniec lotu poczęstowali nas
      cukiereczkami :) Stewki były naprawdę ładne, typowe czeszki.
      Niektórzy pasażerowie mieli po 3-4 kg nadbagażu jednak bez problemu
      przechodzili. Zarówno podaczas przylotu do Gran Canarii byliśmy
      wcześniej jak i podczas powrotu w Warszawie też wylądowaliśmy
      wcześniej
      • Gość: mrsmoon Re: czy ktoś leciał TravelService IP: 193.201.167.* 30.06.09, 14:09
        Nie ma się czego obawiać. Leciałam z nimi na Wyspy Kanaryjskie,
        samoloty w dobrym stanie, przylot przed planowaną godziną.
        W drodze powrotnej nad Łodzią wlecieliśmy w burzowe chmury, były
        koszmarne turbulencje, trafialiśmy na dziury powietrzne i spadaliśmy
        po kilka metrów (jak nie po kilkanaście - ciężko wyczuć jak się ma
        szaro za oknami) i tak aż do Warszawy. Podziwiam pilotow za spokój i
        opanowanie i za bezporblemowe lądowanie w takich warunkach. Wśród
        pasażerow zaczynała już wybuchać panika. Na koniec kapitan
        przeprosił wszystkich za tą ostatnią godzinę lotu - nie dalo się
        tego uniknąć, bo musieliśmy zejść jakoś do lądowania. Pomimo, ze się
        bałam byłam pod wrażeniem ich umiejętności
        • Gość: BRUS Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:32
          W czerwcu na Maorkę z Neck. Miejsca numerowane, wszystko ok.
    • Gość: Jarek Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 14:58
      Pytanie do tych ktorzy juz lecieli z Warszawy np na Gran Canarie, Teneryfe - czy skrupulatnie sprawdzany jest bagaz podreczny pod katem wagi i wymiarow bo z tego co widze na stronie Itaki to legalnie taki bagaz mialby miec tylko 15cm grubosci, mniej niz u innych:/
      • Gość: Moni Re: czy ktoś leciał TravelService IP: 195.20.110.* 16.07.09, 12:58
        Leciałam TS w czerwcu na Kos. Samolot nowiutki, miejsca numerowane,
        zobaczylismy jednak iż na samym przodzie samolotu miejsca są wolne,
        spytalismy obsługi czy mozemy sie przesiąść, nie bylo żadnego
        problemu:) mieliśmy więcej miejsca :)
        Brak cateringu, za to woda za free :)

Samolot był przed czasem, z kos wystartowaliśmy 15 min wcześniej.
        Mega pozytyw dla Pilota Garsiji :) heheh
    • Gość: gość Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.09, 19:18
      Tu jest jakiś opis:
      forum.airfly.pl/topic/38/smartwings-czy-ktos-juz-z-nimi-latal/
      • Gość: Lotka Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.icpnet.pl 05.09.09, 21:47
        Przestań wklejać ciągle ten nieaktualny wątek z czerwca. Gdyby tam
        chociaż coś ciekawego było...
        • Gość: wkurzona Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 18:15
          exim tours to gó...ane biuro podróży 'które nie dba o klienta wynajmuje przewożnika Trawel service i tam giną bagaże nie wybierajcie się z tymi oszustami na Ma jorkę przestrzegamy
          • Gość: gość Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 18:21
            z majorki nie doleciał bagaż tymi liniami czeskimi organizator exim tours
            • voyager747 Re: czy ktoś leciał TravelService 06.08.11, 22:39
              Nam też nie doleciał bagaż z Majorki, ale to nie wina linii, tylko lotniska. Nasza jedna walizka poleciała do Zurichu, ale za parę godzin kurier ją przywiózł do domu. Akurat lecieliśmy Enterem w czerwcu.
      • Gość: dan Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.xdsl.centertel.pl 16.09.09, 22:10
        dzisiaj leciałem tymi liniami z palma de mallorka do
        warszawy.....Boże uchroń
    • Gość: Galaxy Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.19.165.21.osk.enformatic.pl 21.09.09, 11:58
      leciałam tymi liniami w czerwcu na Gran Canarie, bardzo pozytywne
      wrazenie. Po wyladowaniu w Polsce okazalo sie ze zniszczono mi jedna
      z walizek (urawana raczka), zglosilam to na lotnisku. poinformowali
      mnie jakie dokumenty mam wyslac do czech do przewoźnika. Zrobilam
      tak i po 3 miesiacach na konto przelali mi pieniadze za walizke i
      musz eprzyznac ze nawet na tym zarobilam:) Takze smialo mozna z nimi
      leciec.
      • Gość: zebra Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:17
        Ot i polska mentalność! Nieuczciwość i kombinatorstwo!Jak firma
        uczciwie postepuje, to ją jeszcze naciągnąć! Trzeba być
        inteligentym, wykształconym i godziwie zarabiać to nie bedzie
        potrzeby oszukiwania na wycenie walizki! Ale ciemnogród!
    • helka25 Re: czy ktoś leciał TravelService 06.10.09, 13:42
      Wybieramy się na Sri Lanke i dowiedziałam się , że loty odbywają się
      właśnie tymi liniami (najprawdopodobniej 737-800). Mam pytanie
      odnośnie odległości między fotelami czy jest tak samo mało miejsca
      jak np. w Air Italy Polska? Mąż ma prawie 190 cm i dłuugie nogi więc
      podobnie jak spora część osób ma problem, a lot niestety też będzie
      długi:))
      • Gość: Jaro Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.mmpnet251.tnp.pl 10.10.09, 15:48
        Standardowo ciasno, ale możecie poprosić o miejsca przy wyjciu
        ewakuacyjnym, tam jest dużo więcej miejsca. Pozd~
        • helka25 Re: czy ktoś leciał TravelService 12.10.09, 12:48
          dzięki Jaro. Obawiam się ,że chętnych na miejsca przy wyjściu
          ewakuacyjnym będzie niestety sporo :(
          • Gość: Tomek Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.leon.com.pl 22.08.10, 16:25
            Odswieze watek.Wg najnowszych danych,ktore znalazlem bede lecial
            tymi liniami do Keni.Troche dlugi lot.Napiszcie prosze,czy ta trasa
            takze odbywa sie bez cateringu darmowego na pokladzie?
            • Gość: Kuba Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.10, 17:36
              Ja leciałem na Majorkę i za catering słono trzeba bylo zaplacic ...
              nieduza kanapka 17 zł, herbata 9, cola chyba 8 . Chyba leciej kupić
              na lotnisku .
              • Gość: mn Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.icpnet.pl 24.08.10, 13:55
                wydaje mi sie ze polskie BP chca wykazac sie niezlym poczuciem humoru wysylajac
                turystow w wielogodzinne loty b737 bez cateringu. zycze powodzenia wszystkim co
                za tak duze pieniadze wydane na zimowe wakacje w tropikach beda leciec w takiej
                opcji. ha ha ha
                • Gość: Tomek Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.leon.com.pl 24.08.10, 18:46
                  Wcale sie nie dziwie ze sie smiejesz,bo dla mnie to tez jest jakies
                  nienormalne.Przeciez najdrozej w cenie wczasow do Keni to wlasnie
                  wychodzi przelot.To na duzo krotszych trasach w niektorych
                  samolotach jest darmowy catering.
    • Gość: ... Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.10, 14:18
      Jest to tania linia lotnicza wiec na jedzenie za free na pokładzie
      nie ma co liczyc chyba ze zaplacisz 10 zł za herbate natomiast
      samoloty ma nowe i dobre jak sie do nich wchodzi widac ze sa nowe i
      nie rozlatane w iektórych są telewizorki. Jak leciec travel service
      to nie ma sie co bac bo samoloty napewno nie nawalą jedyne za darmo
      na pokładzie to masz wode ;D
      • Gość: mn Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.icpnet.pl 29.08.10, 22:23
        no, te telewizorki to mnie prawie przekonaly. tlumaczenie ze to tanie linie
        wyjasnia sprawe. a powaznie to to jest kpina z polskich turystow! ja w to nie
        wchodze! dla porownania niemcy lataja w te same kierunki b-767 a-330 czyli
        samolotami wiele wiekszymi(wygodniejszymi) takze tanimi liniami (air berlin,
        condor...) posiadajacymi ZAWSZE telewizorki ( :-) ), darmowy wielodaniowy
        catering (wlacznie z alkoholem) etc. poza tym te same a czesto lepsze opcje
        kosztuja taniej!!! jestem polakiem, mieszkam w polsce ale do polskiej turystyki
        NIE WRACAM!!!
        • Gość: wq Kenia + TravelService IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.08.10, 00:43
          słuchajcie, po pierwsze to jest OGROMNY POSTĘP że będzie non stop z WAW do
          Kenii, i to do Mombasy a nie Nairobi (że przypomnę skuchę LOT-u z Wietnamem,
          gdzie walą Hanoi zamiast turystycznego Sajgonu)

na wiele kierunków NADAL lata się z polskich BP z uciążliwymi przesiadkami przez
          Niemcy, czasami z kilkoma MEGA UCIĄŻLIWYMI PRZESIADKAMI (że przypomnę nie tak
          dawny wyczyn Itaki z podróżą na Bali - 3 przesiadki, stopy po 6h i w sumie
          prawie doba w podróży)

TO JEST NAPRAWDĘ WIELKI POSTĘP!

Zauważcie też, że dzięki temu bezpośredniemu czarterowi ceny Kenii na sezon
          2010/11 są znośne i na ten kierunek opłaca się kupić wycieczkę z Polski, a nie
          przez Niemcy. Sprawdzałem oferty i jest PORÓWNYWALNIE (przynajmniej w firstach).
          To jest światełko w tunelu!

A co do posiłków, to na trasach powyżej 6h powinien być przynajmniej jeden
          posiłek bezpłatny - tak jest wszędzie i chyba polscy operatorzy nie dadzą tutaj
          siary.

Jeśli dadzą to szkoda, ale ja i tak chętnie polecę.

Powiedzcie mi tylko, gdzie mogę kupić sam bilet lotniczy na trasę WAW -MBA -
          WAW, bo niestety, ale na razie wygląda na to, że nigdzie. I bez wymuszonego
          hotelu z Itaki się nie obejdzie.

• Gość: smi Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.11, 22:40
        leciałem tymi liniami na Goa w tamtym roku, samoloty paru letnie B737 , ciasno ,jak na wszystkich czarterach.Catering free dwa razy ale słabiutki +woda ,reszta płatna cola 4 euro, kanapka 5 euro ,piwo małe 5 euro. Obsługa podała jedzenie i picie i "poszła" spać .Generalnie mało sympatyczna -czesi !!! ale lot spoko i o czasie .
        • Gość: zibi Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 15:01
          a czy jest miedzylądowanie i gdzie?
          • Gość: rybka Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 16:53
            lecąc do Goa międzylądowanie w Bahrajnie. Niestety nie wiem czy to "zasługa" przewoźnika Travel service czy też obsługi lotniska, ale oczyszczono mi bagaż z wartościowych rzeczy. Reklamacja u przewoźnika nic nie dała......
            • Gość: Rachela Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.aster.pl 26.01.11, 18:22
              rybka, ale do bagażu nadawanego nie pakuje się wartościowych rzeczy... no przecież to wiadomo i jest oczywiste.
              • Gość: lukasz Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 11:34
                Gorzej, nie wolno przewozić wartościowych rzeczy w bagażu bo przewoźnicy nie biorą za nie odpowiedzialności - i jest to zgodne z przepisami.
                Co do samej linii, raczej nie linia Cię okradła, a obsługa któregoś lotniska.
                • mokrzycka80 Re: czy ktoś leciał TravelService 15.02.11, 15:14
                  Witam :)

Ja lecę 27 lutego tymi liniami, 10 godzin lotu i catering jest :)
                • mokrzycka80 Re: czy ktoś leciał TravelService 15.02.11, 15:15

Witam :)

Ja lecę 27 lutego tymi liniami, 10 godzin lotu i catering jest :)
                  • Gość: Ella Re: czy ktoś leciał TravelService IP: 217.17.41.* 15.07.11, 13:39
                    Bardzo duże opóźnienia w locie - nasze było 12 godzin. Ale słyszałam, że dla tych linii to norma.
                    • voyager747 Re: czy ktoś leciał TravelService 15.07.11, 22:43
                      a my lataliśmy z nimi na Maderę w grudniu i nie było opóźnień, wszystko punktualnie, czyli jak widać nie zawsze.
    • Gość: turystka Re: czy ktoś leciał TravelService IP: 195.8.101.* 19.07.11, 14:29
      Leciałam i odradzam te linie. Pdróż która miała trwać 4,5 godz zajęła 12 godz.
      Nigdy swięcej
    • Gość: anna Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.152.129.72.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 12:18
      Witam wszystkich!

Nie polecam NIKOMU i NIGDY linii lotniczych Travel Service !!!! Lot czarterowy z Katowic - Pyrzowic do Pafos - niedziela 06.05.2012 - pierwotnie mieliśmy wylecieć o godz. 6.30, potem część osób dostała informację smsową, że wylot jest o 9.30 - chcę zaznaczyć, że tylko część osób dostała smsa - reszta ludzi "koczowała" na lotnisku od 3.00 w nocy!!!!

Mieliśmy wylecieć o godz. 9.30 - a skończyło się na tym, że czekaliśmy ponad 10 godzin na lotnisku !!! Fakt, że linie lotnicze zapewniły nam tzw. 'suchy prowiant' + jakiś tam słaby obiad, ale ponad 10 godzin siedzenia na lotnisku + prawie 3 godziny lotu + dojazd do hotelu... to był jakiś koszmar !!! I w ten sposób straciliśmy jeden dzień pobytu na Cyprze.

Natomiast wylot z Pafos do Pyrzowic też nie napawał optymizmem.. Mieliśmy wylecieć o godz. 20.15 natomiast znowu było opóźnienie i w samolocie znaleźliśmy się o godz. 00.30. Jeszcze siedzieliśmy ok. 40 min. na pokładzie, ponieważ UWAGA tu niespodzianka - linka czy 'coś tam' doczepiająca schody do samolotu nie chciała się odpiąć !!!!!!!!!!!! a obsługa techniczna lotniska pod postacią paru facetów stało, paliło papierosa i zastanawiało się ok. 40 min. jak mają to naprawić...

No czysta FARSA...Pierwszy i ostatni raz poleciałam tymi liniami, których wcześniej nie znałam..
      • Gość: Ada Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 18:38
        Miałaś pecha, to jedne z lepszych linii czarterowych. Latałam nimi z 10 razy, zawsze punktualnie, samoloty kilkuletnie, świetnie utrzymane. Mniemam, że nie latasz dużo, skoro po 1 przelocie wysnuwasz takie teorie. Kiedyś to się działo - Centralwings miewający często awarie, Air Italy Polska to samo, w necie huczało od głosów wnerwionych turystów.
        Teraz najczęściej latam EnterAir i szczerze mówiąc wolałabym Travel Service, głównie ze względu na flotę, ale cóż...
        Nie strasz innych, których biura podróży wysyłają tymi liniami, bo naprawdę są ok.
        • voyager747 Re: czy ktoś leciał TravelService 14.05.12, 22:10
          u nas wszyscy po jednym locie już wiedzą wszystko i radzą innym :) Już przywykłem.
          • Gość: Ada Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 10:40
            Ja też już do tego przywykłam, ale z drugiej strony wkurzam się jak ktoś nieobiektywnie atakuje tak naprawdę - w tym przypadku - solidną linię lotniczą. Ci co latają raz w roku na wakacje wyobrażają sobie pewnie, że połączenia działają jak w zegarku, że samolot nie ma prawa się zepsuć, a to bzdura. No i cóż czasem ma się pecha :-)
      • Gość: Andrzej Re: czy ktoś leciał TravelService IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 11:17
        Anno! "Urzekł" mnie Twój wpis, a najbardziej rozbawiła historia o lince he he he. Cóż ona ma współnego z tym "okropnym" Travel Service?
        Na marginesie - to porządna linia, na wakacje najbardziej z nimi lubię latać.
        • voyager747 Re: czy ktoś leciał TravelService 17.05.12, 23:15
          Ja też wolę z nimi niż np. z Enterem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka