dagmara.sylwia.maria Ciasto ze śliwkami 24.09.09, 07:43 Żeby w domu było miło, tak, tak, tak, Żeby coś dobrego było, tak, tak, tak, By pachniało wakacjami, tak, tak, tak, Zrobię ciasto ze śliwkami, tak, tak, tak. Szklankę mąki, cukru szklankę, Zaraz wsypię do miseczki, Potem proszku do pieczenia, Dodam jeszcze dwie łyżeczki, I dwa jajka i na koniec Roztopionej margaryny I zamieszam tylko tyle, By się razem połączyły. Najłatwiejsze ciasto w świecie, tak, tak, tak, Nic, a nic się go nie gniecie, tak, tak, tak, Ty potrafisz także upiec, tak, tak, tak, Nawet, gdy nie jesteś zuchem, tak, tak, tak. Teraz śliwki poukładam, W natłuszczonej tortownicy I do pieca włożę ciasto Na około pół godziny, A gdy będzie już gotowe, Znaczy chrupkie i rumiane, To zaproszę koleżanki, Babcię, dziadka, tatę, mamę. Najłatwiejsze ciasto w świecie, tak, tak, tak, Nic, a nic się go nie gniecie, tak, tak, tak, Ty potrafisz także upiec, tak, tak, tak, Nawet, gdy nie jesteś zuchem, tak, tak, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiadzek Ciasto ze śliwkami IP: 188.33.134.* 20.08.10, 13:49 Zrobiłam pierwszy raz ciasto pięknie wyrosło i smakuje bosko polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnaki z grecji Ciasto ze śliwkami IP: *.home.otenet.gr 10.10.10, 16:39 wlasnie je robie aby pokazac grekom ze robimy ciasta ze sliwkami...jak wyjdzie to zapewne to opisze!!!pozdrowienia z Aten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helena541 Re: Ciasto ze śliwkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 08:39 Zrobiłam też ,ale niewypał,ciasto ładnie rosło,a gdy wyjęłam z piekarnika -klapło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Ciasto ze śliwkami IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.11, 13:23 zamiast margaryny dodałam3\4szklanki oleju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu12 Ciasto ze śliwkami IP: *.multi-play.net.pl 19.09.11, 18:21 Właśnie się zabieram do robienia ciasta . Zobaczymy co mi wyjdzie. Może nie spapram przepisu Odpowiedz Link Zgłoś