Dodaj do ulubionych

Strasza dzieci Euro

13.05.10, 15:32
Ja rozumiem ze w UK jest duza opozycja do euro nie tylko jako nazwy waluty ale i wszystkiego co wiaze sie luzno z tym paskudym kontynentem ktorego przypadkiem UK jest sasiadem.
Ale tym razem psychoza chyba siega szczytu. Niedlugo zaczna nim dzieci straszyc. Dzis euro jest winne przestepczosci w UK. No bo gdyby go nie bylo to nie bylo by praniua brudnych pieniedzy bo funt z ktolowa nie moze byc przeciez synonimem brudu, prawda?

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8678979.stm
A mnie w polskim banku wydano 500 euro. Jakbym wiedzial ze sa tak paskudne to bym nie bral. Swoja droga w Ire kroloja 50tki. Czasem gdzies sie 100 przewinie. Ale bankomaty daja max w 50tkach
Obserwuj wątek
    • jaleo Re: Strasza dzieci Euro 13.05.10, 15:51
      Nadinterpretujesz.

€500 to jest najbardziej wartosciowy banknot w obiegu w Europie (i
      jeden z najwiekszych na swiecie), wiec nie dziw, ze kryminalisci go
      bardzo lubia. Proste jak drut.

Doszukujesz sie "drugiego dna" tam, gdzie go nie ma.
      • bigstrand Re: Strasza dzieci Euro 13.05.10, 17:20
        Alez jaleo ja traktuja ta informacje z pewna doza ironii i dlatego staralem sie zobaczyc to drugie dno. Jak by nie patrzec to BBC ale gdyby sie ukazalo w Daily Mail mialo by taki wydzwiek jak podalem. Znakomicie wpisuje sie w przedwyborcza panike zagrozenia euro/imigranckiego. Ukazal sie jednak odrobine za pozno.
        Podobnie przeciez nie mozna traktowac powaznie informacji z pierwszej strony gazeta.pl ze oto Warszawa jest niemalze stolica europejskiego biznesu.
        • rekin.finansjery Re: Strasza dzieci Euro 13.05.10, 23:27
          No chyba nie sadziles ze uslyszysz w UK jakies dobre rzeczy o Euro i o Europie w
          ogole :)

Ale troche strasza, w programie Wake Up to Money ktorego slucham z rana na BBC 5
          Live mowiono o doslownie "Brussel's idiots" ktorzy wymyslili te banknoty.
          • Gość: deos Re: Strasza dzieci Euro IP: *.bb18094.ctm.net 22.05.10, 11:33
            Co jak co ale akurat te piecsetki sa bardzo poreczne. Denerwuje mnie
            czasami jak w banku pol godziny przeliczaja 10 tysiecy funtow w
            dwudziestkach. Ile przez to straconego czasu, poza tym gdzies te
            dwudzieski trzeba trzymac.
            • Gość: Rotamistrz Re: Strasza dzieci Euro IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 22.05.10, 12:45
              > Ile przez to straconego czasu, poza tym gdzies te
              > dwudzieski trzeba trzymac.

W skarpety zainwestuj. W Bangkoku na Siam Square bardzo tanią stoją. Stoją, bo
              używane i trochę zesztywniały. 60bh za kilogram, a 35bh przy zakupie powyżej 5kg.
            • rekin.finansjery Re: Strasza dzieci Euro 22.05.10, 14:02
              Moze sprobuj karty debetowej albo kredytowej w przyszlosci, rowniez bardzo poreczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka