Dodaj do ulubionych

Nr 5/2005 Numer specjalny!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:16
od wieków nie było tak marnego numeru KUCHNI. Monotematyczność tego numeru
powoduje, że jest on nudny, brak jakichkolwiek przepisów, które natchmiast
chciałoby się wypróbować a nachalne promowanie przyprawy "do wszystkiego" na
bazie glutaminianu sodu jakim jest produkt sponsora numeru uwłacza wszystkim,
którzy cenią dobrą kuchnię. I żal i wstyd za redakcję...
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! IP: *.polkomtel.com.pl 29.04.05, 09:03
      Ja niestety nie mogę się z tym zgodzić.Uważam, że dawno nie było tak świetnego
      numeru!!!Kocham podróże i dobrą kuchnię więc jestem pod dużym wrażeniem.Na
      pewno kilka przepisów wypróbuję. Ponieważ nie byłam w Chormacji mam jeszcze
      większą ochotę na wakacje w tym kraju.A jeśli chodzi o "tą przyprawę" to wcale
      nie trzeba jej dodawać. Wystaczy trochę fantazji i można ją zastąpić innymi
      ulubionymi przyprawami.Pozdrawiam serdecznie miłośników dobrej kuchni.
      • Gość: Finka Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 11:48
        ...ja odebralam ten numer dosc negatywnie. Wlasnie za opowiesc o Chorwacji.
        Niby nie mam wielkich zastrzezen ale srednio znajduje tu kilmat chorwacki. Od
        12 lat nalogowo odwiedzam ten kraj jedzac kazdego dnia w innym miejscu ;)

I czuje ze kilmatu w gazecie nie odnalazlam. Moze za typ zdjec? Moze dlatego ze
        menu kazdej restauracji, konoby jest na tyle podobne ze tworzy nieco inny
        wizerunek kuchni chorwackiej? Choc jadalm i goscilam u Chorwatow w ich
        domach...Chyba zaatkowalabym ten temat nieco inaczej...od takiej strony kuchni
        chorwackiej ktora kazdy dostaje chwile po przekroczeniu granicy.

Moze ten numer po prostu nie dla mnie

• Gość: ela Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 10:25
      za malo prostych a smacznych przepisow, keidys prenumerowalam kuchnie,zawsze
      bylo kilka ciekawych przepisow,teraz prawie nic mi się nie podoba
    • brunosch Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! 05.05.05, 11:01
      tak źle nie jest :) może dlatego, że kuchnia śródziemnomorska wyjątkowo mi
      odpowiada?
      a produkt sponsora można zlekceważyć - nie ma obowiązku kupowania i dodawania do
      potraw.
    • lis_ka Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! 05.05.05, 16:09
      ja już od paru numerów nie kupuję, a ostatnie były tak fatalne, że teraz nawet
      nie mam ochoty przeglądać nowych numerów w kiosku, żeby sprawdzić, czy warto
      kupić.
      Nie warto.

W wolnych chwilach wolę przeglądać książki kucharskie i czytać Voyage;-)
    • Gość: swiniak Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! IP: *.smtvsat.pl / 80.51.245.* 09.07.05, 15:03
      witam. może mi odsprzedasz ten numer kuchni 5/2005 proszę o kontakt
      swiniakk@wp.pl
    • Gość: moniazo Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! IP: *.lublin.mm.pl 06.11.05, 16:34
      Zupełnie nie zgadzam się z negatywną opinią o tym numerze, choć faktem jest, że
      w pierwszej chwili nie byłam zadowolona z zakupu. Dopiero kiedy wypróbowałam
      kilka przepisów zaczęłam bardziej wnikliwie wczytywać się w inne. Zniechęconych
      chciałabym zachęcić do wypróbowania przepisu na paluchy, które biją rekordy
      popularności wśród mich znajomych, a porcja podana w przepisie nie zostaje na
      drugi dzień. Drugą potrawą, którą chciałabym polecić jest ajvar - własnoręcznie
      przyrządzony - piątka z plusem!!! Rewelacyjny dodatek do mięs zarówno na ciepło
      jak i na zimno.
      • brynia2 Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! 06.11.05, 16:44
        Co to są te paluchy, czy to chorwacka potrawa? Nazwa brzmi ciekawie. Czy można
        prosić o przepis, bardzo proszę:-)
    • piro555 Re: Nr 5/2005 Numer specjalny! 09.11.05, 20:53
      Witam

Czy ktoś z Państwa się orientuje,
      jak można zamówić numer archiwalny a dokładniej ten o Chorwacji.
      Piszę pracę magisterską o chorwackiej kuchni:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka