breet 03.07.06, 09:24 Witajcie:) Agencja przez ktorą jade do pracy w Angli zaproponowała mi 16000 Funtów (brutto) rocznie,moje pytanie czy są to zarobki takie w miare które by pozwoliły na odłożenie jakiś oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pak76 Re: Zarobki 03.07.06, 10:41 Musisz podac wiecej informacji. Gdzie, jak chcesz standard zycia itd itp. Ja bym z tego nie wyzyl ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Zarobki 03.07.06, 11:31 Jesli to Londyn to nie ma sie czym ekscytowac , ale jesli nie - to wystarczy, abstrachujac od opodatkowania w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
breet Re: Zarobki 03.07.06, 13:08 Mam pracowac w Salisbury, przy tasmie, podadku nie zamierzam płacić (za dużo już zapłaciłam państwu). Odpowiedz Link Zgłoś
breet Re: Zarobki 03.07.06, 13:14 i oczywiscie bym chciala zyc skromnie lecz bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: Zarobki 03.07.06, 16:07 Jezeli bedziesz wspoldzielila dom to pewnie dasz rade i przezyc, i nawet cos zaoszczedzisz - skorzystaj z dostepnych kalkulatorow przezycia takich jak www.londyn.org.uk/faq/ile_wydam.htm. Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: Zarobki 03.07.06, 22:02 Salisbury jest raczej drogie jesli chodzi o mieszkania. Wiecej info na www.upmystreet.co.uk - wpisz Salisbury w wyszukiwarke... Odpowiedz Link Zgłoś
breet Re: Zarobki 04.07.06, 08:44 Witam :) Dzieki za wyczerpujące odp.Możecie mi powiedziec ile to tak mniej więcej jest na ręke? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: Zarobki 04.07.06, 09:48 Ok 1040 funtów netto- jezeli pracodawca nie ma kosztow. Na Salisbury to faktycznie nie kokosy ale da sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: Zarobki 04.07.06, 09:50 A wedlug ir35calc, 1035 GBP ;-) Jednym slowem troche ponad 1000 GBP miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
breet Re: Zarobki 04.07.06, 10:14 Kochani jak już tak sie orjetujecie może znacie Sterling recruitments uk ltd ta firma pracuje z agencja easy job wpolsce tam jest wogole znana? szczeze mowiac nie chce mi sie juz wyjezdzac.Bo jade ze wzgledu na dziecko aby mu podnies standart zycia no itak sobie pomyslalam ze uda mi sie zaoszczedzic tam naj mniej 200 funtow jest to mozliwe? Pozdrawiam dzis z wyjątkowo cieplego gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
pak76 Re: Zarobki 04.07.06, 12:12 Nie bardzo rozumiem. Jedziesz sama i chcesz co miesiac przelewac 200 GBP z powrotem do Polski (bo tak ja zrozumialem Twoja wypowiedz), czy chcesz wziasc dziecko za soba do Salisbury? Pamietaj, ze Salisbury to nie Gdansk i nie ma tam tylu rozrywek, a znajomosci musisz zaczynac od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Zarobki 04.07.06, 11:23 Aby zamieszac jeszcze bardziej napomkne,ze wlasnie 16K to byl moj zarobek w poprzedniej pracy, a miesieczna wyplata wynosila 1052 z pensowym hakiem ;> To bylo w poprzednim roku podatkowym,wiec teraz powinno byc to ciut WIECEJ a nie mniej .. i badz tu madry :> Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Zarobki 04.07.06, 12:15 przelicz sobie ile to jest na godzine, powiedzmy ze pracujes zpelen etat (40h e tygodniu) pomnoz przez tygodnie.... porob matematyke. jelsi wyjdzie ci ze zarabiasz ok £6 za godzine oplaca sie jechac, jezeli jestes oczedny oplaca sie jechac za 5,05 przyponimam ze od pazdziernika minimalne wynagrodzenie to £5,35/ za godzine pracujwanlgii.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
breet Re: Zarobki 04.07.06, 14:20 Z dzieckiem nie jade,sama nie wiem co i jak, a dziecko bede ciagac po świecie:) bardziej jade w celach zarobkowych , może jak bedzie "fajnie" to sciagne dziecko i męża.Tylko prosze bez krytyki ze dziecko zostawiam sama juz mam wyżuty to mi wystarczy! Poprostu chcialam sie dowiedziec czy jest ses jechac tam, bo jezeli mam przesylac 1200zl! i dziecka nie widziec to sie nie oplaca! Ale bardzo dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi :) Pozdrawiam -0---0---0--- Kto pyta nie błądzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś