Gość: drapcio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 11:35 słyszałem że na wyspach mają bardzo stare ciężarówki, jak to wyglada w rzeczywistości ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drapcio Re: tabor na wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 16:02 nikt nie zwraca uwagi na auta, nie ma tu nikogo kto pracuje w transporcie na wyspach ? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: tabor na wyspach 23.03.06, 16:06 w mojej firmie (a zajmuje sie ciezarowkami) mamy roczne VOLVO, 3-letnie DAF-y i 4 letnie VOLVO 3-osiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drapcio Re: tabor na wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 16:54 kicior99 a możesz napisać coś więcej na temat pracy jako kierowca, wiem że tego juz było duzo ale zawsze wypowiada się ktoś kto miał mało wspólnego z ta praca, w Polsce jezdze z azotem i mam juz dosc życia od 15 do 15 :) a napisz tez jak w innych firmach tez maja raczej nowy tabor czy jest gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: tabor na wyspach 24.03.06, 12:30 zalezy od firmy. Nasza (na kontrakcie z jedna z sieci sklepow) wlasnie sie zmienia, gdyz likwiduja magazyny w innych czesciach Anglii i przejmujemy ich transport. Samochody maja z reguly ok. 100 000 km na liczniku (obowiazuja kilometry) ale sa truposze po milionie - stare, z reczna skrzynia biegow. Tyle ze u nas mozesz odmowic jazdy takim samochodem z argumentem nie do zbicia "nie rpzeszedlem na nim przeszkolenia". Jednak sa firmy, np. Tesco czy Lea Green, w ktorych kierowcy sa przypisani do poszczegolnych jednostek i zaczyna sie polka... jak masz wiecej pytan to na maila plz. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: tabor na wyspach 24.03.06, 15:10 dodam jeszcze ze czas rozpoczecia pracy bywa rozny. Jak masz malo km to jestes pierwsdzy w kolejnosci do "runback-u" Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 zapomnialem... 24.03.06, 15:12 tyle ze u nas jest dziwna zasada ze im starsze auto tym mocniejsze. Truposze sa 44tonowe i 38tonowe... Odpowiedz Link Zgłoś