03.11.05, 18:41
Bo ja wiem, ze na pewno w drewnianym pudle z jakas dziewiecdziesiatka na
karku (jak Bog da:-))).
Po swoim przyjezdzie do uk (wrzesien ubieglego roku) mialam swoj plan:
zarabiam na studia w polsce i do widzenia, ale teraz nie wiem czy znajde w
niej wymarzona prace po wymarzonych studiach. Mowi sie wszak o nadmiarze
absolwentow psychologii. Wiec moze od razu jakis biznesik w Polsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: Wracacie? IP: *.apple.com 03.11.05, 19:35
      > Wiec moze od razu jakis biznesik w Polsce?

A po co? Zeby karmic bande darmozjadow z US i ZUS? Drzec ze strachu przed kontrola, ktora zawsze
      cos "znajdzie", bo przeciez "dajcie mi czlowieka, a ja znajde na niego paragraf"? Gdzie przedsiebiorca z
      zalozenia jest traktowany przez urzedasow za podejrzanego, bo przeciez "normalny czlowiek to do
      pracy chodzi, a nie biznesy kreci"...
      Jak juz - to pomysl o biznesie w UK. Np. adresowanym do coraz liczniejszej Polonii :-)

Piotr Slotwinski
      www.obywatel.blog.onet.pl <-
      • jasiubleep Re: Wracacie? 03.11.05, 19:39
        Coraz liczniejsza Polonia? Taaaak. ciekawe, co sie stanie, gdy do Unii wejdzie
        Rumunia i Bulgaria. Oni sie przeciez zgodza pracowac za jeszcze mniejsze
        pieniadze niz Polacy. Znow zadzialaja prawa konkurencji.
        • Gość: loopeczka Re: Wracacie? IP: *.server.ntli.net 03.11.05, 19:51
          " ciekawe, co sie stanie, gdy do Unii wejdzie Rumunia czy Bulgaria."
          - Przy najnizszej mozliwej stawce, zwyciezy komunikatywna znajomosc jezyka
          angielskiego. Nie wiem jak wasza,ale moja angielska gramatyka (w odroznieniu od
          akcentu) ulegla znacznej degradacji podczas pobytu na wyspach. brrr
          • jasiubleep Re: Wracacie? 03.11.05, 22:23
            Ale znajomosc angielskiego ma akurat niewiele do rzeczy byleby sie dogadac,
            er.. Wazne jest pare inne rzeczy, na przyklad gotowosc do zejscia do stawki
            ponizej minimalnej.
            Naprawde z ta gramatyka? A ile punktow mialas z angielskiego w ostatnim Test
            the Nation? Bedac kompletnie pijany z sasiadami, doszedlem do 65 :)))
            • Gość: loopeczka Re: Wracacie? IP: *.server.ntli.net 03.11.05, 22:59
              Test the Nation - pierwsze widze. W moim przypadku to jest tak, ze znam duzo
              bardzo zaawansowanych slowek (w pracy robie za slownik polsko-angielski:-) ), a
              jak musze czasem cos wybakac, to po prostu masakra. Nie to, zeby tak bylo
              zawsze, tylko po prostu nie moge sie nadziwic jakie bledy robie.
              • jasiubleep Re: Wracacie? 03.11.05, 23:26
                Polecam. Jest chyba raz na kwartal na BBC1 (z Ann Richardson!!!) w sobote.
                Ostatni dotyczyl znajomosci angielskiego. Test jest nadal dostepny na stronie:
                www.bbc.co.uk/testthenation

Dobrej zabawy :))
    • Gość: Soup Nazi Re: Wracacie? IP: *.sympatico.ca 03.11.05, 20:38
      oopeczka napisała:

> Po swoim przyjezdzie do uk (wrzesien ubieglego roku) mialam swoj plan:
      > zarabiam na studia w polsce i do widzenia, ale teraz nie wiem czy znajde w
      > niej wymarzona prace po wymarzonych studiach. Mowi sie wszak o nadmiarze
      > absolwentow psychologii. Wiec moze od razu jakis biznesik w Polsce?

Dlaczego nie uzbieranie na studia w UK? Znacznie latwiej bedzie o wymarzona
      prace, ale jesli jest nia psychologia, to lepiej nie. Psychologow jest zawsze i
      wszedzie nadmiar.
      • loopeczka Re: Wracacie? 03.11.05, 22:09
        Kurcze, wiesz, tez o tym myslalam. Psychologia moge sie zawsze pasjonowac,
        ewentualnie studiowac po znalezieniu pracy w polsce. Niemniej, dzieki za rade.
        • spiral_architect Re: Wracacie? 03.11.05, 22:22
          Loopeczka, co Ty wygadujesz. Po psychologii masz mnostwo szans, tylko musisz je
          odkryc :). Moze niektore na nowo
          • loopeczka Re: Wracacie? 03.11.05, 22:27
            well, well, well,
            kogoz to moje oczeta widza? czy to ten sam spiral, ktorego posty czytalam
            kiedys w zarchiwizowanym forum o IPS w Kraku?
          • loopeczka Re: Wracacie? 03.11.05, 22:29
            Co robisz architekcie na tym forum? Szukasz pracy?:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka