Dodaj do ulubionych

firma? do przeprowadzki - z polski do anglii

28.05.06, 15:43
bylo pare podobnych tematow, ale szczerze powiedziawszy nic mi w wyszukiwarce
nie wyskakuje.
kto moze jakas firme polecic?
chce przewiezc rzeczy moje, bez mebli, ale bardzo duzo ksiazek, troche ubran,
i takich dupereli.
mialam jechac z kims samochodem ale teraz sie na mnie ta osoba wypiela, wiec
musze cos innego znalezc.
jakies sugestie?
dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • robcio63 Re: firma? do przeprowadzki - z polski do anglii 28.05.06, 15:50
      www.hinet.com.pl/
      Też miałam taki zamiar wrzuciłam Ci linka ale to nic sprawdzonego. Lece
      samolotem reszta gratów pewnie dużo później. Ania
    • penelopa.pitstop Re: firma? do przeprowadzki - z polski do anglii 28.05.06, 15:54
      Opis mojej przeprowadzki
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=39909560&a=42343645
      Firma Allied Pickfords, pl.allied.com/
    • robak.rawback penelopa 28.05.06, 18:53
      przeczytalam ten watek ktory podalas. a czy ty zaplacilas za calosc te 500 euro
      czy jeszcze byly dodatkowe oplaty?
      • penelopa.pitstop Re: penelopa 29.05.06, 13:07
        Dokladnie 580 euro w przeliczeniu na zlotowki po kursie dnia i wtedy to akurat
        wyszlo 2200zl. To byla oplata za wszystko.
        Wlasnie rozpakowuje ostatnie pudla, ktore zostawilam na pozniej i wszystko jest
        w porzadku z zawrtoscia.
        • penelopa.pitstop Re: penelopa 29.05.06, 13:13
          Zeby nie bylo watpliwosci Allied to nie jest zadna firma krzak. W UK nazywaja
          sie Pickfords, a w USA Allied Pickfords i robia przeprowadzki na caly swiat.
          Skorzystalam z uslug akurat tej firmy, bo robili wczesniej przeprowadzki w mojej
          polskiej firmie oraz moj obecny pracodawca ma z nimi umowe na przeprowadzki
          miedzynarodowe i oferuja znizke dla pracownikow.
          • robak.rawback Re: penelopa 29.05.06, 13:29
            dzieki za odpowiedz, jeszcze takie pytania mam -

po jakiemu do nich napisac po polsku czy angielsku? maja strone po angielsku
            ale niby w polsce tez dzialaja?
            po prostu zadzwonilas do nich, czy napisalas, i co?
            czy przychodzili robic wycene calego kramu twojego? jak to wygladalo?
            i jak oni naliczali oplate? zmierzyli objetosc zapakowanego bagazu? czy jak?
            i kiedy zaplacilas? po sprawie, czy na poczatku?

jak mi sie jeszcze cos przypomni to sie jeszcze zapytam.
            dzieki bardzo.
            • penelopa.pitstop Re: penelopa 29.05.06, 16:03
              Napisalam po polsku na adres ze strony i odezwal sie do mnie ich przedstawiciel.
              Proponowal mi, zeby zadzwonic i podac szczegoly przez tel., ale akurat nie
              mialam wtedy takiej mozliwosci. Podalam przez email ile i jakie rzeczy mam do
              zabrania, np szklo podraza koszta, bo jest wiecej pakowania. Wazna tez jest
              dostepnosc mieszkania/budynku. Ktore pietro, czy jest winda, czy jest dobry
              podjazd pod budynek itp. U mnie w budynku akurat byla winda cargo i ogolnie
              latwo dostepna infrastruktura.
              Na podstawie tego wszystkiego podano mi cene dla 2.5 do 3.5m3 towaru. Sama
              objetosc licza tez na podstawie rodzaju pudelek. Iles tam malych pudelek to metr
              szescienny itp. U mnie w sumie wyszlo mniej wiecej 2.5m3, 24 pudelek wiekszosc
              malych (ksiazki). Mysle, ze gdybym przekroczyla zakladane 3.5m3 to bym po prostu
              wiecej zaplacila.
              Kazdy karton jest opisany nazwiskiem, co jest w srodku i ma naklejke z numerem
              listu przewozowego. Na koniec dostaje sie kopie listu przewozowego z lista pudelek.
              Zaplacilam calkowita kwote po tym jak juz moje rzeczy zostaly zapakowane.
              Spotkalam sie z przedstawicielem, z ktorym wszystko zalatwialam. Musialam tez
              dostarczyc liste wysylanych towarow do ubezpieczenia. Lista miala charakter
              ogolny np: 20 ksiazek po 7 funtow, 40 dvd po 8 funtow, komplet ubran za xxx
              funtow/zlotych itp. Dostalam tez umowe do podpisania. Trasa przeprowadzki
              Warszawa - Londyn.

Pudelka, jada do ich magazynu i potem jak jedzie ciezarowka do UK to po prostu
              jedzie wszystko razem. W moim przypadku auto jechalo akurat w nastepnym tygodniu
              i po 9 dniach moje rzeczy przyjechaly do Londynu. Zdaje sie, ze w czasie
              wakacji jest sezon przeprowadzkowy wiec ceny moga byc nieco wyzsze.

Panowie, ktorzy pakowali moje graty opowiadali mi rozne ciekawostki, ze np nie
              zdarzaly im sie fortepiany i inne ciezkie rzeczy, albo ze ktos zamowil u nich
              kupno sofy w Polsce w Ikei i dostarczenie jej do UK itp.

Mam nadzieje, ze pomoglam troche.
              • penelopa.pitstop Re: penelopa 29.05.06, 16:08
                Pare dni przed przyjazdem ciezarowki zadzwonili do mnie z Polskiego biura i
                podali dokladna godzine przyjazdu (data byla juz ustalone) i numer kontaktowy i
                nazwisko osoby odpowiedzialnej. Przyjechali w sumie pol godzinki przed czasem,
                ale mi to akurat pasowalo.

Jesli mieszka sie w strefie kontrolowanego parkowania to dobrze by bylo zalatwic
                zawieszenie miejsc postojowych. Zwykle zalatwia sie to w gminie i jest beplatne,
                trzeba tylko zglosic sie odpowiednio wczesniej. Daja tez pozwolenie na
                zaparkowanie tej ciezarowki, zeby kierowca nie dostal mandatu. Aha i byla to
                taka spora ciezarowka - Tir.

• robak.rawback up 29.05.06, 12:37

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka