Gość: Ania IP: *.server.ntli.net 27.07.06, 21:30 Chcialabym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z dentystami i ortodontami w Angli. -nhs -prywatni Ile kosztuje ubezpieczenie zabkow? Moze znacie jakies dobre ubezpieczenie lub tanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: Dentysta 28.07.06, 01:28 Nie miala stycznosci z ortodonta... Chodzilam "do studentow" - bardzo sobie chwale, minus: trzeba sie "wstrzelic" zanim sie rok szkolny zacznie - w trakcie to zapomnij. Plus: leczenie jest za darmo (plomby w kolorze uzebuenia, robia tez mosty i implanty). Jeden student zrobil na mnie 3/4 zaliczenia - leczeniaA kanalowe po polskich plombach (bo na takiego fajowego dentyste trafilam w PL). NHS - dosc ciezko znalezc, dlugie kolejki ok £10 za samo otworzenie paszczy (z tego co pamietam) Prywatnie - place niewiele ponad £22 miesiecznie (no bo mam tyle wypelnien). Cena zaczyna sie chyba od £17 (jestem w Denplan), zalezy od stanu uzebiebienia (ubytki, implanty, zlamania, leczenia kanalowe itp). Tez sobie chwale bo ja to mam tak, ze nic, nic a potem kilka wizyt w miesiacu, wiec sie dla mnie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dentysta IP: *.server.ntli.net 28.07.06, 10:07 Dzieki wielkie.Jestem ciekawa tych"studentow" jak i gdzie mozna ich zalezc. A tak wogole mam to samo nic,a pozniej kilka ubytkow! Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Dentysta - warto wiedziec 28.07.06, 11:43 "Studentow" mozna znalezc w najblizszym szpitalu dentystycznym, ktory jest czescia uczelni. W Liverpool jest np. "Royal Dental Hospital". Zeby mialam leczone tam przez trzy lata (dwa lata przez tego samego studenta i rok przez studentke-bo "moj" skonczyl studia). Warto tez wiedziec, ze szpitalu takim jest tez "pogotowie dentystyczne". W Liverpool na przyklad przyjmuja w dwoch turach od 8-ej i potem po 13-tej. Trzeba sie wczesnie ustawic po drzwiami zanim otworza podwoje, wziac numerek i czekac. Robia wypelnienia (tymczasowe - jak zab peknie), rwanie zebow a mi nawet leczyli "abscess" w polaczeniu ze studentem (musialam "opatrunki" miec zmieniane codziennie i to wlasnie robili w dziale pogotopwia). :) Odpowiedz Link Zgłoś