Dodaj do ulubionych

nasz człowiek

IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.09.10, 15:25
www.mojawyspa.co.uk/artykuly/26937/Polski-kandydat-na-Hackney
Obserwuj wątek
    • Gość: deos Re: nasz człowiek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.09.10, 05:56
      www.yorkshireeveningpost.co.uk/news/Exclusive-1m-bullion-raid-on.6512286.jp
      • Gość: peppa pig Re: nasz człowiek IP: *.bb.sky.com 11.09.10, 10:53
        :-D
        I co dalej ? Community service ?
      • jaleo Re: nasz człowiek 11.09.10, 13:55
        Gość portalu: deos napisał(a):

> www.yorkshireeveningpost.co.uk/news/Exclusive-1m-bullion-raid-on.6512286.jp

O masz. A tak ladnie tutaj pisal.
        • aniaheasley Re: nasz człowiek 11.09.10, 15:59
          Czy ja dobrze rozumiem, ze to deos? Ten co tak pieknie zachecal do falszerstw, oszustw i innych tego typu transakcji?
          • jaleo Re: nasz człowiek 11.09.10, 17:05
            aniaheasley napisała:

> Czy ja dobrze rozumiem, ze to deos? Ten co tak pieknie zachecal do falszerstw,
            > oszustw i innych tego typu transakcji?

Troche za duzo zbieznosci danych z tym, co pisal na forum, zeby to byl zbieg okolicznosci.
            • Gość: bonzee Re: nasz człowiek IP: 188.33.190.* 11.09.10, 17:23
              Szok, szok, szok. A naprawde mial leb na karku. Szkoda chlopaka.
              • Gość: bonzee komu nastepnemu powrozyc? ;-) IP: 94.254.134.* 11.09.10, 17:44
                forum.gazeta.pl/forum/w,720,71343378,71362025,Re_Czy_trudno_Wam_bylo_znalezc_prace_w_UK_.html
                • jaleo Re: komu nastepnemu powrozyc? ;-) 11.09.10, 17:49
                  No jemu to wrozylas swietlana przyszlosc :-D

Kciukow tez lepiej juz za nikogo nie trzymaj :-D
                  • Gość: ooooo Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku? IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 11.09.10, 18:08
                    Zupelnie sie pogubilem...
                    • aniaheasley Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku 12.09.10, 11:00
                      Pierwszy wpis autora watku nie ma nic wspolnego z tym gdzie ten watek potem poszedl :)
                      A deos to taki cwaniaczek, doradzajacy od kilku lat jak oszukiwac, klamac, zakladac fikcyjne firmy z polotem, jak stworzyc sobie fikcyjne CV, lacznie ze 'sprawdzalnymi' referencjami, jak inwestowac, co gdzie za ile kupowac. Mial tutaj wielu fanow, jak widac nawet w tym watku. No i w koncu ktos go przylapal.
                      • Gość: bonzee Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: 94.254.150.* 12.09.10, 11:38
                        No swiety okazalo sie, ze nie jest, ale ma chyba cos z Robin Hooda ;-) Pamietam, ze pisal sporo o rajdach charytatywnych...
                        A tak BTW znasz jakiegos polskiego dwudziestoparolatka, ktory tyle wie co on inwestowaniu, gieldzie, nieruchomosciach etc? Bo ja nie.
                        Z reguly jego rowiesnicy z Polski sa ekonomicznymi analfabetami.
                        Szkoda, ze wyladowal tam gdzie wyladowal. Szkoda jego rodziny, zony i malego dziecka.
                        • aniaheasley Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku 12.09.10, 11:50
                          No jakos nie moge znalezc dla niego ani cienia wspolczucia :) Sam sobie na wlasne zyczenie zorganizowal to co sie stalo. I jeszcze sie tym chelpil od czasu do czasu na forum. Nie zaluje oszustow, zlodziei, nie cierpie cwaniactwa, 'sprytu' i ludzi ktorzy maja 'glowe na karku' w dziedzinie nielegalnej kryminalnej dzialalnosci.
                          Gdyby byl czlowiekiem uczciwym, to owszem, jego znajomosc tematu bylaby godna podziwu.
                          A tak, to jest zalosnym czlowiekiem. I jak widac nie az tak doskonalym w tym co robil, jak sie dal zlapac :)
                          • Gość: lolek Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: *.range217-44.btcentralplus.com 12.09.10, 19:41
                            Zona zdaje sie zostala przylapana na jakims szwindlu z karta kredytowa, na £700 o ile dobrze pamietam, wiec zalowac nie ma co. Juz predzej dziecka, choc biorac pod uwage jego opcje to istnial dlan wybor wylacznie miedzy dzuma a cholera. A w kwestii znajomosci zagadnien dot. transakcji walutowych, to deos pieprzyl zazwyczaj trzy po trzy i nie ma sensu kreowac jakiegos mitu faceta z lbem na karku. Ukradl sporo, sadzac z perspektywy uczciwie pracujacego czlowieka, ale nie jakos spektakularnie duzo, ot zwykly cwaniaczek
                            • Gość: deos Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 01:34
                              Tak, zwykly cwaniaczek. Kontynuuluj prosze swoja uczciwa prace a swoje uczciwe i poparte niezbitymi faktami opinie zachowaj prosze dla siebie. Oby tobie ta uczciwa policja uczciwie nie zabrala polowy dorobku zycia.
                            • Gość: deos Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 01:43
                              Tak, zwykly cwaniaczek... Kontunuuj prosze swoja uczciwa prace a swoje niepoparte zadnymi faktami komentarze zachowaj dla siebie. Oby tobie ta uczciwa policja nie wpadla do domu i nie zabrala wszystkiego co masz...
                              • Gość: lolek Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 13.09.10, 17:22
                                W sumie, aby pozostac w zgodzie z wlasnymi zasadami, to musze odszczekac. Nauczka na przyszlosc, zeby nie szczekac w sprawie, ktora mnie nie dotyczy i o ktorej nie mam pelnej wiedzy. Bez wyroku jestes niewinny.
                      • Gość: ooooo Re: Moze mi ktos wyjasnic o co chodzi w tym watku IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 12.09.10, 13:54
                        Faktycznie, przeszukalem troche forum i zgadza:

- Polish in mid 20s
                        - flat in Leeds
                        - young child
                        - grey Maserati

Jesli naprawde "dorobil sie" takiej kasy, to powinien zniknac z tego kraju najszybciej jak sie da. Widac apetyt rosnie w miare jedzenia a angielska policja jest calkiem skuteczna.
      • ratpole Szymek 11.09.10, 18:08
        Jak sie nazywa ta choroba na ktora cierpisz? hehe
        • Gość: deos Re: Szymek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 01:44
          Zycie?
    • Gość: Gość Re: nasz człowiek IP: *.croy.cable.virginmedia.com 12.09.10, 22:29
      Nie wiem jaki związek z tematem ma link wrzucony przez Deo'sa ale już kompletnie nie rozumiem wpisów aniaheasley? Skąd pomysł, że artykuł z linku Deos'a traktuje o nim samym? Jak niby miałby puścić ten post? Zza krat? Poza tym co masz na myśli pisząc cwaniactwo, spryt i 'glowe na karku' odnosząc to wszystko do kryminału? Zdefiniuj najpierw cwaniactwo, poczytaj co to kryminał, tak żeby było wiadomo o czym rozmawiamy. Nieśmiało przypomnę, kryminalny czy nie, nie Tobie o tym decydować. Nie obawiasz się, że kogoś może być stać, żeby Cię puścić w samych skarpetach za takie publikacje, tym bardziej, że tak łatwo Cię zidentyfikować? Tak sobie rzuciłem okiem na zakres Twojej działalności, którą w sposób nie do końca zgodny z regulaminem reklamujesz tu na forum. To dopiero jest ciekawy temat do podyskutowania o przymiotach, które wymieniłaś. Ja w każdym razie po Twoich postach trzymałbym się z daleka od Ania's Poland.
      • Gość: ooooo Re: nasz człowiek IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 13.09.10, 00:02
        Chcialbym Ci zwrocic uwage, ze 'deos' nie posiada formalnie konta i ktokolwiek moze pisac uzywajac jego nicka. I wlasnie ktos to zrobil wprowadzajac male zamieszanie.
        • Gość: deos Re: nasz człowiek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 01:23
          Nie, to ja sam napisalem... Aresztowany bylem na 24h, a podejrzenie - po prostu za duzo zlota i srebra bylo w domu i bylo to bardzo nietypowe.

Post napisalem, gdyz chcialem pokazac, ze policja w UK moze bez zadnych podstaw zabrac wszystko co masz tylko dlatego, ze to podejrzane, ze to posiadasz.

Nie jestem pewny, czy nie mam podstaw aby wytoczyc proces gazecie o libel, na pierwszej stronie to bylo, fakty sa wyolbrzymione i tworza nieprawdziwy obraz sytuacji.

Aresztowali zone w Londynie w hotelu bo hotel byl zaplacony przez pewnego agenta lewa karta, dlatego w domu szukali kart kredytowych i sprzetu do kopiowania kart. Nic nie znalezli, ale kazali otworzyc sejf, zobaczyli zloto i wydalo im sie podejrzane, kto to widzial, zeby w sejfie tyle zlota trzymac! Pytalem gdzie mam trzymac, na balkonie aby wszyscy widzieli? Zobaczyli tez kluczyki do auta i zabrali Maserati oraz komputery i wszystkie wyciagi bankowe (skad tyle kasy ma i to jeszcze jakis polak?), do tego aresztowali mnie i wypuscili mnie po 24h, bez zadnych zarzutow, zone tez wypuscili od razu, ale Maserati i zlota nie zobacze do marca, bo dochodzenie robia czy wszystko legalnie zarobione (sprawdzaja konta w kraju za granica niby).

Widac jak latwo jeden artykul moze wyrobic opinie publicza, na jego podstawie jestem kryminalista wedlug naszej pani.

• aniaheasley Re: nasz człowiek 13.09.10, 08:44
            Opinie o Tobie mam od kilku lat, o czym dobrze wiesz. I to nie na podstawie ostatniego incydentu z policja, ale na podstawie obrzydliwych nielegalnych cwaniackich porad jak sobie z niczego stworzyc zyciorys, i w ogole jak to pieknie latwo i przyjemnie mozna wszystkich dookola oszukac i dorobic sie majatku.
            • Gość: deos Re: nasz człowiek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 15:14
              Dlaczego to CV cie tak zabolalo? Jako pracodawca zawsze masz mozliwosc obrony przed tym i sprawdzenia kwalifikacji - poprosic o dyplom i sprawdzic, czy jest prawdziwy, sprawdzic, czy firmy w ktorych kandydat "pracowal" istnieja i zadzwonic tam... A ze tego nie robia to juz ich wina - moze nie widza w tym problemu.

Znalazlem wlasnie w internecie:
              "70 per cent of males aged 25-35 lie about their qualifications or background in their CV"
          • ratpole Re: nasz człowiek 13.09.10, 09:11

> bo dochodzenie robia czy wszystko legalnie zarobione

A podateczki placiles? Oj, to bedzie klopot hehe
            • Gość: deos Re: nasz człowiek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.10, 15:15
              No moze bedzie, dziwi mnie tylko, ze cie to cieszy... ?
              • ratpole Re: nasz człowiek 13.09.10, 16:40

> No moze bedzie, dziwi mnie tylko, ze cie to cieszy... ?

A juz tam cieszy, raczej wqrwia.
                Wszystko byloby cacy gdybys znal i stosowal rosyjskie przyslowie: tiszie jediesz, dalsze budiesz hehehe
                Nawet mialem nadzieje, ze sie opamietales po tej nauczce, ale zdaje sie, ze jeszcze nieraz o tobie przeczytamy hehehe
              • rekin.finansjery Re: nasz człowiek 15.09.10, 20:12
                Akurat zestawienie "sztaby zlota w domu + Maseratti + Polak" faktycznie moze w Angliku wzbudzic tylko skojarzenia "money laundring" albo polska/rosyjska mafia. Ale badzmy szczerzy, w kim by to nie wzbudzilo takich podejrzen i skad wiadomo, ze nie maja racji :)

To twoja zona jest Portugalka?

• rat_canals Re: nasz człowiek 15.09.10, 21:58
                  ta jego zona to portugalka .... skosnooka
                  • rekin.finansjery Re: nasz człowiek 16.09.10, 12:42
                    No to wiem ze azjatycka pieknosc, ale skad Portugese?
                    • carnivore69 Re: nasz człowiek 16.09.10, 13:59
                      Makao.

Pzdr.
                      • rat_canals Re: nasz człowiek 17.09.10, 02:12
                        bingo
      • Gość: Jaro Re: nasz człowiek IP: *.range86-140.btcentralplus.com 23.09.10, 12:13
        A ja wam mowie, ze deos jeszcze Tyminskim zostanie. Aresztowanie, zwlaszcza bez zadnego oskarzenia na 24h to tylko przyczynek do slawy. Free publicity.
        • Gość: A Re: nasz człowiek IP: 194.70.240.* 24.09.10, 12:40
          Tylko o Tyminskim to sie mowilo, ze bil zone. Nie pamietam, zeby go aresztowali za posiadanie sztabek zlota, luksusowych samochodow i pranie pieniedzy.
          No i Tyminski mial ponad 40 lat jak wyplynal w Polsce, wiec wystarczajaco duzo czasu by dorobic sie i miec wlasna firme.
    • Gość: piotrek Re: nasz człowiek IP: *.demon.co.uk 03.10.10, 11:31
      Nie róbcie z chłopaka bandyty to ze policja kogoś aresztuje to nie znaczy jeszcze ze jest bandyta
      ostanio ogladalem film nakrecony amatorska kamera z demonstracji jak policja aresztuje dwie kobiety po tym jak zapytaly policjantów o ID były to angielki normalne kobiety

To ze deos umie pomnazac pieniadze to duzy plus w koncu kazdy sie przyjechal tu dorobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka