Dodaj do ulubionych

cv bez adresu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 03:11
mam cv w jezyku angielskim napisane zgodne z formatem jaki stosuje sie w UK,
ale zastanawiam sie jaki jest sens dawac polski adres, skoro szukam pracy w
Anglii, co wiecej, za 3 tygodnie juz tam bede.
mam adres swojej strony interentowej, e-mail i telefon. po co dawac polski
adres, ktory nikomu nic nie powie, a tylko moze zniechecic?

jakie jest wasze zdanie na ten temat i oczywiscie jakie macie doswiadczenia w
tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: cv bez adresu IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 04.06.06, 10:45
      A jaki telefon podales? Polski czy angielski? Jesli polski i jeszcze cv bez
      adresu to nie oczekuj, zeby ktos sie do Ciebie odezwal. Chyba, ze jestes jakims
      super specjalista i beda sie zabijali, zeby Cie zatrudnic.
      Jak jestes szarym czlowiekiem to poczekaj z wysylaniem cv na 2 dni przed
      przyjazdem, albo jak juz bedziesz mial ang. numer tel. i adres.
      • Gość: mandi.ole Re: cv bez adresu IP: *.range86-141.btcentralplus.com 04.06.06, 10:51
        dokladnie

chociaz moj byly pracodawca otzrymal mailem cv jakiejs laski z polski, z nr
        polskim rzecz jasna. no i poprosil mnie, abym dzwonila do polski i gadala z
        nia. nie wiem, jaki byl final, ale facet byl gotowy na to. mysle jednak,ze to
        wyjatek. z reguly nie dzwonia.
        sprawa troche inaczej wyglada z referencjami. w moim wypadku NHS sie
        kontaktowal z polska o referencje.

• Gość: Mwaruwari Re: cv bez adresu IP: *.autocom.pl 04.06.06, 11:56
          Zastanawiam sie po cóż ten adres, tym bardziej jeśli masz już konto, NIN i
          rejestracje w WRS ? Tak samo jak w Polsce - nie wydaje mi się, żeby adres był
          czymś więcej niż tylko dodatkiem wytwarzającym u rekrutującego pewność, że
          jesteś miejscowym. Przecież i tak wszelki kontakt odbywa się obecnie przez
          telefon, oraz droga mailowa.
      • Gość: orange Re: cv bez adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:48
        tak, podalam polski numer telefonu, bo innego na razie nie mam.
        mi chodzi przede wszystkim o to, czy podawanie adresu ma w takim przypadku
        jakikolwiek sens i co jest gorsze: cv + numer telefonu z PL bez adresu czy cv
        + telefon PL + adres PL
        • Gość: Mwaruwari Re: cv bez adresu IP: *.autocom.pl 04.06.06, 13:03
          > tak, podalam polski numer telefonu, bo innego na razie nie mam.
          > mi chodzi przede wszystkim o to, czy podawanie adresu ma w takim przypadku
          > jakikolwiek sens i co jest gorsze: cv + numer telefonu z PL bez adresu czy cv
          > + telefon PL + adres PL

Jeśli będziesz podawać polski numer telefonu i polski adres a zarejestrujesz sie
          na stronach typu jobserve, fish4jobs, czy reed, to i tak w pierwszej kolejnosci
          skontaktuja sie z Tobą przez internet. Jeśli będziesz wysyłać te CV do firm,
          które leżą w sferze Twoich zainteresowań, możesz tez poprosic o kontakt przez
          e-mail w pierrwszej kolejności; jeśli będą zainteresowani Twoimi
          umiejetnościami, odpowiedzą, a wtedy zadzwonisz - mozesz sobie na to pozwoilic,
          bo wiesz, ze potencjalny opracodawca okazał zainteresowanie.

Jeśli wybierasz się do UK i będziesz te CV na przykład nosić, to ani sam telefon
          z Polski, ani polski telefon i adres nie mają żadnego sensu, bo bedą na Ciebie
          patrzeć jak na kosmitkę urwaną z choinki.
          • Gość: orange Re: cv bez adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:30
            no tak, ale mi chodzi raczej o formalna strone, czy brak adresu,
            jakiegokolwiek, spowoduje, ze moje cv wyladuje od razu w koszu. bo po prostu
            szkoda mi miejsca na bezuzyteczny adres i go usunelam, zostawiajac tylko email,
            telefon i adres strony www.
            • Gość: Mwaruwari Re: cv bez adresu IP: *.autocom.pl 04.06.06, 13:35
              No więc pisałem już o tym. Jeżeli adres traktowany jest jako niezbędny wymóg
              formalny, to wyląduje w koszu. Jeżeli jako zbędny wymóg formalny, to nie.
              Przecież to zalezy od pracodawcy. Tak jak z wysyłaniem CV mojej dziewczyny o
              którym pisałem. Jedna osoba napisała, ze moze sie juz umowic na interview (ale
              to Szkocja, dokąd się nie wybieramy), kilka innych, zeby dac znac po przyjezdzie
              i zachowują ta aplikację (pewnie w wiekszości to kurtuazja, ale tez pewna
              deklaracja i zobowiazanie z ich strony), kilka innych, ze biora pod uwage tylko
              aplikacje od ludzi przebywajacych na terenie UK, a reszta oczywiscie nie
              odpisala wcale.

Wiec wszystko zalezy od pracodawcy i od rozdzaju pracy o jaka sie ubiegasz.
              napisalem Ci przeciez tez, ze mozesz zaznaczyc w mailu, ze jestes dostepna od
              tego i tego dnia, a obecnie przebywasz w Polsce. Jesli zarejestrujesz sie na
              kilku stronach w necie, to bedzie nawet taka opcja, zeby podac od ktorego jest
              sie dostepnym.
              • Gość: orange Re: cv bez adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:48
                dzieki.
                • Gość: kkkkkkkkkkkkkkkkkk Re: cv bez adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:25
                  ja wysłałem cv z adresem polski i numerem polskim i nie było żadnych problemów
                  dzwonili do mnie i ja do nich prowadzić pertraktacje odnośnie warunków
                  finansowch przysyłali listy i maile stała korespondencja między nami była w tym
                  czasie zaznaczam że korespondowałem z centralą firmy która szuka pracowników na
                  teren uk i ire podkreślam że jestem wykwalifikowanym technikiem samochodowym
                  tzn w polsce pracowałem jako mech poj sam dwa razy byłem na rozmowach na własny
                  kosztopłacało się uczyć w podstawówce anglika powodzenia życzę wszystkim
                  poszukującym pracy w lepszych warunkach tzn za granicą
                  • flawia_f Re: cv bez adresu 05.06.06, 14:21
                    Ja tez wysylalam cv z polskim adresem i polskim numerem telefonu i nie bylo
                    zadnego problemu- agencje dzwonily albo mailowaly, zeby umowic sie na konretny
                    termin na regularne interview (nigdy nie bylo godzinnej rozmowy z zaskoczenia),
                    tylko od razu upewnialy sie czy aby na pewno jestem zdecydowana przeprowadzic
                    sie do UK.
                    • penelopa.pitstop Re: cv bez adresu 05.06.06, 15:32
                      No wlasnie, dotyczy to osob, ktore maja pewne kwalifikacje, a nie kazdego kto
                      napisze CV i bedzie sie wybieral do UK.
                      Dlatego jak padlo na poczatku - jak jestes dobry zadzwonia i do PL, jak jestes
                      przecietniakiem nie beda sie fatygowac.
          • Gość: bonafide Re: cv bez adresu IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.06.06, 16:00
            hm.. Mwaruwari mam pytanko.. probowalem sie zarejstrowac na jednej ze stron i
            jak podaje zip code polski to mi pojawia sie info ze mam podac valid uk code..
            i nie wiem co mam z tym zrobic:/ hehe w uk bede dopiero po wakacjach i wtedy
            bym mogl podac adres uk pod ktorym bede mieszkac ale narazie nie wiem co mam
            zrobic.. a chcialbym juz zaczac szukac roboty

:D jesli wiesz co z tym fantem zrobic (z kodem) to pplllease help me:D
            • Gość: Mwaruwari Re: cv bez adresu IP: *.autocom.pl 05.06.06, 16:09
              No cóż widocznie musisz podać valid UK code i bez pomocy hackera niewiele z tym
              zrobisz. Wygląda na to, ze na tej stronie akceptuja tylko UK residents. Mozesz
              albo zrezygnowac, albo podaj ten Baker Street 221B w Londynie :).

Nie wiem jakie to ma znaczenie - oprocz etycznego, jesli podasz jakikolwiek
              adres i zaznaczysz, ze jestes willing to relocate. Z tym ze wtedy wypada miec
              angielski numer, bo pomysla, ze jestes na terenie UK i moga zadzwonic. Chyba ze
              zaznaczysz, ze kontakt tylko przez e-mail, albo ze do tego i tego dnia jestes w
              Polsce. Wybor nalezy do Ciebie.
            • Gość: gosc Re: cv bez adresu IP: *.retsat1.com.pl 17.03.14, 03:42
              jesli kaza Ci podac kod pocztowy z UK, to troche oszukaj i po prostu podaj miejscowy kod pocztowy. sprawdź przedtem czy w danym miejscu nie znajduje sie np. sklep, bar, itp, i wpisz cokolwiek. gwarantuje ze agencja nie bedzie bawila sie w dochodzenia czy osoba o takim i takim nazwisku zamieszkuje faktycznie w danym miejscu.
              • Gość: gosc002 Re: cv bez adresu IP: *.range81-155.btcentralplus.com 17.03.14, 14:31
                Naprawdę myślisz, że przez 8 lat jeszcze się nie zarejestrował i ciągle z utęsknieniem czeka na taką mało odkrywczą poradę?

Skąd wy ludzie wyciągacie takie suchary?
                Jeszcze spamerów rozumiem (choć nie pochwalam), że wyszukują po słowach kluczowych dla swojego biznesu.
                Ale taki wątek jak ten?... Ktoś musi się strasznie nudzić, żeby wracać do takiej prehistorii...
                • Gość: gość3/4 Re: cv bez adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:42
                  czepiasz się , porady typu jak okłamać pracodawcę że się jest w UK, będąc w PL, są ponadczasowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka