Gość: 123 IP: *.range86-131.btcentralplus.com 10.04.06, 22:28 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3272521.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.jerzostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 00:25 Polaczkow na polaczkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: No proszę, chcą Polaczków... 11.04.06, 16:12 Jeszcze dlugo nie, a potem wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka :) Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 12.04.06, 18:56 pieknie bedzie bezpiecznie tak jak i w Polsce;) az strach sie bac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 Re: No proszę, chcą Polaczków... 13.04.06, 16:23 Gość portalu: spinka :) napisał(a): > pieknie bedzie bezpiecznie tak jak i w Polsce;) az strach sie bac!!! Albo w Szkocji nie byłeś, albo w Polsce :-) To ci polscy polis powinni się bać chyba, że to kolejna bzdura wymyślona przez GW - kiedyś ktoś z Scottish Education Department groził, że nie wyklucza szukania nauczycieli zagranicą, a od razu w Wyborczej zaczęli pisać "Polacy mogą uczyć Szkotów angielskiego!" Nic z tego oczywiście nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.tor.primus.ca 14.04.06, 02:50 ianek70 napisał: > Gość portalu: spinka :) napisał(a): > > > pieknie bedzie bezpiecznie tak jak i w Polsce;) az strach sie bac!!! > > Albo w Szkocji nie byłeś, albo w Polsce :-) > To ci polscy polis powinni się bać chyba, że to kolejna bzdura wymyślona przez > GW - kiedyś ktoś z Scottish Education Department groził, że nie wyklucza > szukania nauczycieli zagranicą, a od razu w Wyborczej zaczęli pisać "Polacy > mogą uczyć Szkotów angielskiego!" Nic z tego oczywiście nie wyszło... Ja w ogole nieraz patrze na to forum i mysle gdzie ci Angole i Irole? Wszyscy na drzewach siedza? Bo polactwo "lyka" wszystkie zawody, wchodza jak do siebie, hehehe. Trzeba miec drimy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paddy Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: 86.42.76.* 14.04.06, 03:31 Czytalem o tym - brzmialo jak paranoja, ze polscy anglisci mieliby uczuc Szkotow angielskiego... W Irlandii tez niby maja zaciagac do Gardy (tutejszej policji) przedstawicieli innych nacji. Poki co kiepsko to idzie, bo probne testy z jezyka nie przechodzi wiekszosc kandydatow, a chetnych i tak jest jak na lekarstwo. W ciagu ostatnich 12 miesiecy liczba etatow w irlandzkiej policji zwiekszyla sie o 2 (dwa). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.tor.primus.ca 14.04.06, 18:47 Chyba sie lewa noga przezegnam zaraz - jeden z niewielu zgadzajacych sie, ze "common sense is very uncommon commodity". Zdrowy rozsadek, brak kretynskiej bulbonskiej buty? Gdzies ty sie chlopie uchowal ;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.tor.primus.ca 14.04.06, 02:46 Gość portalu: spinka :) napisał(a): > pieknie bedzie bezpiecznie tak jak i w Polsce;) az strach sie bac!!! I w lape bedzie mozna dac, i duzo rzeczy "zalatwic".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 14.04.06, 11:47 Stary, dlaczego Ty wogóle jeszcze posługujesz się polskim językiem, skoro tak szydzisz z Polaków i polskości przy kazdej mozliwej okazji. Powinienes chyba przestać używać tej "psiej" mowy. Może przeżuć się jednak na anglojęzyczne fora albo jakiekolwiek inne, z pożytkiem dla Ciebie i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.tor.primus.ca 14.04.06, 18:44 Gość portalu: 123 napisał(a): > Stary, dlaczego Ty wogóle jeszcze posługujesz się polskim językiem, skoro tak s > zydzisz z Polaków i polskości przy kazdej mozliwej okazji. Teraz wywiode ci misternie na czym polega "polactwo". Popatrz na moj post - w poscie tym wyrazam posrednio opinie, ze polska policja jest bardzo nieprofesjonalna (przez nawiazanie do postu spinki - bardzo kiepski stan bezpieczenstwa publicznego) i bardzo skorumpowana. To jest fakt czy ja to sobie oszczerczo wyssalem z palca? Co ty na to? Ty na to, ze jestem oszczerca rzucajacym kalumnie na Narod Polski i w ogole polakozerca gardzacym psim jezykiem (nawiasem - pokaz gdzie to napisalem, bo nie moge sobie przypomniec), zebym poszedl sobie precz i na polskojezyczne fora nie wchodzil itp. podobne patetyczne brednie. Wyraznie sie obraziles, to bardzo polackie, w dodatku o obiektywnie istniejacy fakt, o rzeczywistosc - to jest jeszcze bardziej polackie. Totalnie nie rozumiesz granicy pomiedzy polskoscia a polactwem, miedzy obiektywizmem, a polactwem, miedzy pragmatyzmem i, guess what, polactwem. Totalnie nie rozumiesz faktu, ze czy to napisze zupa czy dupa, nie ma znaczenia - bo policja polska jest taka jaka jest. Zademonstrowales wlasnie jeden z bardzo charakterystycznych rysow zjawiska zwanego polactwemm. Nastepnie - wypraszasz mnie na inne, angielskojezyczne fora. Polactwo w akcji - nie rozumiesz totalnie internetu, jego wolnej natury, jego czaru polegajacego na tym, ze nie ma cenzorow i mandarynow. Polacza (nie mylic z polska) niewolnicza, nietolerancyjna dusza, dziedziczne obciazenie ulegloscia zaszczepiona w twoich starych przez komuszyzm i tradycyjne polacze zamilowanie do zamordyzmu. Powinienes chyba prz > estać używać tej "psiej" mowy. Może przeżuć się jednak na anglojęzyczne fora al > bo jakiekolwiek inne, z pożytkiem dla Ciebie i innych? Ja sie nie musze "przezucac" (look, Ma, no hands! - chyba jestem lepszy od ciebie w "psiej" mowie). Bylem na internecie i forach, wtedy kiedy jeszcze w Bulbonii, UK, Europie, ba, USA i Kanadzie na slowo "Internet" 9 razy na 10 widzialem tylko "blank stares", wiec nie radz mi gdzie i po co sie "przezucic", bo ja korzystajac z wolnej natury Internetu bywam tam gdzie mam na to ochote. Swoje pozytki znam, dla ciebie widze z tej konwersacji 2: zaczniesz sie moze zastanawiac czy "polactwo" to na pewno to samo co polskosc, i zrozumiesz moze, ze warto zajrzec do slownika (jesli sie nie wie and/or pamieta) przed napisaniem czegos kompromiujacego publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 15.04.06, 11:27 Polacza (nie mylic z polska) niewolnicza, nietolerancyjna dusza, dziedziczne obciazenie ulegloscia zaszczepiona w twoich starych przez komuszyzm i tradycyjne polacze zamiłowanie do zamordyzmu. Skupię się tylko na powyższym cytacie. Jakim prawem mnie obrażasz i robisz personalne uwagi w takim stylu? To jest Twoim zdaniem przykład kultury osobistej i dobrze pojętej wolności słowa? Ja Ci przytyków personalnych nie robię i nie roszczę sobie takiego prawa, chociażby dlatego że Cię nie znam osobiście. Zastanów się dobrze może najperw nad swoją retoryką. Krytykowałem twój sposób wyrażania się i Twoje poglądy, a nie Twoje wychowanie, rodzinę (sic - to czyste chamstwo!) itp. bo guzik mnie to obchodzi, nie moja sprawa. Nie jest to pierwszy przykład Twoich personalnych zniewag. Wiem już że zawsze chcesz być lepszy od innych. Masz do tego prawo, dlaczego nie? Ale stosuj fair play, przecież to jedna z naczelnych zasad zachodniego świata, nieprawdaż? Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: 82.153.199.* 19.04.06, 10:42 Podpisuje sie pod tym co napisales, 100% racji, trafione w 10-tke. Facet strasznie sie "rzuca" probujac rozpaczliwie zwrocic na siebie uwage, najczesciej sie posluguje naprawde zalosnymi sposobami typu: "wszystko co polskie to be", choc sam wciaz po polsku pisze! Zaszlo to juz tak daleko, ze ma to najzwyczajniej objawy jakiejs choroby psychicznej u tego osobnika - wlacza sie do dyskusji prawie w kazdym watku pod byle pretekstem, nic nowego do dyskusji nie wnosi, poza "jechaniem" po Polakach, na swoj wlasny uzytek stwarza sobie jakies podzialy na lepszych i gorszych Polakow i szuka poparcia wsrod innych dla swoich naprawde chorych pogladow, probujac niektorym wmowic, ze on jest lepszy od wszystkich. Na szczescie niewielu naiwnych tu na forum jest zeby w to uwierzylo. Mysle, ze najlepszym sposobem na tego dziwnego osobnika, bez wzgledu na to co napisze, bedzie 100%-owa ignorancja, NAPRAWDE! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Spadaj, ruro IP: *.sdsl.bell.ca 19.04.06, 14:30 Dostalas w glupi, chamski cymbal za chamstwo pierwszej wody i teraz niezdarnie podskakujesz, hehehe. Idz sie czyms "dopchnij", buraczyco. Bulbonia jest w 3/4 pelna takich cholernych kalmukow plci obojga i dlatego jest wlasnie Bulbonia. A teraz rwij kapcie, bo cie jeszcze cos obleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi [...] IP: *.sdsl.bell.ca 19.04.06, 14:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfs Re: No proszę, chcą Polaczków... IP: 62.69.102.* 19.04.06, 12:24 >>jakiekolwiek inne, z pożytkiem dla Ciebie i innych? a skad ty wiesz co bedzie dobre dla innych? jak ci sie nie podoba to zaloz wlasne forum i tam sprowadz ludzi, ktorzy beda pisac to co ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Polacy w naszej Polis :-) 19.04.06, 10:00 Brakuje chetnych wiec rozwaza sie rozne rozwiazania. Np teraz nie przyjmuja kandydatow z jakimkolwiek wyrokiem, moze ten warunek lagodza. Strasza tez sprowadzeniem Polakow - wszyscy jednak wiedza ze mundur nosi bardzo niewielu szkoccy katolicy, i wszyscy wiemy dlaczego. Nie mowie ze to dobre ale po prostu tak zawsze bylo i tak jest. 95% Polakow nie mialoby praktycznie szans na awans nawet na sergeant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Polacy w naszej Polis :-) IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 19.04.06, 13:59 Nie pretenduję do bycia ekspertem oraz nie byłem w Szocji, ale tutaj na południu rozmawiałem z kilkoma constablami oraz słyszałem opinie "ludu" o policji. Tak naprawdę zależy to też od lokalizacji - w spokojnychy dzielnicach miast i regionach policja ma częściowo charakter "urzędnika w terenie" - patrole nie noszą broni, w tzw. "rough areas" sprawa może wyglądać poważniej. Ogłoszenia na constablów pojawiają się normalnie w codziennej prasie i nie wyszczególniają jakiś wyspecjalizowanych wymagań, ale oczywiście na pewno kieruja się też "niepisanymi kryteriami" jak wszędzie. Co do opinii o policji to słyszałem więcej negatywnych - typu "lazy wankers" ale takie etykietki to tu częsta sprawa. CO do jakości pracy to się nie znam, ale podam przykład "beast of Bath" - przez półtora roku w tym mieście, na codzień raczej b.spokojnym., co jakiś czas facet w kominiarce napadał na kobiety nocną porą. Było tych przypadków kilkanaście. Topograficznie ogrzaniczłay się do centrum które nie jest wcale rozległe. Pisała o tym prasa, ludzie rozmawiali, a policja "wzmagała czujność". Do tego kamery CCTV. I nic!!! Dopiero kilka miesięcy temu przez przypadek zatrzymli samochód który w nocy powoli objeżdzął kikakrotnie plac w centrum (zero ruchu o tej porze) a kierowca natrętnie wyptrywał przez okno w przechodniów). Cała sprawa chyba nie wystawia dobrego świadectwa skuteczności miejscowej policji ale oczywiście może miec też charakter incydentalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Polacy w naszej Polis :-) IP: 62.69.102.* 19.04.06, 14:04 A ja slyszalem same dobre opinie o policji. Sa bardzo pomocni zawsze mili i usmiechnieci, ludzie ufaja policji. Oczywiscie ze incydenty zawsze sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Polacy w naszej Polis :-) 19.04.06, 14:37 Gość portalu: jj napisał(a): > A ja slyszalem same dobre opinie o policji. A ja slyszalam same dobre opinie o polskiej policji np sa zbyt leniwi by kogos pobic, nie interesuja ich porzadne lapowki tylko para zlotych na flaszke, tam gdzie duzo turystow zawsze znajdziesz gliniarza kto potrafi mowic 'Hello I am a polizei'. > Sa bardzo pomocni zawsze mili i > usmiechnieci No skoro tak slyszales to musi byc prawda. > Oczywiscie ze incydenty zawsze sie > zdarzaja. Tak bywa z incydentami. Life is brutalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Polacy w naszej Polis :-) IP: 62.69.102.* 19.04.06, 17:15 ale ty jestes madry koles dawno to odkryles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Polacy w naszej Polis :-) IP: *.sdsl.bell.ca 19.04.06, 14:41 > Brakuje chetnych wiec rozwaza sie rozne rozwiazania. To chyba orzechami im placa? > Np teraz nie przyjmuja kandydatow z jakimkolwiek wyrokiem, moze ten warunek > lagodza. Tak, tak, powinni to zmienic. To bardzo glupawy warunek. Nikt przeciez nie zna zuli lepiej niz inni zule i garownicy, Szkocja czy Elbonia. Czy ty jestes pewna, ze wiesz co piszesz, czy prawie pewna? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Polacy w naszej Polis :-) 19.04.06, 14:59 Gość portalu: Soup Nazi napisał(a): > Czy ty jestes pewna, ze wiesz co piszesz, czy prawie pewna? No, ku.., Soupie, jestem tylko Szkotka ze Szkocji, moze pojade siedziec w Kanadzie przez pare lat. Bo widze ze macie tam takie fajne szkoly i biblioteki, ze nawet ci co nie maja co robic wiedza wiecej o krajach, w ktorych nigdy nie byli, niz ci co w tych krajach spedzili cale zycie. A moze jednak tam nie pojade i po prostu bede wystukiwala glupoty typu 'Co wy tam w Kanadzie wiecie o Kanadzie?' Ale wtedy ludzie by traktowali moja ignorancje tak samo jak traktuja twoja. No offence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Polacy w naszej Polis :-) IP: *.sdsl.bell.ca 19.04.06, 16:00 Hehehe, none taken. Skoro krzyczysz, to musisz miec racje ;-). Ale wytlumacz co z ta policja? Dlaczego nie maja ludzi? Rozumiem, ze w takim np. Phoenix, AZ lapia do policji na ulicy, bo 40 pare tysiecy na rok to nienajgorzej, ale nie za taka prace. Ale Szkocja? Czy moze placa im jak z laski na pocieche? W Ontario policjant ma 60 tys. na start i zajmuje sie glownie jedzeniem donuts, zupelnie jak w anegdotach. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Napiszcie do nich, ludzie, i zapytajcie :-) 20.04.06, 14:14 Dlaczego chetnych nie ma? Wbrew temu co pisza ci polscy turysci i gastarbeiterzy, szkocka policja nie jest ubostwiana przez obywateli, korupcja nie jest jej obca, praca bywa niebezpieczna. Przede wszystkim chyba nikt juz w dzisiejszych czasach nie chce pracowac na zmiany. Mozna jednak pisac do nich i pytac czy naprawde chca zatrudnic obcokrajowcow: www.strathclyde.police.uk Odpowiedz Link Zgłoś