Gość: i.nes IP: *.aster.pl 25.11.06, 13:22 Przepis niedokładny - w opisie jest mowa o zapachu i proszku do pieczenia, ale nie ma ich na liście składników! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.nes Udał się! :) 26.11.06, 11:05 Mimo powyższego postu - polecam ten przepis!!! Nie dodałam proszku, nie dodałam zapachu. Dałam za to cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. Jajek tylko 6. Z bakalii tylko rodzynki namoczone wcześniej we wrzątku. Ucierałam dzielnie i wyszedł REWELACYJNY sernik! Tylko taka uwaga: rumieni się bardzo szybko. U mnie już po 15 minutach, więc radzę pilnować i przykrywać folią. Piekłam 40 minut w 160-170 stopniach. pozdrawiam -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Sernik tradycyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 16:37 Jeżeli dajesz tłusty ser, należy zmielić trzy ugotowane ziemniaki, lub dodać trzy łyżki mąki ziemniaczanej /lepiej ziemniaki/. Gwarantuje to pulchność i wilgotność sernika. SPRÓBUJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exstra patka.p. Sernik tradycyjny IP: 212.160.160.* 15.12.07, 18:15 ten sernik jest zwykły ale przepyszny. polecam serdecznie.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lise Sernik tradycyjny IP: *.icpnet.pl 17.12.07, 21:32 Proszę o informację jaka to jest "duża blacha" ( wymiary - chociaż w przybliżeniu) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Sernik tradycyjny IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.02.08, 01:31 Tragedia. Sernik byl 'mokry' a nie suchy tak jak prawdziwy sernik. W brytwance bylo pelno wody.... Odpowiedz Link Zgłoś