Dodaj do ulubionych

stres przedwyjazdowy

IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 12:32
No i dopadł mnie stres w związku z wyjazdem, ech spokojniej jest starać się o
pracę, niż ją za chwilę rozpoczynać...

Może podrzucicie parę pomysłów na jakieś drobnostki, duperelki, których
zabranie nie zwiększa znacząco wagi mojej wyładowanej walizy, a które
wybitnie ułatwią mi na początku życie w UK? Albo może jest jakiś pozornie
niepotrzebny dokument o którym nie pomyślałam?
Obserwuj wątek
    • Gość: pit Re: stres przedwyjazdowy IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.02.06, 12:36
      1000 funtow
    • Gość: Mi Re: stres przedwyjazdowy IP: *.globalmailing.adsl.astra.net.uk 07.02.06, 12:49
      Oj, pamietam ten stres, pamietam...
      To, co mnie zycie ulatwilo na samym poczatku, to tel kom ze zdjetym simlockiem -
      wtedy tylko wymiana karty sim na miejscu, kilka zdjec paszportowych zawsze sie
      przyda. No i to, czego nie spodziewalam sie, kiedy wyjezdzalam z Polski - akt
      urodzenia + tlumaczenie. Nie wiem, co bedziesz robic w UK, ale jesli bedziesz
      chciala z jakichs powodow szukac pracy przez agencje, oni beda o to prosic.
      Oczywiscie przywiozlam tez ze soba wszystkie dyplomy, referencje itd itp z
      tlumaczeniami zrobionymi w Polsce.

Jesli cos jeszcze mi do glowy przyjdzie, to sie odezwe.

Powodzenia!
      • Gość: flawia Re: stres przedwyjazdowy IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 12:56
        Miałam nadzieję, że ja jedna cierpię na ten syndrom :)
        Komórkę brytyjską już mam, fotki zrobione, nawet ten głupi akt urodzenia
        przetłumaczyłam, choć trudno mi było sobie wyobrazić okoliczność, w której go
        wykorzystuję :)
      • Gość: anyzrata akt urodzenia? IP: *.com.pl / *.com.pl 12.02.06, 13:18
        mam może banalne pytanie, ale jednak.. gdzie można przetłumaczyć akt urodzenia?
        czy musi być to zrobione przez tłumacza przysięgłego i w takim wypadku ile to
        kosztuje?
        • natalia.brzeska Re: akt urodzenia? 12.02.06, 13:37

Tak, przez tłumacza przysięgłego. Cena zależy od tłumacza od ok 27 zł do 40 zł.
          • Gość: anyzrata Re: akt urodzenia? IP: *.com.pl / *.com.pl 12.02.06, 13:46
            dziękuję. ;)
    • natalia.brzeska Flawio 07.02.06, 12:53
      Wydaje mi sie, ze już w jakimś Twoim starszym poscie podałam Ci link do Polek w
      Anglii. Jeśli nie, to jest on tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29377
      Najlepiej przeglądnij sobie forum od samego początku (zajmie to pewnie calą
      noc :-) Ale jest tam masa ciekawych i pożytecznych informacji. Powinno Cię też
      trochę podbudować i uspokoić.

Pozdrawiam,
      NB
      • Gość: flawia Re: Flawio IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 12:58
        Natalio, noc to za mało na przebrnięcie przez Wasze forum, od tygodni je
        czytam, czytam i ciągle odkrywam coś nowego :)
        Dziękuję i pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka