Gość: titt IP: *.botany.gu.se 13.06.05, 12:54 Co to sa "listki curry"? To na zdjeciu wyglada na kolendre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: Pierożki samosy 08.08.05, 02:56 Samosa z "paluszkami krabowymi"? A cóż to za przekręt kulinarny? Kompletna brednia. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Pierożki samosy 08.08.05, 02:58 Samosy są wegetariańskie! www.google.com/search?hl=en&q=samosa+recipe&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagatella do ampoliona IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.08.05, 09:27 ampolionie, nie moge sie z toba zgodzic, ze samousa sa tylko i wylacznie wegetarianskie, od lat zajadam sie samousa na bazie drobno zmielonej wolowiny i przyprawione sa na barrdzo ostro. z paluszkami krabowymi to dla mnie raczej jakis nowomodny wymuslunek, ale czemu wkoncu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: do ampoliona 09.08.05, 03:50 Zajrzyj na te orginalne, indyjskie przepisy w linku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do ampoliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 13:58 OrYginalne jak już a poza tym skąd wiesz, że oryginalne? Opatentowane? Byłeś choć raz w Indiach? To tak jakby stwierdzić, że spring rolls czy pierogi są tylko wegetariańskie... Odpowiedz Link Zgłoś
jarmucha Re: Pierożki samosy 08.08.05, 08:32 listki curry to bardzo aromatyczne listki z drzewa/krzewu curry mozna je pewnie dostac w sklepach z przyprawami - suszone choc wiadomo, lepsze swieze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Pierożki samosy IP: *.botany.gu.se 21.09.06, 17:33 Jestem botanikiem (prowadze zajecie z ziol i roslin urzytkowych, (uwielbiam kuchnie Hinduska) a jeszcze o czyms takim jak drzewo/krzew curry nie slyszalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Pierożki samosy 09.08.05, 04:02 To ja sie zapytam inaczej... a co to sa arkusze ciasta do samosy??? kon by sie usmial...;) pozdrawiam:))) sto kobiet Il faut philosopher pour vivre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAA Re: Pierożki samosy IP: *.chello.pl 01.08.06, 11:56 No bez jaj- nie ma przepisu na ciasto do samos? To jakaś granda. Nie chcę kupować gotowego, tylko zrobić sama. Anyone? Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Pierożki samosy 02.08.06, 01:03 Pewnie problem taki jak z tortilla. Za samosami tak nie przepadam, nie bede grzebac w googlu. Odpowiedz Link Zgłoś