vous_etes 25.05.09, 23:49 czy ktos ostatnio leciał i może potwierdzić / zaprzeczyć, że ważą / nie ważą bagaż(u) podręcznego. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vous_etes Re: łódź - ryanair 26.05.09, 20:04 poprzednio był zołz :) nie sądziłem, że miałem ciężką walizkę, dlatego ostro się zdziwiłem, jak miarka przleciała szybko przez 10kg i zatrzymała się na 12. nic nie wskazuje, że będę mieć mniej bagażu, a nie wiem, czy po prostu mam takie szczęście, że trafiam na ważenie, czy w łodzi to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af-bcn Ryanair , nie tylko łódź - IP: 89.6.33.* 26.05.09, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=95701585&a=95701585 podobne relacje z GiROny , London STN ... zgodnie z filozofia M.O'L Warunki przewozu sa jasne, nie jest to spisek swiatowy przeciwko Tobie :)) z drugie str, zob: www.porque.pl/foro/index.php?topic=38.0 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vous_etes Re: Ryanair , nie tylko łódź - 27.05.09, 22:19 nie posądzałbym o'L. o spiskowanie przeciwko mnie :) widziałem wątek o wymaiarach bagażu, wielokrotnie się spotkałem z mierzeniem, ale ważenie po raz pierwszy w łodzi, uważam, że jest to trochę pozbawione sensu, rozróżnianie, czy dodatkowy sweter (który spowodował przekroczenie wagi bagażu - a nie wyglądał jak z podesłanego przez Ciebie linka :) ) mam w walizce, czy na sobie, podobnie upychanie baterii od laptopa po kieszeniach - a jedynie w ten sposób bezboleśnie udało mi się przejść przez miejsce ważenia do security check, gdzie następowało rozbieranie się z kilku warstw :) nie mam wagi, i chciałbym sobie oszczędzić a) na bagażu rejestrowanym b) zabaw z upychaniem bagażu po kieszeniach itp i stąd moje pytanie. Bo jeśli w łodzi standardowo ważą bagaże, to mogę się próbować pakować na około 5-6kg, a wolałbym na 10kg, jeśli nie zdarza się to często. Odpowiedz Link Zgłoś