Dodaj do ulubionych

HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce

IP: *.range81-156.btcentralplus.com 21.09.06, 15:46
mam konto w hsbc, karte debetowa jade do polski i nie chce brac gotowki.
Czy wiecie moze ile mozna maksymalnie wybrac z bankomatu np. pko bp
Ile mi za to policza?
obecny kurs to jakies 5.8pln za funta jak wybiore 580 pln = to z konta
sciagna 100£ ????????????
dziekuje za odpowiedz
i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elajna7 Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce 21.09.06, 20:31
      Ja mam konto w HSBC Plus i podczas ostatniego urlopu w Polsce, korzystalam tylko
      z bankomatow Euronet i wyszlam na tym swietnie. Nie zaplacilam zadnej prowizji,
      a kurs calkiem sensowny. Nie wiem, ile max mozna wyplacic jednorazowo. Mysle, ze
      grubo ponad 1000PLN. Placilam rowniez wyczajnie karta.

• Gość: d Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce IP: *.nott.cable.ntl.com 21.09.06, 21:03
        ja mam podobne pytanie ,posiadam karte visa w banku barclays-rozwniez chcialbym
        wyplacic kase w razie potrzeby w polandzie-z jakich bankomatow korzystac zeby
        nie zaplacic kolosalnych prowizji...?
        • elajna7 Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce 21.09.06, 21:06
          Nie wiem, jak bedzie w Twoim przypadku. Moj bank zapenil, ze nie obciazy mnie
          zadna prowizja i owszem tak bylo. Polecam bankomaty Euronetu w Polsce.
        • Gość: mk Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce IP: *.nott.cable.ntl.com 22.09.06, 11:12
          za wybranie gotowki z karty kredytowej (visa) zaplacisz wieksza prowizje, niz z
          karty debetowej
      • Gość: magda pytanie do elajna7 IP: *.proxy.aol.com 21.09.06, 21:11
        elajna7

mam pytanie,
        czy w warszawie znajde te bankomaty Euronet ??
        tez sie zastanawiam gdzie wyjac kase...chyba w pl z bankomatu sie lepiej
        oplaca..?

dzieki
        • Gość: magda Re: pytanie do elajna7 IP: *.proxy.aol.com 21.09.06, 21:14
          PS
          mam karte maestro HSBC
          • elajna7 Re: pytanie do elajna7 21.09.06, 21:18
            Pobieranie prowizji przez bank zalezy oczywiscie od rodzaju konta.
        • elajna7 Re: pytanie do elajna7 21.09.06, 21:16
          Napewno. Ja wyplacalam glownie na prowincji. Euronet to popularna siec
          bankomatow, tylko pewnie nie zwrocilas uwagi (oznaczone napisem euronet).
          Moze to Ci sie przyda:

www.euronetpolska.pl/geo_szukaj.xml
          • Gość: magda Re: pytanie do elajna7 IP: *.proxy.aol.com 21.09.06, 21:29
            dzieki,
            daaawno mnie w kraju nie bylo,
            a i kase glownie w uk wydaje :)

• Gość: vitek Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce IP: *.server.ntli.net 22.09.06, 00:00
      Kartą debet możesz na ogół wybrać max. 200 funtów dziennie czyli ok. 1,100 zł,
      a prowizja wynosi 2% niezależnie z jakiego bankomatu korzystasz. Prowizji nie
      ma przy transakcjach bezgotówkowych, tzn. gdy płacisz kartą w sklepie (limit
      dzienny także nie obowiązuje)
      • Gość: alfred999 Re: HSBC + karta debetowa - wyplata w polsce IP: *.onyx.net 22.09.06, 13:07
        To wspomniane wczesniej konto w HSBC ma faktycznie opcje bezprowizyjnego
        podejmowania gotowki w PL z bankomatow sieci Euronet/Cirrus. Ja takze ma takie
        konto w HSBC, pobieralem gotowke bez dodatkowych kosztow i polecam.
    • Gość: Piotr Hsbc prowizja IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.15, 14:03
      Nonsens ! Euronet pobiera największe prowizje jakie tylko można sobie wyobrazić ! Za każde wypłacone 100 zł pobiera mi 20 zł ! To jakiś koszmar ! Posiadam kartę HSBC VISA DEBIT i korzystałem z bankomatów EURONET ! W żadnym przypadku nie polecam ! Największe złodzieje na rynku !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka