IP: *.server.ntli.net 27.07.06, 21:30
Chcialabym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z dentystami i ortodontami
w Angli.
-nhs
-prywatni
Ile kosztuje ubezpieczenie zabkow?
Moze znacie jakies dobre ubezpieczenie
lub tanie.

Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Dentysta 28.07.06, 01:28
      Nie miala stycznosci z ortodonta...
      Chodzilam "do studentow" - bardzo sobie chwale, minus: trzeba sie "wstrzelic"
      zanim sie rok szkolny zacznie - w trakcie to zapomnij. Plus: leczenie jest za
      darmo (plomby w kolorze uzebuenia, robia tez mosty i implanty). Jeden student
      zrobil na mnie 3/4 zaliczenia - leczeniaA kanalowe po polskich plombach (bo na
      takiego fajowego dentyste trafilam w PL).
      NHS - dosc ciezko znalezc, dlugie kolejki ok £10 za samo otworzenie paszczy (z
      tego co pamietam)
      Prywatnie - place niewiele ponad £22 miesiecznie (no bo mam tyle wypelnien).
      Cena zaczyna sie chyba od £17 (jestem w Denplan), zalezy od stanu uzebiebienia
      (ubytki, implanty, zlamania, leczenia kanalowe itp). Tez sobie chwale bo ja to
      mam tak, ze nic, nic a potem kilka wizyt w miesiacu, wiec sie dla mnie oplaca.
      • Gość: Ania Re: Dentysta IP: *.server.ntli.net 28.07.06, 10:07
        Dzieki wielkie.Jestem ciekawa tych"studentow" jak i gdzie mozna ich zalezc.
        A tak wogole mam to samo nic,a pozniej kilka ubytkow!
        • deadeasy Re: Dentysta - warto wiedziec 28.07.06, 11:43
          "Studentow" mozna znalezc w najblizszym szpitalu dentystycznym, ktory jest
          czescia uczelni. W Liverpool jest np. "Royal Dental Hospital". Zeby mialam
          leczone tam przez trzy lata (dwa lata przez tego samego studenta i rok przez
          studentke-bo "moj" skonczyl studia). Warto tez wiedziec, ze szpitalu takim
          jest tez "pogotowie dentystyczne". W Liverpool na przyklad przyjmuja w dwoch
          turach od 8-ej i potem po 13-tej. Trzeba sie wczesnie ustawic po drzwiami
          zanim otworza podwoje, wziac numerek i czekac. Robia wypelnienia (tymczasowe -
          jak zab peknie), rwanie zebow a mi nawet leczyli "abscess" w polaczeniu ze
          studentem (musialam "opatrunki" miec zmieniane codziennie i to wlasnie robili w
          dziale pogotopwia).
          :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka