Dodaj do ulubionych

50 tys euro rocz.database engineer senior

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.05, 20:46
Czesc,
Doradzcie brac te robote czy nie, amerykanska firma w Galway, Irlandia??? Co
prawda tu w Niemczech mam duuuzo wiecej, ale chce wyjechac, bo moja
dziewczyna nie moze tu pracowac. Czy warto z nimi negocjowac, czy tez to jest
lokalna stawka.Dzieki za rady
Pozdrawiam
Max
Obserwuj wątek
    • Gość: ElNino Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:38
      Jakbys mial taki wybór faktycznie to nie zadawałbys takich głupich pytań!Czego
      Ty oczekujesz????Ze ktos Ci powie bierz albo nie bierz....?????

Ja tego nie rozumiem:(
      • Gość: gość Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: 86.41.196.* 25.10.05, 22:51
        Mój mąż zarabia 30.000 rocznie ja nie pracuję, mamy dwójkę dzieci wynajmujemy
        dom nie żałujemy sobie na jedzenie, ubrania itp. i jeszcze można co nieco
        odłożyć. Twoja dziewczyna na pewno znajdzie tu pracę (bo chyba mówi po
        angielsku) i będziecie żyć jak pączki w maśle. Galway jest pięknym turystycznym
        możem nad oceanem więc nic nie ryzykujesz. A atmosfera na pewno jest lepsza niz
        w Niemczech(brrrr) pozdrowienia
        • Gość: Max Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.05, 00:31
          Dzieki za info.
          Czy rzeczywiscie domy/mieszkania zaczynaja sie od 800 euro?
          Pozdrawiam
          • Gość: Gosc Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:13
            Irlandia jest zdecydowanie drozsza niz Niemcy. Podatki/obowiazkowe
            ubezpieczenia w Ire sa nizsze. Zeby nie stracic finansowo musisz zarabiac
            wiecej NETTO w Ire.
            Domy/mieszkania najdrozsze sa w Dublinie, tam 1000 euro to minimum, szczerze
            mowiac trzy lata temu nie udalo nam sie znalesc nic ladnego dla dwoch osob za
            ta kwote w poludniowej czesci miasta (wyszlo 1200 ale na Ire bdb warunki). Nie
            wiem, moze teraz jest taniej?
            Nie wiem jak jest w Galway, znajomi w Enis za duzy dom placili 700 euro. Ale to
            tez kilka lat temu.
            Do tego zawsze dochodza oplaty, 100-200 euro miesiecznie extra telefon,
            kablowka, oplata za telewizor.
            Irlandia to fajny kraj, symaptyczni ludzie, luz ale jakos nie na dluzsza mete.
            Moze na minimum zyciowe latwo jest zarobic, ale gdy chcesz cos wiecej drozyzna
            powalajaca. My i wiekszosc znajomych po wielu latach wyjechalismy i
            zdecydowanie nie chcemy tam wracac na stale.
            • Gość: Max A co z Anglia, moze troche wiecej???? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.05, 18:39
              Dzieki za info. To rzeczywiscie niewesolo. Tutaj nie dosc ze zarabiam wiecej,
              to i wynajecie 2-poziomowego, duzego mieszkania to ok. 700 euro, z oplatami.
              Ale no wlasnie mojej kobiecie sie tu nie podoba, nie moze pracowac, nie znosi
              Niemcow i ich mentalnosci itd. Generalnie to ona nie chce tu byc, nie wiem co
              robic. Od rana do nocy slysze o Irlandi lub Anglii jak o ziemi obiecanej... Nie
              chodzi mi o to zeby przezyc, zbieram tez kapital na wlasny biznes bo nie mam
              zamiaru pracowac tak do 60...
              a co z Anglia, lepiej tam placa, bo w tej Irlandii to rzeczywiscie srednio..
              Pozdrowienia
              • Gość: Gosc Re: A co z Anglia, moze troche wiecej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:13
                hmm, no nie wiem. Ja uwazam ze w Ire placa dobrze, zawsze Niemcy wydawaly nam
                sie pod tym wzgledem gorsze - chodzi oczywiscie o place netto. Aha, przy
                kontraktach zarabia sie duzo wiecej, tylko ze aby je zlapac trzeba miec sporo
                szczescia.
                Nie wiem czy Anglia jest lepsza finansowo. Jakos znajomi jak juz sie tam
                przenosili to z powodu braku tutaj pracy (na szczescie 'kryzys IT' w Ire sie
                skonczyl) a nie finansow. Mysle ze sa to porownywalne placowo kraje (chociaz
                centrum finansowe w Londynie moze placic zdecydowanie lepiej). W obu koszt
                wynajmu mieszkania jest znaczacy w budzecie.

Zawsze mozna poszukac lepszej oferty.
                • Gość: Max Re: A co z Anglia, moze troche wiecej???? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.05, 22:11
                  Nie no co Ty te 50 tys to proponuja mi brutto w Irlandii w Galway, takze netto
                  to bedzie duzo mniej (podatek to okolo 42 procent!!!!!!!!! od takiej pensji) a
                  tutaj tzn. w Niemczech 50 to ja mam netto..
                  Jest roznica??? no jest
                  Ale wiesz przed chwila sie natknalem na info ze w Londynie ludzie z moim
                  profilem zarabiaja ok 100-140tys funciakow rocznie??? Myslisz, ze to jest
                  realne??? Jesli tak to rozumiem teraz korelacje placa/praca...
                  • Gość: Gosc Re: A co z Anglia, moze troche wiecej???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:01
                    > Nie no co Ty te 50 tys to proponuja mi brutto w Irlandii w Galway, takze
                    netto
                    > to bedzie duzo mniej (podatek to okolo 42 procent!!!!!!!!! od takiej pensji)
                    a
                    > tutaj tzn. w Niemczech 50 to ja mam netto..

czyli 100 tys. brutto... takiej pensji w Ire na niekierowniczym stanowisku na
                    etacie nie dostaniesz NIGDZIE. Powiem szczerze ze nawet na KONTRAKCIE wsrod
                    Irlandczykow w tej chwili 100 tys. rocznie to juz wow. Mysle, ze szczyt dla
                    inzyniera to 70 tys. rocznie.

a 42 + 4,5 % procent to tylko od powyzej ok. 30 tys.

> Jest roznica??? no jest
                    > Ale wiesz przed chwila sie natknalem na info ze w Londynie ludzie z moim
                    > profilem zarabiaja ok 100-140tys funciakow rocznie??? Myslisz, ze to jest
                    > realne??? Jesli tak to rozumiem teraz korelacje placa/praca...

hmm, raczej nie napalaj sie tak. Mozna ( bylo??) tyle zarobic ale bedac
                    zakorzenionym w danym srodowisku, znajac ludzi, na dobrym kontrakcie. Kiedys
                    bylo wieksze branie na IT, teraz jest z kogo wybierac wiec przyjezdni raczej
                    nie lapia tych lukratywnych zajec.

to tylko moje gdybanie. Latwo mozesz to sam sprawdzic.
            • Gość: maslanka Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.as1.srl.dublin.eircom.net 27.10.05, 21:48
              > Moze na minimum zyciowe latwo jest zarobic, ale gdy chcesz cos wiecej
              drozyzna
              > powalajaca. My i wiekszosc znajomych po wielu latach wyjechalismy i
              > zdecydowanie nie chcemy tam wracac na stale.
              codzien widze ta drozyzne na ulicy :) bentleje i takie inne
              80% bmw jakie tu jezdza to ostatni model zeby zobaczyc poprzedni to trzeba
              najpierw zobaczyc sporo furek rocznik 03-05
      • Gość: Max Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.05, 00:27
        Oj gosciu po co tak od razu zioniesz jadem???? Rzeczywiscie mam taka propzycje
        a zastanawiam sie poniewaz wynajecie domu/mieszkania kosztuje ok. 1000 euro w
        Irlandii, wiec chodzi o ustalenie korelacji placa/koszt zycia. Jesli nie masz
        nic do powidzenia w tym temacie to ...
        No wlasnie wiesz co...
        • Gość: Max do ElNino IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.10.05, 00:30
          Poprzedni post skierowany jest oczywiscie do niego...
    • Gość: Soup Nazi Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.sympatico.ca 27.10.05, 20:52
      Ja ci doradzem. Tfuj wybur jezd trudny, bo zeczywiscie nie wiadomo co marz
      najpierf zrobic: kupe czy dobre wrarzenie. Poniewarz wrarzenie ci sie nie udalo,
      wienc ja myslem, ze powinienes teraz zrobic kupe, bo guwno pzez ciebie pszemawia.
      Acha, i dokoncz spszontanie tego kibla, ktury wlasnie spszontasz, bo inaczej
      morze pszyjsc Turaz i kopnonc ciem w doopsko.
      • kierunek_zachod Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior 28.10.05, 13:51
        Soup, bleee, jestes koszmarny !! ;-))
        • Gość: polak do czytelnikow sup nazi IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 28.10.05, 13:56
          Nie przejmujcie sie tym idiotem sup nazi to jest frustrat ktory od lat wyzywa
          sie na roznych forach. Pewnym czasem siedzial na poloni najwyrazniej bylo mu za
          malo i nudno a ze frustracje ma wielka i stres bo jak kazdy wie zycie w
          kanadzie nie jest slodkie to gosc sie wyzywa teraz na europejskim forum.
          Najwyrazniej internet jest jedynym miejscem gdzie go ktos slucha jeszcze bo
          zycie socjalne w kanadzie dla takich emigrantow jak on nie istnieje, goscia
          trzeba ignorowac i to jest najlepsze metoda dla tego typu debili
          • Gość: Soup Nazi Re: do czytelnikow sup nazi IP: *.sympatico.ca 28.10.05, 17:24
            PISZEM DO CIEBIE DUZYMY LYTERAMY, BO WIEM RZE S CZYTANIEM O CIEBIE JEST DURZO
            GOZEJ NISZ NIEDOBZE:

Hehehe, milcz niepismienny kulisie i zawalaj na irlandzkim kartoflisku. Pare
            domow dalej mieszka chlopak z Dublina. Przyjechal do Kanady przez malzenstwo z
            Kanadyjka 2 lata temu. Jest zachwycony - lubi Irlandie, ale to nie kraj, w
            ktorym mozna cos osiagnac. Angoli w sasiedztwie nie zlicze - i to wszystko
            ludzie do 40, nie jakies tam emigranty ze zniszczonej wojna Anglii. Jestes
            kulisem, ktory rypie u kulisow, hehehe. Zapjerdalaj.
            • bigstrand Re: do czytelnikow sup nazi 28.10.05, 20:35
              tak tak zupa masz racje chlopcze
              a teraz sssssssss...... w podskokach
              • Gość: Soup Nazi Re: do czytelnikow sup nazi IP: *.tor.primus.ca 29.10.05, 04:25
                Hehehe, o, jeszcze jeden ziomal z Moniek sie przyplatal. Tez mieszkasz na
                Victoria Station czy wpjerdalasz mewy w Glasgow, czerpaku?
                • bigstrand Re: do czytelnikow sup nazi 29.10.05, 12:42
                  no co za uparta glizda
                  juz cie nie ma!!! zniakj!!!
                  a kysz....
        • Gość: Soup Nazi Re: 50 tys euro rocz.database engineer senior IP: *.sympatico.ca 28.10.05, 18:44
          kierunek_zachod napisała:

> Soup, bleee, jestes koszmarny !! ;-))

a niekture moje "interlokatory" taki poziom narzucajom, ale wezmne tfuj post
          jako kompliment
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka