Dodaj do ulubionych

Praca w anglii

18.10.05, 15:20
Praca w anglii juz sie skonczyla. omijajcie jak najdalej wszelkiego rodzaju
agencje pracy tak w polsce jak i w anglii. jezeli teraz nie uda wam sie
zalapac do pracy przed swietami to pozniej zaczyna sie martwy sezon i do
marca o prace bardzo trudno.
Obserwuj wątek
    • baczek23 Re: Praca w anglii 18.10.05, 15:48
      Nie zgadzam się. Właśnie w grudniu w zwiazku ze świetami jest ogromne
      zapotrzebowanie na prace w restauracjach i hotelach. Przyczyna jest prosta,
      Anglicy nie maja takich tradycji jak w Polsce i zazwyczaj świeta spedzaja w
      restauracjach bo mało komu chce sie przygotowywać potrawy w domu. Typowa
      angielska ignorancja..
      Pozdr
      • ja_alexander Re: Praca w anglii 18.10.05, 15:50
        Tylke że nabór na świeta w większości przypadków już sie skończył. Tutaj
        rekrutacja trwa długo i wcześnie sie zaczyna. Ogłoszenia w witrynach były już we
        wrześniu.
        • baczek23 Re: Praca w anglii 18.10.05, 15:54
          U mnie nadal trwa;-)
          Pozdr
          • yashina Re: Praca w anglii 18.10.05, 15:59
            co ma ignorancja do Sw.Bozego narodzenia????

chyba raczej brak tradycjii.

znawca tematow anglosaskich czy co??
            • ja_alexander Re: Praca w anglii 18.10.05, 16:03
              Każdy spędza święta tak jak lubi. Ja pewnie też pojadę do znajomych na pólnoc i
              skończymy w knajpie:)
              Pozdrawiam
            • baczek23 Re: Praca w anglii 18.10.05, 16:14
              A czy nie uważasz, że brak tradycji to swego rodzaju ignorancja.....
              My kultywujemy tradycje, oni natomiast NIE. Podobnie jest z innymi rzeczami, my
              wiemy gdzie jest na mapie przykładowo Rumunia, oni NIE itd., itp.
              • ja_alexander Re: Praca w anglii 18.10.05, 16:17
                Każdy żyje jak mu wygodnie. U nich nie ma tak silnej tradycji świąt jak u nas.
                Im to sie kojarzy z zakupami i wolnym od pracy. Co do 'Rumunii' to może kwestia
                wykształcenia, ale to my szukamy pracy u nich nie oni u nas i Ci którzy wiedzą
                często znacznie więcej niż gdzie jest Rumunia pracują w magazynach Tesco.
                • baczek23 Re: Praca w anglii 18.10.05, 16:23
                  Wcale nie twierdze, że tak nie jest. Przedstawiam jedynie swoja opinię odnośnie
                  zwiazku pomiędzy ignorancją a świetami w Anglii gdyz jeden z forumowiczów nie
                  widzi zwiazku...
                  Natomiast co do kwestii "to my szukamy pracy u nich a nie oni u nas" to temat na
                  dłuzsza rozmowe.
                  Pozdr
      • elaweybridge Re: Praca w anglii 18.10.05, 16:49
        > Anglicy nie maja takich tradycji jak w Polsce i zazwyczaj świeta spedzaja w
        > restauracjach bo mało komu chce sie przygotowywać potrawy w domu. Typowa
        > angielska ignorancja..

to ze anglicy spedzaja swieta tak jak spedzaja nie ma nic wspolnego z ignorancja!

co kraj to obyczaj!

czy ktos sie ciebie czepia ze 24 grudnia spiewasz koledy albo wcinasz barsz z
        uszkami i dzielisz sie oplatkiem? (co dla anglika moze sie wydac dziwne)

nie sadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka