marcin_manko 17.01.06, 09:35 witam serdecznie, słyszałem że jeśli mam prawko powyżej 12 lub 15 lat to mogęw Anglii jeździć autami w kategori C - czyli dużym powyżej 3,5 tony czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
36eve Re: Prawo jazdy 17.01.06, 11:11 marcinie. to nieprawda...wiem ,bo mój mąż jest instruktorem nauki jazdy...ma wielu kursantów -polaków pracujących w anglii bądź irlandii,którzy na szybko robią w polsce kategorię c i wyższe ,ponieważ mają ofertę lepszej pracy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Prawo jazdy 17.01.06, 13:50 Tak, to jest prawda. Jezeli masz prawo jazdy zrobione wczesniej niz bodajze w pazdzierniku 1997 rok to wtedy oni cie traktuja tak, jakby to bylo wedlugstarych przepisow u nich - to znaczy mozesz jezdzic do 7.5 tony. Sa tam jednak jakies ograniczenia, i tak jak pisze moja przedmowczycni, lepiej zrob C, bo watpliwe zebys dostal prace z takim prawem jazdy.Podobnie jak np. majac prawko kat. B zwykle mozesz np. jezdzic autobusem, pod warunkiem, ze ma on wiecej niz 30 lat a ty nie przewozisz wiecej niz 8 osob - watpliwe, zebys dostal prace jako kierowca autobusu ;-) Ale generalnie prawda to jest. Odpowiedz Link Zgłoś