Dodaj do ulubionych

Z kim lecimy??????

IP: *.lodz.mm.pl 09.05.09, 22:07
Dlaczego większość biur ukrywa ,jakimi liniami będzie lot ? Przecież
powinno to być ich obowiązkiem ,a moim prawem wiedzieć ,i to przed
podpisaniem umowy
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: Z kim lecimy?????? IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.05.09, 22:30
      Niby tak. Ale biura raczej podaja na swoich stronkach z jakich linii
      korzystają.
    • agnes315 Re: Z kim lecimy?????? 10.05.09, 14:50
      a jakie biuro ukrywa? pierwsze słyszę, zawsze wiem, jakimi liniami
      lecę, a jeżdżę z różnych biur
    • Gość: dzidziuś Re: Z kim lecimy?????? IP: *.lodz.mm.pl 10.05.09, 19:50
      Proszę popatrzeć na strony biur ,tylko nie które informują o
      tym .Trzea zadać sobie nie mało wysiłku aby do tej informacji
      dotrzeć.A powinno to być równie dobrze widoczne jak np cena.
      • hr.derduch Re: Z kim lecimy?????? 10.05.09, 20:16
        Które biuro ukrywa? Napisz bo ciekaw jestem.
        A tak na prawde to co to Ciebie obchodzi jakimi liniami lecisz? Skoro linia lata
        czyli nie jest na czarnej liście Unii Europejskiej i wszystko.
    • magdzie Re: Z kim lecimy?????? 11.05.09, 01:15
      dzidzius, lepiej sie ladnie uloz w lozeczku i idz spac.
      wg mnie informacja o liniach lotniczych jest istotna. lubie wiedziec z kim lece
      i np. czy linia specjalizuje sie w opoznieniach czy nie, i jaka jest sytuacja
      finansowa linii.
      • magdzie Re: Z kim lecimy?????? 11.05.09, 01:22
        dzidzius, przepraszam. wybacz moja pomylke.
        dr.her... powinien byc adresatem mojej wiadomosci.
      • Gość: frequentflyer Re: Z kim lecimy?????? IP: *.acn.waw.pl 11.05.09, 08:23
        ciekawa możesz być czego chcesz, ale tu nie ty jesteś kontrahentem linii a biuro
        podróży i jeżeli biuro zmieni przewoźnika na dzień przed wylotem nikogo o tym
        nie informując, żadne ogólne warunki umowy nie dają ci prawa do wycofania się z
        imprezy z tego powodu bez przepadku całej zapłaconej kwoty.
        • magdzie Re: Z kim lecimy?????? 11.05.09, 18:27
          napisales cos, co doskonale wiem.
          jesli ktos zna szczegoly np. zakonczenia dzialalnosci Air Madrid (i nie tylko)i nieudanych wakacji wielu turystow zanim skorzysta z uslug biura podrozy, upewni sie, ze linia z ktorej uslug korzysta ma stabilna sytuacje finansowa. poza tym w PL jakos nie za czesto biura podrozy umieszczaja w widocznym miejscu na stronie www informacje o liniach ktorymi pasazerowie maja przyjemnosc lub nieprzyjemnosc leciec. poza PL, np UK ( gdzie mieszkam) informacje te sa bardzo przejrzyste i kazdy turysta wie z kim i czym leci.
          ciao
          • hr.derduch Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 07:57
            magdzie napisała:

> w PL jakos nie za czesto biura podrozy umieszczaja w widocznym miejscu na str
            > onie www informacje o liniach ktorymi pasazerowie maja przyjemnosc lub nieprzyj
            > emnosc leciec.

Albo kłamiesz albo masz coś z oczami, obstawiam to pierwsze. Weźmy choćby
            osławioną Triadę: Na stronie głównej jak byk "tabela lotów" z avatarem samolotu.
            www2.triada.pl/
            GTI na głownej stronie wołami "aktualny rozkład lotów"
            www.gti-travel.pl/
            Alfa Star strona głowna "rozkład lotów"
            www.alfastar.com.pl/
            Itaka strona główna "Linie lotnicze"
            www.itaka.pl/
            Exim strona główna "Rozkład lotów"
            www.eximtours.pl/
            Itp. itd. etc.

> poza PL, np UK ( gdzie mieszkam) informacje te sa bardzo przejrz
            > yste i kazdy turysta wie z kim i czym leci.

Na Ukrainie gdzie jak piszesz mieszkasz wcale nie jest pod tym względem lepiej,
            przeglądnąłem sobie kilka stron i informacja jest słaba.

• kasia_p45 Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 17:24
              UK - United Kingdom (Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i
              Irlandii Północnej) a nie Ukraina
              • hr.derduch Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 17:47
                kasia_p45 napisała:

> UK - United Kingdom (Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i
                > Irlandii Północnej) a nie Ukraina

UK zgoda ale pod warunkiem napisania obok o Polsce RP, wtedy tak. Jeżeli zaś
                pisze PL to powinna napisać GB bo w tym kontekście UK to Ukraina. Oczywiście że
                napisałem to złośliwie Droga Kasiu, jakoś nie trawię osób z wybiórczą ślepotą.

Jak tam było w Irlandii? Jak przelot?
                • kasia_p45 Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 22:03
                  Ok może i masz racje, nie bede sie z toba spierac..
                  A przelot ok. Zero opoznien, miła obsluga.. itd
                  W Irlandii bylo super.. milo, ze pytasz :)
                  Znów zobaczyłam kawałek tej pieknej wyspy: ocean, klify,
                  kilka "zmurszałych" zamczysk, pubów gdzie napiłam sie irlandzkiego
                  guinessa, ktorego uwielbiam... ale tylko TAM... bo w Polsce juz tak
                  nie smakuje..

A tak przy okazji... ludzie TAM sa owiele zyczliwsi niz TU.. i nie
                  ma w nich tyle jadu i zawisci co u polakow..

<Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe>
                • magdzie Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 22:57
                  a moim zdaniem Ukraina w miedzynarodowym skrotownictwie to UA.
                  nie bralam pod uwage tylko biur podrozy, ktore wymieniles. moje spotrzezenia
                  napisalam glownie pod katem biur podrozy mniej znanych, ktorych sa tysiace.
                  i mam wrazenie, ze probujesz udowodnic mi, ze sie myle.
                  opinia, ktora napisalam jest wg mnie sluszna i zgodna z prawda. i tyle w tym
                  temacie, Ty masz inne zdanie-zgoda. poza tym zadna nowoscia jest to, ze polskim
                  biurom podrozy daleko do poziomu biur z UK (pozwol, ze bede uzywala tego skrotu,
                  czy jest on zgodny z Twoim rozumowaniem czy nie), Niemiec czy Szwecji. pod
                  wzgledem profesjonalizmu w kazdym calu, choc wyjatki sie zdarzaja, jak wszedzie,
                  jak i ceny poszczegolnych produktow.
                  a co do wybiorczej slepoty Szanowny/Szanowna hr.derduch ;) usmiechnelam sie
                  lekko, jak uraczyles/las mnie tym komentarzem;)

ciao;)
                  • kasia_p45 Re: Z kim lecimy?????? 12.05.09, 23:08
                    derduch to facet :P
                  • martica co wy macie z tym UK? 13.05.09, 09:51
                    Zapewniam Cie, ze przeszkasdza to wiekszosci ludzi!
                    Nie ma takiego kraju w polskiej nomenklaturze jak UK! Jest Wielka
                    Brytania, albo Anglia, Szkocja, Walia itd. A w Anglii mowisz 'I come
                    from RP'?
                    Pisz GB jak juz musiz uzywac skrotu, bo to jest bardziej zrozumiale -
                    to samo jest na samochodach (to skrot miedzynarodowy jak PL dla
                    Polski, bo RP jest skrotem 'krajowym'). I jesli tam mieszkasz to
                    zanim napiszesz cos na temat Polski to najpierw to sprawdz! I nie
                    krytykuj Polski! A co do linii lotniczej to zawsze takie info mozna
                    uzyskac albo na stronie biura (tak,niektore nawet maja logo linii)
                    albo pytajac sie bezposrednio. I w Anglii w malycyh biurach jest
                    dokladnie tak samo! Te bez loga po prostu wspolpracuja z wieksza
                    iloscia linii (stad nie ma logo), ale jak zapytasz powiedza zawsze.
                    Bedzie to jedna z tych linii: Norwegian, Centralwings (LOT Charters),
                    Air Italy Polska, Aurela, Lotus Air, Eurocypria (tej akurat nie
                    polecam) czy Karthago Airlines.
                    Polskim biurom jest faktycznie daleko, jeszcze zadne nie zsotawilo na
                    lodzie kilku tys ludzi, bo zbankrutowalo z dnia na dzien a ludzie do
                    dzis nie dostali z powrotem pieniedzy. Ty krytykujesz PL to ja
                    pokrytykuje GB.
                    • zespol-downa tak czy siak, każdy wie o co chodzi! 13.05.09, 11:00
                    • magdzie Re: co wy macie z tym UK? 13.05.09, 11:21
                      ja nie wychwalam GB (uklony) ponad miare, to po pierwsze, a po drugie nie
                      zgadzam sie z Twoja wypowiedzia. koniec kropka.
                      i nie krytykuje PL, i mam nadzieje, ze sytuacja sie wkrotce poprawi w naszym
                      kraju. mam nadzieje, ze krytykowanie GB (uklony) sprawilo Ci choc odrobine
                      satysfakcji, skoro uwazasz, ze oko za oko, zab za zab.

> Polskim biurom jest faktycznie daleko, jeszcze zadne nie zsotawilo na
                      > lodzie kilku tys ludzi, bo zbankrutowalo z dnia na dzien a ludzie do
                      > dzis nie dostali z powrotem pieniedzy.

czyzby?:)
                      pozdrawiam:)
                      • Gość: lena Re: Z kim lecmy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:54
                        Prosze bardzo oto porzykład biura w którym nie dowiesz się o lotach
                        niczego - ani nie ma tabeli wylotów ani kto obsługuję - A TE LINIE
                        KTÓRE WYPISALI SA MINIMALNĄ FLOTA Z JAKIEJ KORZYSTAJA - Kłamczuchy
                        Biuro nazywa się : SCAN HOLIDAY
                        ps. znajdzcie na ich stronie tabelę wylotów ?
                        • kasia_p45 Re: Z kim lecmy ? 13.05.09, 17:08
                          Rzeczywiście, nie da sie otworzyć tabelki wylotów w ScanHoliday (w
                          zeszłym roku mozna było to normalnie otworzyc). Ale takową
                          znajdziesz w katalogu. Zresztą na stronce Scana jak zajrzysz w jakąś
                          propozycje wyjazdu to mozna podejrzeć terminy i miejsca wylotów..
                          Wiec nie jest tak źle z nimi. Wydaje mi sie, że to wszystko przez
                          ten kryzys... Mniej ludzi wyjeżdża i pewnie dlatego jest to powodem
                          tego, że nie prezentują jako takiej tabelki wylotów ponieważ
                          pozmieniały sie niektore terminy a niektore nie dojda do skutku..
                          Troche dziwne to wszystko ...
                          • hr.derduch Re: Z kim lecmy ? 13.05.09, 20:02
                            Co ciekawe danych o przelotach nie podaje poza Scan-em także ich "mamusia" TUI!
                            To jak to jest? Polskie kiepskie biura podają, a zachodnie "super renomowane"
                            jak widac nie? Paranoja, co?
                    • rozdziawipapa Re: co wy macie z tym UK? 13.05.09, 12:13
                      Nie zgadazam się z tobą. Państwo nazywa się Zjednoczone
                      Królestwo.... itd. (także w polskiej nomenklaturze) i to nie to samo
                      co Wielka Brytania.
                      Co do skrótów to też różnie bywa. Na samochodzie GB, ale w
                      Internecie .uk (zreszta nie tylko - bo to skrót znormalizowany przez
                      ISO, więc nie gańcie kogoś kto poprawnie się nimi posługuje.
                • rozdziawipapa Re: Z kim lecimy?????? 13.05.09, 18:35
                  hr.derduch napisała:

>
                  > UK zgoda ale pod warunkiem napisania obok o Polsce RP, wtedy tak.
                  Jeżeli zaś
                  > pisze PL to powinna napisać GB bo w tym kontekście UK to Ukraina.

Absolutnie nie można się zgodzić z tą teorią. Wg normy ISO 3166 jest
                  UK i PL, a Ukraina to UA.
            • rozdziawipapa Re: Z kim lecimy?????? 13.05.09, 12:21
              Nigdy skrótu UK nie skojarzyłbym z Ukrainą. Ukraina to UA (i na
              samochochach i w Internecie, a w ogóle w zgodzie z ISO).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka