Dodaj do ulubionych

biszkopt z kaszanki

25.11.12, 16:07
Czy ktoś robił biszkopt z kaszanki "gesslerowski"?
Pytam,bo kupiłam jakis dwutygodnik w którym jest niedokładny przepis.Podali ilośc śmietany ale nie wiem jakiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: reginamaria Re: biszkopt z kaszanki IP: *.mysliborz.vectranet.pl 31.05.18, 00:15
      4 cebule pokrojone w piórka
      3-5 dag masła do przesmażenia cebulki
      10 dag masła
      1 bułka namoczona w mleku
      40 dag kaszanki pokrojonej w kostkę
      2 jabłka pokrojone w kostkę
      10 dag obranych migdałów
      10 dag rodzynek
      2 duże śmietany
      6 jajek
      kumin, sól, pieprz, cynamon

      Cebulkę przesmażyć na maśle i ostudzić. Masło utrzeć do białości i dodać namoczoną w mleku bułkę (odciśniętą), rozetrzeć.
      Dodać cebulkę, kaszankę pokrojoną w kostkę, jabłko obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, obrane migdały, rodzynki namoczone w gorącej wodzie, śmietany wymieszane z 6 żółtkami i ubitą pianę z 6 białek. Dodajemy sól, pieprz, cynamon i kumin.





      Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy, około 50 minut.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka