Dodaj do ulubionych

Pytanie o referencje do obywatelstwa

IP: *.range86-182.btcentralplus.com 26.03.12, 10:54
Jednym z referentow musi byc "professional" i mozna sobie wybrac kogos z listy, np ksiegowego czy dyrektora spolki. Wystarczy ze taka osoba zna nas 3 lata. Ale w aplikacji dla dziecka napisane jest dodatkowo ze taka osoba musi miec professional relation (czy cos takiego) z dzieckiem, np GP lub nauczyciel. Czyli wychodzi na to ze dyrektor spolki nie moze wystawic dziecku referencji, chyba ze bylby dyrektorem Legolandu :). Ale moze to tylko kwestia sformulowania i jest to tylko sugestia kto moze wystawic dziecku referencji, bo nauczyciel i GP to pierwsze skojarzenie.

Niestety w naszym przypadku, zaden nauczyciel nie zna dziecka przez 3 lata, a GP kaze sobie placic za podpisanie swistka. Czy ktos z was mial podpisane referencje dla dziecka od professional ktory po prostu znal dzieko i niekoniecznie mial z dzieckiem jakas relacje zawodowa?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa 26.03.12, 13:44
      moje referencje podpisal taksowkasz i ksiegowa.
      Nawet nie pofatygowalam sie aby sprawdzic czy sa na liscie. Oczywiscie obywatelka zostalam.
      • Gość: Jaro Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.range86-182.btcentralplus.com 26.03.12, 14:14
        Ksiegowa to professional ktory nie musi byc obywatelem, a taksowkarz to drugi referent, ktory moze miec dowolny zawod byle byl obywatelem, wiec wszystko sie zgadza. Z doroslymi nie ma tu zadnych dylamatow, chodzi o dziecko. Bo dziwnym wydaje sie ze doroslym referencje moze wystawic np ksiegowy ktory jest po prostu sasiadem (czyli zadnych relacji zawodowych), a dziecku to juz musi ktos kto mial z nim do czynienia zawodowo. Mysle ze nadinterpretuje i dziecku tez moze wystawic ksiegowy, ale pewnie na wszelki wypadek zaplace GP-sowi.
        • Gość: bb Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.zone3.bethere.co.uk 26.03.12, 21:07
          moje ref. , mojego meza i dzieci podpisal dyrektor znanaej firmy w Uk , nasz przyjaciel od 7 lat . Razem jezdzilismy na wakacje , roznego typu imprezy itd , dzieci jego bawia sie z naszymi wiec bez problemu. pozdr
          • princesswhitewolf Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa 26.03.12, 23:53
            padamy z wrazenia ze masz takiego referenta.

Jaro, moze wejdz na forum obok i tam zapytaj. To forum sie nazywa Matki Polki w UK: powaznie mowie. To aktywne forum i na pewno dziewczyny ci tam odpowiedza bo z pewnoscia nie jedna miala podobny dylemat
            • Gość: Jaro Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.range86-182.btcentralplus.com 27.03.12, 10:37
              Tam trzeba sie logowac, a ja nie mam loginu i nie chce mi sie rejestrowac :)

Troche to smieszne z tymi professionals, bo mozna przeciez zalozyc spolke ltd online w 10 minut i zrobic kolege dyrektorem i miec referencje, a dyrektor chocby najwiekszej w UK firmy ktora jest partnership sie nie kwalifikuje. Podobnie np social worker moze byc a psycholog nie moze. Moze byc nauczyciel, ale nie pisza jakie ten nauczyciel ma miec kwalifikacje. Moze taki z pre-school ktory nie umie pisac ani czytac o czym ostatnio bylo troche szumu :) No i w ogole to jakies non-PC zeby np. hydraulik sie nie kwalifikowal.
              • Gość: grumpy old man Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.static.as29550.net 27.03.12, 10:52
                Jaro, no sorry chlopie, ale Ty na obywatela startujesz, a jeszcze sie nie nauczyles ze w UK to nie ma normalnie? To taka tutejsza specyfika. Musi byc porabanie. Ja to nawet nie mam szans na brytyjskie obywatelstwo bo jestem za zdrowy i mojego dzipisa to w zyciu na oczy nie widzalem wiec i z referencji nici.
                • Gość: Jaro Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.range86-182.btcentralplus.com 27.03.12, 13:02
                  Tyle ze professional nie musi byc obywatelem. Mozesz poprosic ksiedza z poskiej parafii. jesli placiles skladki :)
                  • Gość: grumpy old man Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.static.as29550.net 27.03.12, 14:56
                    no wlasnie kicha straszna, ksiedza tez nie znam:)
                    • Gość: mm Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.12, 15:48
                      Hehe, zdrowy, nie fanatyk i jak sie domyślam - biały
                      Kompletnie nie pasujesz do profilu pożądanego obywatela:)
    • Gość: annnna Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: 85.92.209.* 28.03.12, 10:22
      ja nawet nie wiedzialam ze dla dziecka sa inne kryteria ;) mojej malej podpisal znajomy policjant ktory zna nas (rodzicow) ok 5 lat (dziecko mialo 2 tygodnie jak podpisywal), nie bylo problemu chociaz zadzwonili do niego zeby potwierdzic ;)
      powodzenia
    • Gość: Jaro Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.range86-186.btcentralplus.com 09.01.13, 12:40
      Niestety referencje dla dziecka moga byc tylko od lekarza, pielegniarki, nauczyciela lub ksiedza. Musi to byc ktos kto mial do czynienia z dzieckiem zawodowo. Przez to cofneli nas z Nationality Checking Service i o tyle dobrze ze nie trzeba placic drugi raz, bo w niektorych councilach trzeba.
      Przy okazji, nauczyciel czy lekarz nie musi podawac domowego adresu, wystarczy adres pracy.
      Powodzenia w aplikacjach!
      • Gość: Infolinia Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.cust-31.exponential-e.net 17.01.13, 16:02
        Referencje dla naszego dziecka podpisala nauczycielka z przedszkola, do ktorego syn chodzil raptem przez pare miesiecy.
        Obywatelstwo dostalismy :-)
        • Gość: Jaro Re: Pytanie o referencje do obywatelstwa IP: *.range86-186.btcentralplus.com 17.01.13, 17:04
          Nauczycielka moze byc i wystarczy ze miala jeden zawodowy kontakt z dzieckiem, nie ma wymogu znajomosci przez 3 lata, jak w przypadku doroslych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka