Dodaj do ulubionych

Sałatka GYROS

IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.10, 08:11
ja proponuję zamiast pomidorów i kiszonych ogórków-paprykę i
korniszony. Smacznego!!! :))
Obserwuj wątek
    • jorgos00 Sałatka GYROS 29.05.11, 20:53
      Po pierwsze-giros to nie sałatka tylko mięso pieczone na obracającym się rożnie.(giro-koło) Po drugie Grecy nie używają kiszonych ogórków czy innych naszych marynat,chyba że wychowali się w Polsce.
      • smakosz147 Re: Sałatka GYROS 01.06.11, 11:08
        Po pierwsze gyros jest Grecji a kebab Turecki, po drugie kebab oznacza wszystko co jest nadziane na badyl i opiekane. Mi najbardziej smakuje sałatka gyros, która znalazłem na jednym z blogów, niestety autor pomylił regiony i napisał, że to tureckie inspiracje, a powinno byc chyba greckie.
        www.codogara.pl/191/salatka-gyros-czyli-tureckie-inspiracje/
    • jorgos00 Sałatka GYROS 01.06.11, 12:20
      Po pierwsze masz rację że Gyros jest Grecki.Po drugie jak byś uważnie czytał to ja nic nie pisałem ani o Turcji ani o kebabie.Choć jest w Greckiej kuchni Tas-kebab czyli coś jak nasz gulasz tylko z małą ilością sosu. Pozdrawiam
      • smakosz147 Re: Sałatka GYROS 01.06.11, 13:12
        @ jorgos ja nic do ciebie nie mam, dodałem ten wątek gwoli jasności, ale i tak uwielbiam sałatkę gyros
    • jorgos00 Sałatka GYROS 01.06.11, 21:59
      Jeśli to tak odebrałeś to sorry.Ja po prostu chciałem sprostować o tej Turcji.A ta Twoja sałatka może okazać się super tylko najpierw muszę ją zrobić.Dla ścisłości to Ci wyjaśnię że mieszkam w Grecji od ponad 23-ech lat i jak czasami widzę przepisy kuchni Greckiej to mi się chce śmiać.Co najgorsze że najwięcej błędów podają renomowane czasopisma lub(kucharze)np.Makłowicz.Nie gniewaj się.Pozdrawiam
      • smakosz147 Re: Sałatka GYROS 02.06.11, 17:14
        Nie ma problemu, pozdrawiam
        P.S. a może masz jakiś fajny przepis na jakieś greckie danie z kurczakiem, chętnie wypróbuje
    • jorgos00 Sałatka GYROS 02.06.11, 20:59
      Wejdź na stronę WIELKIE ŻARCIE i poszukaj przepisów jorgos00 w kuchni greckiej.Jest tam też mój adres email. Życzę smacznego.
      • smakosz147 Re: Sałatka GYROS 04.06.11, 13:21
        dzięki, na pewno skorzystam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka