Dodaj do ulubionych

IMPERIAL- Koszalin

IP: *.koszalin.pl 01.02.06, 22:20
mogę sie założyć, że już coś tu na temat tej firmy było...
szukałam w archiwum, ale niestety nie udało mi się znaleźć czegokolwiek.
wiem, że od razu podniosą się głosy, że pośrednik to na pewno oszust!!
więc-biorą "opłatę" za konieczność odbycia u nich kursu przygotowującego z
ang, poza tym szkola ludzi na temat danego kraju do którego delikwent się
udaje(podatki, życie i takie tam pierdoły)...
sęk w tym, że nie słyszałam o nich jeszcze ani jednego złego słowa, a kilka
dobrych opinii jak nakjbardziej..
więc ja już nie wiem jak to jest-niby opłata, ale praca jest.
byłabym bardzo wdzięczna za odzew kogoś, kto wyjechał za pośrednictwem tej firmy.
nie chciałabym popełnić błędu,a nie stać mnie na to, by jechać w ciemno.

barzdo wielkie dzięki z góry za doinformowanie mnie ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.koszalin.pl 02.02.06, 19:27
      podnoszę do góry.
    • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.koszalin.pl 04.02.06, 15:12
      a może jednak ktoś coś wie??
    • Gość: Cytryn Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:07
      Czesc Kasia ja zrezygnowalem z ich propozycji dlatego ze nie potrafili nic
      konkretnego powiedziec. Na kazde moje pytanie nie dostalem wyczerpujacej
      odpowiedzi! jedyna wyczerpujaca odpowiedzia bylo ile musze zaplacic (3*90
      funtow) Nawet to co oferuja na swoich stronach w 50%jest nieaktualne! Po mojemu
      to wyglada to tak najpierw zaplac a potem martw sie zebysmy ciebie gdzies
      wcisneli akurat tam gdzie mamy oferte! Przemysl to! Ja odbilem.
      • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.koszalin.pl 06.02.06, 18:35
        no wlaśnie ja też się gruntownie zastanawiam. Powiedzieli mi, że nie załatwią
        pracy bez noclegu(nocleg przydziela pracodawca), a ja bym chciala wyjechać z
        chłopakiem(różne prace=różni pracodawcy=różne noclegi) no i klops! Podobno to
        może być dla nich duży problem znaleźć dla nas prace w jednym mieście i do tego
        z jednym noclegiem...

ja bym się łapała na koszty w wysokości 3*90Ł(bo mój ang jest "w porząsiu" ;),
        ale to i tak są ogromne koszzta zwłaszcza, że chcielibyśmy jechać we 2.

skorzystanie z ich oferty traktuję raczej jako "zło konieczne" w przypadku jak
        nie uda mi się znaleźć pracy wirtualnie( a na tym polu mam złe doświadczenia, bo
        szukaliśmy w ten sposób pracy w zeszłym roku i nici...) ale w tym roku na nasz
        plus wpływa fakt, że chcialibyśmy wyjechać do pracy conajmniej na pół roku, może
        rok-a ofert na takie kontrakty jest więcej niż na pracę
        sezonową...zobaczymy..ale niestety, jeśli nie uda nam się nic znaleźć do maja no
        to chyba nie będziemy mieli wyboru, a wolałabym z ich oferty nie korzystać, bo
        się po prostu boję przejechać i starcić pieniądze.

zastanawiałam się jeszcze nad skorzystaniem z oferty jakiejś firmy z trójmiasta
        bądź szczecina., ale jeszcze nie grzebałam glębiej w necie w tym kierunku ;)
        • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.koszalin.pl 06.02.06, 18:36
          tfu, tfu .... ;))
          miało być 2*90Ł ;)
    • Gość: Marek z Białogardu Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.02.06, 23:18
      Jestem właśnie na urlopie w Polsce, natomiast na stałe pracuję w Anglii, w
      Bristolu. Wyjechałem właśnie przez firmę Imperial. Ogólnie jestem zadowolony,
      praca ciężka, w fabryce, ale 6 funtów na godzinkę robi swoje. Zakwaterowanie 20
      funciaków za tydzień, ujdzie. Jedyne co mogę zarzucić firmie Imperial to okres
      oczekiwania na pracę - miłem zapewnienie, że potrwa to około miesiąca jednak po
      miesiącu przedstawiono mi jedynie ofertę pracy i dopiero po rozmowie z
      pracodawcą po 2 tygdniach wyjechałem. W sumie czekałem więc około 1,5 miesiąca.
      Podobno teraz mają dużo ofert i czeka się do misiąca czasu, nawet szybciej.
      Jeżli chodzi o szkolenie to nawet niezłe. Zajęcia z angielskiego 3-4 razy w
      tygdniu, dosyć dobrze przygotowane, pod kątem branży do której sie jedzie.
      Jadąc do hotelu miałem praktycznie wyłożone wszytko co wiązało siż z branżą
      hotelarską. Po za tym było też przygotowanie do rozmowy z pracodawcą, kurs bhp
      i takie tam. Ogólnie jestem jest git - Najważniejsze, że kasa leci, bo jestem
      na uropie... płatnym. Pozdrawiam i polcam Anglie, tu jest naprawdę - SUPER.
      • Gość: Dudek, Newcastle Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.stb.ubr03.benw.blueyonder.co.uk 07.02.06, 10:27
        ''Ogólnie jestem zadowolony, praca ciężka, w fabryce, ale 6 funtów na godzinkę robi swoje''

to znaczy, ze jestes z tego zadowolony za taka ciezka prace ?? o dzizaaaaas ....
      • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: 195.136.30.* 07.02.06, 14:02
        ??
        piszesz, że pracujesz w fabryce, że jesteś zadowolony a zaraz potem, że "Jadąc
        do hotelu miałem praktycznie wyłożone wszytko co wiązało siż z branżą
        hotelarską"

to ja już nie rozumiem-wyjechałeś do pracy w fabryce czy w hotelu?

hmm...
      • Gość: wow Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:36

<Gość: Marek z Białogardu
        <"Ogólnie jestem zadowolony, praca ciężka, w fabryce, ale 6 funtów na godzinkę
        <obi swoje."
        <"Jadąc do hotelu miałem praktycznie wyłożone wszytko co wiązało siż z branżą
        <hotelarską."

to jak w koncu fabryka czy hotel ? :)

Wasz ulubiony
        wow:)
        • Gość: Kasia z Koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: 195.136.30.* 07.02.06, 14:58
          a może kolega Marek to ukryty "agitator" z Imperial-a?
          ;)
          • Gość: ... Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.koszalin.pl 08.02.06, 16:36
            ...
        • Gość: Miniu Imperial- Koszalin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 22:28
          Witam
          Powracam do tematu biura Imperial z Koszalina.
          Pisza wszyscy ze zgłosili sie do tego biura i czekali na oferty.
          A ja odpowiedziałam na ich ofertę. Nie byłam wcześniej do nich "zapisana". Wysłałam CV i po paru dniach odezwała się do mnie menadżerka z hotelu do którego mam jechać pracować. Przeprowadziła przez telefon rozmowę kwalifikacyjną i wydaję mi się po korespondencji mailowej będzie chciała nawiązać współprace.
          Czy ktoś w podobny sposób pracował przez ta firmę. Zastanawiam się czy to rzetelna agencja?
          Jest parę opinii na necie ale większość z przed prawie 10 lat.
          Proszę Was bardzo o jakieś info.

Pozdrawiam
    • Gość: Cytryn Re: IMPERIAL- Koszalin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:59
      Kasia trzy razy po 90f trzeci raz placisz jak juz przedstawia Tobie oferte! Ja
      teraz czekam na wyjazd z TESCO placa tam 7f\h i nie pobieraja zadnych pieniedzy
      jedyny koszt to wyjazd do Krakowa a potem przelot. Mieszkanko mozesz zalatwic
      sobie samej to nawet im na reke. Poczytaj sobie troche co ludzie pisza na temat
      TESCO i moze tam.
      • Gość: Kasia z koszalina Re: IMPERIAL- Koszalin IP: 195.136.30.* 10.02.06, 14:54
        zastanawialam sie nad tym, ale moj wyjZD jest bardziej uzalezniony od pracy dla
        chlopaka,jade "na dokladke" ;)

chcemy jechac do dublina i jesli wyjazdy do tesco sa takze do tego miasta to
        byloby super
    • Gość: Miniu Imperial- Koszalin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 22:29
      Witam
      Powracam do tematu biura Imperial z Koszalina.
      Pisza wszyscy ze zgłosili sie do tego biura i czekali na oferty.
      A ja odpowiedziałam na ich ofertę. Nie byłam wcześniej do nich "zapisana". Wysłałam CV i po paru dniach odezwała się do mnie menadżerka z hotelu do którego mam jechać pracować. Przeprowadziła przez telefon rozmowę kwalifikacyjną i wydaję mi się po korespondencji mailowej będzie chciała nawiązać współprace.
      Czy ktoś w podobny sposób pracował przez ta firmę. Zastanawiam się czy to rzetelna agencja?
      Jest parę opinii na necie ale większość z przed prawie 10 lat.
      Proszę Was bardzo o jakieś info.

Pozdrawiam
      • karolkp Re: Imperial- Koszalin 28.06.17, 10:30
        Ja teraz z tą agencją mam problem, miałem mieć rozmowę z pracodawcą angielskim i do tego nie doszło do skutku. teraz żądają ode mnie 1000zł kary bo zrezygnowałem z ich usług, które uważam za podejrzane. Będę szukał ludzi z podobnymi problemami z tą agencją, żeby złożyć pozew zbiorowy. pozdrawiam
        • marigost Re: Imperial- Koszalin 25.11.17, 21:04
          marigost@wp.pl mam podobny problem z tą frmą ale odemnie żadają 2000 a żadnej umowy z nimi nie podpisywałen
        • Gość: frateresty Re: Imperial- Koszalin IP: *.consumer-pool.prcdn.net 04.07.18, 15:26
          Jestem zainteresowany
        • pawel909 Re: Imperial- Koszalin 02.09.18, 21:08
          witam serdecznie, również mam podobną sytuacje z ta pseudo agencja z ta różnicą ze ja z nimi nie podpisałem zadnej umowy ( nie z mojej winy) dodatkowo warunki pracy oraz mieszkania bardzo sie różniły od opisywanych dodatkowo jak zrezygnowałem z pracy po 3 dniach, to anglik u którego pracowałem do tej pory mi nie zapłacił pieniędzy bo sie tłumaczył ze musi za mnie do agencji zapłacić kare więc ja jeszcze jestem mu winien pieniądze co jest chore...kilka dni temu dostałem od nich pismo "przedsądowe wezwanie do zapłaty" a za co ?? skoro zadnego dokumentu nie podpisałem, ta firma to jest jeden wielki żart. ja im tego nie od puszcze, specjalnie wynająłem prawnika aby wyjaśnić swoją sytacje i odzyskać swoje pieniądze. przyłączam sie do pozwu zbiorowego, podaje swoj mail i czekam na kontakt, mam nadzieje ze razem wiecej osiągniemy.
          pawelw.biznes@gmail.com
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka