Dodaj do ulubionych

do angli jako niewolnik

10.08.06, 23:05
pracowac niewolnikow za cene ktora anglik nie bedzie pracowal
Obserwuj wątek
    • wk350 Re: do angli jako niewolnik 11.08.06, 01:08
      w ubiegłym roku był cichy strajk w banku HSBC ,w środkowej Anglii ,bo szeregowi
      pracownicy otrzymują stawkę niewiele wyższą od minimalnej.było to po ogłoszeniu
      przez zarząd rekordowych zysków w historii banku.A przecież,nie pracuja tam
      tylko kolorowi emigranci.Co to za jakaś klasowa wojna na forum gazety"my
      inteligentni dobrze zarabiający szlachcice" i "plebs wyjeżdżający za ocean za
      chlebem"
      • m_anee Re: do angli jako niewolnik 11.08.06, 09:19
        co za niewolnicy ,co za niewolnicy,kto wam wogole karze wyjezdzac z waszego
        dobrego poskiego kraju ,to w Polsce nie jeden musi stac sie niewolnikiem by Ty
        i Twoja rodzina mogla przezyc........A w UK nikt ci karze tu byc,i pracowac,i
        wcale z Polakow tu nie robi sie niewolnikow dobrze placa bywa ze lepej nic
        brytjczykowi,wiec po co gderac ,ja to naprawde nie rozumie ludzie czasem takie
        bzdury wygaduja ze hej,wracajcie do Polski wiec!
        • nieszka2006 Z waszego dobrego polskiego kraju?? 11.08.06, 09:45
          A ty m_anee to juz pewnie brytyjka jestes co? niech zgadne dostalas residence
          permit i juz sie czujesz taka brytyjska wow.......jestem pod wrazeniem.....a
          moze udajesz ze nie jestes Polka?? (mam nadzieje ze po nicku dobrze odczytalam
          twoja plec)
          • m_anee Re: Z waszego dobrego polskiego kraju?? 12.08.06, 09:01
            a co to za problem teraz jestem w uk za rok gdzie indziej a za dwa znowu gdzies
            tam byle nie PL.... CHYBA JESTESMY WOLNI CO NIE>???? ja nie musze opuszczac
            mojego kraju by sie dorabiac gdzie indziej ,inne powody byly w moim przypadku
            by opuscic Polske i nie bylam nie jestem i nie bede niczyi niewolnikiem a jak
            stwierdze ze jestem wykozystywana w danym kraju to go zmienie
          • julka105 Re: Z waszego dobrego polskiego kraju?? 15.08.06, 16:33
            daj spokój czego się czepiasz jak przyjdzie moja kolej na wyjazd też wyjadę z
            tej Twojej POLSKI...!!!!!!!!!!!!!
    • korkix78 Specjalista ds. Sufitow, Fusow, Palca i Odbytow 11.08.06, 11:23
      Specjalista ds. Sufitow, Fusow, Palca i Odbytow.

To on poinformuje Cie z najdrobniejszymi szczegolami co, kiedy i gdzie
      emigranci jadaja, czym sie zajmuja, jaki ich czeka los. To indywiduum z
      niebywala dokladnoscia potrafi dokonac niemozliwego. Zanalizowac styl zycia,
      osobowosc emigrantow w kilku zdaniach. Cos, co do czego najtezsze
      glowypsychologii/socjologii nie osmielaja sie miec jednolitego zdania.
      On to wie to duzo lepiej niz oni, niz my.

Jakakolwiek prawda by nie byla, on zawsze bedzie przekonany, ze spedzajac 95%
      czasu swojego zycia w rejonie tych samych kilku km kwadratowych to on pojal
      wiedze o otaczajacym go swiecie i poinformuje tych, ktorzy ten swiat juz
      poznali, jaki on jest.
      Chce za wszelka cene stworzyc wrazenie wszechobecnego i bezwarunkowego
      nieudacznictwa, porazki i totalnej beznadziei ktora jego zdaniem cechuja
      emigrantow.
      Wklada w usta Polakow mieszkajacych poza Polska slowa, ktorych nigdy nie
      wypowiedzieli, w ich rece wrecza wirtualna miotle, mopa, zmiotke, narzedzia do
      obrobki azbestu i swa energie skupia na probach wmawiania im, ze tak wlasnie
      jest.
      Potrzebuje stworzyc wyimaginowane zycie wszystkich badz prawie wszystkich
      emigrantow, ktore mogloby byc tak zalosnym punktem odniesienia aby jego porazki
      zyciowe, brak sukcesow nie wygladaly wcale tak zle, jak wygladaja bez porownan
      z nieistniejacym swiatem.

Nie widzial nas na oczy, ale on i nieliczna, ale jednak grupa Polakow w Polsce
      posiedli unikatowa zdolnosc taka, iz potrafia przeniknac nas wskros i wiedziec
      o nas wiecej niz nasi rodzice, my, Stowarzyszenie Wrozek i Jasnowidzow i Pan
      Bog razem wzieci.
      Na podstawie naszych ksyw i IP z ktorego nadajemy szczyca sie niekwestionowana
      wiedza i sadami na temat wszystkich.

To tacy specjalisci od emigracji, jak ksieza od technik seksualnych.

Sa 4 najczestsze zrodla jego informacji;

Czesc bierze te dane bezposrednio z sufitu. Inni, pararomantyczni, wroza z
      fusow. Popularne jest tez wysysanie z palca, a prawdziwy renesans przezywa
      ostatnio staropolska tradycyjna metoda - wytrzaskiwanie danych z dupy.

Oczywiscie my sie przed niczym tlumaczyc nie musimy, jednak w ten sposob rodzi
      sie najzwyklejsza gminna legenda - plotka. Zbyt intensywnie rozsiewana moze
      stac sie prawda dla nieswiadomych Polakow w Polsce.
      I to jedyny powod dla ktorego w ogole jest jakikowliek sens reagowania na tego
      typu posty.

Cmok
    • piotr_dorota Re: do angli jako niewolnik 11.08.06, 12:22
      ten gość który mówi o niewolnictwie to chyba jest z PiS lub z LPR. Ciekawe czy
      nie widzisz kolego, że w polsce to też masz formę niewolnictwa. Co Ci daje to
      państwo ???
    • kkss2 Re: do angli jako niewolnik 11.08.06, 17:50
      po 2 latach mieszkania w Anglii,widze jakim syfem jest Polska,nigdy tam nie
      wroce
      • hannah22 Re: do angli jako niewolnik 11.08.06, 19:10
        czesc
        ani ja nie wroce
        nie jestem tu dlugo ale jestem bardzo zadowolona ze swojej placy!!
    • tomek854 Kierowca. 12.08.06, 21:44
      Pracuje za tyle samo, co Szkoci.

Dostalem ciezarowke o przebiegu 38000 - sam sciagalem folie z pryczy, bo nikt w
      niej jeszcze nie spal.

Jestem traktowany po ludzku, i wrecz na mnie krzycza o przekroczenie czasu
      pracy o 15 minut (a nie zmuszaja do tego, jak w Polsce).

Jak przywalilem zderzakiem i zadzwonilem do szefa, to sie na mnie wkurzyl ze mu
      dupe drobiazgami zawracam zamiast mi pojechac po pensji albo wyrzucic mnie z
      pracy.

Widzisz moze roznice?
    • truskawkaslodka Re: do angli jako niewolnik 13.08.06, 15:34
      Ci niewolnicy to jest jakas bzdura. Pracuje w Anglii i mam wyzsze zarobki niz
      niejeden Anglik pracujacy ze mna. Bo a) nie spozniam sie b) od dwoch lat czyli
      od poczatku nie opuscilam zadnego dnia pracy c) jestem zawsze usmiechnieta i
      zarowno wspolpracownicy jak i klienci naszej firmy mnie lubia c) moj angielski
      jest na wysokim poziomie. Zostalam teraz przez moja firme wyslana na studia i
      oni za to placa. Ja mysle, ze problem polega na tym, ze my albo w siebie nie
      wierzymy (znam polaka, ktory ze swietnym angielskim i dobrym wyksztalceniem
      szukal pracy jako sprzatacz !!) albo wierzymy za mocno (jest tutaj masa ludzi,
      ktorzy nie znaja angielskiego w zab i ci wlasnie ludzie sa wykorzystywani bo
      nie potrafia sie dogadac ani powalczyc o swoje prawa)
      Ja tam Anglie lubie i zycze powodzenia wszystkim tutaj sie wybierajacym..byle z
      glowa :))
    • czapskii Re: do angli jako niewolnik 15.08.06, 13:14
      Boze, czemu wszyscy mieszkajacy w Anglii w tym watku musza udowadniac jak to
      wspaniale jest w Anglii, a jak okropnie w Polsce. Sa ludzie w kraju, ktorzy nie
      kradna, nie oszukuja, a radza sobie dobrze...
      • zazu2 Re: do angli jako niewolnik 15.08.06, 13:45
        Bo tak juz mają. Zarobia trochę grosza, dostaną pracę i wydaje im się zlapali
        Boga z nogi. Takie malomiasteczkowe kompleksy wychodzą.
      • korkix78 Re: do angli jako niewolnik 15.08.06, 13:45
        Nie wprowadzaj zametu i nie mow nieprawdy.
        Oprocz jednego wyjatku, nikt nie pisal ze w Polsce jest okropnie.

Nikt tez nie twierdzi, ze w Polsce brakuje ludzi, ktorzy radza sobie dobrze.
        Slowa takie jako pierwszy wypowiedziales Ty i tylko Ty.
      • tomziczek Re: do angli jako niewolnik 15.08.06, 18:37
        > Boze, czemu wszyscy mieszkajacy w Anglii w tym watku musza udowadniac jak to
        > wspaniale jest w Anglii, a jak okropnie w Polsce.

Pewnie dlatego, że w Polsce było im z różnych powodów źle. Wyjechali i jest im
        teraz lepiej. Prosta sprawa. Każdy ma prawo mieć swoje odczucia i podzielić się
        z nimi na forum. Do tego to forum służy. Ktoś założył forum "Praca w Anglii"
        poto, żeby pomóc ludziom zainteresowanym znalezieniem tutaj (w Anglii) pracy. To
        raczej posty pisane przez ludzi, którzy tu nigdy nie byli o tym jak tu jest źle,
        jaka dyskryminacja, jakie g...niane prace Polacy robią itd., jest nie na
        miejscu. Kilka lat temu, kiedy wyjechałem do Anglii, ktoś komentując mój wyjazd
        powiedział, że on to by w życiu nie sprzątał ani nie woził pizzy. Wyobraź sobie,
        że ta właśnie osoba, od kilku miesięcy jest w Londynie i właśnie sprząta pokoje
        w hotelu.
        • czapskii Re: do angli jako niewolnik 15.08.06, 20:09
          Sam pracowalem w swoim zyciu fizycznie i moze sie zdarzyc ze jeszcze bede.
          Zadna to ujma. Ludzie czesto podejmuja decyzje o wyjezdzie do Anglii i takie
          ich prawo. Jezeli sa szczesliwsi w swoim nowym kraju to swietnie. Ale to
          krzywdzace wciskac do co drugiego postu "Polska to syf".
          • korkix78 Moje odczucia 15.08.06, 20:43
            Kolego, to nie tak !!

Nikt (lub prawie nikt) nie twierdzi ze nienawidzi Polski i wszystkiego co
            polskie !
            Ja odczuwam to tak -mowie za siebie ale na pewno nie tylko - ojczyzna jest jak
            wlasna matka, ktora jest ciezko chora na raka.
            Frustracja, krytyka, czy wrecz nienawisc skupia sie na toczacego matke raka.
            I dodatkowo niemoc, brak realnego wplywu na te chorobe.
            Ale to w niczym nie przeszkadza kochac swoja matke z calego serca, nieraz
            jeszcze bardziej niz przedtem.

Pozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka