Gość: londoner IP: *.range86-176.btcentralplus.com 13.08.09, 15:51 Lece z LHR do KRK via WAW. Po wyladowaniu w WAW kierowac sie strzleczkami tranzyt? Bagaz odbiore w KRK? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: przesiadka na okeciu IP: *.aster.pl 13.08.09, 16:18 bagaz odbierzesz tam dokad zostanie on nadany na LHR, a to zależy od linii Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: przesiadka na okeciu 18.08.09, 12:09 Bagaż odbierzesz tam gdzie zostanie nadany w LHR, gdy nadasz go do KRK to tam go odbierzesz, ale to też zależy od przewoźnika. Czasami trzeba nadawać do miejsca przesiadki i potem znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: przesiadka na okeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 21:34 Po wylądowaniu w WAW stajesz w gigantycznej kolejce do odprawy paszportowej (Non Schengen), a następnie skręcasz w lewo do jeszcze większej kolejki do ponownej kontroli bezpieczeństwa (bez sensu, prawda?). Tutaj, klnąc, spędzisz co najmniej 20 minut, bo jest tylko jedno stanowisko z obsługą, która nie mówi w żadnym języku poza polskim. Welcome to Poland! Następnie po schodkach wędrujesz piętro wyżej i znajdujesz się w nowym terminalu. Bagaż, jeśli trasę robisz na jednym bilecie, będziesz mieć do odbioru w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: przesiadka na okeciu 19.08.09, 08:14 Tutaj, klnąc, spędzisz co najmniej > 20 minut, bo jest tylko jedno stanowisko z obsługą, która nie mówi w żadnym > języku poza polskim. Welcome to Poland! A o czym ty chcesz dyskutować z obsługą stanowiska kontroli bezpieczeństwa? O poezji Herberta? Rozbierasz sie ze wszystkich metali, przechodzisz, zbierasz co twoje i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: przesiadka na okeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 12:09 Dyskutować to ja nie chcę o niczym, ale niektórzy obcokrajowcy przede mną w kolejce niezbyt rozumieli burknięcie "buty" wypowiedziane w języku Mickiewicza. I parę innych, jak na przykład "kapelusz". Znajomość podstawowego słownictwa angielskiego jest niezbędna, bo procedury kontrolne w UE są inne, niż poza nią i dla niektórych przylatujących i lecących dalej tranzytem właśnie to stanowisko jest pierwszym kontaktem z Polską. Problem też w tym, że o ile po check-in, czyli wejściu z miasta, stanowisk security na Okęciu jest kilka, o tyle przy przejściu tranzytem z lotu "Non Schengen" jest jedno. Słownie jedno. A jeśli spotkają się samoloty z Rosji, UK i Stanów, to tranzytem leci ze sto osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: przesiadka na okeciu IP: *.rybnik.vectranet.pl 30.08.09, 09:02 Mam dla Ciebie dobrą radę. UNIKAJ OKĘCIA JAK OGNIA!!!! Najgorzej zorganizowane lotnisko świata a na samolot do krakowa i tak nie zdążysz. JA za każdym razem nie zdążyłem (3x) Odpowiedz Link Zgłoś