Gość: MI IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 30.03.06, 22:10 W mojej kuchni pojawily sie stonogi.WIOSNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: Wiosna !!! 30.03.06, 23:50 A u mnie w "communal garden" ptaki sie krzataja, zbieraja material na gniazda. Po raz pierwszy pojawily sie gawrony. Odwiedzja nas "wood pigeons", kosy, szpaki, sikory, rudziki, "wrens", "dunnocks", sierpowki, przylatuje jeden (od kilku juz lat) "song thrush". Czesto koluje czapla. W ogrodzie z przodu domu kroluja wroble. :) Gdzies w kwietniu zakwitna "bluebells"... Odpowiedz Link Zgłoś
reallondoner Re: Wiosna !!! 31.03.06, 09:54 U mnie grzyb przy oknie juz nie rosnie ;P Hahaha, to znaczy, ze bede mial w miare swezy pokoik ;) hihihi (doswiadczenie z poprzedniego lokum) Odpowiedz Link Zgłoś
mdj.mdj Re: Wiosna !!! 31.03.06, 10:46 U mnie mucha obudzila sie gdzies w kacie kolo okna. Pada intensywniej niz zawsze, to nie moze byc przypadek. Tubylcy wreszcie zaczynaja sie cieplej ubierac - ten symoliczny fakt ma swój wydzwiek. No, trzeba przyznac ze jest tez coraz jasniej, aczkolwiek moj swiatlomierz w aparacie (nigdy nie klamie) wskazuje nadal poziom krytycznie niski przez wiekszosc dnia (coraz dluzszego). Podobno gdzies tam na poludniu, w Anglii, maja tez cos co sie zwie latem. Moim zdaniem zbedna fanaberia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Wiosna !!! IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 31.03.06, 10:52 a ja czuje grilowana kilbaske:) napewno nie to co ta nasza polska:)))ale mi sie czasy Polskich Imprez ogrodkowych wspomnialy....ach i ten smak Piwka polskiego i taniego winka ha ha ha ha pozdrawiam WIOSNA WIOSNA Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkamala Re: Wiosna !!! 31.03.06, 11:53 ja juz czuje baaardzo wiosne - slonko, lekki wiaterek, 17 stopni w dzien :) okno otwarte, ptaszki cwierkaja, wszystko kwitnie - bajka :) nareszcie mozna jesc lunch na swiezym powietrzu i z ukochanym wybrac sie na piknik :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reallondoner Re: Wiosna !!! 31.03.06, 12:51 Ja w pracy otworzylem wszystkie okna, az mi sie murzynkowie poubierali w swoje kozuszki ;) Powiedzialem, ze jeszcze kilka dni w tej dziupli i wyviagne biurko do backyard :) Odpowiedz Link Zgłoś
mdj.mdj Re: Wiosna !!! 31.03.06, 12:57 F*cking hell, gdzie wy mieszkacie? Na Jersey? W Glasgow wiosna byla jeden dzien, kilkanascie stopni, ale szybko wszystko wrocilo do normy. Czyli kilka stopni i raczej chmurki/deszczyk/wiaterek. Biurko by mi zgnilo od deszczu jakbym wystawil :)) Pozazdroscic, pozazdroscic... Odpowiedz Link Zgłoś
reallondoner Re: Wiosna !!! 31.03.06, 13:05 Moje kondolencje...siedze na south bank w Londynie... slonko swieci, typowo wczesnowiosenna pogoda, czyli z leekim chlodnym wiaterkiem, ale i tak jest cudownie... cale szczescie, ze koncze o 16.00 :) Odpowiedz Link Zgłoś