Dodaj do ulubionych

cv...pomocy.

10.06.06, 18:03
sprawa jest dosc banalna...jade do anglii za kilka dni.musze sobie napisac
cv, aby znalezc prace.niestety, nie mam pojecia co mam w tym cv umiescic.
wiem, ze maja to byc referencje, kwalifikacje, doswiadczenie zawodowe itp...
ja jednak mam powazny problem, gdyz mam lat niecale 19 i nigdy jeszcze nie
bylam nigdzie zatrudniona... nie wiem co mamz robic z tym cv. oszukac? potem
sie pewnie wyda... moge napisac, ze umiem sprzatac, troche gotowac, pracowac
na dzialce, ale watpie, aby to cos dalo... mial ktos podobna sytuacje? jak z
niej wybrnac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mwaruwari Re: cv...pomocy. IP: *.autocom.pl 10.06.06, 18:12
      jak to jak ? Na 3 sposoby:

1. uczciwie - czyli pisać szczerze

2. mniej uczciwie - napisać, że coś się robiło czego się nie robiło, ale umie
      się to robić

3. najmniej uczciwie - napisać coś co się niby robiło, ale robić się nie umie.

Jedziesz w ciemno w wieku 19 lat i bez doświadczenia ? Radziłbym się zastanowić
      nad tym.
      • Gość: walesa4 Re: cv...pomocy. IP: *.popl.cable.ntl.com 10.06.06, 18:19
        A mnie, sie strasznie zal robi takich dziewczyn, co je zmusza do ucieczki z
        Polski w takim wieku, z rodzinnego domu? :((((
        • olenka-a-a Re: cv...pomocy. 10.06.06, 18:51
          no coz...nikt mnie nie zmusza do tego, abym jechala zarabiac, bo mam
          wystarczajaca ilosc pieniedzy, moi rodzice sa przeciwni temu wyjazdowi. ale mam
          4 miesiace wakacji (jestem po maturze, a studia dopiero zaczynaja sie w
          pazdzierniku) i nie wiem co mam z taka orgomna iloscia wolnego czasu zrobic.
          pojade na 2 tygodniowe wakacje i co dalej? noooo... a co do cv, to wiem, ze
          moge oszukiwac, ale gdy sie wyda, to mnie wyrzuca z pracy. uczciwa byc nie
          moge, bo mnie nikt nie przyjmie...bledne kolo. niestety moje jedyne osiagniecia
          to ukonczenie liceum, zdanie matury i zwycistwa w zawodach sportowych
          hehehehe...
          • Gość: walesa4 Re: cv...pomocy. IP: *.popl.cable.ntl.com 10.06.06, 19:04
            No to, good lunch & have fun, a jak startujesz do jakies fizycznej roboty to sie
            nie przejmuj tak tym CV, jestes mloda to jak mozesz miec doswiadczenie?, glowa
            do gory i uwazaj na siebie szczegolnie jak jedziesz sama!!! Jak jedziesz do
            Londonu, to moze przypakiem na siebie wejdziemy ;)
            • Gość: walesa4 Good Luck, mialo byc, ale zaczalem gapic sie na TV IP: *.popl.cable.ntl.com 10.06.06, 19:05
              :)))))
              • olenka-a-a Re: Good Luck, mialo byc, ale zaczalem gapic sie 10.06.06, 19:14
                noo dzieki se...ale i tak wydaje mi sie, ze z tego wyjazdu nic dobrego nie
                wyjdzie, skoro nawet cv sobie nie umiem napisac. jade z kolezanka, sama bym
                sobie nie dala rady. nooo i wiadomo, ze do londynu!! gdybys spotkal w jakims
                pubie biedna, mloda, bezrobotna dziewczynke z Polski, to to bede wlasnie ja. na
                bank wroce po 2 tygodniach. ach...
                • Gość: walesa4 Re: Good Luck, mialo byc, ale zaczalem gapic sie IP: *.popl.cable.ntl.com 10.06.06, 19:22
                  ale jak Cie stac na wyjazd, to nie ma problemu chyba?, gorzej jakbys miala wydac
                  ostatnie pieniadze z domu, a tak to mozesz to potraktowac jako przygode i
                  zwiedzanie Londynu. Inna sprawa ze Polakow w UK (Londynie) jest od groma i
                  troche, co chwile slysze polski, czesciej niz angielska wymowe RP na ulicy, to
                  mowia z takimi akcentami ze mozna nic nie zrozumiec mimo ze rozmowa bedzie po
                  angielsku, hehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka