Dodaj do ulubionych

Internet a limity [ BT]

IP: *.range86-143.btcentralplus.com 22.01.06, 01:18
Hi

Czy ktos z Was ma net przez BT? Mam internet z limitem 15Gb (miesiac)i 15h (dzien), 2.2 Mb/s. Wedlug umowy moge zasysac danych max 15 gb. Czy ktos z Was ma takie lacze i taki sam limit zasysa wiecej? Czy jesli zasysam wiecej to za dodatkowe giga pobiora mi pieniadze, czy jest jakas kara za to? Sprawdzaja to jakos? Setki pytan mi sie nasowa. Sa jakies bzdurne (dla mnie) limity. Grac przez net moge max 2 h w miesiacu, sluchac radia 1 h na miesiac.
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Internet a limity [ BT] 22.01.06, 01:28
      A jak wiesz jakie masz limity? Ja mam Internet BT laczony z Yahoo (BTYahoo),
      2.2Mbps ale nie powiadomili mnie o nalozeniu jakichkolwiek limitow....
      Slyszalam, ze byl szum na ten temat ale u mnie jakos cicho do tej pory... niby
      uzytkownik mial byc informowany o stanie "konta" ... u mnie nic... hmmm...

Z tego co wiem, jesli zuzyjesz Swoj limit to szybkosc polaczenia spada. Mozesz
      dokupic wtedy extra.
      • Gość: dziurawy ponton Re: Internet a limity [ BT] IP: *.range86-143.btcentralplus.com 22.01.06, 01:49
        > A jak wiesz jakie masz limity?

Z darmowym modemem dostalem ich broszurke gdzie bylo wszystko wyszczegolnione.Tej opcji 15Gb miesiac juz nie ma na stronach BT jest teraz 2,6,20 i 40 Gb ale to i tak nie zmienia faktu ze limity sa :|

> Slyszalam, ze byl szum na ten temat ale u mnie jakos cicho do tej pory...

Moze cos wiecej wiesz na ten temat bylbym wdzieczny...

> uzytkownik mial byc informowany o stanie "konta" ... u mnie nic... hmmm...

Teoretycznie jest informowany jesli ma (uzytkownik) zalozone konto @ na serwerze BT, w praktyce hmm ja nic na @ nie dostalem

> Z tego co wiem, jesli zuzyjesz Swoj limit to szybkosc polaczenia spada. Mozesz
        >
        > dokupic wtedy extra.

Co moge dokupic extra? Nie rozumiem co mialas na mysli. Jesli limit spada to chyba w kolejnym miesiacu jest dalej ten sam czyli 2 Mb, a jesli sciagne z netu powiedzmy 25 gb zamiast tyle ile wedlug umowy moge to co wtedy?

Dziekuje za zainteresowanie tematem. Czekam kolejne odpowiedzi w moim watku.
        Pozdrawiam
        • Gość: Soup Nazi Re: Internet a limity [ BT] IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 06:29
          Ludzie, bojcie sie Boga, limity? Ja czasem w miesiacu zwalam 10-15 DVD czyli
          40-70 Giga, hehehe, nie przezylbym limitow, i place za to $38 CAD, w Stanach
          jeszcze taniej. Przypominam sobie jednak, ze kiedys kiedy byl tylko dial-up, to
          czytalem, ze przecietny Angol dopadal netu, sciagal e-mail, i wypadal, o jakims
          tam browserze i surfingu mogl sobie w balladach o necie posluchac, bo net mu
          liczyli na czas, a dodatkowo placil za impulsy. Ja w tym czasie wisialem na
          telefonie ile chcialem, a jedynym zmartwieniem bylo to, ze ludzie nie mogli sie
          do siebie dodzwonic, bo godzinami na modemie wisieli. Eh, Europka ma swoje
          zalety, ale stanowczo za duzo tam penny pinching.
          • walesa4 odezwał się "pirat" Dodley Do-right 22.01.06, 09:04
            • Gość: ghrom Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.static.dsl.as9105.com 22.01.06, 16:30
              Polska mentalnosc. Na prawdziwe DVD mu szkoda ;/

Zdrowko,
              ghrom.com/index.php?go=faq
              • Gość: dziurawy ponton Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 16:37
                > Polska mentalnosc. Na prawdziwe DVD mu szkoda ;/

Mentalnosc polaka... ja rozumiem w PL tez mnie nie bylo stac na orginalne wersje. Teraz orginalow mam cala polke tyle ze sa tytuly ktore nawet tu w UK ciezko dostac, dla koneserow pozostaje tylko torrent :(
                • Gość: dziurawy ponton Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 16:41
                  for example:
                  W UK nie kupie przedstawien teatralnych na DVD (Polski Teatr TV)
                  • Gość: ghrom Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.static.dsl.as9105.com 22.01.06, 16:45
                    Pewnie nie, co oczywiscie nie oznacza, ze nalezy je piracic. Ale rozumiem.
                    Z ciekawostek, w UK nie kupisz tez zestawu calego Monty Pythona - musialem to sciagac ze Stanow :O

Zdrowko,
                    • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:28
                      Gość portalu: ghrom napisał(a):

> Pewnie nie, co oczywiscie nie oznacza, ze nalezy je piracic. Ale rozumiem.
                      > Z ciekawostek, w UK nie kupisz tez zestawu calego Monty Pythona - musialem to s
                      > ciagac ze Stanow :O

No kidding? A na amazon.com tez nie bylo? Musiales biedaku ciagnac przez net?
                      Oczywiscie, twoja integrity jest nienaruszona prawda, hehehe?
                      • Gość: ghrom Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.static.dsl.as9105.com 22.01.06, 23:51
                        Wlasnie na amazon.com bylo i tam kupilem. Na amazon.co.uk nie bylo, bo to wydawnictwo amerykanskie
                        i tylko tam dostepne.

Zdrowko,
                  • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:50
                    Gość portalu: dziurawy ponton napisał(a):

> for example:
                    > W UK nie kupie przedstawien teatralnych na DVD (Polski Teatr TV)

Hehehe, kijowo w tym UK - polaczkom.
                    • Gość: dziurawy ponton Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 19:41
                      Gość portalu: Soup Nazi napisał:
                      > Hehehe, kijowo w tym UK - polaczkom

Jestem zmuszony orzec, iz wygladasz mi (z wypowiedzi) na nazistowskiego odchoda co molestuje mlodziez!
                • Gość: ghrom Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.static.dsl.as9105.com 22.01.06, 16:42
                  Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze Soup Nazi sciaga koneserskie wersje filmow na DVD ;]

Zdrowko,
                  • Gość: dziurawy ponton Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 16:57
                    Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze Soup Nazi sciaga koneserskie wersje filmow na
                    > DVD ;]

Mi tez, pewnie te 40-50 GB to w wiekszosci filmy "bojowe" bo zupka musi spuscic z kija :P inaczej by tylko qrw..mi rzucal na tym forum

P.S. Soup "spusc z kija" zanim odpowiesz na posta... hehe
                    • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:43
                      Gość portalu: dziurawy ponton napisał(a):

> Mi tez, pewnie te 40-50 GB to w wiekszosci filmy "bojowe" bo zupka musi spuscic
                      > z kija :P inaczej by tylko qrw..mi rzucal na tym forum

1. Jestes hipokryta - popatrz na swoje posty - mozna byc znacznie bardziej
                      oblesnym i wulgarnym bez uzycia "slow" (patrz nieco wyzej).

2. Qrvami, rzucam, owszem - w chamutow i kretynkow. Trzeba ich jakos
                      zastymulowac, hehehe. Dlatego ty dostales duza porcje.

3. Poniewaz dostalese ode mnie pare umiejetnych garsci (i pewnie jeszcze
                      niejedna dostaniesz), a argumentow na ich odparcie zadnych nie masz (jak tam
                      akcent, hehehe, dalej przypomina dzwieki wydawane przez zepsutego dziadka do
                      orzechow?), za to masz "srodki", hehehe, (niezdolnosc do prawidlowego
                      poslugiwania sie jezykiem polskim czy angielskim, dowcip ostry jak biednego
                      chama topor, dlugi przewod myslowy, silne bole przy procesach mentalnych, etc.),
                      wiec teraz rzuciles sie jak wesz na grzebieniu zeby mi dolozyc. Wskutek
                      posiadanych "deficiencies" wymienionych wyzej znow wyszlo ci to jak babce
                      placek. Zaprzestan facet - jestes lame, i to cholernie widac.

P.S. Soup "spusc z kija" zanim odpowiesz na posta... hehe

Mierzysz swoja miara, tj. miare wiejskiego byczka zakwaterowanego z 9 kolegami
                      na 3 m2, hehehe.
                      • Gość: dziurawy ponton Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 20:14
                        Uderz w stol a nozyce sie odezwa:)

Gość portalu: Soup Nazi napisał(a):

Poniewaz dostalese ode mnie pare umiejetnych garsci (i pewnie jeszcze
                        > niejedna dostaniesz), a argumentow na ich odparcie zadnych nie masz (jak tam
                        > akcent, hehehe, dalej przypomina dzwieki wydawane przez zepsutego dziadka do
                        > orzechow?), za to masz "srodki", hehehe, (niezdolnosc do prawidlowego
                        > poslugiwania sie jezykiem polskim czy angielskim, dowcip ostry jak biednego
                        > chama topor, dlugi przewod myslowy, silne bole przy procesach mentalnych, etc.)

Nie rycz tak, i tak mleka nie dajesz.Chyba czas cie ochlostac.Jak do mnie mowisz to sciagnij warge z nosa

>Zaprzestan facet - jestes lame, i to cholernie widac.

Nie bede z toba gadal, bo jestes tak prosty jak kierunkowskazy do kosy...
                        Jak byles maly to cie rodzice z procy karmili!Sklej sobie wary, ty rdzawiku...

> Mierzysz swoja miara, tj. miare wiejskiego byczka zakwaterowanego z 9 kolegami
                        > na 3 m2, hehehe.

Pudlo.Mam wlasny dom eunuchu
                        • Gość: ghrom Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.static.dsl.as9105.com 22.01.06, 23:57
                          Wow, a myslalem, ze z takich tekstow to sie wyrasta gdzies w okolicach 5 klasy podstawowki :D

Zdrowko,
                        • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 23.01.06, 00:05
                          Lame jest lame, i pare podworkowych "snappy comebackow" nie zmienia wizerunku
                          goscia w oczach publiki.

> > Mierzysz swoja miara, tj. miare wiejskiego byczka zakwaterowanego z 9 kol
                          > egami
                          > > na 3 m2, hehehe.
                          >
                          > Pudlo.Mam wlasny dom eunuchu

I modlisz sie nad paroma pensami za polaczenie? Hehehe, moze w rodzinnej
                          dierewni, gdzies w kieleckiem. W UK jestes prostym robotem i parkujesz w robocim
                          garazu razem z innymi robotami z Tesco, hehehe. Przeciez widze, ze wlasnie
                          odkryles broadband, w Polanezji laczyles sie zapewne przez rynne.
                  • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:56
                    Gość portalu: ghrom napisał(a):

> Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze Soup Nazi sciaga koneserskie wersje filmow na
                    > DVD

Hm, zobaczmy - wschodnioeuropejskiego trypla - na pewno nie, szkoda zycia.
                    Czasem jakis glosniejszy francuski lub hiszpanski, czesto rozczarowanie,
                    Bunuelow nie sieja, sami sie czesto nie rodza. Ale malo tego, okropnie malo. I
                    koncentruja sie wokol europejskiej culture of scarcity... To zbyt
                    egzotyczne...Festiwal w Cannes, ambitne filmy iranskie lub albanskie?
                    Nnnnnnniee. Bollywood? Daj spokoj. No tak, chyba nie jestem koneserem,
                    przynajmniej nie w polskim, pseudointeligencko zakompleksionym znaczeniu.
                • Gość: Soup Nazi Re: odezwał się "pirat" Dodley Do-right IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:48
                  Hm, najwyrazniej nie jestes koneserem jezyka polskiego zwazywszy na pisownie. I
                  juz cala polke masz, no kidding? I nie mozesz kupic na necie? Moj ty biedny,
                  dwulicowy koneserze, hehehe
        • deadeasy Re: Internet a limity [ BT] 22.01.06, 12:05
          Wkleje informacje z BTYahoo:

"If you occasionally exceed the monthly usage guideline for your product you
          can continue to use your service freely. We won't restrict your service and we
          won't charge you for excess usage.

If you regularly exceed you usage guideline by a large amount each month then
          we may contact you about moving on to a product with a usage guideline more
          suitable for your needs.

If you are already on the maximum usage product (BT Broadband Option 4) and you
          regularly exceed the top 40GB usage guideline by a large amount each month then
          we may raise a charge for your excess usage. The charge will be £1.00
          (including VAT) for every GB you use over the usage guideline. We will always
          contact you prior to this to give you fair warning."

Najlepiej chyba skontaktuj sie ze swoim ISP. Kiedys BTYahoo informowalo o
          zminiejszonej "przepustowosci", teraz widze nic nie ma na ten temat tylko pisza
          o przejsciu na wiekszy pakiet.
          • Gość: dziurawy ponton Re: Internet a limity [ BT] IP: *.range86-139.btcentralplus.com 22.01.06, 20:42
            > Najlepiej chyba skontaktuj sie ze swoim ISP. Kiedys BTYahoo informowalo o
            > zminiejszonej "przepustowosci", teraz widze nic nie ma na ten temat tylko pisza
            >
            > o przejsciu na wiekszy pakiet.

I tak w istocie jest. Dziekuje za pomoc deadeasy.
    • walesa4 trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a 22.01.06, 09:42
      • Gość: dziurawy ponton Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a IP: *.range86-144.btcentralplus.com 22.01.06, 12:10
        NTL czy AOL mozna zalozyc oczywiscie jak mieszkasz w miescie gdzie sa te 2 firmy, u mnie AOL-u nie ma wogole a NTL jest ale moge wybrac tylko najtansza wersje.Z tego co sie orientuje kazdy Broadband ma limity. Inna sprawa ze np. NTL moglbym miec tylko ten za 14.99 funtow z limitem 3 GB (sic!) i kolejnymi bzdurnymi (jak dla mnie) limitami. Czy moze ktos z Was napisac mi przez jaka firme ma Broadband i ile zasysa na miesiac? Interesuje mnie tylko i wylacznie co sie dzieje jak pprzekrocze limit zasysania

for example

www.virgin.net/internetaccess/broadband/usage/

dziekuje za posty

DZ
        • walesa4 Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a 22.01.06, 13:06
          to trzeba iść na kompromis, albo masz mega szykość albo unlimited download :)
          www.home.ntl.com/icat/broadband
          www.aol.co.uk/products/broadband/gold/index.adp?promo=228937&promoCode=228937

up to 1Mbit/s ci nie straczy, ja na Neostradzie miałem max 640kbit/s, jak
          ściągałem filmy to jakieś 50GB na miesiąc
          Prawda jest taka że im większa prędkość tym wiecej danych pobierzesz, więc
          większy limit i tak przy większej prędkości ci nic nie da, ja wolę mieć prękość
          rzędu ok 240Kbit/s i nielimitowany pobór danych, no chyba że dzielisz łącze na
          10 osób i każdy odpala emule albo BitTorrent-a na full :)
          • Gość: Soup Nazi Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a IP: *.tor.primus.ca 22.01.06, 17:25
            Hehehe, dziadowskie dylematy. A tak nawiasem, mentalnosc nie jest polska.
            Mowienie o mentalnosci to lekka przesada - ludzka slabosc, a zreszta sprawa i
            tak mocno dyskusyjna, gdzies w szarej strefie. Znam sporo Kanadoli i Yanks,
            ktorzy ciagna z netu ile wlezie albo maja lewy odbiornik satelitarny albo
            dekoder kablowy. Wierz mi, ze nie maja nic wspolnego z Polska. I wierz mi, ze to
            nie sa ludzie pokroju waszych angielskich wspoltowarzyszy niedoli z tasmy
            fabrycznej czy magazynow Tesco, hehehe. A swoja droga, moi swietopierdzacy
            neofici, dlaczego denerwuja was limity, jesli nie ciagniecie duzych files, ehm?
            Do surfingu wcale nie potrzeba tak duzo, hehehe. Rozumiem, ze sciagacie
            "ambitne" filmy, ktorych nie mozna znalezc gdzie indziej, prawda? Buahahaha.
            Koniowi. I babci.
            • walesa4 Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a 22.01.06, 18:14
              do www, poczty, ICQ czy gagu-gadu rezczywiście niewiele trzeba ale jak
              korzystasz ze streamingu audio albo tym bardziej video to już ograniczenie
              boli, na temat gier sieciowych się nie wypowiadam bo poza doom-em 2 (nie w
              Internecie) nigdy nie wyszedłem :), więc nie wiem jaką trzeba mieć przepustowość
              • walesa4 Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a 22.01.06, 19:00
                საქართველოს პარლამენტი არის ქვეყნის უმაღლესი წარმომადგენლობითი ორგანო, რომელიც
                ახორციელებს საკანონმდებლო ხელისუფლებას, განსაზღვრავს ქვეყნის საშინაო და საგარეო
                პოლიტიკის ძირითად მიმართულებებს, კონსტიტუციით განსაზღვრულ ფარგლებში კონტროლს უწევს
                მთავრობის საქმიანობას და ახორციელებს სხვა უფლებამოსილებებს.
          • Gość: Soup Nazi Re: trzeba było sobie założyć NTL-a, albo AOL-a IP: *.tor.primus.ca 23.01.06, 00:07
            no chyba że dzielisz łącze na
            > 10 osób i każdy odpala emule albo BitTorrent-a na full :)

Hehehe, dziwnie jestes familiar z tym stuffem, walesowicz. Pewnie sluzy ci do
            sluchania radia, hehehe
            • walesa4 a jakże, szczególnie takiego jednego z Grodu 23.01.06, 08:30
              Kopernika: www.radiomaryja.pl/sluchaj.htm, ale "rzydków" z Wybiórczej
              też czasami słucham serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53862,2264799.html, tylko
              że dziennikarze ekonomiczmi prowadzący tam nie mają pojęcia o ekonomii !!
              Ostatnio podawali, że eksport Chin oparty jest o obozy pracy. Tak sobie
              pomyśałem, że Lenovo ma całkiem niezłych wieźniów skoro przejęli produkcję
              PeCe-tów od IBM, pewnie ich Michn.iki, Frasyniuki i Tuski którzy podpadli
              Komuchom te pecety produkują :))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka