Gość: Slowak Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 25.11.05, 13:55 Czyzby Driving Edge nie mialo juz Polsce chetnych na wyjazdy skoro szukaja na Slowacji ? www.profesia.sk/praca/ponuky_prace/offer_details.php3?offer_id=265465&form=c06e9661c75e7017599d8f5c1006c4e6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 26.11.05, 12:43 Prawdopodobnie Driving Edge juz nie bedzie przyjmowal do pracy Polakow tylko Czechow i Slowakow, a to dlatego ze my ponoc tutaj w Anglii za bardzo cwaniakujemy i szukamy wygod a do tego jestesmy drodzy w utrzymaniu.Ponoc Slowacy i Czesi sa tansza sila robocza od nas!!!A Driving Edge szuka oszczednosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 26.11.05, 21:09 bzdura ,czemu siejesz wroga propagande??? Szukaja po swiecie,bo maja do tego prawo a lista najblizszych rekrutacji dla Polski jest z wyprzedzeniem drivingedge.pl/oferty_pracy.php Prosze nei sluchac matrixa i probowac ,bo firma szuka na terenie Polski.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondyn79@interia. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 18:58 jestem zainteresowany pracą w Anglii jestem kierowcą zawodowym posiadam kat bc ale żadnej pracy się nie boje jestem pracowity i uczciwy. Wjęzyku angielskim umiem się porozumieć .dziękuje i pozdrawiam PRZEMEK MISZTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvgawex.pl 28.11.05, 21:35 tutaj się nie składa cv.to jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAA Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 19.12.05, 16:12 Ktos wie jakie magazyny maja oni w Londynie i jak tam jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAA Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 21.12.05, 18:21 Naprawde nikt nie wie jakie sa magazyny w Londynie?!?!?!?! Doczytalem tylko ze jest zamrazarka ale czy cos wiecej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvgawex.pl 21.12.05, 21:06 gościu- masz ponad 500 postów - a poczytaj sobie - to sie wiele dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 28.12.05, 13:26 Z tych postow nic wiecej wywniowskowac nie mozna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 28.12.05, 13:35 Fakt, wnioskowac nic nie trzeba - wystarczy tylko przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 05.01.06, 11:46 Ktos wie kiedy odbedzie sie spotkanie rekrutacyjne w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.159.* 18.01.06, 16:01 Driving ściągnął tylu Polaków do Anglii przed świętami że teraz nie ma dla nich pracy,ogólnie w drivingu robi się lipa,po co ściągali tyle ludzi po żeby siedzieli teraz bez pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.159.* 18.01.06, 16:01 Driving ściągnął tylu Polaków do Anglii przed świętami że teraz nie ma dla nich pracy,ogólnie w drivingu robi się lipa,po co ściągali tyle ludzi po to żeby siedzieli teraz bez pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.159.* 18.01.06, 16:01 Driving ściągnął tylu Polaków do Anglii przed świętami że teraz nie ma dla nich pracy,ogólnie w drivingu robi się lipa,poco ściągali tyle ludzi po żeby siedzieli teraz bez pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.159.* 18.01.06, 16:01 Driving ściągnął tylu Polaków do Anglii przed świętami że teraz nie ma dla nich pracy,ogólnie w drivingu robi się lipa,po co ściągali tyle ludzi po to żeby siedzieli teraz bez pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.eranet.pl 10.02.06, 00:01 Hehe, a Warszawę ominęli czy co? Bo terminu nie było, a już na Kraków jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:57 Spotkanie w Wawie juz bylo, na samym poczatku roku - dokladnej daty nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 12.02.06, 19:21 driving edge to jedna wielka lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 213.199.243.* 12.02.06, 20:43 czy ktos wyjechal w tym roku z firma driving edge?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 66.0.139.* 17.02.06, 03:51 chcecie wiedziec cos o drivingu prosze bardzo zadawajcie pytania ...powiem tyle syfiasta firma na maxa i to co robi z ludzmi to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 66.0.139.* 17.02.06, 03:54 chcecie cos wiedziec o drivingu prosze bardzo zadawajcie pytania...jedno powiem syf na maxa i to co robia z ludzmi to sku..synstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 213.199.243.* 17.02.06, 22:28 mozesz pisac jasniej bo mam zamiar wyjechac z ta firma bylem na spotkaniu rekrutacyjnym i czekam na telefon. Opowiedz swoja historie z drivingedge pytania nasuna sie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:13 pracuje w agencji juz rok to jest posrednik.praca to taka ktora nie chca robic myslacy anglicy ,szkoci i inni .daja mieszkanie.praca jest i co wiecejna poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super michael Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.slc.ifl.net / *.slc.ifl.net 03.03.06, 15:49 ta agentura to jakas wielka sciema,nawet powiem ze to jest qrwa jaks pieprzona mafia,jebia ludzi az milo i nie pisze tego zeby kogokolwiek zniechecic tylko taka jest zasrana prawda.Dostaliscie kiedys maila z tlumaczeniem pana wielmoznego mardausa,ze-----driving edge nie ma nic wspolnedo z jakims tam kolesiem(posrednikiem)ktory to niby bierze gruba kase od ludzi wzamian za zalatwienie wyjazdu do job za granice,a co sie okazuje, to ja znam bardzo dobrze 2 takich co zaplacili po 800zl.panu z Kutna i za 2 dni pojechali do pracy do Szkocji,oczywiscie niby z drivinga.Ale koniec tej posranej agentury jest blizej niz mam do kibla wiec wszyscy niedlugo odetchna z ulga i powiedza -- -----------------------------------PANIE JURECZKU--JEST-OK.BUHIAHIA.AHYY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 03.03.06, 18:27 koles ma racje popieram go w 100 procentach. Najgorsze jest jak jakis mlody dupek polak dostanie sie na stanowisko i zaczyna mu odp-dalac . jezeli ktos ma ohote przyjehac z ta firma do wielkiej brytani to nieh sie przygotuje na molestowanie psyhiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.stb.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 05.03.06, 22:28 To nie jest bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten ktory wyjechal Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ipt.aol.com 06.03.06, 22:23 Pracuje dla DE juz kilka miesiecy wiec mysle, ze moge sie smialo wypowiedziec: Jest roznie, nie jest to chyba zaskoczeniem dla osob, ktore czytaly wczesniejsze posty. Czasem mnie a czasem wiecej ale sie ogolnie zgadza to co obiecuja. Nasciagali sporo osob, stanowczo za duzo i teraz upychaja ich po magazynach gdzie sa wolne miejsca. No ale chociaz upychaja a nie wystawiaja za drzwi. Zadna mafia, tylko zwykla niekompetencja ;) Jak sie ma szczescie wylpaty i cala reszta sie zgadza, jak sie ma pecha z kazdego tygodnia cos urywaja. Generalnie all mozna odzyskac a powinien sie zajmowac tym team lider. Niestety zazwyczaj oni malo robia duzo gadaja i tylko za to zgarniaja tych swoich 20 funciakow wiecej. Osobiscie polecalbym samemu dzwonic do DE na podany przez nich numer. Ten sposob w ogromnej mierze gwarantuje pozytwne rozwiazanie sprawy. Jest rowniez polski lacznik, panna Anna ... ;) Kiedys ponoc bardzo chetnie wszystkim pomagala w kazdej sprawie, nawet prywatnej. Niestety teraz dzwoniac do niej mozna zazwyczaj uslyszec jedynie: Nie wiem, Nie zajmuje sie tym, Juz sie tym nie zajmuje, A tak w ogole to kto mowi? A robcie sobie co chcecie. No ale (tak mysle) jezeli sprawa bedzie gardlowa (niejasnosci w wyplatach zazwyczaj takie nie sa) to raczej nie zostawi nikogo na lodzie. Ma tez niebrzydka buzie, wiec jest to rowniez niejako jej plus, kto oglada angielskie babska ten wie co mam na mysli ;) Co do samej pracy to all zalezy od magazynu i managerow, ktorzy w nim sa. Jedni maja totalny loooz a koledzy z drugiej zmiany zachrzaniaja jak lokomotywki ;) Wyjechac czy nie? Jesli musisz w ciemno i nie znasz lub znasz na poziome komunikatywnym angielski a przy tym nie masz 'fachu` w reku to lepiej z DE. W innym wypadku lepiej samemu. Wiele osob mysli, ze jedzie tylko zeby sie zaczepic i pozniej w swiat .... ale prawda jest taka ze zazwyczaj trafia sie do malych dziur z ktorych ciezko jest podbic UK ;) Najbardziej przechlapane w DE maja Ci co nie znaja jezyka, bo jak ktos za nich tego nie zrobi to sie o swoje nie wykloca. No wlasnie to ten plus, ze zazwyczaj (nie zawsze) mozna sie wyklocic i wygrac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly DEowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 07.03.06, 10:45 Jest dokładnie tak jak napisal "Ten ktory wyjechal" DE z natury nie jest zle tylko maja ogromny burdel i czesto wszystko im sie miesza. Ale jak umiesz walczyc o swoje to wszystko bedzie OK, a do tego niestety potrzeba sie umiec dogadac. UCZCIE SIE LUDZISKA JEZYKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.03.06, 15:53 Witam wszystkich czy jest może na forum ktoś kto wyjechał w ostatnim czasie z Driving ? podobno na szybko wyjechała 45-cio osobowa grupa ? Odezwijcie sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvgawex.pl 14.03.06, 20:06 ta grupa to juz wyjechala chyba w listopadzie, bo cisza zapanowala na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 14.03.06, 20:54 Wcale nie wyjechala. Rozmawialem dzis z gosciem z Drivinga i powiedzial ze mieli zapotrzebowanie na 45 osob ale informacje o tym dostali w piatek a wylot mial sie odbyc w niedziele. Podobmo znalzly sie jedynie 4 chetne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.03.06, 20:59 ano właśnie , o tą grupe mi chodziło Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
kim.kim Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 17.03.06, 19:29 Pracuje dla DE juz kilka miesiecy wiec mysle, ze moge sie smialo wypowiedziec: Jest roznie, nie jest to chyba zaskoczeniem dla osob, ktore czytaly wczesniejsze posty. Czasem mnie a czasem wiecej ale sie ogolnie zgadza to co obiecuja. Nasciagali sporo osob, stanowczo za duzo i teraz upychaja ich po magazynach gdzie sa wolne miejsca. No ale chociaz upychaja a nie wystawiaja za drzwi. Zadna mafia, tylko zwykla niekompetencja ;) Jak sie ma szczescie wylpaty i cala reszta sie zgadza, jak sie ma pecha z kazdego tygodnia cos urywaja. Generalnie all mozna odzyskac a powinien sie zajmowac tym team lider. Niestety zazwyczaj oni malo robia duzo gadaja i tylko za to zgarniaja tych swoich 20 funciakow wiecej. Osobiscie polecalbym samemu dzwonic do DE na podany przez nich numer. Ten sposob w ogromnej mierze gwarantuje pozytwne rozwiazanie sprawy. Jest rowniez polski lacznik, panna Anna ... ;) Kiedys ponoc bardzo chetnie wszystkim pomagala w kazdej sprawie, nawet prywatnej. Niestety teraz dzwoniac do niej mozna zazwyczaj uslyszec jedynie: Nie wiem, Nie zajmuje sie tym, Juz sie tym nie zajmuje, A tak w ogole to kto mowi? A robcie sobie co chcecie. No ale (tak mysle) jezeli sprawa bedzie gardlowa (niejasnosci w wyplatach zazwyczaj takie nie sa) to raczej nie zostawi nikogo na lodzie. Ma tez niebrzydka buzie, wiec jest to rowniez niejako jej plus, kto oglada angielskie babska ten wie co mam na mysli ;) Co do samej pracy to all zalezy od magazynu i managerow, ktorzy w nim sa. Jedni maja totalny loooz a koledzy z drugiej zmiany zachrzaniaja jak lokomotywki ;) Wyjechac czy nie? Jesli musisz w ciemno i nie znasz lub znasz na poziome komunikatywnym angielski a przy tym nie masz 'fachu` w reku to lepiej z DE. W innym wypadku lepiej samemu. Wiele osob mysli, ze jedzie tylko zeby sie zaczepic i pozniej w swiat .... ale prawda jest taka ze zazwyczaj trafia sie do malych dziur z ktorych ciezko jest podbic UK ;) Najbardziej przechlapane w DE maja Ci co nie znaja jezyka, bo jak ktos za nich tego nie zrobi to sie o swoje nie wykloca. No wlasnie to ten plus, ze zazwyczaj (nie zawsze) mozna sie wyklocic i wygrac. Pozdrawiam POtwierdzam napisane wyżej słowa. Zresztą mam kogoś znajomego,kto pracuję od parunastu miesięcy w Anglii,a DE go zrekrutowało do pracy w GB. Łatwo z tego co się orientuję to tam nie jest... ale można dać radę. Poznałam Pania Anię przez tel., miała mi załatwić robotę. Byłam prawie spakowana, kiedy dostałam tel i powiedziała, że wszystko jest odwołane... Przyczyny odwołania-błahe! Nie mam pretensji, że mnie "wystawiła" Lepiej w PL,niż tm na miejscu miałoby się to stać. Ponoć kiedyś była bardzo miłą i kompetentną osobą, ale teraz to jest po prostu brakoróbstwo... NIe najlepiej o niej mówią. ;)) Może ktoś podać szczególy tej rekrutacji, ile to trwa i jak mniej więcej wygląda ten test? O co głównie pytaja w j. angielskim...? A w ogóle czy DE rekrutuje kobiety do pracy? Jeśli tak to do jakiej? Nie widzę za bardzo kobiet które wleką za sobą palety z ziemniakami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:50 Ja chciałem opowiedzieć swoją historię pracy z DE.Piszę to po to abuy ludzie nie tracili czasu u pieniędzy na wyjazd z tą firmą.To co mówi Mardaus na rozmowie,nie do końca ma się z ze stanem faktycznym.To są moje faktycznie przeżycia,nie wymyśliłem sobie tego.I nie wierzcie jak wam Jurek powie,że sprawy opisane na forum,zostały załatwione.Nic nie zostało zrobione, i nic się nie zmieni.Jeśli chodzi o zatrudnienie na czas nieokreślony tp nie w Drivingu,może w Tesco,pod warunkiem ze się dostaniecie.Nie ma też co liczyć na podpisanie kontraktu.Ludzie tam po pół roku pracują i jeszcze nie mają podpisanych umów.Kolejna rzecz to wypłaty,tutaj się zgadza,przynjamniej w teorii.Bo potrącają sobie za co im się tam zamarzy.Więc w każdy piątek są kolejki do Anki.Każdy kto pracował to wie o czym mówię.Każdy załatwia załatwia swoje sprawy,a przynajmniej próbuje.Na bezpłatny strój roboczy nie ma co liczyć,chodź to jest najmniej ważne.Bezpłatne przeloty do Polski dla wyróżniających się pracowników.Nie ma czegoś takiego.Praca na nadgodziny.tak prac ujesz na nadgodziny,za które i tak nie zapłacą.Pomoc i porada polskiego doradcy.Anka nie zabardzo się kwapi by komukolwiek pomagać.Nie wiem zresztą,czy jeszcze pracuje.Ostatecznie tya praca jest na początek,byle zacząć,jeśli oczywiście będziecie mieli za co opłacić sobie mieszkanie,bo z tego wynajmowanego przez Driving musie sobie pójść.Aha i jeszcze jedno.Wszystkich polaków ściągają do magazynu Tesco w Daventry.Nie myślcie sobie ze jeszcze jakieś inne firmy są chętne zatrudnić pracowników z DE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robot nr ser 00234 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.173.16.* 15.03.06, 18:49 Ogulnie jest super wyplaty ciete jak skrecze hehe ndgodzin masa w tyg z nadgodzinami mam 37,5 godziny i nie placz prosze dostalem bonus od agencji 30 opakowan kremow do opalania tylko ciekawe kiedy je uzyje od 4 miechow mam nocna zmiane zadko widze slonce oczywiscie mam tez dogodny dojazd a jak na marsa leci sie chyba krucej sorx za orty odwrotny narod odwrotna klawiatura i czcionka tragedi nie ma ale jak byl by porzadek tam u gory bylo by lepiej (bo generalnie jest taka zasada ze....)<wtajemniczeni zkojarza> a a ile jest ucziwych polakow ktorzy o wszystkim doniosa ja im <brzydkie okreslenie kobiety sprzedajacej swoje cialo na ulicy>czerwony tel do agenci kupie albo cementowe buciki i rzeka glasgow wita a potem sru i do morza a wtedy droga do polski niedaleka niedlo cos znowu napisze poz dla all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.06, 17:57 Hello!! W poniedziałek mam rozmowe kwalifikacyjną z DE. Czy ktoś może mi napisać o co tam pytają, jak to się odbywa no i przede wszystkim w co mam się ubrać???? Garnitur czy raczej luźny strój??? Proszę niech ktoś mi odpisze!!!!! Z góry bIGGG THX!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:53 Odezwij sie ja też mam w poniedziałek rozmowe zDE w Katowicach moje GG 961666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:57 Też mam w poniedziałek rozmowe z DE w Katowicach Odezwij sie na GG 961666 pogadamy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 16.03.06, 20:53 ja byłem ubrany normalnie tzn. nie w garniturze , pare pytań po angielsku i test do rozwiązania i to wszystko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uncle ben Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.106.18.* 16.03.06, 23:52 ja byłem pod krawatem i okazało się że jako jedyny więc spokojnie możesz iść bez.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 06:16 Dzięki za info co do ubrania!!! A możecie mi napisać co zawiera test???? Proszę - napiszcie!!! Z góry wielkie THX!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:35 Niech ktoś ktoś wkońcu poda jakieś konkrety O co pytają i jak z tym z testem Kto sie wybiera w poniedziałek do Silesi niech sie odezwie POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wujek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.173.16.* 17.03.06, 11:05 ludzie ta rozmowa i test to sciema zalezy od humoru i zapotrzebowania znajomosc jezyka w stopniu komunikatywnym to bajka bo duza czesc po angielsku to nawet nie potrafi sie przedstawic jak maja gardlowy termin to leci kazdy kto sie napatoczy a po przylocie zalatwiac papierki jak najszybciej konto NIN Home office i szukac czegos innego jezeli znacie jezyk oczywiscie jako tako i klocic sie o kazda godzine nie zaplacona przycieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:56 Zajedwabiscie na ta taką odpowiedz czekałem pozdro wujek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver do Tomallo IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 19:11 Yo! Ja wybieram się do Silesi na 17.00 a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: do Tomallo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:45 To przecierz jo 961666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: do Tomallo IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 21:03 Hehe !!! Dobre!!! To wszystko wina THC ziomMMM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomallo Re: do Tholiver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:08 Powodzenia stary w poniedziałek Myśle że sie uda i bedzie niezła palanga w tym UK Oby sie nam udało Dam znać jak bede po rozmowie Pozdro dla żony i ucałuj mała TOPMALLO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: do Tomallo IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 21:32 THX zioMMM!!! Również powodzenia!!! Wierze że damy rade... Pozdrów żone i córeczke wyściskaj;-) see ya! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver kTO jeszcze będzie na spotkaniu w KatowicACH? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.06, 21:39 TRZEBABY SIE SKUMAĆ - RAZEM BĘDZIE CIEKAEIEJ I RAŹNIEJ!!! KTO WIE CO BĘDZIE NA TEŚCIE I NA ROZMOWIE? N IECH NAPISZE COKOLWIEK O TYM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotor Re: kTO jeszcze będzie na spotkaniu w KatowicACH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 06:08 Ludzie nie pszesadzajcie i nie panikujcie ,jak skończyłeś podstawówke i podstawowy kurs angielskiego to dasz sobie rade a jak nie to tak jak ktoś pisał wcześniej jak bedzie potrzeba to bedzie łapanka i wyjazd :)) gorzej może być tam na miejscu bez angielskiego :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonz Czy w Anglii można oddawać krew tak jak w Polsce? IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 19:36 Czy ktoś może mnie poinformować - czy w Anglii można oddawać krew honorowo??? Jak to się odbywa i co trzeba poczynić w tym kierunku??? Proszę o konkretne popdpowiedzie... Będę bardzo wdzięczny za pomoć!!! ekuje z góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonz Gdzie kupię najtaniej funty brytyjskie??? IP: 83.238.225.* 19.03.06, 15:46 Ktoś może mi poradzić gdzie najtaniej kupię funty brytyjskie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 driving w Enfield IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.03.06, 16:45 Do wszystkih ostrzezenie jesli trafi ktos do Enfield to uwazajcie na jednego trola Machnio sie nazywa .A jakies mlode kobiety by sie przydaly najlepiej blondynki. nara pozdrawiam wszystkich hetnyh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: driving w Enfield IP: 80.51.222.* 27.03.06, 20:24 Czesc nie orientujesz sie czy jest jakis termin wyjazdu zaplanowny prosze cie o kontakt na kacha526@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: driving w Enfield IP: *.range86-136.btcentralplus.com 28.03.06, 19:01 niewiem kiedy bedzie rekrutacja do enfield ,moge tylko powiedziec ze dzisiaj przyjechalo szesc osuba w przeciagu nastepnyh dwuch tygodni kolejnych cztery ma przyjehac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: driving w Enfield IP: 80.51.222.* 28.03.06, 20:14 to takie małe grupy przyjezdzają?Ty juz tam pracujesz?opowiedz mi jak jest jak mozesz to skontaktuj sie ze mna na 5760984 czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: driving w Enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 04.04.06, 09:06 niejest az tak zle zeby trzeba bylo do polski uciekac.Moglo by byc lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:55 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kim.kim Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 20.03.06, 01:25 Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie? ;)) Czy DE rekrutuję kobiety? Jeśli tak to do jakiej pracy? Co im oferują, jaką robotę?? Z góry dzięki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:43 bira tez kobiety ale do takiej samej pracy jest to ciezka robota fizyczna wiec panie moga probowac ale nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tholiver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 20.03.06, 21:03 Witam wszystkich zainteresowanych!!! Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym w Katowicach... Jeśli ktoś ma jakieś pytania - walcie jak w dym - chętnie pomogę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kim.kim Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 20.03.06, 23:56 Dostałes się? Jakaś przybliżona data wyjazdu... ? W ogóle kiedy się dowiesz, że mają dla ciebie ofertę pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasta4 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.03.06, 15:26 Czesc powiedz mi co mówili na psotkanie?odrzucili kogos?wszyscy jadą co byli na spotkaniu?termin juz masz wyjazdu?mozesz na poczte odpisac kacha526@op.pl dzieki za info pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
kim.kim Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 20.03.06, 23:52 Naprawdę?? Nie ma nic lzejszego dla kobiet tylko te bezlitosne magazyny z paletami?? Ups. Dzieki za odp. ;)) ------------------------------------------------------ "Ludziom przydałby się czasem dzień wolny od życia..." Odpowiedz Link Zgłoś
tholiver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 21.03.06, 06:31 No, niestety! Kobietki muszą tyrać tak samo jak my - równouprawnienie w Anglii. Przybliżona data mojego wyjazdu to kwiecień 2006 - ale więcej bedę wiedział po telefonie z D/E. tholiver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi do tholiver IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 06:47 ja bylem na spotkaniu w Katowicach w grudniu , tez mi podal date ze mam czekac na telefon do konca stycznia , do tej pory jestem w polsce.czy wiesz moze kiedy byl ostatni wyjazd z DE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. praca dla kobiet IP: *.ipt.aol.com 21.03.06, 14:00 Re kim.kim DE ma tez lzejsze prace niz taszczenie palet czy pikowanie nie sa one jednak w jakis szczegolny sposob przeznaczone dla kobiet, po prostu jak sie trafi, duzo tez zalezy od managerow na magazynie. Do nas rzucili jedna kobitke a mamy dosc ciezki magazyn z ostrymi normami i ciezkimi produktami. Po jakims tygodniu managerowie powiedzieli zeby przeszla na cleaning i tak juz pracuje kilka miechow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: praca dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:32 a możesz powiedzieć mi gdzie pracujesz i ile wychodzisz na czysto na tydzień ? czekam na telefon i nie wiem jak to z driving jest bo różnie piszą Odpowiedz Link Zgłoś
kim.kim Re: praca dla kobiet 21.03.06, 15:35 Dzięki chłopaki! ;) NIe pocieszyliście mnie, ale przynajmniej coś się dowiedziałam (!) Że nie mam co liczyć na lżejszą robotę! A na palety to ja się chyba nie nadaję... ;((( Kapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wasabi Re: do tholiver IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.06, 18:25 no niestety nie wiem... zobaczymy co będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: do tholiver IP: *.ipt.aol.com 22.03.06, 14:37 W DE zarabiam 179 (juz nic mi nie odciagaja) za 5 dni pracy po 8h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: do tholiver IP: 80.51.222.* 23.03.06, 13:44 Czesc bardzo cie prosze skontaktuj sie ze mną na e-mail kacha526@wp.pl chciałabym sie dowiedziec co było na spotkaniu i kiedy jest wyjazd odezwij sie prosze na maila dzieki z góry papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nr ser 000234 ciadalszy IP: 195.173.16.* 30.03.06, 19:49 jest fajnie mam 300 f na tydzien ale napierdzielam caly tydz 12 plus sobota jak to fajnie jest ide do pracy jest godzina 23 wracam jet 11 i tylko polozyc sie spac wstac i isc do pracy nie no jest super ale najlepsi sa supertreserzy heheh jednym slowem potyram troche az mnie na harem wywioza ale zarobie cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456 Re: ciadalszy IP: 80.51.222.* 30.03.06, 19:54 w jakiej miejscowosci pracujesz?kobiety tez tam są?odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: ciadalszy IP: *.media4.pl 30.03.06, 20:55 co to są supertreserzy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:24 Witam :) Zerwal ktos z Was umowe z DE?? Jakie sa konsekwencje?? i jeszcze jedno, pracuje ktos w Weybridge?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotor Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:15 a nie wiecie czasem co sie dzieje z P. Jerzym z driving ? dzwonie do niego od trzech dni i telefon milczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna5555 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.222.* 29.03.06, 20:36 Czesc nie wiem co sie dzieje z p.Jerzym moze spróbuj skontaktowac sie z p.Michałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 30.03.06, 11:11 Pan Jerzy bawi w Angli - wczoraj byl u nas w magazynie w Daventry i rozdawal bezplatne stroje robocze. W sumie to bardzo ladne bluzy Fruit of the Loom. Ciekaw jestem tylko czy przypadkiem jednak sobie za nie nie potraca. W kazdym razie jak gosc zobaczyl balagan tu panujacy to mu szczeka opadla, obiecal ze cos w tej sprawie postara sie zrobic. Ja jednak nie do konca w to wierze. Ale tak w ogole to nie jest zle, praca lekka - sprobujce pracowac w innej agencji wtedy dopiero zaczyna sie kosmos. Driving Edge na start w Anglii jest idealny (legalna praca, otrzymujes numer WRS i NIN, chate do mieszkania) a potem juz wszystko zalezy od Ciebie, nikt Cie tutaj nie trzyma (patrz brak kontraktu) jezeli nie jestes dupa i nie jestes sobie w stanie poradzic w brytyjskiej rzeczywistosci to zostaniesz w DE nawet i do smierci a jezeli cos chcesz osiagnac to lepiej szukac dalej.. Pozdro z Daventry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.hccs.edu 31.03.06, 00:33 > Ale tak w ogole to nie jest zle, praca lekka - sprobujce pracowac w innej > agencji wtedy dopiero zaczyna sie kosmos. Driving Edge na start w Anglii jest > idealny Nie wiem czlowieku ile siedzisz w drivingu i co widziales i co odczules na swojej skorze.Nie masz pojecia jak jest na innych magazynach driving jest dobry na start zalezy na jaki magazyn trafisz.Idealny start te slowo nie pasuje tutaj wogole.W jednym z magazynow posciagali ludzi nie dali kontraktow i zrobili im wyjebke dwa miesiace pozniej tak ze zwiazki robotnicze musialy wkroczyc do akcji.syf i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 31.03.06, 10:24 Jestem w Drivingu od grudnia i sporo widzialem mysle ze wiekszego balaganu niz w moim magazynie nigdzie nie ma ale pracowalem wczesniej w Anglii w 3 agancjach i znam realia anglielskie - syf jest w kazdej agencji, tyle ze moze byc jeszce wiekszy. W kazdym razie znalazlem juz nowa prace i najwazniejsze ze nie przez agencje. Zegnam niebawem Drivinga, tesknic za nim nie bede ale tez nie zasluzyli na opluwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tholiver Daventry? HELP!! 31.03.06, 21:18 W poniedziałek lece do Daventry... Kto był lub jest tam, niech napisze mi coś konkretnego... Proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasabi Re: Daventry? HELP!! IP: 213.199.243.* 01.04.06, 15:44 ja lece we wtorek do daventry, jestem z katowic z tego co sie dowiedzialem we wtorek leci 17 osob w poniedzialek 3, moje gg :2035478 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Daventry? HELP!! IP: *.leon.com.pl 02.04.06, 09:40 Witam Ja wylatuje we wtorek (4.04.06) do Daventry, spora grupa ludzi - 17 osób. Bardzo mało czasu nam pozostawili, w sobotę telefon że mam wylot, dla bezrobotnego to mały problem, ja mam prace i mogę tylko liczyć na przychylność obecnego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppplll Re: Daventry? HELP!! IP: *.media4.pl 02.04.06, 10:52 a czy ktoś wie w jakim stanie jest pościel w tych wynajętych domkach? czy warto wziąść ze sobą coś swojego, np. przescieradło??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Daventry? HELP!! IP: *.leon.com.pl 02.04.06, 12:39 cyt."2 WYPOSAŻENIE MIESZKAŃ: Każde z mieszkań jest w pełni umeblowane oraz znajduje się w nim m.in. : lodówko-zamrażarka pralka telewizor czajnik bezprzewodowy kuchnia elektryczna piekarnik żelazko naczynia, talerze, patelnie, sztućce, filiżanki pościel" Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Daventry? HELP!! 02.04.06, 14:22 ja też lece we wtorek ,tylko jeszcze nie wiem o której , też mam problem bo sie musze zwolnić , mało czasu zostawili no ale cozrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppplll Re: Daventry? HELP!! IP: *.media4.pl 02.04.06, 22:53 tak, ale ta pościel: po prostu wyprana w pralce czy nowa, tego nie wiadomo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Daventry? HELP!! IP: *.leon.com.pl 03.04.06, 07:06 Tego nie wiem, ale wątpliwe żeby dali uzywaną wypraną - ja się zresztą nie brzydze :D Co do tego co warto wziąść, napewno wiem że nie opłaca się brać zbyt dużo ubrań, 2 pary spodni, 2-3 bluzki, bielizna, koszulki (2-3), płaszcz/kurtka przeciwdeszczowa. Na miejscu powinny być sklepy Charity gdzie za parę funtów można niezłe ciuchy kupić, podobno za 10f można ubrać się od stóp do głowy. Jedno jest pewne, w drodze powrotnej możesz mieć kłopoty z zabraniem wszystkiego do polski więc nie ma sensu napychać waliz lecąc do UK. Sprawa obuwia i stroju roboczego - dla mnie jest niezrozumiałe jak DE może wymagać zabrania z polski tych rzeczy, pracodawca musi zapewnić to, takie jest prawo. Spodnie i bluza to mały pikuś, ale z butami to przegieli. Zobaczymy na miejscu czy czegoś się nie załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppplll Re: Daventry? HELP!! IP: *.media4.pl 07.04.06, 13:35 i co z tymi butami, kupiłeś na miejscu czy może dostałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jędrek Re: Daventry? HELP!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:45 Witam. Czy ktoś leci ze spotkania w Katowicach , które było 20 marca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: Daventry? HELP!! IP: 80.51.222.* 09.04.06, 15:06 ja tez byłam 20 marca i jeszcze jestem w polsce ale znajomy który był tez 20 marca juz wyleciał odezwij sie do mnie na gg 5760984 jesli ktos wie o jakis wyjazdach to prosze o informacje na gg pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Daventry? HELP!! IP: *.warwickshire.gov.uk 10.04.06, 09:44 Jestesmy na miejscu, warunki sa wporzadku, mieszkanie tak jak obiecywali w pelni wyposazone, szafki jedynie trzeba bylo samemu zlorzyc :) Umiescili nas troche daleko od miejsca pracy bo jakies 14mil w miejscowosci Nuneaton, ale dowoz firma gwarantuje przez 12 tygodni, potem jakis samochod sie kupi. Podobno sa problemy ostatnio z wyplatami - nie placa od 3 tygodni, wiemy to od polakow ktorzy siedza tu od listopada, w najblizszy piatek sami zobaczymy. Co mnie martwi: 1) nie dostalismy jeszcze listow od pracodawcy (do zalorzenia konta); 2) nie mamy podpisanej umowy z DE. W tym tygodniu bedziemy to wyjasniac. Acha jeszcze jedno, selekcja w polsce kuleje pod wzgledem oceny j.angielskiego, 3 osoby zostaly odrzucone przez TESCO z powodu oblania testu, DE ma im zalatwic prace w innym magazynie, ale nie wiadomo jak to bedzie. Wiec radze mocno sie zastanowic przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robot nr ser 00123 slowniczek De IP: 195.173.16.* 12.04.06, 21:50 supervajzor= kapo obozowy bankomat= sciana placzu bankomat= kapliczka piatek= dzien swira lub dzien cudow norma=podobno mozna ja obliczyc z rachunku prawdopodobienstwa anka p= luz kobitka motto zyciowe ja nie wiem zadzwon do stiva kontrakt= jak ufo wszyscy slyszeli nikt nie widzial dogodny dojazd do pracy= do polski krocej lece niz do tyry dojezdzam konto w banku=Lloyds rotacyjny tryb zmian= jak wyglada slonce? to nie ksiezyc krazy wokol ziemi? tanie rozmowy=ile o2 zezre tyle zaplacisz nadgodziny=tryb pracy awaryjnej robota ps: kto pracowal dluzej niz 2 tyg nonn toper po 12 godzin na nocnej zmianie plus sobota? konkurs dotyczy tylko pracownikow de pracownik=niewolnik prosba=rozkaz strajk=hehehe wszyscy chca a jak cos zostajesz sam nie wierzysz sprubuj jedzenie=pasza tzw po naszemu pejslip=powini kalkulator dolaczyc=teleturniej zgadni ile dzis ci siana zginelo funt=wskaznik normy zlotowka=wyznacznik normy zlotowka w dol norma ok zlotowka w gore norma w dol spotkanie rekrutacyjne= selekcja urlop=przepusta widzonko kibel w pracy=gorace krzeslo poczatek pracy=start systemu koniec pracy= restrat systemu polak=jak samochod anglicy nas ogladaja i szukaja kurka do wlewania wachy jak upadniesz w pracy naleja ci w dupe oleju a pozniej powiedza ze mysleli ze sie zatarles Polak superwajzor=jak nietoperz niedowidzi niedoslyszy a wszystkiego sie menda czepia podroz do pracy= ogloszenie defcom 4 zwarci i gotowi podroz z pracy=lewitacja travel card po naszemu trawelka=telepolter primark=polski klub towarzyski tesco=duzo i tanio ps; piszcie o ciekawych promocjach bay one paleta gratis heheheh lidl=szal sobotnich zakupow hehehe ps jeszcze sie odezw koledzy i kolezanki w razie problemow pisac postaram sie je wszystkie rozwiazac heheeh ok spierd.... bo tyra czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:16 zgadzam sie ze praca w Daventry jest spoko, tylko jedno ale: payslipy. Piatek jest uznawany za dzien cudow.Norma jest jedynie to ze D.E. nigdy nie myli sie na swoja niekorzysc. Wszyscy maja dosc nieuzasadnionych potracen. Ludziska mieszkaja we wlasnych chatach,a tu na kwicie ssssrrrrrrrruuuuuuu! 50 funtow accomodation charge! Wlasne auto- 10 funtow za dojazd. A moze to rodzaj podatku od wlasnego srodka transportu? Trzeba to sprawdzic. A tak powaznie to zaczyna sie knocic.Pracujemy sporadycznie po cztery godz dziennie,slowem strata czasu.Tesco ma to gdzies bo jezeli jest busy time to jest ok. jest target, usmiechniete geby.Teraz podobno nie ma zamowien i szukaja dziury w calym,i podobno chca wukopac agencje tak jak to bylo vis a vis na Fastwayu.Szkoda, bo faktycznie praca nie jest ciezka .Na miejsce po driving edge juz napewno czeka slowacki rapier,ale ich tez pewnie wykopia. Taki los gastarbeiterow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saymons Troche pozytywów... IP: *.warwickshire.gov.uk 10.04.06, 10:24 Witam wszystkich draivingowcow...za mna juz 9 miesiac pracki w obozie pracy zwanym TESCO...czytam i czytam te posty i jakos nie moge skonfrontowac ich z rzeczywistoscia...widze tu troche takiego typowego dla polakow niezadowolenia...nie wazne jak by bylo i tak zawsze polak znajdzie cos co mu nie bedzie odpowiadalo i na co bedzie mogl ponazekac...ale widac juz taka nasza natura... Generalnie pracuje juz 9 miesiecy i nie nazekam...mieszkanie mam i nie place za nie co jest najwazniejsze...zreszta moge przejsc juz na nowy kontrak po 9 miechach i dostac wyzsze stawki...ale niestety wiaze sie to z wynajeciem mieszkania...ale i tak sie to oplaca jezeli bierze sie chate na kilka osob...pensje musze przyznac ze dostaje regularnie w kazdy piatek jest na kacie...oczywiscie czasem cos zabiora albo za malo zaplaca ale nigdy nie mialem problemow z odzyskaniem kasy...wystarczy pojsc do super wisiora i on powinien zalatwic wszystko w koncu od tego jest... A co do tych ktorzy nazekaja na Anke to musze poinformowac tych ktorzy jeszcze nie wiedza ze niestety albo raczej na cale szczescie wrocila do Polski i juz jej nie zobaczymy... wszyscy nazekaja na dojazdy...pewnie ze kazdy by chcial miec do pracy 5 minut spacerkiem...a czy w Polsce nie musieliscie dojezdzac do pracy... Troche wiecej optymizmu...anglia to nie raj ale moze byc dobrze... Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w walce z systemem :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zadowolony Re: obuz w Enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 11.04.06, 16:28 witam wszystkich,na poczatek hcialbym poinformowac was o dyskryminacji w enfield ,otorz pewien genialny czlowiek jakim jest nasz superwisior wymyslil sobie podniesienie targetow ,wbil do glow angielskih teamliderów ze maja od nas wymagac wiecej i oni szaleja.menadzer magazynu nie wydal zadnego w tej sprawie polecenia ale co z tego hlopak kariere robi,stwierdzil ze moze nam podnosic target jak tylko bedzie hcial.nie wiemy czy strajk przyniusl by skutek ,bedzie trzeba sprobowac !! i jeszcze jedna zecz , na rekrutacjah pokazuja tylko pozytywne strony , jest ih niestety malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: obuz w Enfield IP: 212.85.12.* 11.04.06, 20:05 [ciach] Jezzu... facet! , oczy bola od twojego pisania. Mam nadzieje,ze angielski znasz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 driving edge IP: 80.51.222.* 11.04.06, 20:18 Czy ktos wie kiedy jest planowany jakis wyjazd z DE??prosze o kontakt na gg 5760984 jaj uz jestem po spotkaniu rekrutacyjnym i jeszcze nie wyjechałam prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.222.* 13.04.06, 15:42 Kto był dzis na spotkaniu rekrutacyjnym prosze odezwac sie na gg 5760984 czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 20.04.06, 18:11 pracuje w daventry ,za bardzo sie nie rwijcie tutaj do roboty,balagan totalny tu panuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enfield Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 22.04.06, 14:37 to ty w enfield nie byles.tutaj to burdel jet. zapisalismy sie do zwioazkw zawodowych wam terz to radze,bedziemy wysylac oficjalny list do Drivinga . I nieh sie driving jebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 23.04.06, 14:58 Dostalem wyplate czekiem, tylko ze DE zapomnialo nam wyslac listu potwierdzajacego zatrudnienie i adres - konta zalorzyc nie mozemy. Smiechu warte. W poniedzialek telefon do DE (znowu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.51.222.* 23.04.06, 15:10 Niech ktos poda blizsze informacje jak sie pracuje??naprawde jest tak zle?ile odbijają z wypłaty?ile na reke sie dostaje?i czy warto jechac z DE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enfield Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 24.04.06, 17:58 praca jest qrewsko cierzka dziennie przezuca sie od 4 do 7 ton towaru ,pracujac 5 dni wyplaty jest okolo 165 FUNTUW tylko ze osoba kture teraz przyjerzdzaja odciagaja jeszcze za mieszkanie 20funtuw . Wazne terz najaki magazyn sie trafi . Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 25.04.06, 18:27 a my pracujewmy w daventry tzn. nie pracujemy bo roboty nie ma i siedzimy w domu OSTRZEZENIE : Ludzie uwazajcie bo to co Mardaus mowi a to co sie tutaj dzieje to dwie rozne sprawy,nie wiadomo po co nas tu wyslali jak pracowalismy tylko jeden tydzien normalnie a teraz siedzimy w domu.Wiele z tych rzeczy ktore dostalismy w mailu przed odlotem sie nie pokrywa z tym co sie zastaje na miejscu. Naprawde to wylot tylko dla odwaznych i jak w mailu pisze zeby ze soba zabrac 100-150 £ to wezcie poprawke dopiszcie sobie jeszcze jedno 0 i mozecie jechac bez obawy. Ale inne rzeczy pokrywaja sie ze slowami p. Mardausa i mozna powiedziec ze jest spoko ale sprawa ma sie glownie do wyposarzenia mieszkan a te sa naprawde fajne,tylko ze w drivingu panuje ogromny burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 25.04.06, 18:46 Warto spytac przed wyjazdem w jakim magazynie sie bedzie pracowalo, pewnie nie mozna polecic pracy na magazynie z zywnoscia ludziom slabym fizycznie, ja akurat pracuje na magazynie z tekstyliami w Daventry i ciezko nie jest. Pracuje sie na wozkach elektrycznych, tzw. Lolopach, i praca nie jest ciezka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: englishman do Spidera IP: 62.173.88.* 25.04.06, 20:23 Wiesz Spider... Daj sobie spokoj z wystawianiem tych postów...!!! Jaa te pracuje w Daventry - WCALE nie jest tak kolorowo... Wez chopie wrzuc na luzzz!!! Powiedz ludziom prawde jaki tu burdel panuje - przestan wciskac kit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik35 Re: do Spidera 27.04.06, 10:21 co ty pierd... ja tez pracuje w Daventry na lolopach i jest Ok ,pewnie nierobie robic ci sie nie chce i zapatrzyles sie na murzynow co sie wiecznie opier.. popros o przeniesienie do Hinckley to zobaczymy gdzie jest lekko a od Spidera sie odpier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: englishmen Re: do pracownika35 IP: 62.173.88.* 27.04.06, 15:54 odwal sie fajansie - pytal cie kto o zdanie??? zaloze sie ze mieszkasz w Rugby, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik35 Re: do pracownika35 28.04.06, 10:40 nie mieszkam dupku w rugby , ci co mieszkaja w rugby pracuja caly czas bo to kolesie p.R ,superwizora i sam jestes fajans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: do Spidera IP: *.warwickshire.gov.uk 27.04.06, 10:39 Ktos ma tu problem ze wzrokiem lub zrozumieniem, gdzie napisalem ze wszystko jest pieknie w Daventry? Pisalem o samaj pracy i jej uciazliwosci. Jasne ze nie pracujemy po kilka dni bo polacy sobie po znajomosci lub za "prezenty" zalatwiaja "dwunastki", a supervisor ma w dupie ludzi. Obecnie staramy sie to zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: englishmen Re: do Spidera IP: 62.173.88.* 27.04.06, 15:53 no teraz napisales cala prawde o tym skur... Daventry i o supervisorze - zwracam honor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa jak wyglada praca w Glasgow??? IP: 80.51.222.* 05.05.06, 20:38 jesli ktos pracował w glasgow to powiedzcie czy takie same numery robi DE co w Anglii?ciezka jest praca??jak wygląda sprawa z wypłatą?umowa jest podpisana??dzieki za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca w chłodni Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.97.185.* 20.11.06, 19:34 niedługo wyjezdzam jako kierowca do doncaster praca w chłodni prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
tholiver Jak tanio przeslac lub przelac pieniadze do Polski 27.04.06, 15:56 zna ktos sposob??? Pilnie prosze o konkretne posty na ten temat... z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta Re: Jak tanio przeslac lub przelac pieniadze do P IP: 80.51.222.* 27.04.06, 16:21 opowiedz jak jest w Daventry?naprawde jest tak zle jak mówią a jak kobiety są tam radzą ??odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik35 Re: Jak tanio przeslac lub przelac pieniadze do P 28.04.06, 10:35 pracuje w daventry ,praca tu jest lekka ( choc tak naprawde tej pracy nie ma ) ale jak jest to jest lekka i mnostwo kobiet pracuje i sobie swietnie radza niezaleznie od stanowiska na jakim pracuja , ale tak jak pisze pracy tutaj nie ma ,pracujemy po 2-3 dni w tygodniu ,chyba ze dasz superwizorowi flaszke albo karton fajek to sie znajdzie cos dla ciebie , JEGO ZNAJOMI PRACUJA CALY CZAS NAWET NADGODZINY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: Jak tanio przeslac lub przelac pieniadze do P IP: 80.51.222.* 28.04.06, 11:31 dzieki za informacje a jak tam jest z wypłatami?chyba nie warto tam jechac skoro nie ma pracy bo jak mozna zyc skoro pracuje sie po 2-3 dni w tyg to przeciez wypłaty są małe a co oprócz tych 20 f za przelot odbijają odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik35 Re: Jak tanio przeslac lub przelac pieniadze do P 29.04.06, 16:24 wyplaty mizerne,oprocz kasy za przelot potracaja za mieszkanie i dowoz do pracy,kwoty sa rozne od 10 do 20 funtow,a sa i tacy co za mieszkanie placa 50 £ wszystko zalezy na jakim stanowisku pracujesz i na jakim kontrakcie jedziesz,choc tych oczywiscie nikt nie widzial,sa tu tez i tacy co za mnieszkanie nie placa nic bo sa na starych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreaz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 27.04.06, 13:57 CZESC PRACUJE W DRIVINGU JOZ JAKIS CZAS I TO COWAM OFERUJA TO PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I need inf Re: enfield - temperatura? IP: *.ipt.aol.com 28.04.06, 21:45 Jaka tempertura jest na magazynie w enfield? +3 czy -30?. Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ipt.aol.com 28.04.06, 21:49 jaka temperatura jest w enfield na magazynie? +3 czy -30? Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Enfield to cos dla ludzi o mocnych nerwach!!! 29.04.06, 18:49 Yello! Pracuje w Enfield dla DE juz 10 dluuuuuugich miesiecy, na poczatku bylo w miare ok. Ostatnie 2 miesiace to istna droga przez meke: nowy Jasnie Pan "Klient Wymaga- Ty zapie..j" Wajzer (super wisior) Tomasz W.... a co tam Wojciechowski, zeslany do nas z Manchesteru, gdzie byl team liderem, strasznie chce sie wykazac. Udaje mu sie to niezmiernie dobrze, niestety ze szkoda dla zwyklych zuczkow jak my. Podniosl targecik i jest happy, nie berze pod uwage zasad bhp. Trzeba pracowac szybciej, praktycznie rezygnujac z przerw, a na freezerze (-26 stopni) nie jest to zbyt przyjemne. Ale co mu tam, twierdzi ze nie musimy chodzic na przerwy (teoretycznie na freezku przysluguje nam 10 min co 1h). Ostanio mial miejsce wypadek: jeden z naszych kolegow uderzyl swoim lolopem w jakiegos nigera, tak mocno ze tamten az wypadl ze swojego i uszkodzil sobie cosik, moim zdaniem wypadek ten spowodowany byl wlasnie wyzszym targetem i ciagla pogonia za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Enfield to cos dla ludzi o mocnych nerwach!!! CD 29.04.06, 19:01 cd: wczoraj JP Wajzer zadzwonil do pieciu "losowo" wybranych osob i poinformowal ich, ze nastepny tydzien bedzie ich ostatnim tygodniem pracy. Przynajmniej 2 jesli nie wszyscy z tych osob nie zasluzyly sobie na zwolnienie w zaden sposob, tym bardziej dyscyplinarne. Na pytanie od jednej z nich czy moze sam odejsc zanim dostanie pisemne zawiadomienie z DE o swoim zwolnieniu, JP Wajzer podaje numer telefonu do swojego przelozonego Lee Dodd'a (wiedzac, ze pytajaca osoba ni w zab po "angielskiemu" nie szprecha). No brak mi slow. Kilka dni wczesniej postanowilem zlozyc wypowiedzenie, pewnie bylbym jedna z tych osob "wylosowanych przez kompiuter w obecnosci komisjii gier i zakladow". Okolo 20 maja jade do ojczyzny troszke wypoczac i swietowac magistra mojej nazeczonej, jeszcze wroce na "wyspy" ale agencje takie jak DE i ludzi takich jak JP Wajzer bede omijal z daleka. Wielkie pozdro dla wszystkich znajomych i nieznajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybraniec losu Re: Enfield to cos dla ludzi o mocnych nerwach!!! IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 30.04.06, 16:49 Witam. Jestem jedną z osób "wytypowanych" do odejscia. Chcecie wiedziec za co mozna dostac tygodniowe wypowiedzenie nie otrzymujac wczesniej formalnego ustnego, pisemnego badz ostatecznego ostrzezenia? Za powazne naruszeie warunkow kontraktu (ktorego na dobrom sprawe nigdy nie otrzymalem) czyli wyrabianie powyzej 95% targetu tygodniowego(raczej ponizej 98% nie zszedlem) i nieobecnosci w pracy (trzy spoznenia i jedno wczesniejsze wyjscie z pracy oczywiscie za zgoda tim lidera; razem 9,5h w ciagu 6 miesiecy). Pozniej dowiedzialem sie ze na nasze miejsce ma przyjechac pieciu nowych pracownikow. Jesli chodzi o kwestie targetu na zamrazalni to od poczatku mojej przygody wynosil on 1107 pudelek w ciagu 8 godzinnego dnia pracy (placone oczywiscie mielismy za 7,5 ale to szczegol). Pewnego pieknego dnia JP Wajzer oznajmil nam ze od tej pory nasz target wynosi 1160 pudelek. Jak kolega slusznie zauwazyl mielismy wyrabiac 95% czyli to wychodzilo w okolicach starego targetu. Na co wajzer odzekl ze poprostu "WYMAGA" od nas 1160. Jego argumentem do zwiekszenia tagetu bylo to ze pracownicy Winkantona majo lepsze wyniki od agencyjnych. Nikogo nie interesowalo to ze winkantonowcy pikoja (najciezsza praca fizycna na tym magazynie)jedynie po 8-16h w tygoniu a pozostale godziny spedzaja na jezdzeniu widlakami badz na loldingu (zawozenie wypelnionych juz przez agencyjnych klatek na tiry). Od niedawna Polacy szkola sie do pracy na widlakach w naszym magazynie. Jesli im sie uda zasiasc za kirownica tych duzo szybszych i masywniejszych niz lolopy maszyn jestem pewien ze agencja po pewnym czasie zwiekszy im target. Jeden z przedstawicieli zwiazkow zawodwych (do ktorych wiekszosc nas sie zapisala) powiedzial ze jesli teraz odpuscimy to po pewnym czasie znow zwieksza target a to moze byc fatalne w skutkach. Moja rada dla nowo pszybylych jest taka: wykorzystajcie czas pracy w drivingu na podszkolenie jezyka i na szukanie nowej pracy bo nima sensu wiazac swojej przyszlosci z firma ktora czlowieka ma za nic i pamietajcie J...Ć TARGET. Pozdro dla wszystkich agencyjnych w divingu a w szczegolnosci JP Wajzera. Niech panuje dlugie lata 22-letni POLAK z kieletczyzny. Ps: sorki za bledy ale to byl moj ostatni wikend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z drivinga Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.warwickshire.gov.uk 06.05.06, 16:52 wcale mi was nie zal,w polsce potrafiliscie rozpiepszac stadiony,robic zadymy z policja itd. pytam sie gdzie wasza ulanska fantazja ?? zostala na lotnisku przed odlotem do UK ?? nie potraficie z superwisiorem zrobic porzadku ? przeciez ta szmata gdzies musi mieszkac gdzies wychodzic nie potraficie go namierzyc ?? kominiarki na lby i zaczaic sie na sku..ela,po tygodniu przysla wam nowego i moze bedzie lepszy. Nie dajcie sie wykorzystywac !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 07.05.06, 15:51 U koncu maja nasz Wincantonowski magazyn przejmie Exel. A SP Wajzer chodzil od pokoju do pokoju w biurze, lasek sie narobil, a teraz mysli, ze zostanie w skladzie nowej firmy logistycznej :/ A Jason Law takimi slodkimi oczkami sie na niego patrzy :))) Pozdro dla tych 2 pedalow :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 07.05.06, 16:19 Angole maja na to inny sposob(nie koniecznie lepszy niz wpier_ol ale rezultaty sa podobne). Po rozmowie ze zwiazkami zostalismy przywroceni do pracy a wajzer podobno zlozyl wypowiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z drivinga Re: Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.warwickshire.gov.uk 10.05.06, 18:42 no i tak trzymac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak nie zwiazki to sku..ela na ziemie i tymi buciorami z blacha go !!!! chama jednego ps. a ja myslalem ze nasz superwisior jest niedobry pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cziken Re: Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.mazol.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:53 Witam Pracowalem w Enfield 7 miesiecy i to te miesiace byly jeszcze do zniesienia zdazylem poznac super kokota (wisiora) bylo ciekawie ale firma DE kest tylko na zalatwienie dokumentow podszlifowanie angielskiego i to wszystko i spierd.. jak najdalej a jak cztam przygody z panem tomaszem to zajebista parodia dla mnie i kodolencje dla ludzi tam pracujacych z ktorch wiekszosc znam. A co do targetu debile pokazali ze sie da to podnsza skoro ludzie dali rade po 1200 - 1500 to czemu nie da sie 1160 nie powiem ze wszyscy ale sa tacy co pokazali znam ich osobiscie i do nich raczej trzeba miesc pretensje. A na trola machnio uwaga konfident mialem okazje :)) Pozdrawiam milego pikowania i pozdrowcie Kevina Rada szukajcie pracy poza londynem jest duzo ofert a i agencje angielskie nie sa zle na max 13 tygodni i FULL TIME. Odluzcie troche tak na kilka tygodni i dacie rade ze wszystkimi dokumentami raczej bez problemu. CZIKEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiedz Re: Do ludzi z Enfield !!!! IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 21.05.06, 03:59 Pozdro dla czikena od niedzwiaka (tylko dla wtajemniczonych :P ). DE to gowno, to znaczy dobre tylko na poczatek... Zahaczyc sie tylko o byle jaka agencje, a w miedzy czasie szukac roboty na full time`a. Jak w kazdym magazynie DE zdazaja sie rozne przypadki z superkokotami ;) W Enfield to przesada :P brak slow, zeby sie wypowiedziec :))) Pozdrwo dla wszystkich pikerow z Enfield... motto dnia : I TY MOZESZ ODCZUC PRESJE TARGETA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus002 Re:do supervisiorów! IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 22.05.06, 01:23 Driving żądzi driving radzi driving nigdy cie nie zdradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oc\zko skandal w enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 18.06.06, 22:36 wczoraj na nocnej zmianie doszlo do bardzo wymownego incydentu. otoz kwadrat jedzil lolopem nr34, po pol godzinie sciemy wyczerpala mu sie bateria i co zrobil!!!!!!!!! zasunol lolopa nr42 naszemu ziomalowi krzychowi z pultuska. dosc tego. albo my albo oni .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: skandal w enfield IP: *.warwickshire.gov.uk 23.06.06, 15:45 oc\zko bierzesz EmTiczke od kolesia, naciskasz 1,2 i Enter, w momencie szoku u tego kwadrata wciskasz mu stope pod widly lolopa i w tempie "szybko" cofasz w strone najblizszego osobnika w pomaranczowej kamizelce. Tak to sie w Daventry robi. ne nie pij juz tych cidrow, szkodza ci na mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Praca w Anglii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:36 Witam, Czy ktos z was slyszal o ofercie "Instytut Języków Europejskich" Piotrków Trybunalski ? - poszukuja pracownikow produkcyjnych kierowcow sam. ciezarowych. Wymagaja opłat - za przejazd, mieszkanie. Maja w Polsce pracownikow prowadzacych rekrutacje Czy ktos juz moze wyjechal i ma jakies doswiadczenia ? Pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Praca w Anglii z firmą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:38 Witam, Czy ktos z was slyszal o ofercie "Instytut Języków Europejskich" Piotrków Trybunalski ? - poszukuja pracownikow produkcyjnych kierowcow sam. ciezarowych. Wymagaja opłat - za przejazd, mieszkanie. Maja w Polsce pracownikow prowadzacych rekrutacje Czy ktos juz moze wyjechal i ma jakies doswiadczenia ? Pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behu Driving edge czy jest aż tak źle ? IP: 87.207.136.* 02.05.06, 18:46 witam , odbyłem job interview i oczywiście sie dostałem , nawet pochwalono mój angielski.Wszystko pięknie i tak dalej ale jak przeczytałem wasze posty to mnie zmroziło ... Czy jest naprawde tak okropnie ? Da sie jakieś pieniądze zarobić ? jest tak ciężko z robotą ? naprawde ciulają na pieniądzach ? Mam 19 lat ,ćwicze na siłowni i nieźle z moją kondycją ale tak przedstawiliście mi te prace że aż boje sie tam jechać. Ja moge ciężko tyrać ale pod warunkiem że będe mógł sobie pozwolić na rozpie..nie dużych pieniędzy , a wy przedstawiacie mi firme-Demona która wyzyskuje polaków-czarnuchów..Niewiem co o tym myśleć ...Prosze o szybką odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: Driving edge czy jest aż tak źle ? IP: *.ipt.aol.com 02.05.06, 20:17 Wszystko zalezy gdzie i na kogo trafisz. Praca rzeczywiscie jest ciezka ale ja dalem sobie jakos rade mimo, ze cale dotychczasowe zycie zawodowe to byla jedynie praca biurowa. Zas co do pieniazkow, to chyba znasz stawki wiec wiesz ile mozna zarobic. Oczywiscie pomijam sytuacje z obcinaniem godzin czy tez pomylki DE, tego sie nigdy nie da przewidziec. Jezeli nie masz nic do stracenia jedz i sie przekonaj, jezeli jednak masz rzucic szkole/prace czy tez w inny sposob spalic za soba mosty w PL to bym sie wachal ... ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behuu driving edge - masakra ? IP: 87.207.136.* 03.05.06, 21:04 z góry przepraszam ale mnie chodzi o konkrety , to co oni mówią o zarobkach to jedno a to ile dostajecie na ręke to drugie-dlatego pytam was (najbardziej wtajemniczonych)ile macie na ręke za tydzień.Myśle że nawet ciężka praca dobrze wynagrodzona sie opłaca . Prosze o szybką i konkretną odpowiedź. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? IP: 87.207.136.* 03.05.06, 21:08 Chce powielić pytanie kolegi ,ponieważ to co oni naobiecywali to jedno ale to co dostaje sie na ręke to drugie.Chciałbym wiedzieć ile zarabiacie tygodniowo za taką przykładową 8godzinną prace 5 dni w tygodniu, ile musicie tym łachudrom oddać ,więc ile trzaskacie na czysto.Myśle że nawet cieżka praca wynagrodzona pożądną kasą sie opłaca.Jeszcze jedno , czy ciezko tam z internetem ? Drogi,ciężko założyć ? Z góry dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? IP: *.ipt.aol.com 03.05.06, 21:29 Nie wiem jak jest na nowych kontraktach. Ja zarabiam 179 funtow za 37,5h pracy czyli 5dni na dniowki. Jednak jestem na starym kontrakcie i nic mi nie odciagaja z tego co wiem Ci ktorzy zostali zatrudnieni pozniej maja cos dedukowane jednak nie wiem ile tego jest. Duzo tez zalezy czy sie pracuje w weekend czy tez nie. Stawka podana powyzej obejmuje sobote. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter ...ale czy sie opłaca ? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 04.05.06, 09:11 Witam wszystkich. Wyjechalem z DE do Addlestone,pracujemy w magazynie w Weybridge. Jak narazie jest wszystko OK, tylko team lider czasami nie robi tego co do niego nalezy. Stawki oczywiscie minimalne,ale placa.Praca nie jest taka ciezka jak strasza na tym forum. Co do umowy o prace to oczywiscie nikt nie widzial jej na oczy,czyli ... tak wlasciwie mozna robic co sie chce i w kazdej chwili odejsc,teoretycznie... Jesli chodzi o urlopy, to tu moga byc problemy,poniewaz teraz podobno ma sie tym u nas zajmowac kierownictwo Tesco (ale jesli niema umowy...)Mieszkanie jest o wysokim standarcie. Do pracy tez nie daleko, bo 35min na piechote,ale mozna podjechac pociagiem. Tak jak juz ktos powiedzial, raczej nie mozna tej pracy traktowac powaznie,to jest dobre na poczatek i na podszkolenie jezyka. Narazie to tyle,pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja\enfield Re: ...ale czy sie opłaca ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 20.05.06, 09:08 co ty czlowieku wiesz o pracy w addlestone pracujesz sobie na loadingu podskocz do nas na 1 week to zobaczysz co to praca i jak sie trzeba najebac przy pikowaniu pozatym bracie nie masz jeszcze superwisiora tylko teamleadera i zycze ci by tak bylo jak najdluzej pozdro z drugiej strony londynu Odpowiedz Link Zgłoś
adk69 Re: DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? 04.05.06, 12:42 witam!czy ktos wie cos o magazynie w glasgow konkretnie z jakimis ksiazkami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 05.05.06, 11:39 tak ja wiem ze ludzie ze zwruconej niechca tam jehac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiasta4 Re: DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? IP: 80.51.222.* 05.05.06, 12:49 Czy ktos leci do Szkocji w niedziele??odezwac sie na gg 5760984 czekam ludzie bo ja jade!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adk69 Re: DE - masakra ?ale czy sie opłaca ? 05.05.06, 17:41 a skad to wiesz?? a tak wogole to zwrócona sie pisze przez ó Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna28 Szkocja IP: 80.51.222.* 05.05.06, 14:03 czy ktos wie jak wyglada praca w szkocji???prosze o szybki kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaaaaainteresowany Re: Szkocja IP: *.ipt.aol.com 05.05.06, 15:42 1. Ktos wie ile wynosi 'angielska' stawka w DE, jezeli sie chce samemu placic za mieszkanie. 2. Czy to prawda ze mozna na nia przejsc po pol roku czy tez trza koniecznie czekac 9 miechow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 00:08 Napiszcie prosze ile dostajecie do łapy na tydzień na czysto !!!! Minus wszystko co zabieraja i za co musisz zapłacić np mieszkanie !!! Czy polskie uprawnienia na wózki widłowe sie na coś przydają ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 11.05.06, 22:02 Na łapkę ciężko powiedzieć, to jest praca w agencji więc jak jest praca to możezsz nawet po 12 godzin dziennie pracować i sporo zarobić, ale jak pracy nie ma to pracownicy DE jako pierwsi mają tzw. day-off. Ja jak narazie minimum co dostałem to 93funty, max to 140f, ale dopiero jesteśmy tu od 5 kwietnia. Pracowaliśmy już na 2 magazynach, Daventry (tekstylia) i Chesterfield (AGD/Ogród/RTV) Tak naprawdę to trochę dziki zachód jest z robotą więc jak lubisz poukładane życie to mocno się zastanów. Dla mnie praca w DE to dobry start - nie było mnie stać nawet na bilet lotniczy, więc nie żałuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: spiderko IP: *.server.ntli.net 13.05.06, 08:54 Tak, obecnie w Chesterfield z powodu chwiowego braku pracy w Daventry (tekstylia) - magazyn z RTV/Ogród/AGD, mikrofalówki i pralki są dobre na muskulaturę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: spiderko IP: *.derbyshire.gov.uk / 213.249.162.* 01.06.06, 19:34 czesc jestem w chesterfield znam tam 3 polakow pracuje w aschcroft teraz ma jeszcze dojechac 2 polakow a ty znasz duzo polakow ja jeszcze na prace nie narzekam jest dobrze nadgodziny sa nie mam na co narzekac jak chcesz do mnie napisac to moj mail :aska@poczta.onet.pl pozdrawiam wszystkich odezwijcie sie buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolniki DE Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 16.05.06, 20:44 Ja na nieszczescie pracuje w tej firmie DE i za tydzien pracy na reke jest 104 funty ale agencja uwielbia sie mylic albo odciagac za cos co nie powinna sa tez tacy co od dwoch tygodni nie dostaja wyplaty jak moozecie znajdzcie inna agencje ja tak robie pozdrawiam Zyczliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 17.05.06, 07:16 Rozmawiałeś o tym z kimś w Runcorn? Podobno jest tam 2 polaków z którymi można pogadać. My w sprawie listów od pracodawcy byliśmy nawet w "Citizens Advice Bureau", było ciężko bo kont nie mogliśmy otworzyć, a kasa się już powoli kończyła - efekt kilku tekefonów miłej pani z CIB to listy otrzymane następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 17.05.06, 12:15 W siedzibie w Runcorn jest 2 Polakow którzy zajmuja sie payslipami- Dorota i Filip.Chyba cos sie dzieje w tej sprawie bo -przynajmniej jak u mnie-Driving przestal sie mylic ( od 3 tygodni).Poprzednie 4 payslipy zazwyczaj były uciete o 1 lub 2 dniowki.Ja za tydzien pracy biore 160-170 funtów ( jesli zahacze o sobote lub niedziele)-szkoda ze w Daventry nie sa mozliwe overtimy bo moze 200 udało by sie przekroczyc a takie zarobki ( powyzej 200 funciakow ) miałem w poprzedniej robocie tez przez Drivinga.Niestety praca w Daventry laczy sie z nizsza placą.Faktycznie wielu ludzi miało błedne payslipy- moze teraz wreszcie ta sprawa powróci do normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 news enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 30.05.06, 12:23 No i nadszedł ten dzień do magazynu wprowadził się EXEL , juz po pierwszej godzinie w pracy dali mi do zrozumienia ze polacy niesą mile widziani w ich magazyie.otuz w pierszy dzien cały shift został zaproszony do pokoju konferencyjnego miłe przywitanie załogi,gadka ze jestesmy jednoscia (jak w jakiejs sekcie)i nagle tekst z ust menagera ,pracownicy driving edge prosze wyjsc i poczekac na ambiecie . Ciapaci dostali kubki i dlygopisy a my wiadomosc ze jestesmy tu od zapie..nia.Zobaczymy co bedzie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behu nastepny wyjazd IP: *.chello.pl 13.05.06, 00:12 ma ktos jakies przecieki kiedy jest nastepny wyjazd i gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkady Re: nastepny wyjazd IP: 195.116.43.* 16.05.06, 16:18 Czy któryś z kierowców mógłby się wypowiedzieć na temat warunków pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
grzech67 Zwiazki Zawodowe a "praca" w Driving Edge 19.05.06, 22:51 Witam wszystkich "drivingowiczow". Mam do was pytanie, czy ktos nalezy juz do zwiazkow zawodowych, jezeli tak to do jakich i czy za ich pomoca staral sie wyegzekwowac na przyklad: odzyskanie zaleglych pieniedzy za przepracowane dniowki. Ja zamierzam sie wlasnie zapisac do zwiazkow zawodowych"USTAW" gdyz ta moja "kochana" agencja zalega mi i nie tylko mi za przepracowane 10 dni w Tesco Chesterfield. Dzieki za jakiekolwiek wskazowki w tej sprawie. Pokrzywdzeni i wykozystywani przez agencje trzymajmy sie razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemiczny-ali Re: Zwiazki Zawodowe a "praca" w Driving Edge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:14 drivin' edge naprawde są oszustami?? czy to pojedyńcze przypadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Zwiazki Zawodowe a "praca" w Driving Edge IP: *.chello.pl 20.05.06, 18:24 Gosciu ! pomysl, gdyby byli oszustami to juz dawno by sie zwineli a nie byli tematem numer 1 na tym forum od ponad roku. Poczytaj sobie caly watek, aniolkami nie sa, ale tez nikogo calowicie na szaro nie zrobili. Dlaczego wszystkim sie wydaje ze jakas brytyjska agencja bedzie rozpiezczala Polakow i jeszcze dbala zeby sie z nimi po polsku porozumiec ? Trzeba stapac po ziemi, latwo nigdzie nie jest, trzeba walczyc o swoje - takie jest zycie zarowno w Polsce jak i w Anglii. Nie mieliscie nigdy problemow z zle naliczonym wynagrodzeniem bedac w PL ? Tak, tylko tu umieliscie sie dogadac. Brac sie do nauki angielskiego a nie narzekac ! a jak juz bedziecie miec angielski w jednym paluszku to wtedy DE pojdzie z torbami bo nie bedziecie w niej chcieli pracowac i bedzie cool. Tez kiedys pracowalem w DE i wszystkie sprawy po angielsku idzie z nimi zalatwic,ale jak slysza polska mowe w slychawce to leją na rozmowce z gory na dol ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sveno Wyjazd w niedziele (28.05.06) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:43 Witam, czy ktoś z was był na rozmowie wstępnej w POznaniu w kwietniu w hotelu IKAR. Pytam sie ponieważ typ z DE dzwonił do mnie i mówił że jest wyjazd prawdopodobnie w niedziele. Prosze odpiszcie. Lub gg 8770274 (pisać nawet kiedy niedostępny) tel. 510593342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sveno Re: Wyjazd w niedziele (28.05.06) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:56 Aaaa jeszcze jedno... był ktoś może w doncaster (chłodnia)??? Jak tam się robi??? Jest ciężko??? Jak z wypłatami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wyjazd w niedziele (28.05.06) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:01 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drivingowiec Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.warwickshire.gov.uk 01.06.06, 18:35 jestem w drivingu juz troche i pomyslalem ze napisze tego posta bo widze ze agencja w polsce caly czas prowadzi rekrutacje a p.Mardaus chyba calej prawdy na tych spotkaniach nie mowi, wiec: zapytajcie sie p.Mardausa czy wyjezdzajac tutaj macie miec swiadomosc ze driving bedzie was ruchal na kazdym pajslipie,ktos wczesniej bronil drivinga ze jest OK ,a wiec nie jest OK !! firma ma swoich pracownikow gleboko gdzies mozna dzwonic do nich prosic sie a to i tak groch o sciane podam tylko przyklad: pracowalismy nie tak dawno 7 dni w tygodni w tym jedna 12 i dostalismy za to .......... 80 funtow ...... tak wiec driving orzna nas na 220 Funtow i niestety nic sie z tym nie da zrobic,mozna dzwonic prosic blagac straszyc a to i tak nic nie da. ZASTANOWCIE SIE PRZED WYJAZDEM TUTAJ Z TA FIRMA !! bo to ze bede robil za najnizsza stawke to wiedzialem ale tego ze co tydzien bede robiony w balona to o tym niestety p.Mardaus nic nie wspominal a tak jeszcze na zakonczenie : pracy to tu wogole za duzo nie ma i co niektorzy moga byc rozczarowani Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta224 Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving 02.06.06, 17:45 ja juz slonczylam przygode z de naszczescie znalazlam stala prace i co najwazniejsze nie przez agencje. moze opowiem cos o pracy w tej firmie. pracowalam na magazynie w Daventry.rzeczywiscie praca nie jest ciezka nawet jak na dziewczyne.najgorsze jest to ze nie dosc ze dostajesz nedzne pieniadze [ok.120] to jeszcze cie potrfia oszukac i nie zaplacic. nawet nie jezdzac busem do pracy pobieraja ci 20 funtow za dojazdy i raczej trudno jest przetlumaczyc im ze masz wlasny transport a co dopiero odzyskac te pieniadze. najgorsze w tej firmie jest podejscie do ludzi. na jedno miejsce ktore zwolni sie maja przynejmniej 10 osob. dlatego jak ci sie niepodoba to potrafia powiedziec TO WRACAJ do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.chello.pl 02.06.06, 22:06 jestem jedną z osób czekających na wyjazd z DE, jesli tam juz nie pracujesz to co z mieszkaniem ?? tutaj na miejscu straszą że nie mozemy z niego zrezygnować przed upływem 6 miesięcy , czy to prawda ?? poza tym, czy jest mozliwość przemieszczenia się na własną rękę z jednego magazynu do drugiego w trakcie kontraktu, wogóle jak długo tam wytrzymałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:38 czy może ktoś wie kiedy jest następny wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.server.ntli.net 04.06.06, 20:39 Chcesz rezygnować z mieszkania? - za 20F/tyg. nie znajdziesz mieszkania, normalna cena to około 50-60F/tydz., wiec mieszkanie od DE jest dobrym wyjściem na początek. Ma to też swoje minusy - firma zawsze może powiedzieć że cię przeprowadza do innego mieszkania. Pracy sobie nikt nie wybiera, tak przynajmniej jest w Daventry, pracuje się tam gdzie akurat jest praca, nawet 200km od miejsca zamieszkania (płacą za czas w busie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.chello.pl 04.06.06, 22:27 Kochany, od razu widać że dawno tu nie byłeś. Teraz potrącają juz po 50F/tyg. Mówią, że i tak do tego jeszcze dopłacają i pokrywaja media, ale te 50 trzeba dać. Wiem, że masz rację, chodzi mi tylko o to, czy można zerwać kontrakt bez żadnych konsekwencji. Firma twierdzi,że podpisuje z właścicielami lokali umowę na pół roku i pracownicy MUSZĄ się pośrednio z niej wywiązać mmieszkając tam przez ten czas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spider Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.server.ntli.net 05.06.06, 00:23 Akurat mieszkam w takim mieszkanku i dobrze widzę na payslipie że mam 20F odciągnięte na mieszkanie :) Inna sprawa w przypadku ludzi pracujących na kontrakcie tzw. B, oni płacą 50F i pracują np. u nas na cleaningu (praca nudna jak flaki z olejem) Kontrakt możesz zerwać w dowolnej chwili, w UK prawo nie pozwala wiązać ludzi do pracy na siłe, nie chcesz pracować to odchodzisz i tyle - ryzyko należy do pracodawcy. Zresztą pewnie tak samo jak inni nie będziecie nic podpisywać, bo umowy jako takiej nie ma (tak, jest to legalna praca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.chello.pl 05.06.06, 08:53 bardzo dziekuję za odpowiedź, wynika z tego że nowi płacą więcej - nic to , przeżyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving 07.06.06, 10:32 przezyjecie albo i nie , za 80 funtow tygodniowo to troche ciezko, za mieszkanie place 20 za transport 20 ,oszukuja jak sie da , 50 placa ludzie na cleaningu ,dajcie sobie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.iscnet.pl 19.09.06, 11:43 to jest kicha byłem tam trzy miesiące i w ogule nie dostaliśmy umowy nikt tobą się nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PALINKA Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: 83.2.0.* 19.09.06, 12:26 Witam Moj maz przez miesiac pracowal dla Driving Edge w Middleton: 1. płacił 70 fuli za mieszkanie - syfiaste i bez rewelacji... [teraz mieszka w Londynie, płaci 50f i ma standart o niebo wyzszy] 2. pracując z nadgodzinami ok. 46 godzin tygodniowo zarabiał nie więcej niż 120 f - juz po odliczeniu NIN, podatku i mieszkania - dziwnie mało... 3. NIE MIAŁ WLICZONEJ OPŁATY ZA PRĄ W CENĘ WYNAJMU MIESZKANIA - koleś - Eric - ichniejszy koordynator do dzisiaj wisi mu kilkadziesiąt fuli za prąd... 4. poza tym - darmowy lot na miejsce to nie ściema i tylko dlatego zdecydowalismy sie na wspolprace z ową firma EPILOG Mąż pracuje teraz w zajebistej firmie pod Londynem, mieszka we wspaniałej stolicy.....zarabia 8,50 - 12,50 Fula na godzinke... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Addlestone Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.06.06, 20:25 Hahah,to albo jestescie takimi idiotami i nieudacznikami,albo niewiem co. Ja z ekipa siedze juz tu ponad 2 miesiace i wszystko jest ok,nie ukradli ani pensa,wyplcaja wszystko co do pensa z nadgodzinami. Jesli jestescie jakimis prostczkami,ktorych tutaj juz jest niestety za duzo i psuja opinie to zostancie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Do ludzi pracujacych w DE IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:21 To jak jest naprawde z wyplatami w DE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezen Re: Do ludzi pracujacych w DE IP: *.chello.pl 12.06.06, 21:44 Wszytko zalezy od lokalizacji - sa magazyny gdzie wszystko jest ok, sa i takie gdzie jest totalny burdel.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOLLMOND Re: Do ludzi pracujacych w DE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:41 i niemozna nigdzie z tym iść? tj.. przepracowałes np 200h to dostajesz 1000funtów.. proste mnożenie... jak mozna orżnąc przy czymś takim?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driv Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.warwickshire.gov.uk 18.06.06, 16:37 pewnie pojecia nie masz co piszesz,jakos dziwne to jest ze jestes tu dwa miechy i wszystko sie zgadza,moze wszystko jeszcze przed toba ? nie obrazaj ludzi ze sa prostakami bo sam nim jestes,gdybys byl lepszy od tych co pracuja w drivingu to pewnie pracowal bys w tesco na full timie a nie w agencji,pewnie zaliczasz sie do tego grona : ''Jesli jestescie jakimis prostczkami,ktorych tutaj juz jest niestety za duzo i psuja opinie to zostancie w domu.'' Jak ja przyjechalem do drivinga i rozmawialem z ludzmi kotrzy pracuja tu po ok. roku i mowili mi ze kiedys wszystko sie zgadzalo a teraz przkrety driving robi na kazdym pay slipie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy ktoś teraz... Re: Do ludzi nowo rekrutowanych przez Driving IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:45 Stara się o pracę w tej firmie? Ja właśnie wysłałam CVkę i czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prettybubble Jest ktoś jeszcze starający się teraz o pracę w DE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:47 Boshe, ja jeszcze śpię :P Co ja za posta stworzyłam: od początku. Ja właśnie wysłałam CV do tej firmy i czekam na odzew. Jeśli ktoś jest w takiej samej sytuacji to niech się odzezwie, pls ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM Re: Zwiazki Zawodowe a "praca" w Driving Edge IP: 195.173.16.* 28.06.06, 21:34 WEJDZ NA STRONE WWW.TUC.ORG.UK NA GLOWNEJ STRONIE WPISZ SWOJ KOD POCZTOWY.POWINO SIE TOBIE UKAZAC GDZIE W TWOIM MIESCIE JEST ZRZESZENIE ZWIAZKOW ZAWODOWYCH.A TYLKO PO TEM TRZEBA WYKONAC TELEFON LU POJSC DO NICH A ONI TOBIE POWIEDZA KTORY ZWIAZEK JEST DLA CIEBIE NAJLEPSZY JA JESTEM W T&G.JESLI POTRZEBUJE JAKIS INFORMACJI DZWON 07933310849.JA TEZ JAK TY ''KOCHAM'' NASZA AGENCJE.I TEJ JEST MI WINNA PIENIADZE.WLASNIE ZWIAZKI ROZPATRUJA CALA MOJA SPRAWE.MOWIA NA MNIE BILI.JAK POTRZEBUJESZ INFORMACJI TO DRYNDNIJ.SORKI ZE TAK ANONIMOWO ALE MAM WLASNIE DYM Z DRIVINGIEM.PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Jedzie ktos z was DO Glasgow we wtorek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:52 Hej jedzie ktos z was we wtorek do Glasgow /? jesli tak to napiszcie gg 1657702 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sveno Re: Jedzie ktos z was DO Glasgow w Sobotę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 21:39 Jak tak to pisać na 8770274 lub dzwonić 510593342 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesley w . Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 14.06.06, 01:17 cześć , pracując w Anglii , spotkałem się na rozmowie rekrutacyjnej z Lee Toddem , Managerem regionalnym tej firmy, aplikowałem na stanowisko kierownika zmiany. po prawie godzinnej rozmowie z Toddem , zauwałem , ze mam spore szanse na te prace, zreszta sam Lee dał mi to do zrozumienia. Po interview nie odezwał sie już, a bardzo liczyłem na kontakt z jego strony. Potem skontaktowałem sie z Osobami, które rekrutuja z Polski do tej firmy. Zapewniali, obiecywali i nic nie zrobili. Potem okazało się , ze rekrutuja tylko na magazynierów, wysłałem powtórnie aplikacje i znów nic. Trzeba miec naprawde zacięcie, i stalowe nerwy aby pozwolic sobie na takie oczekiwania. Wszystkim którzy chcą jak najszybiej wyjechac do Anglii do pracy, proponuje zainteresować się pracą w Care Homie, niższe stawki ale pewność wyjazdu zagwarantowana. Jak chce ktos do mnie napisac i podzielic sie uwagami to niech pisze : wieslaw.jobs@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 24.06.06, 17:08 jedz na wlasna reke! znasz angielski - nie zginiesz. pracujwanglii.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robot nr ser 007 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 30.06.06, 16:55 szukam osob pokrzywdzonych przez drivig edge zglaszac sie pod nr podany w poprzenim poscie intreresuja mnie wszelkie zaleglosci w platnosciach <info za niedziele powinno byc placone wedlug kontraktu !!!!!! za urlopy powinno byc zaplcone wszelkie nadgodziny sa nielegalne wejdzcie na strone zwizkow zapraszam do golenia drivinga do kolegow z enfild zapytajcie sie swojego superglupka kto go bedzie bronil w sadzie pracy moze adwokat wynajety przez de hehehe zapiszcie sie do zwiazkow a bedzicie mogli go utopic w gownie nr kontaktowy znacie wysylajcie esemesy otrzymacie dodatkowe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z gdanska Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.such.nat.hnet.pl 20.07.06, 18:59 dzwonili do mnie niedawno i pytali czy sie zpakuje w cztery dni ,na pocztku im przytaknolem i zgodzilem sie czekalem na umowe ,ale jak przeczytalem ta umowe to mie cos tknelo i zobaczylem wlasnie na forum cos o tej firmie i mi sie odechcialo odrazu ,daja 5,15 f bruto i podatek to chyba 4,20 przeciez to bieda z nedza ,to cwaniaki i jak gosc do mnie zadzwonil i sie zapytal czy jade to mu powiedzialem zeby frajerow gdzie indziej szukal bo onich troche poczytalem ,pocisnolem mu i wylaczyl telefon ,niedajcie sie wykorzystywac nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 20.07.06, 20:29 ja byłem niedawno na rozmowie i ciekaw jestem jak jest z tą umowa kiedy ja dostajesz i jak pocztą? i kiedy jest ona wiążąca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 21.07.06, 01:51 Jak do tej pory umowy na oczy nie widziałem (od kwietnia pracuje), ale też się o nią nie ubiegałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latarnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr01.donc.blueyonder.co.uk 21.07.06, 02:20 do gosc z gdanska Nie zapominaj ze driving edge sponsoruje ci przelot daje ci zakwaterowanie i prace czyli wszystko masz wylozone jak na tacy ja zaczolem prace w driving edge 16 miesiecy temu a teraz pracuje bezposrednio dla Tesco i nie mam co nazekac Moja rodzina jest tu od roku czasu i niezle nam sie powodzi i nie ukrywam ze bez pomocy driving edge nie mial bym teraz tego co mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomTom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 21.07.06, 12:08 No wlasnie, nie psioczcie juz tak na tego Drivinga. Goscie daja ci taki start w UK jak prawie zadna inna firma jezeli wezmiemy pod uwage ze rekrutuja pracownikow magazynowych czyl tak naprawde ludzi bez kwalifikacji, umowa nie jest specjalnie restrykcyjna i jak ci sie podoba mozesz odejsc. Moj znajomy pracowal w Drivingu pol rokyu w Glasgow, mial czas zeby poszukac innej pracy i znalazl za 9 funtow na godzine! ale tego sie nie znajdzie siedzac w Polsce i narzekajac ze 5.15 to malo. Prawda jest taka ze placa na tym stanowisku w wiekszosci firm angielsich jest taka sama lub niewiele wyzsza ale sam musisz sobie wszystko zalatwic tj. przelot i mieszkanie. Czytajac to forum nie moge zrozumiec ze sa w niektorych magazynach (gdzie panuje calkowiety burdel organizacyjny) goscie, ktorzy narzekaja na DE ale mimo to u nich pracuja. Co Wy jestscie jak to ktos napisal wczesniej "chlopi panszczyzniani" przywiazani do Drivinga ? Jak jest OK to pracujecie, jak jest nie OK to rzucacie wypowiedzienie i szukacie innej roboty a Driving jest w plecy o jednego pracownika Pozdro dla wszystkich rowniez tych malkontentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomTom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 21.07.06, 12:26 i jeszcze jedno do malkontenta z Gdanska, jak znasz jezyk angielski bardzo dobrze to nie musisz jechac z Drivingiem ale jak jestes cienki z angieskiego to ciesz sie ze ci driving cos zaproponowal, bo inni na pewno cie oleja juz na etapie seleckcji kanddatow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 21.07.06, 20:09 Kto miał spotkanie 12 lipca w Warszawie i już cos wie na temat wyjazdu, czy sa tacy na forum? Ja deklarowałem sie na wyjazd po pierwszym tygodniu sierpnia i ciekaw jestem czy juz ktoś dostał info z osób mogących wcześniej lecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooooo Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.tolowa.com 21.07.06, 23:50 Witam Zacznijmy od tego linku o Driving Edge: www.middletonguardian.co.uk/news/s/214/214944_union_vows_to_stop_abuse_of_foreign_warehouse_workers_.html Co do warunkow ktore przedstawiaja na swojej stronie i rozmowach kur... stek klamstw. - "zatrudnienie na czas nieokreślony w jednej z czołowych firm świadczących usługi dla sektora logistycznego w Wielkiej Brytanii"(na rozmowie gadka o kontraktach a prawda jest taka ze ludzie robia po pare miesiecy a jak pytaja sie kiedy podpiszemy kontrakt slysza jutro pojutrze i takie bledne kolo) - "regularnie wypłacane wynagrodzenie - od 5.15 funta za godzinę (od 8 funtów na stanowisku kierowcy)"(sa magazyny na ktorym ludziom wisza po 400 funtow,sa sprawy w sadzie za nieplacony grudzien,zwiazek zawodowy pomaga Polakow walczyc w tej kwestii z drivingiem,co tydzien ludzie maja przekrety na payslipach) -"bezpłatny strój roboczy"(kazano ludziom placic za stroj do momentu az zwiazki zawodowe nie wkroczyly do akcji) -"bezpłatne przeloty do Polski dla wyróżniających się pracowników"(hahahahahahahahahahahahahaha takiego klamstwa jeszcze nie widzialem,znam ludzi ktorzy caly czaS robili 100 procent i jakas firma im nie sponsorowala lotu) -"możliwość podjęcia pracy w większym, niż standardowy wymiarze godzin"(mozliwe,a jak nie ma roboty to jestescie wysylani nawet po paru godzinach(po 4) do domu i macie placone tylko za te 4 -"wsparcie podczas przeniesienia do Wielkiej Brytanii (pomoc w wypełnianiu dokumentów związanych z podjęciem legalnej pracy)"(sa tak zajebiscie pomocni ze chce sie smiac) -pomoc oraz poradę polskiego doradcy w nagłych przypadkach(hahahahahaha jasne) jednym zdaniem skomentuje de "smrod brod i ubostwo" JEDZCIE a sami sie przekonacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de leowe Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:09 czytając to forum, tak się zastanawiam czy to aby nie konkurencja Drivinga próbuje go oczernić. Byłem na rozmowie we Wrocławiu, mój brat z żoną pracuje już tam prawie rok i jest zadowolony, jak się uda to do nich dołączę, skończyłem szkołę i nic mnie tu nie trzyma, a ludzie którzy tak narzekają to muszą być potworne zje...Kto ci da na początek w obcym państwie masę kasy za godzinę i to na stanowisku nie wymagającym tak naprawdę żadnych kwalifikacji. qrwa ludzie obudźcie się , w dupach się poprzewracało!!! Brat mówi. że dzięki Drivingowi mnóstwo osób wyszło na prostą, pospłacali długi w naszym kochanym kraju, sprowadziło rodziny do siebie i cieszą się życiem, a te zgorzkniałe typy, które uważają się za niewiadomo co i są wku..eni że muszą tyrać fizycznie, bo w Polsce mieli może inne posady, nie potrafią się odnaleźć na obczyźnie, na pewno nigdzie i nigdy nie zagrzeją dłużej miejsca, a jeśli to będą cały czas marudzić i narzekać - ten typ tak ma. Pozdro dla wszystkich, którym Driving pomógł - mojej rodzinie już pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooooooooo Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.gazeta.pl / 198.102.199.* 23.07.06, 15:39 konkurencja ??????????<lol2>skad zes sie urwal ???????? pojedz sobie sam obczaj i zobaczysz jakim bedziesz frajerem !!!!!! a mojego posta sobie zachowaj na pamiatke zebys zobaczyl kto mial racje lams Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de loewe Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 15:55 jeśli nie konkurencja Drivinga, tzn że jesteś tego rodzaju typem, który zawsze i wszędzie będzie narzekał. Nie muszę jechać żeby się przekonać, że jest OK, mam tam brata od prawie roku!!!! Gdyby było gó..anie to chyba rodzony brat by mnie nie namawiał żebym tam przyjechał!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooooooo Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.subnet116.kbcc.cuny.edu 23.07.06, 16:20 1.To bedzie moj ostatni moj post bo widze ze nie ma sensu przedstawiac ludziom prawdy 2.Narzekalem na sposob traktowania ludzi bo mam swoja godnosc,a jezeli ty jestes frajerem ktory lubi bic jechany i nie potrafi walczyc o swoje to zycze CI powodzenia hahaha 3.Chcialbym zebys przedstawil swojego posta ludziom ktorych driving sciagnal w listopadzie 2005 i po 2 miesiacach jak sie skonczyla praca kazal im sie wyprowadzic w ciagu miesiaca !!! Przedstaw swojego posta ludziom ktorym od 2 miesiecy nie placa wyplat,ludziom ktorych zwalniano z pracy tylko dlatego ze nie lizali dupy team leaderom. Nie masz pojecia o sytuacji w drivingu wiec powiem prosto DZIUB !!!! ostatni post z mojej strony pomoz ludziom napisz prawde to wyskoczy jakis andrzej z niczym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooooooooooooo Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.subnet116.kbcc.cuny.edu 23.07.06, 16:49 A wogole powinienes przeczytac to www.middletonguardian.co.uk/news/s/214/214944_union_vows_to_stop_abuse_of_foreign_warehouse_workers_.html zanim wogole zaczales swoja smieszna gadke ! ostatni post pozdro dla wszystkich ktorzy nie dali sie drivingowi i walczyli o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.server.ntli.net 23.07.06, 17:21 de loewe znasz sytuacje swoich znajomych, więc nie mów że w całym DE jest cacy, może mają dobrego SuperVisiora i jest OK, każdy może tylko powiedzieć jak jest u niego. W Daventry główną bolączką jest (jak dla mnie) nie wypłacone wynagrodzenie za tydzień w Chesterfield (~200Ł), brak wypłaty za drugi i trzeci dzień pracy na początku, oraz nieścisłości z attendance bonusem na kwote około 86Ł. I tak ma sporo osób, większość ma mniejsze lub większe kwoty do wyjaśnienia z DE, SuperVisior bierze od nas listy z brakami, niby wysyła, w centrali DE niby obliczają, pojawiają się niby problemy z obliczeniem i tak w kółko macieju, jawnie nas zbywają. Piszemy maile, nawet były rozmowy z szefowstwem DE i TESCO (dzięki Coventry Boys :D), praktycznie co tydzień serwują nam obiecywanki - tak jest od maja. I co mi teraz możesz powiedzieć, że nieudolni jesteśmy, że się mało staramy? Start daje DE dobry, ale problemy jakie tutaj powstają denerwują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de loewe Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:21 nie mówiłem, że wszedzie jest cacy, to oooooooo mówił, że w całym Drivingu jest be. spiderko twój przykład pokazuje, że w każdej firmie mogą byc niedociągnięcia, tak jak mówisz zależy to od przełożonego. Kończąc stwierdzam, że każda firma na świecie ma swoich przeciwników jak i zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ba Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: 81.210.113.* 03.09.06, 12:07 Witam, czy juz Ci sie udalo wyjechac? Ja takze bylem na tym spotkaniu, deklarowalem wyjazd w srugiej polowie sierpnia i nic.Mam tak czekac w nieskonczonosc?Moze jednak sobie odpuscic po tylu negatywnych opiniach o DE i szukac czegos innego. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King kong Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.chello.pl 04.09.06, 14:42 Zadzwon do nich i spytaj sie co z toba, moj brat tak siedzial cicho i nic, a jak zadzwonil to potem wyjechal za 3 dni :) Maja po prostu tyle chetnych ze jak sie nie przypomnisz to o tobie zapomna..pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: 165.72.200.* 13.09.06, 21:37 Ja sobie odpusciłem, po tylu negatywnych komentarzach nie bede zostawiał tu pracy jakakolwiek by nie była, i pracował tam czesto za free mieszkał katem i myślał czy kiedykolwiek wyrównają mi nadgodziny, bo bez nich to sie srednio opłaca jak masz rodzinę w kraju. Lepiej znaleźć dobrą pracę by nie załować wyjazdu, ale o taką coraz trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Spotkanie 12 lipca w W-wie ? IP: *.chello.pl 14.09.06, 16:47 A ja nic z tego nie rozmumiem, niby prawie wszyscy tutaj narzekaja a ja bylem ostatnio na spotkaniu rekrutacyjnym gdzie frekwencja byla naprawde duza i do tego jak gosc spytal, kto ma znajomego pracujacego juz w DE to polowa podniosa reke do gory... moze chodzi o to aby robota byla tylko dla swoich i trzeba zniechecic konkurencje ? albo spotkania sa ustawiane ? Odpowiedz Link Zgłoś
izula25 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 27.08.06, 18:35 A wiec jestem jak narazie aktualnym pracownikiem agencji Driving Edge Ltd.I moge powiedziec sporo na temat pracy tamponiewaz pracuje tamjuz pol roku....Praca jak kazda inna nawet w Polsce jest czasami ciezka ale da sie wytrzymac..Pracuje z Polakami jak i z Anglikami,anglicy to bardzo mili ludzie i przyjazni no moze czasami zdarzy sie jakis kretyn ktory jest glupi ale to zadko.Wracajac do pracy nie jest zla to poprostu kwestia przyzwyczajenia i polubienia tego co sietam robi a jesli chodzi o place to powiem tylko tyle ze nie jest zlapod warunkiem zepracujesz caly tydzien....no i to chyba na tyle cobum chciala powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? Ostrzeżenie! IP: *.server.ntli.net 31.08.06, 08:32 Pracuje w DE ponad pół roku... Powiem tyle, na innych site'ach jest ok, ale zdecydowanie odradzam DAVENTRY1!!!!! Jeśli nie piszecie się na wolontariat, to odradzam!!! W momencie kiedy agencja nie zapewnia pracy w tutejszym Tesco, wysyła nas do innego Tesco, np Chesterfield, Northampton, Milton Keynes itp Jednakże za takie wypady baaaardzo trudno doprosić się o nasze pieniądze, a mianowicie firma DE nie zapłaciła mi od 4 miesięcy!!! za przepracowane 110 godzin w Chesterfield Tesco!!! Rozbój!!! Prwdopodobnie jest to wina naszego supervisora, który ma tu ludzi głęboko w d...!!! Rozmawialiśmy z menagerami z DE nawet z Johnem Greenlandem i dalej nas olewają, byliśmy w Citizen Advce Bureau ale teraz wybieramy się do sądu... miarka się przebrała!!! Uważajcie ludzie na oszustów - ja z DE odchodze jak tylko oddadzą mi pieniądze. Złodzieje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.08.06, 09:10 Cos mi tu nie gra, skoro DE to zlodzieje to dlaczego liczysz ze Ci oddadza ??? i po co do licha dla nich dalej pracujesz ? my Polacy latwo rzucamy obelgami na naszych pracodawcow, pomysl co by bylo gdyby DE oskarzyl Cie o pomowienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Lee Dodd IP: *.media4.pl 31.08.06, 12:23 a Lee Dodd ciągle jest managerem regionalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DE - maniak Re: Lee Dodd - opdowiedź IP: *.server.ntli.net 31.08.06, 19:50 Tak, Lee Dodd - pajać, który nas olewa na każdym kroku nadal jest managerem regionalnym - dirty bastard!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izula25 Re: Lee Dodd - opdowiedź IP: *.brhm.cable.ntl.com 18.09.06, 20:01 Nie podoba mi sie to jak mowiszo Lee sluchaj ja pracuje tamjuz ponad pol roku i jakos nie narzekam na nic no moze na to ze czasami trzeba zostac na owertime ale tak ogolnie to nie mam nic do tej firmy...moge miec tylko zastzrzenia do jednego superwisiaora ale to juz maloistotner odkad Lee jest na naszych zmianach tojuz niekontakltuje sie znikim innym tylko z nim i zawsze moge na niego liczyc...Czasami tez juzmam dosc tej roboty ale nikt mnie tam sila nie trzymam i was pewnie tez nie wiec jesli sie zdecydowaliscie to albo zostajecie albo nara...bez urazy,bo jak bym miala inna to tez bym poszla ale tylko dla lepszych zarobkow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Lee Dodd - opdowiedź IP: *.brhm.cable.ntl.com 19.09.06, 01:51 Skoro takie stawki to wporzo, tak samo było gdy ktoś się chciał na swoje lokum przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lee Dodd - opdowiedź IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 04.11.06, 18:29 pewnie mu dajesz jak masz tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re:do Prawnika IP: *.server.ntli.net 31.08.06, 19:49 Więc tak... dla DE już nie pracuje, ale jestem tam jeszcze teoretycznie zatrudniony ponieważ nie oddali mi jeszcze pieniędzy i dopóki mi nie oddadzą to ja się nie zwolnie!!! Złodziejami są skoro Tesco zapłaciło im za naszą pracę - osobiście widziałem listy płac ponieważ sprawy zaszły bardzo wysoko - aż po kierownictwo samego Tesco - ujawnili je nam. Tak więc gdzie są pieniądze dla nas?? Pytamy o tp DE - oni nie mają pojęcia - twierdzą że to błąd systemowy, ale jak długo można naprawiać błąd... 4 miesiące???To nie jest pomówienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.29.134.* 17.09.06, 23:21 pracowalem dla nich tydzien, spakowalem sie i ucieklem, jesli ktos chwali DE to znaczy, że dla nich pracuje, nie strasz sądem, bo jesteś śmieszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brhm.cable.ntl.com 18.09.06, 12:17 Podobno obecnie ściągają ludzi i każą im płacić po 70f/tyg. za mieszkanie - to już pachnie wyzyskiem, może bym się zgodził, ale pracy innej bym szybciej szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandydat DE Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 18.09.06, 13:41 ale teraz daja od pon do piat 6.20 za prace w ciagu dnia (w nocy 6.75 )a w niedziele w nocy nawet 9.40 ! Wiec nie tak znowu zle, ja sie chyba jednak skusze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankow Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 01:10 Mam lecieć w niedziele do Daventry. Jak tam jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 02.09.06, 18:38 tak koledzy dfile:///C:/Documents%20and%20Settings/user/Pulpit/214944_union_vows_to_stop_abuse_of_foreign_warehouse_workers_.htmlriving wejdzcie na te stronke,pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus001 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 02.09.06, 18:41 www.middletonguardian.co.uk/news/s/214/214944_union_vows_to_stop_abuse_of_foreign_warehouse_workers_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siamanek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 31.08.06, 02:46 witam!!!!!!!!! ja pracuje dla drivinedge juz 14 misiac i jest tak jak dokladnie ci powiedzieli-chaupa i przelot masz za free tylko tyle ze przez okres 12 tygodnij pobieraja kaucie 20 funtow z kazdej wyplaty a po przepracowaniu 24 tygodnij oddaja co do pika...ale wiem ze sie cos pozmienialo w kontraktach na niekorzysc pracownika ale nadal godne to zainteresowania...(teraz pobieraja 60 funtow z wyplaty masz mieksze stawki czyli 1funt do godziny--jakies 6.40 do lapy za 1h.przelicz sobie stawki razy godziny i odeimij jakies 60f...masz pytanie gg 5923689.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: do Spider'a IP: *.server.ntli.net 31.08.06, 19:53 Dzięki Spiderku za słowa uznania co do sprawy Tesco Chesterfield i Coventry Boys - chociaż Ty doceniasz nasze starania - choć narazie na nic się zdają... Jaka więc propzozycja??? Are we going to the court??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: do Spider'a IP: *.server.ntli.net 01.09.06, 11:06 Oddali kase, chyba całość, payslipa trzeba zobaczyć. Więc dzięki DE i żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tholiver Re: Nara !!!!!! IP: *.server.ntli.net 01.09.06, 17:51 Koniec!!! To świnie oddali mi pieniądze - choc nie do końca wszystkie - ale większość - odzyskałem moje 800 funtów;-)))) YEAH!!! Koniec z tym p... D/E!!1 Nara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody tomicki Koniec z Praca w driving edge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:32 Nawet niemacie pojecia jak to cudownie bylo wyjechac z ''tego obozu pracy'' jaki nam uszykował Driving edge wraz z Harper collins publishers w Glasgow.Mielismy troche lepiej niz ludzie ktorzy pracuja dla drivinga w tesco.Dlaczego sie ciesze ze opuscilem tamto miejsce? 1.Driving zmuszal nas do nadgodzin-oczywiscie jezeli chciales zarobic wiecej no to musiales pracowac na nadgodzinach ale jezeli pracujesz 8 godzin dziennie przez 9 miesiecy na nocnym szifcie i przychodzi superzwis i mowi was ze pan Ian kaze zostac wszystkim po 4 godziny to jest nieciekawie. 2.Jezeli juz zostales na tych nadgodzinach no to pod koniec tygodnia powinienes dostac wieksza wyplate poniewaz robiles nadgodziny No ale okazuje sie ze driving inaczej na to patrzy i co jakis czas poprosu niepoliczy ci ze pracowales na nadgodzinach.Czyli jestes wolontariuszem ktory wpomaga swoja agencje.BRAWO!!!!!!!! 3.Jezeli macie mozliwosc wyjazdu do Glasgow z Drivingiem To szczerze odradzam chyba ze macie juz nagrana robote w glasgow a niechcecie placic za przelot no to z tej uslugi mozecie skorzystac polecam!!!!!Wiem o dwoch osobach ktore tak zrobily. 4.Ach jezeli chcecie wziac urlop platny no to do konca niebedziecie wiedzieli czy macie urlop platny czy nie albo czy chociaz w polowie bedzie platny.Rezygnujac z pracy w drivingu wyjechalem na 5-dniowy urlop(przyslugiwalo mi 6 dni urlopu platnego) no ale driving zaplacil mi za 3 Dlaczego????Niewiem i sie niedowiem 5.W agencji jest taki pie.....ze moga np.wam niezaplacic wogole albo zaplaca czesc waszej pensji na dokumenty trzeba czekac latami czasem niewiedza czy wyslali do was dokumenty to wysla je dla pewnosci jescze kilka razy. 6.jedyny dobry uklad to mieszkania.Ale tez nie zawsze.Nasz po kilku miesiacach wrzucili do mieszkania gdzie niebylo terakoty glazury smierdzialo h...wie czym a i bylo polozone w Piwnicy .Landlord otwieral drzwi za pomoca wiertarki nobo dziwnie nieposiadal do tego mieszkania klucza.Fajnie nie?A w kuchni byla dziura w suficie ze z gurnego mieszkania lala sie przez ta dziure woda jezeli ktos sie tam kapal. To tak po krotce jak wygladala moja praca w driving edge. Jezeli chcecie leciec do Wielkiej brytani to leccie na ich koszt ale niepodejmujcie pracy w tej agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Koniec z Praca w driving edge IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 13.09.06, 16:17 tak, doskonale, niedlugo juz nie tylko Niemcy, ale i Anglicy bedą mowili Polak=Oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Tomicki Re: Koniec z Praca w driving edge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 20:08 Al tak niestety jest.Zreszta sadze ze oklo 80% polskich agencji to oszusci.Niedawno byłem na rozmowie w Piotrkowie trybunalskim i tam wyszedl ciekawy gosciu Pan cezary Bedka.Pogadal pogadal dal do podpisania umowy i zakonczyl spotkanie.Kretacz jak cholera.Jego instytut ma bardzo ciekawa opinie na internecie .Praktycznie na kazdym forum ktos na niego o czyms pisze i w wiekszosci nie sa to pochwały :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandahar@gazeta.pl zwiazki zawodowe Glasgow IP: 195.173.16.* 19.09.06, 12:07 T&G wspiera polskich pracowników SPOTKANIE INFORMACYJNE GLASGOW Transport House 290 Bath Street Glasgow NIEDZIELA 8 PAŹDZIERNIKA 2006 13.00-15.00 Związek zawodowy T&G ( Transport and General Workers Union ) zaprasza wszystkich Polaków mieszkających w Szkocji na spotkanie informacyjne w swojej siedzibie. Nasz związek reprezentuje ponad 80,000 osób pracujących w Szkocji. Dostrzegając stały wzrost liczby pracowników z Polski i niestety widząc coraz częstsze problemy z pracodawcami zapraszamy Was na spotkanie na którym przedstawimy nasz program, działania i korzyści z członkowstwa w związku T&G, m.in: • T&G jest jedną z najważniejszych organizacji walczących o równe prawa dla pracowników ze wszystkich krajów • Wygraliśmy już wiele spraw dla naszych polskich członków; w sporach z nierzetelnymi pracodawcami oraz w przypadkach jawnego naruszania praw pracownika (przedstawimy Wam przykłady oraz nasze działania) • T&G stworzony jest aby chronić prawa swoich członków do lepszych warunków pracy i lepszych płac • Każdemu członkowi zapewniamy bezpłatne porady prawne oraz prawnika reprezentującego go w sprawach o odszkodowania oraz w sądach • Każdy członek objęty jest bezpłatną ochroną prawną w sytuacji wypadku podczas pracy • Członkowie T&G mogą korzystać z bezpłatnej telefonicznej lini pomocy dostępnej 24 godziny na dobę • Reprezentanci T&G przeszkoleni są w: prawie pracy oraz obowiązujących zasadach bezpieczeństwa i higieny pracy Spotkanie informacyjne umożliwi wam przedstawienie swoich problemów oraz opinii jak nasz związek może jeszcze lepiej wspierać Was i pomagać Wam w kwestiach dotyczących pracy, mieszkań socjalnych oraz edukacji, wykorzystując przy tym także nasze polityczne powiązania z najwyższymi władzami Szkocji. Będzie nam niezwykle przyjemnie jeżeli przyjdziecie na nasze spotkanie informacyjne aby spotkać się z nami oraz się ze swoimi rodakami, także pracującymi w Szkocji. Dla wszystkich zapewniamy miłą atmosfere, poczęstunek oraz napoje. PRZYJDŹ POZNAJ WSZYSTKIE PRZYSŁUGUJĄCE CI PRAWA I ZASIŁKI Jak nas znaleźć: Budynek T&GWU Scotland znajduje się pod adresem 290 Bath Street w Glasgow, na skrzyżowaniu Charing Cross naprzeciwko Kings Theatre i w pobliżu Mitchell Library. Budynek jest w odległości zaledwie kilku minut od stacji kolejowej Charing Cross. DO naszej siedziby możecie dojechać autobusami First numer: 16, 18, 9, 62, 42 oraz 44 Odpowiedz Link Zgłoś
raddul kierowcy 01.10.06, 10:24 Po rozmowie w Krakowie czekam na kontakt (to juz 2 tygodnie). Nie interesuje mnie praca na magazynie - jeśli jest tak tragicznie jak piszecie. Pracuję w fabryce OPLA w Gliwicach i wiem co to jest byc kierowanym przez Polaka. Bardzo dziękuję - obóz pracy !!! Czy ktoś wie jakie życie mają kierowcy w DE ??? Dziękuje i pozdrawiam wszystkich DEEEE !!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: kierowcy IP: *.brhm.cable.ntl.com 01.10.06, 18:25 gadacie i gadacie tylko na drivinga,siedzicie wiekszosc w chatach za smieszne 10£ tygodniowo,nie placicie za media a jak sa overtimy to wychodzicie ponad 200£/tyg. na lape. Jeszcze wam zle ?? mnostwo ludzi parcuje na full timach w tesco i zarabiaja ok 1200£/mies i musza zaplacic za mieszkanie media itd.Slodko w drivingu moze nie jest ale gdzie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palinka Re: kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:14 to nieprawda!!! nie wiem jakim cudem na nowych kontraktach można wyciągnąć pobad 200 fuli na tydzien!!!! A co do opłaty za mieszkanie - jakie 10f?????????????????? Mój mąż, jak i zresztą do teraz mnostwo jego kolegow z pracy płacił horrendalne 70 fuli za tydzien mieszkania....mąż mieszka teraz w Londynie i za ten sam standard płaci 50 funtów... zarobki poniżej 1000 funtów miesięcznie są ZŁODZIEJSTWEM ze strony pracodawcy ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sherman Re: kierowcy IP: *.bulldogdsl.com 02.10.06, 11:51 Z tego co wiem w drivingu nie pracuja zadni kierowcy-wyglada na to ze agencja takowych nie przyjmuje.Półtora roku temu przeszkoda dla tego byla slaba znajomośc angielskiego wsrod kierowców-jak jest teraz nie wiem.Ale ja nie spotkałem sie z zadnym kierowca pracujacym dla DE. Wydaje mi sie ze na nowych kontraktach nie wyciągniesz ( odłozysz ) 200 funtów na tydzien.Niestety Driving wprowadził zbyt wysokie opłaty za domy,transporty itp. Stawka za dom jest rozna i czesto zalezy od stanowiska -kształtuje sie od 10,20,50a ostatnie nabory placa chyba 70 funtów.Dlatego tez im wczesniej zacxałes prace dla DE tym lepiej dla ciebie.Starsze-moze z pierwszego polrocza zeszlego roku-nie płaca nic za domy,media itp.Dlatego tez faktycznie zarobienie 200-215 funtów nie jest wielka sztuka ( chociaz przy 6 dniowym tygodniu pracy musisz zalapac 1 czterogodzinnego overtime'a.).Dlatego tez odłozenie 150 funciaków ( odliczywszy koszty na zarcie,transport czy samochod) nie jest wielka sztuka:).Ale jest takowa dla tych nowych rocznikow i raczej nierealne. SAMI Tescowi Polacy pracujacy na full time'ach zazdroszcza nam ,starszym rocznikom bo paradoksalnie pracujac dla agencji odkładamy wieksza kase.Byc moze wynika to z tego ze Tescowi raczej pracuja po 5 dni w tyg. po 8 godzin a drivingowcy czesto wiecej i robiac overtimy.Faktycznie czesto zdarzaja sie pomylki płacowe ze strony agencji ale sa one do wyjasnienia( przynajmniej 80 procent z nich konczy sie sukcesem).Pracuje dla agencji stosunkowo dlugo i moge stwierdzic ze reputacja DE zepsuła sie przez ten czas ,ale wciaz kase która odkładam jest całkiem chyba niezła.Na miejsu nowszych naborow ta sprawa wyglada jednak inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gin72 Re: kierowcy 02.10.06, 18:10 wlasnie o tym pisze,ja pracuje i place 10£/tydzien za chate i sobie chwale ale rozgladam sie za inna robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palinka Re: kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:17 Szukaj a znakdziesz - mój "chlop" znalazł lepszą o niebo pracę i z pierwszej wypłaty już mógł sobie odłożyć - na szczeście nie jest zatrudniony przez żadnego pośrednika tylko bezdpośrednio... Mimo wszystko - podziwiam wszystkich ludzi, którzy zdecydowali się wyjechać i teraz zapierdzielają żeby trochę odłożyć....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: kierowcy IP: *.brhm.cable.ntl.com 03.10.06, 10:57 DE był i jest dobrym startem w UK, nawet teraz. Co mogą zrobić ludzie którzy przybywają tutaj "na ślepo"? Żadna agencja im nie da pracy, nawet zarejestrować większość nie chce bez 6 miesięcznego doświadczenia w UK. Ja dorwałem po 5 miesiącach prace przez kolejną agencje, Best Connection z Coventry, zarobki były dobre, około 240f/tydz. (5,7f/h) - sporo godzin robiłem tytgodniowo, ale praca lekka przy płytach kompaktowych w EMI Records, po miesiącu pracy nadszedł oczekiwany full time za 14000 rocznie i weekendy płatne około 360f za sobote i niedziele. Bez DE tego bym od losu raczej nie otrzymał, więc dzięki im za start. Ludzie którzy nastawiają się że już w pierwszej pracy zarobią krocie powinni zweryfikować swoje plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hero Re: kierowcy IP: *.chello.pl 03.10.06, 12:25 Mam brata w DE i mowi ze wcale nie źle odkad dobraly sie do DE nich zwiazki zawodowe...Na pocztek DE jest dobre a potem jak komus to nie wystarcza to moze szukac szczescia gdzie indziej, nikt to nikogo na sile nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boobala tie IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 05.10.06, 13:27 hehe. Zwiazki? Dlatego wlasnie podobno nowi w Drivingu musza placic £70, bo zwiazki to "wywalczyly". Bylem w Stanach i widzialem jak ludzie roboty tracili przez zwiazki z tego wzgledu ze walczyli o "lepszy byt" pracownikow. I sie przewalczyli. Firmom lepiej bylo wszystkich zwolnic, dac im odprawy i zatrudnic "agencyjnych" niz ciagnac na tym co wywalczyli zwiazkowcy. Po tym ludzie byli wsciekli bo zostali bezz roboty w wieku, niektorzy 40 czy 50 lat. Niewiem czy slyszeliscie co "osiagneli" zwiazkowcy w fabrykach Peugota(z tego co pamietam). Zabojady mieli ich dosc i sie zwineli z interesem do innego kraju. Najbardziej smialem sie z tego co pozniej zwiazki napisaly na ten temat w gazecie. "Wszyscy powinni zbojkotowac i nie kupowac tej marki samochodow" hehe Co do Driving Edge. Jestem pracownikiem od roku. Firma ma swoje dobre i zle strony. Ale widze ze wiekszosc tych najbardziej narzekajacych zmienia ton gdy przechodza na wlasne mieszkania. Trzeba sie wszystkim zajmowac niestety, a ciezko bez jezyka i troszku organizacji. Jak ktos przeczyta kontrakt to ppowinien wiedziec na co sie pisze. Na moim magazynie pracownicy Wincanton zarabiaja wiecej niz ja. No i co? To nie bede narzekal tylko sie dowiem czemu tak jest. Otoz pracujac w jakiejkolwiek agencji pracy w Anglii zarobi sie mniej niz gdyby pracowalo sie dla konkretnej firmy. Nie podoba sie? Zmien prace. Proste jak konstrukcja cepa. Ludzie kupujac powiedzmy telewizor w asdzie za £200 mysla ze robia interes. Biora go do domu, maja go przez 2 ygodnie. Ida na zakupy do tesco i widza ten sam telewizor za £100. I co? Ida sie spytac kierownika asdy czemu musieli zaplacic £200 skoro mogli kupic z tesco za £100? Beda chcieli zwrotu roznicy? Byliby wysmiani. Powtarzam. Sprawa jest prosta. To co mamy to Driving Edge. Taki kontrakt ja na przyklad podpisalem. Przeczytalem i sie zgodzilem. Komus sie nie podoba, czy moze nie przeczytal kontraktu, coz, moze powinien wybrac cos innego i tyle. Zamiast tracic sily na walki o wyzsze stawki, powinno sie wykorzystac ten czas na szukanie lepszej roboty jesli ta komus nie odpowiada. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mankind2000 Re: tie 05.10.06, 18:18 Ale co innego jest podpisanie warunków kontraktu a co innego jest wywiązywanie się z tych warunków przez agencje!!!!!! Pracownicy wiedzą o co chodzi... a kto chce sie dowiedziec niech poczyta posty powyżej. Poza tym trudno walczyć o prawa pracownikowi wg kontraktu którego NIE POSIADA - mówie tu o papierku, własnoręcznie podpisanej kopii! Docieraa? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy994 Re: tie 05.10.06, 21:30 ja dzis bylem na rozmowie wszystko wyglada na pierwszy rzut oka rewelacyjnie, ale po ty co przeczytalem na forum sam juz niewiem co robic tu mam robote za 1200 8godz dziennie i teraz niewiem czy zarobie tam wiecej czy mniej heeheh po tym co pisza wszyscy na forum, moze ktos mnie oswieci i doradzi dzieki pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
raddul Re: tie 06.10.06, 15:13 Przyjacielu :-) a gdzie byles na rozmowie (jesli wolno wiedziec) i na jakie stanowisko? Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukaski Re: tie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:42 Witam panowie. Robilem prawie 11 miesiecy w HCP w Glasgow. Duzo widzialem duzo slyszalem ale to wszystko i tak ch... o sciane rozbic. Sa zwiazki bylem w nich ale tak naprawde pojedyncza jednostka nie zdziala nic. Potrzeba grupy zgranej i dopiero wtedy mozna co kolwiek dzialac. Ja na dzien dzisiejszy delikatnie mowiac podziekowalem za wspolprace i moim zmartwieniem jedynym jest kasa za nalezyty urlop. O DZIWO MOZNA SIE UBIEGAC O REFERENCJE. Przyslano mi je do Polski. Jedyna chyba normalna osoba w DE jest pan Filip. Podziekowania. Pozdrawiam ekipe z Glasgow. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukaski Re: Koniec z Praca w driving edge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:46 Siema Tomicki. Tu Lukaski. Ja tez spier... z Harpera i narazie siedze w Poslce. Koniec obozu pracy. Trzymaj sie nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekkk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk 06.10.06, 12:35 siema nie jedzcie z ta firma ja pojechalem jestem tutaj dwa tygodnie i wlasnie dzisiaj w piatek dostalem swoja wyplate za 2 tygodnie pracy na noce 27.20funta to jest ku**a po.. firma ostrzegam wszystkich przed jurkiem kanciarzem wielka siciema i wielka lipa obiecuje zlote gory a w rzeczywistoscie jest calkiem inaczej najlepiej jak chcecie jechac to odrazu spie..jcie na lotnisku bo jest free a reszta o dupe rozbic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raddul Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.06, 15:10 Jakim Jurkiem? Jak się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
raddul Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.10.06, 15:11 Jakim Jurkiem? Jak sie nazywa i co mowil? Odpowiedz Link Zgłoś
dionar Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.10.06, 15:27 a dlaczego mialbys dostac za dwa tygodnie pracy ? z tego co mowil gosc na rekrutacji to placa pierwsza pensje po dwoch tygodniach i jest to wynagrodzenie za pierwszy tydzien, pierwsze dwa dni szkolenia sa bezplatne wiec powinienes dostac wynagrodzenie za 3 dni minus potracenia za mieszkanie wiec w sumie to chyba twoja pensja sie zgadza. Ja pracuje w DE od 4 miesicey i nie mam powodow do narzkan, choc musze przyznac ze pierwsza pensja byla kiepsciutka,ale potem juz coraz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk 09.10.06, 12:35 no wiesz moze i sie zgadza ale o..i mnie na 50funtów wedlog nowej stawki a powiem ci ze ci co pracuja tu po 3 4 miesiace zarobili po 4 funty tygodniowki moze u ciebie jest inaczej ale u mnie jest jak jest i to mnie boli u mnie placa niby za 4 dni a jeden jest tylko bezplatny wedlug nowej umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy994 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zwolen.net 09.10.06, 14:29 nierozumiem jaka nowa umowa i o co w niej chodzi napisz cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spilih Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:18 Witam dziś dostałem umowe w jezyku polskim i angielskim choć częśc polska jest nie dokońca przetłumaczona.Mam propozycje wyjazdu w niedziela to middleton do magazynu TESCO Czy ktos moze mi powiedzieć jak tam jest chodzi mi czy warto wyjechać akurat tam i czy nie wlą tam w ch..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: middleton Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 11.10.06, 19:55 No to zycze CI powodzenia hahaha Tygodniowo pobieraja 70 funtow za mieszkanie miesiecznie 280 funtow za lebka miesiecznie,4 osoby w domu daje 1000 fuli za chate,za takie pieniadze masz stary super wynajeta chate,pobieraja pieniadze za przelot,na payslipie bedziesz widzial kwote 70 funtow tygodniowo(smiech na sali)!!!!!!ostatnio chlopaki dostali payslipa 4 funty bo jeszcze zabrali im oplate za home office, 4 funty na tydzien !!!!!w anglii !!!!!!!!chcesz przyjezdzaj na ich koszt ale od razu w 1 dzien uciekaj do znajomych jak ich masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ipt.aol.com 21.12.06, 02:47 My wywalczyliśmy w DE za te 2 dni pracy , przez naszych szefów z roboty , bo oni nam powiedzieli że to niezgodne z prawem angielskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan M Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 12.10.06, 21:20 Ludzie ! dlaczego wy robicie Driving Edge taka darmowa reklame i ciagniecie ten watek od dwoch lat ? Jezeli Driving bylby rzeczywiscie taki do dupy i oszukiwal to dawno by ich zamkneli a wy mówicie ze nawet zwiazki zawodowe nie sa w stanie im podskoczyc. Albo dzialaja zgodnie z prawem i to wy jestescie wiecznie niezadowoleni bo oczekiwaliscie bedzie malo roboty a duzo kasy, a jest akurat odwrotnie, albo czas ich pozamykac. Z tego co wiedze Drving caly czas od dwoch lat rekrutuje, dziala i nawet funduje ludziom bilety, wiec przekretem najwyrazniej nie jest. Chyba wasze wyobrazenia o pracy w Anglii byly zbyt rozowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palinka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:58 Wiesz...chyba się z Tobą nie zgodzę...Mało kogo stać dzisiaj na wyłożenie 2000 zł (bo tyle wg moich wyliczeń wynosi koszt przelotu do Anglii - rzadko rezerwowanego w 3 miesiecznym wyprzedzeniem i utrzymania sie tam przez pierwsze trzy miesiace zanim ci zaplaca I kase..a i to pod warunkiem ze robote masz nagrana i jedziesz juz na umowiony termin - a nie zawsze ludzie maja taka komfortowa sytuacje] PLUSEM Driving Edge są: 1. brak kosztów przelotu - pare złotych zostaje w kieszeni 2. względna uczciwosc jesli chodzi o NIEPOBIERANIE oplat za znalezienie pracy - co niestety WIELE firm probuje obejsc organizujac np. horrendalnie drogie kursy jezykowe, ktory kandydat do pracy musi skonczyc MINUSEM: 1. znana i oslawiona cecha charakterystyczna Polakom - koloryzowanie, mowienie jak to bedziemy na zlocie zyc....hmmm 2. OGROMNE oplaty pobierane wg nowych kontraktow za mieszkanie - 70 fuli to NAPRAWDE duzo - ale zawsze mozna znalesc cos na wlasna reke... I MOZNA WYMIENIAC I WYMIENIAC Konkludujac- ludzie ktorzy wyjezdzaja do pracy ALBO: a] chca szybko i pewnie zarobic kase i wrocic do rodziny w Polsce zapewniajac jej byt jako taki badz dobro zbywalne [np. samochod] b] chca zostac na stale i oczekuja automatycznie wzszeo standardu swojego nowego miejsca tak pracy jak i zamieszkania Pozdrawiam p.s. W zalozeniu kazdego z nas jest przeciez niezbywalny fakt iz udajemy sie do WYSOKOCYWILIZOWANEGO kraju europejskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palinka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:00 2000 zl na przelot i koszty utrzymania przez 3 tygodnie - oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
mankind2000 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 13.10.06, 14:07 co do accomodation to niezbyt "mozna sobie szukac na wlasna reke" bo pomimo ze nie masz kontraktu od firmy to jestes zobowiązana/y jej warunkami przez pół roku i przez pół roku sciagaja Ci za chate 20/50/70 f/tydz (zaleznie od kontraktu). Wiem.Byłem.Przezylem to. Probowałem po 4 miesiacach znalezc cos na wlasna reke bo z moimi "wspollokatorami" nie dalo sie zyc i o dziwo z wynajeciem mieszkania nie miałem problemu (czesto ludzie narzekaja ze firmy nie chca Polakom wynajmowac mieszkan/pokoi) a to byl dopiero 4 miesiac pobytu, lecz problem mialem z DE. Pozwolili mi sie przeniesc, owszem ale powiedzieli ze mimo ze w ich chacie mieszkal nie bede to deduction bedzie. Chore ;/ Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk 16.10.06, 16:40 siema chlopaki i dziewczyny to jest zupelnie wszytko chore ja jak tu pracuje to czasami mi sie smiac chce czasami plakac z filipem tez nie jest tak latwo porozmawiac bo jak do niego dzwonilem pare razy to zawsze slyszalem w jezyku ang filip jest zajety i nie udalo mi sie z nim pogadac no niestety ale co do tych 2tys za bilet to cos duzo ja lece za misiac do polski i dzisiaj kupilem sobie bilet w wizz zaplacilem 85funtow z liverpulu do warszawy to nie wiem czym wy chcecie latac chyba lotem wizz jest moze i ubogi bo wyglada jak polski mzk ale co zrobic fajne przezycia wszystko sie telepie czulem sie jakbym pociagiem jechal a nie lecial samolotem ale cos za cos :) i nawet mozna sobie cherbate wypic czy marsa kupic za 15zl aaa i powiem wam jedno jakby wam jurek czasami mowil ze moze was do pracy do londyny to nie jezdzcie tam jest obozik pracy jak za czasow wojny normalnie jak norma wychodzi dla anglika 900 to tam jest 1600 ale co zrobic jak polak jest managerem a team liderzy angolami moge wam powiedzec ze fajnie jest w midelltonie na 1 pozdro dla chlopakow z nocnej zmiany i tego ciapatego co udaje jebnietego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sherman Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 16.10.06, 19:33 Chora-przyjacielu-to jest Twoja gramatyka i interpunkcja.Podczas urlopu w Polsce zajdz chłopie do ksiegarni i kup podrecznik z gramatyki jez.polskiego.Przegladnij go od czasu do czasu-to nie boli a nauczysz sie czegos nowego.Pozdrawiam-drivingowiec z Daventry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmeczony :D Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk 24.10.06, 14:40 Nie radze jechac z DE do Londynu (Enfield, Magazyn Iceland) tam dostaja sie ludzie za kare (np. picie) oboz pracy, wiem bo bylem :D (ale tylko kilka dni) Teraz jestem w Midlleton o niebo lepiej. Uwaga zastanow sie czy chcesz jechac tylko zeby sobie wyrobic papiery, skorzystac z darmowego przelotu i poszukac sobie pracy, bo jak nie to nie polecam. Obozy pracy jak nic za marne pieniadze (70f za lozko to troszke przesada). I nie liczcie ze nauczycie sie angielskiego, tutaj spotkacie wiecej polakow niz w Polsce. Chyba ze ktos jest zawziety i sie zapisze do Collegu (jest za free ale musisz chodzic nawet 5 razy w tyg po 3 godz) ale to czasem koliduje ze zmianami i jest problem. No i te podatki na poczatek sa chore (grupa BR) zanim to zmienisz tutaj w skarbowce stracisz caly zapal do pracy ktory przywiozles z Polski. Aha dla dzieciatych starajcie sie o zasilek (Child Benefis) dostaniecie 70F na miesiac za free na pierwsze dziecko za nastepne troche mniej. Bede to zalatwial teraz wiec sie dowiem czy potrzeba akt urodzenia tlumaczony czy nie. Ogolnie troche kicha ale jak sie czlowiek zawezmie to na nowym kontrakcie bez nadgodzin z nowa grupa podatkowa bez biedowania 400F odlozy na miesiac (ehh gdyby nie mieszkanie to i 600 by odlozyl) Pozdrawiam i pamietajcie ostrzegalem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 21.10.06, 12:41 Praca z firma Driving Edge to wielka sciema przekonalam sie wczoraj na wlasnej skorze!!! wlasnie mnie zwolnili w trakcie pracyoszusci i tyle wykorzystuja biednych polaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de loewe Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 23.10.06, 22:47 ale gnojki, a na pewno mówili i obiecywali, że cię nigdy nie zwolnią, nawet jeśli będziesz olewał pracę i się obijał. Jak oni mogli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomix Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.wsm.wielun.pl 31.10.06, 22:33 Witam! Mam pytanko: pracuje z was z DE w magazynie w Weybridge? Dostalem powazna propozycje wyjazdu z tejze firmy. Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankow Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 02:26 Mam lecieć w niedziele do Daventry. Jak tam jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiderko Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brhm.cable.ntl.com 02.11.06, 04:03 Daventry to magazyn tekstylny, największy w europie. Około 100 ramp, 120 wózków elektrycznych, tzw. LOLOPów. Praca szybka (obowiązuje norma, jak wszędzie) z tym że jak to ciuchy, ciężkie nie są (zgrzewki ze spodniami są) Supervisorem jest niejaki pan Radek... przemilcze jego opis bo skończyło by się na sądzie. Wyrób sobie papiery, porozglądaj się za inną pracą i zmień. Fortuny się nie dorobisz w TESCO. Aha, jak popracujesz 6 miesięcy to każda agencja da ci inną (lepszą) prace. Podstawa to język. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoenos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 02.11.06, 09:24 W Daventry sa dwa magazyny - sprawdz gdzie jedziesz Jeden to Tesco ktory opisal kolega a drugi to Fastway w ktorym pracowalem. Bylo w sumie OK. tez ciuchy ale bez Radka Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 02.11.06, 18:52 Witam Przeczytałem kilka dziesiąt odpowiedzi dotyczących tej firmy i mam podzielone zdania co do niej jedni, piszą że jest oki,da się wytrzymać jedni że oszusci. W polsce, tez jest róznie jak ktoś prcauje u jakiegoś prywaciarza raz wypłaci kase, a innym razem da zaliczke i tyle. W wtorek tzn 07/11/2006 zostałem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjną,o prace w Middleton i Doncaster. Proszę o niapisanie jak odbywa się rozmowa (pytania) jakie są warunki przyjęcia i jakie są wymagania językowe. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoenos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 02.11.06, 19:14 Poczytaj dokladnie forum - tak jak juz pisali inni i ja potwierdzam jako byly pracownik DE. Na poczatek jest OK, masz legalna prace, czas na wyrobienie WRS i NIN i do tego lecisz do Anglii za free. A jak chcesz dalej u nich pracowac to pracuj i tak wiekszosc ludzi odchodzi bo znajduje lepiej platne prace. Zreszta Driving Ci nic nie zrobi jezeli po 2-3 miesiacach powiesz ze nie masz ochoty dla nich juz pracowac bo oni ciagle porzebuja "swiezej krwi" tj. silnych roboli ktorzy beda zasuwac w magazynach swiatek piatek i niedziele za jakies marne 5-6 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciastek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 03.11.06, 15:58 ja juz odbylem kare w zakladzie karnym de dla tzw swierzakow w de maly slownik dorota lub filip --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychooo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:07 Kurde to niewesolo tam jest . Sam maiulem wysylac CV ale teraz to hmm nie wiem, moze jednak poszukac cos na miejscu w polsce , co prawda rok temu z DE wyjechal kuzyn i nie bylo zle , bo teraz juz ma inna robote ,ale widze ze z miesiaca na miesiac jest inaczej.. ze oboz pracy to juz slyszalem od kuzyna :/ coz takie zycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khkioyuo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:45 w weybridge jest chyba najlepiej :) jesli pojdziesz na satelajta to masz zajebiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:51 kuzy mi radzi aby do magazynu z ksiazkami jechac , nie wiem czy w ogole bedzie wybor ?? .Pozatym pisze ze faktycznie z kasa sie myla bo maj burdel straszny ,ale wyplacaja tylko trzeba sie dopominac ... . No i stwierdza ze eldorado z kasa sie konczy, polakow tyle co szkotow dziennie ponoc 140 polakow tam przyjedza , wiec DE tylko na poczatek a potem dalej szukac roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychoo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:54 a i jeszcze jedno majac uprawnienia na sztaplarke, z certyfikatem wydanym w J.angielskim mozna sie starac o robote na sztapli ?? Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 07.11.06, 19:04 no i byłem w stolicy na spotkaniu,rzeczywiscie koleś ma bajere, gada jak byś do raju jechał,moze i tak jest,zobaczy się na miejscu (czekam na telefon) jak coś to bym jechał w wekend za 2 tyg. Czy za samolot tez potrącają z wypłaty? Czy przy wyrobieniu WRS trzeba wysłać swój dokument tożsamosci orygianł czy może być xero. Podajcie jakies miejsca gdzie lepiej nie trafić. I ile potrzeba kasy rzeby przezyć do pierwszej wypłaty. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanky Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:58 "Czy za samolot tez potrącają z wypłaty?" < o ile dobrze pamietam, to przez 3 miesiace potracaja. Za wszystko co tam sobie wymyslili. Dzisiaj dostalem oferte wyjazdu gdzies na przedmiescia Londynu, do Weybridge, magazyny Tesco - byl/jest tam ktos moze? Byl bym wdzieczny za jakie kolwiek informacje o tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 08.11.06, 18:04 Wyczytałem ze duzó osób pisze że nie dostało umowy jak to jest z tym teraz. Co mówi koleś przez telefon (dziendobry czy chce pan w niedziele lecieć i tyle na lotnisku odbierasz bilet na swoje nazwisko i tyle bez żadnej podpisania umowy)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciastek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr08.uddi.blueyonder.co.uk 09.11.06, 07:15 a wiec od poczatku 1 dzwoni tel <dzwoni naganiasz bialych muzynow> 2 informuje kiedy lecisz zazwyczaj masz 7 din 3 zgadzasz sie albo nie 4 na lotnisku pokazujesz tylko dowod toz ze zdjeciem prawko lub dow toz 5 w angli lub szkocji na lotnisku odbiera cie superidiota lub w szkocji taksiarz Mohmed mily czlowiek wiecej z nim zalatwisz niz z de 6 docierasz do swojej celi 7 ogladasz salon i tak bedziesz malo z niego korzystal 8 idziesz do pracy niewolniczej 9 lepiej miej przy sobie 150 200 f pierwsza wyplata pa 2 tyg 10 jak najszybciej zaloz konto w banku 11 pierwsza wyplata jest platna po 2 tyg czekiem 12 nie masz konta realizujesz go <koledzy powiedza gdzie> placisz prowizje za realizacje zazw. 8 procent 13 wys pieniedzy do polski 13a wester union prowizja okrutna 14 f jesli wysylasz 100 f i tak dalej 13b przez znajomych <jesli im ufasz 13c zakladasz drugie konto w innym banku i wysylasz do polski karte visa/ visa ele prowizja 2funty za zakupy zaplacone karta w polsce nie ma prowizji 14 zmieniasz prace pytania nr do mnie jest gdzies powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.70.181.* 09.11.06, 17:54 hehe z tymi punktami to sie z toba zgodze mozna tu dodac jeszcze pare w punkcie 5 super idiota na ktorego trzeba czekac okolo 30minut moi znajomi tak mieli 8 idziesz do pracy niewolniczej w ktorej jak chcesz cos zjesc to juz ci sie dalej nie chce pracowac takie rarytasy :D 9 nie maja kart stalych klientow w tesco jezeli tam trafisz najpierw sobie zapakujesz a puzniej to kupisz :D 10 najlepiej w pierwszy dzien to tez nie jest takie proste trzeba zadzwonic do filipa laczysz sie z pania angielka ktora ci powie ze filip jest zajety najlepszy dzien to piatek dzien wyplaty nie ma szans bez filipa nie dostaniesz potwierdzenia ze pracujesz a bez tego nie masz szans na konto mozesz sprubowac z super idiota ale to ciezko zalatwic raczej nie realne w koncu to super idiota :D 11 wypalata jest po dwoch tygodniach ale taka ze nic za nia praktycznie nie kupisz 12 zeby pobrac pieniadze u tych magikow od czekow trzeba przedstawic pare dokumentow najlepiej miec z setke ja musialem okazac papier z drivinga prawo jazdy dowod osobisty legitymacje studencka 2 karty z bankomatów w polsce karte z statoil bp i jeszcze duzo tego bylo a na koncu zrobia ci zdjecie wygladasz jak uciekinier albo jak bys pracowal w obozie pracy zwanym de 13 lepiej nie wysylasz bo umrzesz z glodu 14 zmieniasz prace i szukasz miedzy czasie mieszkania w pracy biezej absenta i jest oki na reszte pytan odpowiem w puzniejszym czasie :) pozdro dla ludzi z de dla tych ktorzy sa i chca wyjechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z 15-50 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 10.11.06, 01:06 > 13a wester union prowizja okrutna 14 f jesli wysylasz 100 f i tak dalej > 13b przez znajomych <jesli im ufasz > 13c zakladasz drugie konto w innym banku i wysylasz do polski karte > visa/ visa ele prowizja 2funty za zakupy zaplacone karta w polsce nie Wysylam przez LCC, w nastepny dzien kasa jest w Polsce, L5 za przelew co 5 jest gratis.No ale ja truskawki jem z cukrem. Czek zrealizowalem rownoczesnie z otwieraniem konta w tym samym banku( Barclays). Wasz Rysio, CYA! Odpowiedz Link Zgłoś
engazung Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 10.11.06, 20:27 Witam Ponownie W jakich bankach posiadacie konta. Co sądzice o Banku "HSBC" czy przelew wypłatki z DE na konto w tym banku jest od razu czy trzeba czekać do poniedziałku aż zaksięgują. Jakie banki polecacię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z 15-50 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 10.11.06, 23:48 > Co sądzice o Banku "HSBC" czy przelew wypłatki z DE na konto w tym banku jest > od razu czy trzeba czekać do poniedziałku aż zaksięgują. > Jakie banki polecacię? Mam konto w Barclays, wyplate mam na koncie w czwartek w nocy(po polnocy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciastek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cable.ubr08.uddi.blueyonder.co.uk 13.11.06, 19:40 co do kont mozesz miec konto w jakim chcesz banku musi znajdowac sie on w uk a siano musi byc w piatek w tym juz glowa de ps do Rysia dzia za podsuniecie kolejnego przesylu pieniedzy ale jakbys mogl napisac cos wiecej ,bo nie tylko ty jesz truskawki z cukrem> :) a jak chcecie sie posmiac zapraszam na forum.londyn.sk/viewtopic.php?t=3957 co o de pisza slowacy czyli w skrocie slowacy o de lukaski wielkie pustki uczyniles w glesgow tym odejsciem swoim heheheh co tam u ciebie ja prawdopodobnie opuszczam szkocje tylko na miesciac na swiata i wracam teraz mam normalna prace pozdro dla all ekipy z glasgow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukaski/Glasgow Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gorzow.mm.pl 11.11.06, 02:33 Hmm. Tak czytam te posty i nasuwa mi sie jedno pytanie. Czemu DE tak sie skur.... Napewno chec jeszcze wiekszych pieniedzy nic poza tym. Z miesiaca na miesiac dla nowych pracownikow coraz bardziej niekorzystne umowy patrzac oczywiscie od strony pracownika. Jak ja pracowalem to za chate brali 10f + 6f council tax. W sumie 16f na tydzien i gitara. Teraz czytam, ze niektorym biora 50f a nawet 70f !!! Prosta matematyka, jezeli mam jechac do UK zeby ODLOZYC 80f na tydzien to wole pracowac jako kierowca za te same pieniadze w Polsce. Pozdrowienia dla ekipy z Glasgow. Trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
robespierra Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 13.12.06, 20:18 Gość portalu: Lukaski/Glasgow napisał(a): > Hmm. Tak czytam te posty i nasuwa mi sie jedno pytanie. Czemu DE tak sie skur.. > .. > Napewno chec jeszcze wiekszych pieniedzy nic poza tym. Z miesiaca na miesiac dl > a > nowych pracownikow coraz bardziej niekorzystne umowy patrzac oczywiscie od > strony pracownika. Jak ja pracowalem to za chate brali 10f + 6f council tax. W > sumie 16f na tydzien i gitara. Teraz czytam, ze niektorym biora 50f a nawet 70f > !!! Prosta matematyka, jezeli mam jechac do UK zeby ODLOZYC 80f na tydzien to > wole pracowac jako kierowca za te same pieniadze w Polsce. Pozdrowienia dla > ekipy z Glasgow. Trzymajcie sie. > Nowi są na wyższych stawkach - niż stara ekipa. Dlatego DE bierze więcej za lokum. Powinni to zrównać, aby reguły były czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9941 Moje przygody z Driving Edge 23.11.06, 21:59 Wyjechalem do pracy z Driving Edge jakis czas temu.Treaz juz jestem w polsce po nie bylo kolorowo i postanowilem wrocic. Juz po przylocie na lotnisko czekalismy na kolesia ktory mial nas odebrac godzine czasu.Laskawca sie zjawil zapakowal nas w busa i wozil do 2 w nocy.Caly cza sciemnial ze ma dla nas mieskzania tylko nie moze teraz tam trafic.Jak juz sie wkur...smy to sie przyznal ze nie zdazyli zalatwic mieszkania to przespimy sie pierwsza noc w hotelu.Ja jeszcze trafilem na pokoj z dwoma lozkami i spalem sam na kanapie...niestety moi koledy mieli mniej szczescia i spali w 4 osoby na jednym lozku ,a inni spali na podlodze.O 5 rano podbudka,zabralismy swoje bagaze ..zapakowali nas w buza i cheja do pracy.Magazyn miescil sie w WEYBRIDGE.Osiem godzin szkolenia bhp z angolami dalo juz nam do myslenia.Zeby bylo smieszniej na tapecie kompa w pomieszczeniu w ktorym nas szkolili bylo zdjecie obozu z Auschwitz.Normalnie nas wrylo w beten jak to zobaczylismy..ale widocznie angole chcieli nam dobitnie usiwadomic gdzie przyjechalismy.Po 8 godzinach szkolenia zamiast jechac do naszych nowych domow to przesiedzielismy 4 godziny w buzie pod magazynem zanim ktos sie pojawil i nas zabral.Potem jedzilismy jeszcze 2 godziny po jakims zadupiu zanim nas wywiezli do domu.Odziwo nasz domek byl spoko ,standard zajebisty,ale z tego co slyszalem od inncyh polakow to oni mieszkali w norach.Inna sprawa o ktorej chce powiedziec to ciuchy ktore niby pracodawca zapewnia.Kazdy z nas myslal ze ciuchy sa na free ale sie szybko okazalo ze trzeba za nie placic:( Ogolnie bylo jeszcze wiele zeczy ktore sie niezgadzaly z tym co panowie w polsce opowiadali o zajeb...firmie driving edge ale to juz pomine bo szkoda pisac.Achaaaaaaaaaa i jeszcze jedno ,robili testy na DRAGI i paru chlopakow polecialo za to spowrotem do polski juz pierwszegod nia...wiec jak cos brales w przeciagu ostatniego pol roku to mozesz sie niemile zaskoczyc jak ci zrobia test :) pozdro dla wszytskich dobrych ludzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychoo Re: Moje przygody z Driving Edge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:42 jak na obecne czasy wyglada sprawa z oplatami za nore ?? to ile wkoncu placa nowi obozowicze ? 20 - 60 - 70 Ł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Moje przygody z Driving Edge IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 09.12.06, 22:10 Jest 70... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daventry Re: Moje przygody z Driving Edge IP: 62.231.128.* 13.12.06, 17:38 pozdrowienia dla wszystkich z dav1 hehheehheehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Moje przygody z Driving Edge IP: *.ipt.aol.com 18.12.06, 01:08 Witam , płacimy 70 fuli za tydzień , pracujemy w Crewe , robota cieżka ale da sie wyżyć , szkoda tylko że nie idzie dorobić więcej godzin!!! Robota się tu kończy i nie wiemy czy nas przerzucą gdzieś czy bilet kupować i wracać!!! Czekam na odpowiedź. Aha chata 70 fuli a nora taka że szok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Moje przygody z Driving Edge IP: *.ampionet.pl 15.02.07, 12:56 Co to znaczy da sie wyzyc?? to ile odkladacie? bo przeciez nie pojechaliscie tam wiazac koniec z koncem tak jak w pl. Ile zarabiacie? jakie koszta? i ile wam zostaje? >>>>Witam , płacimy 70 fuli za tydzień , pracujemy w Crewe , robota cieżka ale da sie wyżyć , szkoda tylko że nie idzie dorobić więcej godzin!!!<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noirot Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.02.07, 14:04 Bylem na spotkaniu. Właściwie to powiedzieli "witamy w firmie". Ich oferta jest zaj... pokrecona. Nigdy nie wiadomo ile sie zarobi - stawki niby znane ale nie wiesz kiedy pracujesz i ile godzin - mozliwe nawet 20h/tydz. Za łóżko do spania 70F to troche dużo - bo nie wierze w zapewnienia ze mozna trafic na pokoj jednosobowy. Czy ktos wie jak to wyglada z grafikiem - czy jest znany wczesniej i czy np. mozna sobie ustalic ze w ten dzien chce miec wolne - czy przychodzisz do roboty z dnia na dzien i nie wiesz co bedzie za 2 dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.range81-155.btcentralplus.com 10.02.07, 14:47 Wszystko zalezy od magazynu na ktory Ciebie wysla. Najpierw dowiedz sie co Ci zaproponuja a pozniej zadawaj tego typu pytania. Po prostu na kazdym magazynie jest inaczej, mozesz trafic naprawde dobrze a mozesz wejsc w glebokie bagno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ipt.aol.com 10.02.07, 19:02 Grafik jest niezlym pomyslem, ale kiedy Driving potrzebuje ludzi na nadgodziny moga cie zmusic do pracy (to znaczy sprobowac, bo to oczywiscie nielegalne).Przypominam tym co niedawno przyjechali, ze powinni wykorzystac platne urlopy do konca marca, bo przepadna. Przedstawiciele "firmy" wam tego nie powiedza. Liczcie godziny, sprawdzajcie payslipy - przekrety na kasie to norma.Odzyskanie kasy noze trwac miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl196-7.iam.net.ma 10.03.07, 17:20 ale pomylki z wynagrodzeniem w Anglii to normalne, nawet jak nie pracujesz dla Agencji to sa pomylki; poniewaz w Anglii pracuja osoby nieodpowiedzialne na stanowiskach. Robisz nadgodziny to masz pomylki, prosta zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noirot Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.02.07, 10:49 Warunki ogólne znam. A jak już mi coś zaproponują co skad mam wiedziec czy trafiam dobrze czy nie - przeciez w kontrakcie tego nie napisza. To jest jakis grafik przygotowywany wczesniej czy nie ? I ile faktycznie godzin sie pracuje bo jak po 20 na /tydz to szkoda czasu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert testy IP: *.193.65.murka.net 14.02.07, 22:30 wiecie moze cos o tych testach na obecność narkotyków nie będe ukrywał przez rok to wiele sie działo podobno do roku czasu wykrywaja. Gdzie są robione te testy tu przed wylotem czy tam na miejscu. Każdego sprawdzją?? Odpowiedz Link Zgłoś