Dodaj do ulubionych

Dublin- strefy

IP: *.magma-net.pl 16.06.06, 10:36
Sluchajcie, jak to jest z tymi strefami? Czy dublin 12 to daleko od centrum?
Ktore numery mozna brac pod uwage szukajac mieszkania powiedzmy ze w centrum
;)? Gdzie drozej, gdzie taniej? I czemu wynajecie pokoju w mieszkaniu wyniesie
wiecej niz wynajecie domu w kilka osob??
Obserwuj wątek
    • Gość: majkel Re: Dublin- strefy IP: *.unknown.be.uu.net 16.06.06, 11:07
      I czemu wynajecie pokoju w mieszkaniu wyniesie
      wiecej niz wynajecie domu w kilka osob??

bo zasadniczo miejscowi licza np. na 3 bedroom house ze beda 3 osoby czyli
      czynsz na 3
      polacy licza to trohe inaczej co najmniej 2 osoby na pokoj plus 2 w living room
      albo i ze 4 plus jacys goscie w kuhni moze jakis namiot w ogrodzie to razem
      daje czynsz do podzialu na jakies 10 15 osob i dlatego taniej
      • misjonarz_prostytutek Re: Dublin- strefy 16.06.06, 11:11
        Majkel, wie co pisze, on już z kolesiami w 10 koczuje w takim namiocie od 2 lat
        i pewnie z następne 10 będzie się tak kisił.
        • Gość: majkel Re: Dublin- strefy IP: *.unknown.be.uu.net 16.06.06, 11:36
          a twoja stara jest jeba n a penera
      • Gość: fruttina Re: Dublin- strefy IP: *.magma-net.pl 16.06.06, 16:51
        hej majkel :), szczerze mowiac nie liczylam tego w tak karkolowmny sposob, tylko
        tak normalnie- mieszkanie z dwoma podwojnymi sypialniami za 1150 w strefie 12,
        park west czy cos. jade z trojka znajomych wiec bedzie po jakies 290 euro.
        porownywalam z cenami na dafcie i wyglada to na srednią cene, chyba ze sie myle
        :). moge zapytac ile Ty placisz na mieszkanie miesiecznie?
        pozdrawiam!
        • Gość: majkel Re: Dublin- strefy IP: *.unknown.be.uu.net 16.06.06, 18:05
          skoro pytasz to ci powiem ;)
          ranelagh one bedroom apartment 900 mies bez rewelacji ale tez bez grzyba
          lubie ta okolice a mieszkam sobie tam z moja lepsza polowka wiec jest calkiem
          milo
          • Gość: fruttina Re: Dublin- strefy IP: *.magma-net.pl 16.06.06, 18:14
            czyli wychodzi na to ze to 290 to jest malo <wow>. kurcze, 900 na dwie osoby to
            troszke duzo, chyba ze mamy inna perspektywe finansowa ;). ja musze cale wakacje
            jechac na finansowym minimum (including zapewne grzyba na scianie), ale bedzie
            warto bo w pazdzierniku jade na stypendium do wiednia, wiec ta wizja zasloni mi
            rzeczonego grzyba <lol>. dzieki za info :).
            • Gość: majkel Re: Dublin- strefy IP: *.unknown.be.uu.net 16.06.06, 18:21
              no wlasnie widzisz wszytko zlaezy od okolicy a 290 na miesiac to nie jest
              tragicznie hociaz rozne rzeczy tu ludzie robia zeby placic jak najmniej
    • Gość: disperse Re: Dublin- strefy IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 16.06.06, 12:43
      wpsiz w google 'dublin post codes' i pzrelacz widok na grafike. Znajdziesz mape
      obszarow i ich podzial. Numer z odlegloscia do centrum nie ma zbyt wiele
      wspolnego. Z D12 do centrum jest ok 50 min. piechota, i tyle samo mniej wiecej
      LUASEm.
      • chickenbaby Re: Dublin- strefy 16.06.06, 13:06
        Numery parzyste znajdują się na południe od rzeki Liffey a nieparzyste na
        północ. Generalnie mozna przyjac, iz poludnie jest drozsze, aczkolwiek tyczy
        sie to raczej peryferii niz centrum.Oczywiscie sa dzielnice cieszace sie zla
        slawa i tam mozna wynajac mieszkanie za grosze. Pytanie czy warto?
        Scisle centrum (wezmy za wyznacznik "walking distace" do O'Connel St -glownej
        ulicy miasta to D1, D2, czesciowo D3(Fairview), D4 oraz czesciowo D6
        (Rathmines).
        Ceny najlepiej sprawdz na daft.ie
      • tzymische Re: Dublin- strefy 16.06.06, 14:17
        Serio jedziesz 50 minut LUASEM do centrum z D12? ciekawe...
        Moja propozycja:
        wsiadaj w te wagony jadace w kierunku polnocnym (na "tabliczce" jest
        napisane "St. Stephens Green")...
        • Gość: disperse Re: Dublin- strefy IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 16.06.06, 15:16
          Mala poprawka - skrot myslowy. Do pracy (Temple Bar, wysiadam na Jervisie) z
          Blackhorse (d12) jade / czesciowo ide ok 50 minut. Ten sam dystans (skrotami)
          ide na piechote w podobnym czasie.

• Gość: fruttina Re: Dublin- strefy IP: *.magma-net.pl 16.06.06, 16:54
            w ogole dzieki wszystkim za wskazowki :*, na razie troche bladze we mgle z
            cenami i w ogole jeszcze nie skumalam do konca tych stref, ale zaraz sie z nimi
            rozprawie. dzieki!
            • Gość: asku Re: Dublin- strefy IP: 87.192.231.* 16.06.06, 17:25
              Ja mieszkam w Dublin 12 i autobusem jade rano do pracy na 9 jakies 30min.
              • Gość: disperse Re: Dublin- strefy IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 16.06.06, 18:14
                Zaczekaj do zimy, kiedy bedziesz czekal na autobus godzine :). Malo tego, beda
                potrafily z opoznieniem przyjechac 3 jednoczesnie ;)
              • Gość: fruttina Re: Dublin- strefy IP: *.magma-net.pl 16.06.06, 18:16
                asieczku, dzieki za informacje. gdzie pracujesz? w ogole na jaka prace mam
                szanse z komunikatywnym angielskim (na pewno bardziej komunikatywnym od hindusow
                na kasach w tesco w londynie- jak ostatnio bylam na pare dni ledwo ledwo
                skumalam o co im chodzi :D)
                • Gość: asku Re: Dublin- strefy IP: 89.124.39.* 17.06.06, 16:47
                  Ciezko powiedziec gdzie szukac pracy, ja mam konkretne wyksztalcenie wiec
                  szukalam tylko w jednej dziedzinie, pewne jest to ze wakacje juz sie zaczynaja
                  i o prace bedzie coraz trudniej. Co do autobusow to nie ma znaczenia czy lato
                  czy zima nigdy nie jezdza regularnie i czesto przyjezdzaja trzy naraz. Ale
                  nigdy nie czekalam na autobus godzine a jestem tu 1,5roku i do pracy sie nie
                  spozniam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka