12.06.06, 08:27
Duza reklama w kolonskim dzisiejszym dzienniku - lekko tlumaczac - "RYAN
wspomaga Niemcy - 25.000 tys. darmowych biletow (lotniczych) za kazda bramke
przeciw Polsce". No co, kto chce niech placi tym g.... ja osobiscie NEVER.

Obserwuj wątek
    • allor Re: ryanair 12.06.06, 09:55
      Ja nie latam rozpadajacymi sie samolotami chocby wspieraly Polske. Kto widzial
      program w UK o RyanAir lub pracowal na lotnisku wie o czym mowie.
      • spiral_architect Re: ryanair 12.06.06, 10:32
        allor napisał:

> Ja nie latam rozpadajacymi sie samolotami chocby wspieraly Polske. Kto widzial
        > program w UK o RyanAir lub pracowal na lotnisku wie o czym mowie.

Niech sobie wspierają. Nie jestem i nie byłem kibicem Polski (shame, nothing
        more). Ciekawe, czy Ty obrońco honoru polskości kupiłeś kiedyś w życiu Fakt, czy
        cokolwiek w Media Markt, lub tez czekolade Milki + setki innych produktów. Jeśli
        tak to wspierasz Niemców nie zdając sobie z tego sprawy.

Rozlatujace sie samoloty ? Kolejna bzdura. można oszczędzać na wszystkim, co
        robi Ryanair (a oszczędza i to w sposoby bardzo nie fair dla swoich
        pracowników), ale nie na bezpieczeństwie. Ciekawe co takiego się rozpadło w
        samolocie którym leciałeś ? Jesli zastanowisz się chwilę dojdziesz do wniosku,
        że w niczyim interesie jest nie dbać o samoloty; więcej: bezpieczeństwo regulują
        stosowne przepisy. jedna katastrofa Ryana, czy jakiejkolwiek innej linii i nikt
        nimi nie lata - przynajmniej przez kilka miesięcy jak nie dłużej. Z
        ekonomicznego punktu widzenia to klęska, katastrofa, może nawet koniec.
        • allor Re: ryanair 12.06.06, 11:19
          Znowu piszesz bzdury i wypowiadzasz sie na temat na ktory nie masz pojecia.
          Procedura jest taka ze pilot decyduje czy samolot leci czy nie. Myslisz ze w
          ciagu 25min inzynier jest w stanie sprawdzic stan samolotu? Ile stoja samoloty
          BA, czy LOT po miedzy lotami? Ktos mi ostatnio mowil ze walczyli 30min z lukiem
          bagazowym. Pilot kazal zostawic, wiec przymocowali go tyle io ile i to byl cod
          ze sie nie otworzyl. Jak bedziesz na pokladzie samolotu to sprawdz czy maszx
          kamizelke po siedzeniem. Tekst pracownika RyanAir z programu : 'Jak ktos
          zaplacil funta za bilet to niech nie oczekuje kamizelki pod siedzeniem'.
          • spiral_architect Re: ryanair 12.06.06, 16:58
            allor napisał:

> Znowu piszesz bzdury i wypowiadzasz sie na temat na ktory nie masz pojecia.
            > Procedura jest taka ze pilot decyduje czy samolot leci czy nie.

I z tego wyciągasz wniosek, że latają samoloty bliskie złomu ? Pilot wyciąga
            wniosek na podstawie wskazań bardzo zaawansowanej aparatury. Radzę dowiedzieć
            się co ile np. wmieniana jest zwykła dioda w samolocie, a co ile w samochodzie i
            skąd wynika taka różnica.

>Myslisz ze w
            > ciagu 25min inzynier jest w stanie sprawdzic stan samolotu?

Nie myślę, ale wiem. Nie jest w stanie.

>Ile stoja samoloty
            > BA, czy LOT po miedzy lotami? Ktos mi ostatnio mowil ze walczyli 30min z lukiem
            > bagazowym. Pilot kazal zostawic, wiec przymocowali go tyle io ile i to byl cod
            > ze sie nie otworzyl.

Bez przesady. czymś takim koleś ryzykuje całą swoją karierę, czasem swoje życie
            i życoe pasażerów. otworzy się - nie będzie już nigdy i nigdzie pilotem. Owszem,
            musi dostosowac się tez do punktualności i rozkładu lotów, ale bezpieczeństwo
            jest wazniejsze.

> Jak bedziesz na pokladzie samolotu to sprawdz czy maszx
            > kamizelke po siedzeniem.

Sprawdzę juz niedługo i poinformuję stosownym postem na tym forum.

>Tekst pracownika RyanAir z programu : 'Jak ktos
            > zaplacil funta za bilet to niech nie oczekuje kamizelki pod siedzeniem'.

Mocno nieobiektywne. Zobaczmy ile kosztują bilety Ryanaira z Polski na koniec
            czerwca.

30 czerwca

Łódź - Stansted 899 PLN
            Łódź -Dublin 829 PLN
            Łódź - East midlands 829 PLN

data i lotnisko pierwsze z brzegu.

Nikt nie mówi, że to normalne ceny, ale nie wmawiaj nikomu, że bilety kosztują
            funta. Kosztują, ale tylko gdy kupisz je na stosowny czas przed lotem i tylko
            pewna część i lepiej dowiedz się jaka jest pula biletów w takiej cenie i jakich
            dotycza one połączeń :). Wyprzedanie lotu za funta jest ekonomicznym absurdem.
            Nawet średnia 10 funtów na siedzenie, co daje 1800 funtów za lot (ok. 180 miejsc
            w samolocie) jest nieopłacalne na dłuższą metę dla żadnej firmy.
          • cranfan Re: ryanair 12.06.06, 18:54
            > io ile i to byl COD
            > po miedzy
            COD?? PO MIEDZY?? A co to takiego?? Pan lotnik polonista się znalazł...

>Ktos mi ostatnio mowil

Tata, a Marcin powiedział, że jego tata powiedział, że jego dziadek powiedział...

Znam takich ludzi sporo... Odkrywcy wszelakich teorii spiskowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka