Dodaj do ulubionych

Tesco w LEEDS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:12
9 września lecę do Leeds, jeśli ktoś z juz tam pracujących w Tesco w Seacroft
mógłby udzielić paru informacji na temat pracy i ogólnych warunków w tym
miejscu, byłbym wdzięczny, pozdrawiam i pewnie do zobaczenia, Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: omas Re: Tesco w LEEDS IP: *.gdynia.mm.pl 22.08.06, 12:05
      Masz opcje hostel czy mieszkanie od Tesco? Jezeli to pierwsze to polecam strone:
      www.leedshomes.org.uk/default.asp?pn=results&location=&type=all&bedrooms=all&rentmax=Any&landlord=all&Submit1=Search

Sa tam bardzo tanie domki i mieszkania do ynajecia od city council, zarowno domki jak i mieszkania kosztuja okolo 50-70Ł/pw
      • Gość: thomas Re: Tesco w LEEDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:38
        Wybrałem mieszkanie od Tesco, ale dzięki za info. Pracujesz może w Tesco, czy
        masz zamiar wyjechać? Nie wiem czy jak wybrałem opcję z mieszkaniem to możliwa
        jest zmiana na hostel i wyjazd w to samo miejsce, zadzwonie na infolinie.
        • Gość: olo Re: Tesco w LEEDS IP: *.server.ntli.net 22.08.06, 13:32
          Witaj, na mieszkanie od miasta trochę poczekasz :(, musisz tu być min. pół roku
          aby dostać numer a potem wszystko zależy od Twojej sytuacji rodzinnej.
          • Gość: omas Re: Tesco w LEEDS IP: *.gdynia.mm.pl 22.08.06, 14:14
            Nie chodzi mi o dostanie council flat tylko o wynajecie, na tych ogloszeniach landlordem jest Leeds City Council, tak wiec chyba istnieje mozliwosc normalnego wynajecia? Moj znajomy tam siedzi i kupil od miasta domek za 30kŁ, byl caly do remontu, ale dla chcacego nic trudnego, wazne ze jest juz podstawa :)
            • Gość: olo Re: Tesco w LEEDS IP: *.server.ntli.net 22.08.06, 19:30
              Jeżeli chcesz wynająć domek/flat musisz posiadać numer Council'a, w innym
              wypadku bedziesz odrzucony przez system i nie ma mozliwości wynajmu takiego
              domu. Agencja która pośredniczy w osiedlaniu domów z Councila ma z tego tytułu
              profity od miasta i dlatego ma ceny jak z Councila ale nie wynajmie Ci go.
              Zaproponują kilka innych rozwiązań, z regóły 2-3 razy droższe.
              A Twój znajomy to rzeczywiście tanio dał. Zależy też jaki tam remont wchodzi w
              grę, ale i tak na tym wygrał. No i w jakiej dzielnicy :)
              Taki domek można kupić od miasta po 2 lub 3 latach mieszkania w nim (nie wiem
              dokładnie ile). Może są inne "dojścia" ale ja ich nie znam.
              • Gość: omas Re: Tesco w LEEDS IP: *.gdynia.mm.pl 22.08.06, 19:43
                A o co dokladnie chodzi z tym numerem Council'a? Trzeba sie gdzies zarejestrowac czy jak? Skad niby wiedzieliby ile czasu jestem w tym miescie? Temat mnie zaciekawil, poniewaz prawdopodobnie moja zona tam bedzie mieszkac i pracowac.
                • Gość: olo Re: Tesco w LEEDS IP: *.server.ntli.net 23.08.06, 19:20
                  Rejestrujesz się w Council House wypełniając odpowiedni formularz gdzie
                  podajesz wszystkie niezbędne informacje. Po złożeniu tych dokumentów oczekujesz
                  do 2 tygodni na przydział numeru. Numer w zasadzie przydzielają każdemu (musisz
                  być w anglii min. pół roku) ale dodatkowo zostajesz przydzielony do jednej z
                  trzech grup potrzebujących (nie pamiętam ich nazw). Od tego wszystko zależy. Im
                  wyzsza grupa tym szybsza możliwość uzyskania mieszkania. Grupy są zależne od
                  Twojej sytuacji rodzinno-materialnej. Wyboru interesującego Cię mieszkania
                  możesz dokonać przez internet lub są wydawane specjalne informatory
                  (aktualizowane z regóły raz w tygodniu). Jeżeli spełniasz wszystkie warunki aby
                  został Ci domek przydzielony dostajesz informację (chyba listem, ale tego nie
                  wiem) gdzie masz się zgłosić aby dopełnić wszystkich formalności.
                  Czasem czeka się miesiącami (słyszałem o 3 latach, ale to chyba jakaś pomyłka)
                  a czasem krócej do kilku tygodni, wszystko zależy od tego jaką sytuację masz w
                  domu (żona, dzieci, Twój zarobek itp).
                  Ceny domow są bardzo zachęcające (od 40 do 70 funtów za tydzień) ale też
                  najczęściej w nieciekawych dzielnicach. więc tutaj trzeba naprawdę się
                  zastanowić a najlepiej znaleźć jakiegoś miejscowego anglika (życzliwego nam)
                  aby wskazał która dzielnica jest porzadna.
        • Gość: omas Re: Tesco w LEEDS IP: *.gdynia.mm.pl 22.08.06, 14:16
          Ja wyjezdzam 25.08 do Sudbury z opcja mieszkania Tesco. Nie mam pojecia czy jest mozliwosc zamiany, zapewne jeszeli wplaciles juz depozyt to nie ma mozliwosci :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka